Σάββατο, 30 Μαρτίου 2013

Η ΦΛΟΓΑ έφτασε και στην Ναμίμπια της Αφρικής!


Και στην μακρινή  ΝΑΜΙΜΠΙΑ THΣ ΑΦΡΙΚΗΣ έφθασε ο ελληνικός εθελοντισμός για να προβάλει το έργο του: Με την φανέλα της "ΦΛΟΓΑΣ", ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΙΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ, έτρεξε ο εθελοντής Μαραθωνοδρόμος Αργύρης Παπαθανασόπουλος! Ήταν μάλιστα  ο νικητής στον Namib Desert Challenge, ένας αγώνας 220 χλμ σε 5 ετάπ στην έρημο της Ναμίμπια. 

Στην φωτογραφία πανευτυχής μετά την νίκη του, με την φανέλα της Φλόγας και την ελληνική σημαία στα χέρια!

Οι μερικές δεκάδες εθελοντές Μαραθωνοδρόμοι και γενικά δρομείς μεγάλων αποστάσεων της Φλόγας, έχουν πάρα πολλές συμμετοχές -και διακρίσεις - σε αγώνες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό , όπου πάνε με δικά τους έξοδα.

 Στόχος τους  να μεταφέρουν διπλό μήνυμα: αφενός ότι ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας μπορεί να αντιμετωπισθεί και αφετέρου ότι όσοι μπορούμε να βοηθήσουμε  την ΦΛΟΓΑ, τον Ξενώνα της και τις άλλες δράσεις της για τα ελληνόπουλα που ασθένησαν.

-ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ : floga.org.gr
-ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΣΤΟ FACEBOOK!
-ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ !

Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2013

Κοινωνικοί Λειτουργοί στο Σύνταγμα για την ημέρα δράσης για την κοινωνική εργασία στην ΕλλάδαΠαρά τον άστατο καιρό, εκατοντάδες Κοινωνικοί Λειτουργοί συναντήθηκαν με τους πολίτες στην Πλατεία Συντάγματος στις 13:00 για να αποδείξουν ότι Κοινωνικοί Λειτουργοί και Πολίτες δεν είναι αόρατοι, στο πλαίσιο της Ημέρας Δράσης για την Κοινωνική Εργασία στην Ελλάδα.

Σε μια πρωτότυπη εκδήλωση του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος, Κοινωνικοί Λειτουργοί από Κοινωνικές Υπηρεσίες, φορώντας άσπρες μάσκες, ενημέρωναν τους πολίτες για το ρόλο της κοινωνικής εργασίας – του επαγγέλματος των Κοινωνικών Λειτουργών- στην αντιμετώπιση των δυσμενών συνεπειών της κρίσης.

Οι Κοινωνικοί Λειτουργοί από 84 χώρες διοργανώνουν κάθε χρόνο τον Μάρτιο την Παγκόσμια Ημέρα της Κοινωνικής Εργασίας. Η μέρα αυτή έχει καθιερωθεί ως Ημέρα Δράσης για την προβολή του σημαντικού ρόλου των Κοινωνικών Λειτουργών και της Κοινωνικής Εργασίας στην προάσπιση των αρχών της Κοινωνικής Αλληλεγγύης και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης.

Σήμερα η βαθιά οικονομική ύφεση και οι εφαρμοζόμενες μνημονιακές πολιτικές έχουν πλήξει σημαντικά μεγάλα στρώματα της κοινωνίας μας δοκιμάζοντας τα όρια της κοινωνικής συνοχής. Την ίδια στιγμή οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας καταρρέουν και συρρικνώνονται δραματικά κάτω από τις συνεχείς μειώσεις σε ανθρώπινους και οικονομικούς πόρους, αδυνατώντας να παίξουν τον ιδιαίτερο ρόλο τους σε μια περίοδο με έντονα τα χαρακτηριστικά ανθρωπιστικής κρίσης.

Οι Κοινωνικοί Λειτουργοί της χώρας έρχονται καθημερινά πια αντιμέτωποι με τραγικές περιπτώσεις ατόμων και οικογενειών που όλο και περισσότερο αντιμετωπίζουν φτώχεια και αποστέρηση ακόμα και των πιο βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Σε αυτές τις συνθήκες οι Κοινωνικοί Λειτουργοί δεν μένουν παρατηρητές, δεν προσεγγίζουν μόνο θεωρητικά τις καταστάσεις αλλά παρεμβαίνουν παντού και με κάθε τρόπο:

· Στέκονται στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης των δυσμενών συνεπειών της οικονομικής κρίσης,

· Απαντούν με πράξεις σε καταστάσεις ανάγκης,

· Υπερασπίζονται την Υγεία και την Πρόνοια,

· Διεκδικούν τα δικαιώματα των συνανθρώπων μας,

· Βρίσκονται δίπλα στο παιδί, στον ηλικιωμένο, στα Άτομα με Αναπηρίες,

· Συμμετέχουν ενεργά στα προγράμματα βοήθειας στο σπίτι

· Υποστηρίζουν μειονότητες,

· Παρεμβαίνουν στην κρίση με αλληλεγγύη.Σάββατο, 16 Μαρτίου 2013

Συνδρομή της INTERAMERICAN στην ΕΛΕΠΑΠ, βασισμένη στη διαδικτυακή ευαισθητοποίηση


Περισσότερα από 3.000 άτομα  ανταποκρίθηκαν, καταθέτοντας τη γνώμη  τους, στη διαδικτυακή πρωτοβουλία  που ανάρτησε η INTERAMERICAN στο facebook για την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Παίδων (ΕΛΕΠΑΠ), η οποία φέτος συμπληρώνει 75 χρόνια προσφοράς σε παιδιά με αναπηρία και στις οικογένειές τους. Ήταν μια πρόσκληση της ασφαλιστικής εταιρείας προς τους ενεργούς πολίτες, με σκοπό να αναπτυχθεί μια ευρεία κοινωνική επαφή ενημέρωσης για το έργο του οργανισμού και συναίνεσης στην οικονομική υποστήριξή του από την INTERAMERICAN. Αποτέλεσμα της καμπάνιας, που μετέφραζε κάθε θετική γνώμη σε συνεισφορά τριών ευρώ από την εταιρεία στην ΕΛΕΠΑΠ, ήταν η συνεισφορά 9.000 ευρώ συνολικά.  

Η ΕΛΕΠΑΠ λειτουργεί σήμερα με έξι κέντρα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Χανιά, Βόλο και Αγρίνιο και 200 άτομα εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, εφαρμόζοντας σύγχρονες και πρωτοποριακές μεθόδους υποστηρικτικής αγωγής. Ο οργανισμός μεριμνά για τη λειτουργική αποκατάσταση παιδιών με κινητικές αναπηρίες και δυσκολίες ανάπτυξης, προσφέροντας προγράμματα ολιστικής παρέμβασης για παιδιά βρεφικής προσχολικής και σχολικής ηλικίας στη βάση των διεθνών σχετικών μελετών και εξελίξεων. «Τα παιδιά βρίσκουν στην ΕΛΕΠΑΠ μια ανοικτή αγκαλιά που τα υποδέχεται για να τα φροντίσει, να τα στηρίξει και να τα βοηθήσει να αξιοