Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012

Αναγνωστάκης -ΔΗΜΑΡ: Αίολες 3.800 εργαζόμενες στη «Βοήθεια στο σπίτι»

Συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή η Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Εύβοιας Δημήτρη Αναγνωστάκη σχετικά με τα προνοιακά επιδόματα που καταβάλλονται σε χιλιάδες δικαιούχους. Επίσης στην Επίκαιρη Ερώτηση οι αρμόδιοι υπουργοί Εσωτερικών, Οικονομικών και Εργασίας, καλούνταν να απαντήσουν για τι προτίθενται να πράξουν σχετικά με τα προγράμματα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» και «Βοήθεια στο Σπίτι», Να σημειωθεί ότι οι απασχολούμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» παραμένουν απλήρωτοι για οκτώ μήνες.

Όπως επεσήμανε ο βουλευτής Ευβοίας Δημήτρης Αναγνωστάκης, «η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων τον Μάιο και τον Ιούνιο, έγινε με καθυστέρηση στις αρχές Αυγούστου και σύμφωνα με δηλώσεις του κυρίου Υπουργού Εσωτερικών το ποσό που αντιστοιχεί περικόπηκε από τις επιχορηγήσεις των δήμων».

Επίσης αναφέρθηκε στην αιφνιδιαστική περικοπή 53.000 θέσεων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς «αφενός λόγω του περιορισμού των κονδυλίων του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», αφετέρου λόγω της μεγάλης αύξησης των αιτήσεων».

Σ’ ό,τι αφορά το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», περιέγραψε ότι κινδυνεύει καθώς οι 3.800 εργαζόμενες σε αυτό, μετά από διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, είναι αίολες.

Απάντηση στον βουλευτή Ευβοίας έδωσε ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος επί της ουσίας αναφέρθηκε μόνο στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Όπως είπε ότι γίνεται προσπάθεια να μη σταματήσει το πρόγραμμα, τονίζοντας: «Προτείνουμε κατ’ αρχάς την παράταση για τουλάχιστον έξι μήνες της λειτουργίας του υφιστάμενου συστήματος όπως έχει, σαν βοήθεια στο σπίτι δηλαδή, έτσι ώστε στο εξάμηνο αυτό που μεσολαβεί να μπορέσουμε να σχεδιάσουμε βάσιμα και να μπορούμε να υλοποιήσουμε όμως -γι’ αυτό μιλάμε για έξι μήνες τουλάχιστον, μπορεί να είναι και εννιά- την επόμενη φάση του προγράμματος».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης:

Με τη νέα αρχιτεκτονική της αυτοδιοίκησης- πρόγραμμα «Καλλικράτης» μεγάλος αριθμός αρμοδιοτήτων που αφορούν στην πρόνοια, στην κοινωνική προστασία ευπαθών ομάδων και συνολικά στην κοινωνική πολιτική περιέρχονται στην τοπική αυτοδιοίκηση. Εντούτοις σημαντικές αρμοδιότητες, που αφορούν σε χιλιάδες συμπολίτες μας που ανήκουν στις πιο αδύναμες κοινωνικά ομάδες παρουσιάζουν σοβαρά θεσμικά και χρηματοδοτικά προβλήματα.

Η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων τον Μάιο και τον Ιούνιο έγινε με καθυστέρηση στις αρχές Αυγούστου και σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών το ποσό που αντιστοιχεί περικόπηκε από τις επιχορηγήσεις των Δήμων. Σύμφωνα όμως με τον φετινό προϋπολογισμό ήδη οι προϋπολογιζόμενες το 2012 επιχορηγήσεις προς την αυτοδιοίκηση περιλαμβάνουν ήδη και τα προνοιακά επιδόματα.

Πριν από δυο εβδομάδες ανακοινώθηκε αιφνιδιαστικά η περικοπή κατά 53.000 των θέσεων στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς. Αφενός λόγω του περιορισμού των κονδυλίων του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», αφετέρου λόγω της μεγάλης αύξησης των αιτήσεων εξαιτίας της αδυναμίας χιλιάδων οικογενειών να καταφύγουν σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς.

Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» αποτελεί μια από τις πιο επιτυχημένες κοινωνικές παρεμβάσεις για την αξιοπρεπή διαβίωση 130.000 υπερήλικων συμπολιτών μας. Στο πρόγραμμα απασχολούνται 3.800 εργαζόμενες μετά από διαγωνισμό του ΑΣΕΠ οι οποίες παραμένουν απλήρωτες 8 μήνες.Με δεδομένες και τις μεγάλες περικοπές των πόρων της αυτοδιοίκησης που οδηγούν σε κατάρρευση τους ΟΤΑ ερωτώνται οι κ.κ Υπουργοί:

1.Ποιος είναι ο τελικός αριθμός των δικαιούχων των προνοιακών επιδομάτων και ποιο το ποσό που είχε ή όχι συμπεριληφθεί στην φετινό κρατικό προϋπολογισμό για την χρηματοδότηση της αυτοδιοίκησης;

2.Η Κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει με το πρόσχημα της καταβολής των προνοιακών επιδομάτων σε εκ νέου περικοπή των πόρων της αυτοδιοίκησης οι οποίες σήμερα φτάνουν το 60% και τι προτίθεται να κάνει για την αύξηση του αριθμού των ωφελουμένων μητέρων μέσω του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής»;

3.Τι προτίθεστε να κάνετε για την επίλυση του θεσμικού προβλήματος του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και της πληρωμής των εργαζομένων;

Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2012

Ο Μάριος Φραγκούλης τραγουδά στο Ηρώδειο για τα παιδιά με καρκίνο

Ο Μάριος Φραγκούλης επιστρέφει στις 31 Αυγούστου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού υπό το φως της μπλε πανσελήνου και τραγουδά για όλα τα Όμορφα Πράγματα που φωτίζουν τις ζωές μας, σε μια σπάνια βραδιά αφιερωμένη στα παιδιά του Συλλόγου «Φλόγα» - δηλ.για τον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια.

Ο διεθνής Έλληνας τενόρος, μετά την πρώτη παγκόσμια επίσημη παρουσίαση του Beautiful Τhings - Όμορφα Πράγματα, στα τέλη Ιουνίου στη Βοστώνη, με τη θρυλική Ορχήστρα Boston Pops, παρουσιάζει στο αθηναϊκό κοινό μία ξεχωριστή μουσική περιπλάνηση στους ήχους της νέας διεθνούς δισκογραφικής του δουλειάς. Μοναδικά τραγούδια και μελωδίες όπως τα Beautiful Things, I Believe in You, The Face, Because We Believe κ.ά. που υπογράφουν σπουδαίοι δημιουργοί της παγκόσμιας μουσικής σκηνής: Stephan Moccio (Celine Dion, συνθέτης της μουσικής των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Vancouver), David Foster (Barbra Streisand, Michael Bublι), Francesco Sartori (Andrea Boccelli, Sarah Brightman), Steve Wood κ.ά. θα ηχήσουν στο χώρο του Ηρωδείου με την αισθαντική φωνή του Μάριου Φραγκούλη, με τη σύμπραξη της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων, υπό τη διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού.

Hayley Westenra
Cover of Hayley Westenra
Μαζί του επί σκηνής, θα βρεθούν η νεοζηλανδή σοπράνο «φαινόμενο» Hayley Westenra (οι πωλήσεις του πρόσφατου άλμπουμ της «Paradiso», σε σύνθεση Ennio Morricone ξεπερνούν ήδη τα τέσσερα εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως) και ο ταλαντούχος ελληνογάλλος ερμηνευτής Γιώργος Περρής, γνωστός από τις συνεργασίες του με τους Lara Fabian, Μίμη Πλέσσα, Γιάννη Σπανό, Στέφανο Κορκολή, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Stephan Moccio, Deborah Myers.

Η συναυλία είναι αφιερωμένη στους σκοπούς και την ενίσχυση του Σύλλογου «Φλόγα». Η «Φλόγα» είναι ο Σύλλογος Γονιών που τα παιδιά τους έτυχε να αρρωστήσουν από καρκίνο. Ιδρύθηκε το 1982 και έχει χιλιάδες μέλη σε όλη την Ελλάδα. Εργάζεται αδιάκοπα για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα του παιδιών που νοσούν από καρκίνο. Λειτουργεί Ξενώνα για τα παιδιά από την περιφέρεια που είναι αναγκασμένα να παραμένουν στην Αθήνα για θεραπεία, εφαρμόζει πρόγραμμα «Νοσηλεία στο Σπίτι», ανακαινίζει τους χώρους των παιδιατρικών νοσοκομείων και τους παρέχει εξοπλισμό, στηρίζει τις οικονομικά ασθενέστερες οικογένειες και αγωνίζεται για την επίλυση πολλών θεσμικών θεμάτων. Χρηματοδοτείται αποκλειστικά από δωρεές και χορηγίες.

Τη διοργάνωση της συναυλίας έχει αναλάβει η Half Note Productions, η οποία στα τριάντα τρία χρόνια συνεχούς και επιτυχημένης δραστηριότητας της έχει συνδέσει τη δημιουργική της πορεία με τις μεγαλύτερες καλλιτεχνικές διοργανώσεις και καλλιτέχνες παγκόσμιας φήμης όπως οι: Elton John, Bob Dylan, Eric Clapton, Sting, Josι Carreras, Diana Ross, Tina Turner, Peter Gabriel, Μίκης Θεοδωράκης Νάνα Μούσχουρη, κ.ά.

O Μάριος Φραγκούλης, μιλώντας στην οικουμενική γλώσσα της μουσικής μας προτρέπει να εκτιμήσουμε την ομορφιά μέσα και γύρω μας και στέλνει ένα μήνυμα ότι ακόμα και στις πιο δύσκολες περιόδους περιτριγυριζόμαστε από ομορφιά και πάνω απ’ όλα από αγάπη και αφιερώνει τη συναυλία στα παιδιά του Συλλόγου «Φλόγα».

Να πάμε! Να ''ανάψουμε'' τη Φλόγα της αγάπης και στο Ηρώδειο!
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ!


INFO:Η προπώληση έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ εισιτήρια διατίθενται στις τιμές:
75€ Διακεκριμένη, 60€ Α' Ζώνη, 50€ Β' Ζώνη, 25€ Ανω διάζωμα και 15€
Φοιτητικά/Ανέργων (περιορισμένος αριθμός εκπτωτικών εισιτηρίων στο Ανω Διάζωμα)

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ticket Services, Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου) www.ticketservices.gr τηλ.: 210 72 34 567
και στην HALF NOTE PRODUCTIONS τηλ.: 210 600 36 93

Enhanced by Zemanta

Τρίτη, 28 Αυγούστου 2012

Σαλαμίνα: Πρωτοποριακή ράμπα κολύμβησης για ΑμΕΑ στην παραλία του Ρέστη

Του Γιώργου Λεκάκη, www.lekakis.com

Αποδεικνύοντας έμπρακτα την κοινωνική του ευαισθησία και τον σεβασμό του στα δικαιώματα των ατόμων με κινητικά προβλήματα, ο Δήμος Σαλαμίνας, της ιστορικής αυτής νήσου του Σαρωνικού και του Πειραιώς, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, προχώρησε σε μια πρωτοποριακή εγκατάσταση στην παραλία Ρέστη, πλησίον των εργατικών κατοικιών, για την διευκόλυνση των ατόμων αυτών, να απολαμβάνουν την κολύμβηση στην θάλασσα.


Πρόκειται για ειδικό κάθισμα, που κινείται μέσω ηλεκτροκίνητου μηχανισμού, επάνω σε ένα σταθερό μεταλλικό διάδρομο-ράμπα, που δίνει την δυνατότητα σε άτομα με κινητικά προβλήματα στα κάτω άκρα να μεταφέρονται από την ακτή μέσα στην θάλασσα, χωρίς βοήθεια άλλου ατόμου, να απολαμβάνουν το μπάνιο τους και να πραγματοποιούν εξειδικευμένες κινησιοθεραπείες μέσα στο νερό χωρίς να καταστρέφουν το προσωπικό τους αμαξίδιο.

Η λειτουργία του συστήματος ξεκινά από το σημείο όπου ο χρήστης έχει στην ακτή το ειδικό κάθισμα και καταλήγει μέσα στην θάλασσα έχοντας πλήρη αυτονομία. Για την διευκόλυνση στο μέγιστο βαθμό των χρηστών όλες οι λειτουργίες του συστήματος είναι τηλεχειριζόμενες με ειδικό τηλεχειριστήριο που διατίθεται από το Δημαρχείο Σαλαμίνας.

Τρίτη, 21 Αυγούστου 2012

Συνάντηση βουλευτών της ΔΗΜΑΡ με εκπροσώπους του σωματείου εργαζομένων «Βοήθεια στο Σπίτι».

Συνάντηση με εκπροσώπους του σωματείου εργαζόμενων «Βοήθεια στο Σπίτι», είχε σήμερα στις 4:30 μ.μ. αντιπροσωπεία βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Συνολικά στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», απασχολούνται 3.800 εργαζόμενοι ενώ οι ωφελούμενοι φτάνουν τους 130.000.

Στη διάρκεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι του σωματείου εργαζομένων έθεσαν τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο σε οικονομικό όσο και σε θεσμικό επίπεδο. Όπως εξήγησαν είναι ήδη 8 μήνες απλήρωτοι, ενώ σε εκκρεμότητα παραμένει το θεσμικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν καθώς είναι «όμηροι», αφού εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου μετά από διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Είπαν επίσης ότι το τελευταίο διάστημα είχαν συνεχείς επαφές με εκπροσώπους των υπουργείων Εσωτερικών και Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας διεκδικώντας το δικαίωμα να συνεχίσουν να εργάζονται. Ωστόσο, όπως τόνισαν, σε κανένα από τα ζητήματα που έθεσαν, οικονομικό και θεσμικό, δεν έλαβαν συγκεκριμένη απάντηση.

Τόσο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, βουλευτής Αχαΐας Νίκος Τσύκαλης, όσο και ο υπεύθυνος του Τομέα Εσωτερικών της Δημοκρατικής Αριστεράς, βουλευτής Ευβοίας Δημήτρης Αναγνωστάκης, τόνισαν ότι θα φέρουν το θέμα στη Βουλή. Είπαν επίσης ότι θα έρθουν σε επαφή και με τους αρμόδιους υπουργούς ώστε να πλαίσιο των δυνατοτήτων που υπάρχουν να δοθεί λύση στο χρόνιο πρόβλημα των απασχολούμενων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Ο βουλευτής Ευβοίας Δημήτρης Αναγνωστάκης δεσμεύτηκε ότι η ΔΗΜΑΡ τις επόμενες ημέρες θα καταθέσει ερώτηση στη Βουλή. Είπε ακόμη, ότι θα γίνει κάθε απαραίτητη ενέργεια για να δοθεί τέλος στα προβλήματα των εργαζόμενων στο πρόγραμμα πρόνοιας που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την εξυπηρέτηση χιλιάδων υπερήλικων που έχουν ανάγκη καθημερινής βοήθειας για να μπορούν να επιβιώνουν με αξιοπρέπεια.

Εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ, στη συνάντηση συμμετείχαν οι βουλευτές: Αχαΐας,Νίκος Τσούκαλης, Ευβοίας, Δημήτρης Αναγνωστάκης, Α' Αθηνών, Γιάννης Πανούσης και Τρικάλων, Γιώργος Κυρίτσης.

Από το σωματείο εργαζομένων «Βοήθεια στο Σπίτι», ήταν οι Τόνια Γεωργάκη, Λουκία Παπαΐωάννου, Σοφία Κολτέρα, Φούλα Γκαραγκούνη, Χρυσούλα Κλισαρχάκη και Θάλεια Ναρλή.

Η INTERAMERICAN υποστήριξε την ετήσια λαμπαδηδρομία των αιμοδοτών

Και φέτος, η INTERAMERICAN ήταν παρούσα ως χορηγός στη μεγάλη, 10η λαμπαδηδρομία των εθελοντών αιμοδοτών, που αποτελεί θεσμό και οργανώνεται από το 2002 από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ) υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Η εταιρεία διέθεσε τις υπηρεσίες οδικής και άμεσης ιατρικής βοήθειας για την ομαλή διεξαγωγή της λαμπαδηδρομίας, που είχε ως αφετηρία το Μαρούσι και κατέληξε στο Ξυλόκαστρο, όπου παρευρέθηκαν εκπρόσωποι συλλόγων από όλες τις γεωγραφικές περιφέρειες της Ελλάδος. Η ΠΟΣΕΑ αριθμεί ως μέλη της 101 συλλόγους εθελοντών αιμοδοτών.

Η σχέση της INTERAMERICAN με την ιδέα της αιμοδοσίας είναι διαρκής στην πράξη, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, μέσα από τις τακτικές αιμοδοσίες που οργανώνει η εταιρεία με τη συμμετοχή εργαζομένων και συνεργατών πωλήσεων, αλλά και τις δράσεις που αναπτύσσει από κοινού με συλλόγους αιμοδοτών σε τοπικές κοινωνίες. Σημειώνεται ότι ετησίως συγκεντρώνονται από τις εταιρικές αιμοδοσίες περισσότερες από 120 φιάλες αίματος.

Η ΠΟΣΕΑ, που ιδρύθηκε το 1987 και είναι πιστοποιημένη βάσει του διεθνούς συστήματος διαχείρισης ποιότητας ISO 9001:2008, έχει ως στόχο της τη διάδοση της εθελοντικής αιμοδοσίας και της δωρεάς ιστών και οργάνων σώματος. Η ομοσπονδία έχει ιδρύσει και πανελλήνια επιτροπή νέων εθελοντών για την ανάπτυξη της αιμοδοσίας στις ηλικίες 18-30 ετών.

Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2012

2.500 ανήλικοι έχουν βρει προστασία σε ιδρύματα τα τελευταία δύο χρόνια

Aν ισχύει πως ο πολιτισμός μιας κοινωνίας κρίνεται από τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεται στα πιο αδύναμα μέλη της, τότε η Ελλάδα και σε αυτό τον τομέα παίρνει
πολύ χαμηλή βαθμολογία.


Όπως αναφέρεται στο περιοδικό «Επίκαιρα», οι επιπτώσεις για την υγεία των παιδιών είναι πλέον κάτι παραπάνω από εμφανείς. Για χιλιάδες εξ αυτών κινδυνεύει ακόμα και η ζωή τους από σοβαρά λοιμώδη νοσήματα, όπως η ιλαρά, η πολιομυελίτιδα, η μηνιγγίτιδα και η ηπατίτιδα B, επειδή οι ανασφάλιστοι γονείς τους αδυνατούν να πληρώσουν τα εμβόλιά τους.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος τα Ιατρεία Κοινωνικής Αποστολής της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών ξεκινούν από τις 22 Αυγούστου εκστρατεία παιδικού εμβολιασμού για παιδιά ανασφάλιστων γονέων, χρόνια ανέργων αλλά και γονέων που ζουν στην Ελλάδα χωρίς καμία ιατρική παρακολούθηση (περισσότερες πληροφορίες στο  2103847374).

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του Συνηγόρου του Παιδιού, στους δυόμισι χιλιάδες ανέρχονται οι ανήλικοι που από το 2010 έχουν βρει καταφύγιο σε δημόσια ιδρύματα παιδικής προστασίας ή σε ιδιωτικές δομές φροντίδας, όπως αυτές των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και της Εκκλησίας.

Επιπλέον, αυξάνονται οι περιπτώσεις υποσιτισμού μαθητών αλλά και εγκατάλειψης του σχολείου είτε εξαιτίας των συγχωνεύσεων είτε εξαιτίας της αυξημένης ανάγκης να «συμμετάσχουν» στα έξοδα της οικογένειας με την ανήλικη εργασία τους.

Αύξηση της κακοποίησης στο σπίτι και στο σχολείο

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του περιοδικού, αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο και ο αριθμός των παιδιών που πέφτουν θύματα κακοποίησης στο σπίτι από αλκοολικούς ή ναρκομανείς γονείς, στο σχολείο αλλά και στο ευρύτερο κοινωνικό τους περιβάλλον.

Είναι χαρακτηριστικό πως μόνο κατά το α’ εξάμηνο του 2012 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δέχτηκε περίπου τριάντα τρεις χιλιάδες κλήσεις που αφορούσαν σε καταγγελίες για κακοποίηση και κάθε είδους εκμετάλλευση.

Γεμίζουν τα ιδρύματα με παιδιά προς υιοθεσία

Στην εποχή της κρίσης αυξάνεται και ο αριθμός των γονέων που αναγκάζονται να αφήσουν τα παιδιά τους όχι μόνο σε ιδρύματα-κρατικά, ιδιωτικά και της Εκκλησίας-, αλλά ακόμα και στα μαιευτήρια διότι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα μεγαλώσουν.

Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται, μάλιστα, σε μεγαλύτερο βαθμό με θύματα τα παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Μολονότι, ωστόσο, οι αιτήσεις για υιοθεσία είναι αρκετές, τα διαθέσιμα παιδιά δεν επαρκούν, αφού η πεπαλαιωμένη νομοθεσία είναι πολύ αυστηρή ως προς τις προϋποθέσεις που θέτει και κυρίως ως προς το ότι πρέπει να έχει προηγηθεί η συναίνεση των φυσικών γονέων, ακόμα κι αν τα παιδιά έχουν εγκαταλειφθεί.

Το ίδιο ισχύει και για την αναδοχή, η οποία διαφέρει με την υιοθεσία ως προς ότι στην περίπτωση αυτή δεν αλλάζουν οι έννομες σχέσεις μεταξύ ανηλίκου και φυσικής οικογένειας, ενώ και η Πολιτεία συνδράμει τους ανάδοχους γονείς με ένα χρηματικό ποσό.

Η κυρία Μαίρη Θεοδωροπούλου είναι συντονίστρια του Κέντρου Ερευνών «Ρίζες», σκοπός του οποίου είναι, μεταξύ άλλων, η καλύτερη ενημέρωση των ζευγαριών για την υιοθεσία και την αναδοχή.

Μιλώντας στα «Επίκαιρα», υπογραμμίζει πως έχει αυξηθεί ο αριθμός των παιδιών που καταλήγουν στα ιδρύματα από άγνοια παρά από ανάγκη.

«Οι άνθρωποι δεν ξέρουν πού να απευθυνθούν για να ζητήσουν βοήθεια. Το να μπει ένα παιδί στο ίδρυμα λόγω φτώχειας είναι τρομερό τόσο για τη δική του ψυχολογία όσο και για εκείνη της οικογένειάς του. αντιθέτως, έχει περισσότερη ανάγκη να βρεθεί ξανά σε οικογενειακό περιβάλλον. Είναι κρίμα, όμως ο νόμος να μπαίνει εμπόδιο στους ανηλίκους και στα ζευγάρια που θέλουν να υιοθετήσουν ή να γίνουν ανάδοχοι γονείς, χωρίς να ζητούν, μάλιστα τα χρήματα του κράτους», σημειώνει.

Τρίτη, 7 Αυγούστου 2012

Ο Λευτέρης Πανταζής σε συναυλία αφιλοκερδώς για το "Χαμόγελο του Παιδιού"

Τη φωνή του για το "Χαμόγελο του Παιδιού" χάρισε απλόχερα ο Λευτέρης Πανταζής, κάνοντας εκατοντάδες παιδιά να χαμογελάσουν.
Ο δημοφιλής τραγουδιστής ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα που αφορούν τα παιδιά, ανταποκρίθηκε αμέσως στο κάλεσμα του Προέδρου του "Χαμόγελο του Παιδιού", κ. Κώστα Γιαννόπουλο, να λάβει μέρος στην μεγάλη συναυλία που διοργανώθηκε στο Ευριπίδειο Θέατρο της Σαλαμίνας, όπου τα έσοδα διατέθηκαν προς όφελος του ιδρύματος.
Στο κατάμεστο απο 2000 κόσμο θέατρο της Σαλαμίνος, ο Λευτέρης Πανταζής έδωσε το καλύτερο ευατό του. Ξεσήκωσε το κόσμο, τόσο με τα ανέκδοτά του, κάτι που δεν περίμενε κανείς να ακούσει, αλλά και με τα τραγούδια του. Οι αγκαλιές και τα ευχαριστώ που εισέπραξε απο τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους του φίλους, ήταν η καλύτερη ανταμοιβή...

Το παρόν τους στην μεγάλη φιλανθρωπική συναυλία που έγινε για το "Χαμόγελο του Παιδιού" έδωσαν αρκετοί καλλιτέχνες, εκ των οποίων ο Δημήτρης Κοντολάζος, ο Θέμις Αδαμαντίδης, η Μπέσσυ Αργυράκη, η Λίτσα Γιαγκούση, η Σόφη Ζανίνου και άλλοι, ενω πολλοί ήταν αυτοί που ενώ αρχικά είχαν δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν έλαμψαν δια της απουσίας τους.

Δευτέρα, 6 Αυγούστου 2012

Φιλανθρωπική Συναυλία Στ.Κορκολή στο Ηρώδειο

Την Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου, το Ηρώδειο θα φιλοξενήσει μια μεγάλη φιλανθρωπική συναυλία που θα ξεχωρίσει στην ατζέντα του φετινού καλοκαιριού.

Μια μοναδική μουσική βραδιά που αγκαλιάζει το Στέφανο Κορκολή σολίστ,συνθέτη αλλά και ερμηνευτή.

Ένα «Εφ’ όλης της ύλης» πρόγραμμα βασισμένο στην κλασική παιδεία του σπουδαίου δημιουργού, στο οποίο ξεδιπλώνεται το ταλέντο του σολίστ, με έργα του ιδίου.

«Εφ’ όλης της ύλης» για να θυμηθούμε και να τραγουδήσουμε μαζί με τον ερμηνευτή Στέφανο Κορκολή υπέροχα δικά του τραγούδια που έχουν γίνει σταθμός στην πορεία του Ελληνικού πενταγράμμου με ένα διαφορετικό τρόπο: Το Σημάδι του Σκορπιού, Στους Πέντε Ανέμους, Καρδιά μου Λιώνω, Λατέρνα, Ξαφνικά, Σκόνη και Θρύψαλα και άλλα αγαπημένα…

Σ’ ένα πρόγραμμα «Εφ’ όλης της ύλης» δεν μπορεί να λείπει ο ταλαντούχος συνθέτης Στέφανος Κορκολής ο οποίος έχει δώσει τα «καλύτερά» του σε σημαντικούς ερμηνευτές της Ελληνικής δισκογραφίας. Μεγάλοι καλλιτέχνες θα συμμετέχουν φιλικά για να ερμηνεύσουν στην αφιερωμένη στο "Μαζί για το Παιδί" βραδιά τα αγαπημένα τους!!

Στην ξεχωριστή αυτή μουσική παράσταση την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ θα διευθύνει ο εξαιρετικός διεθνούς φήμης μαέστρος Νίκος Τσούχλος.

Όσοι παρευρεθούν στο Ηρώδειο, θα απολαύσουν το Στέφανο Κορκολή «Εφ’ Όλης της Ύλης», σε μια ανεπανάληπτη βραδιά γεμάτη μουσική. Μία ξεχωριστή συναυλία για ένα μεγάλο φιλανθρωπικό σκοπό που υπόσχεται να ταξιδέψει «Στους Πέντε Ανέμους» όλους, όσους θα έχουν την τύχη να την παρακολουθήσουν.

Τα έσοδα από τα εισιτήρια θα διατεθούν εξολοκλήρου στην Ένωση Μαζί για το Παιδί.

Προπώληση εισιτηρίων:
Ticket Services Πανεπιστημίου 39 - Στοά Πεσμαζόγλου
Τηλεφωνικά 2107234567 με χρέωση πιστωτικής κάρτας
Ηλεκτρονικά www.ticketservices.gr.


πηγή: http://www.theywantyourhelp.eu/2012/08/blog-post_7989.html

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...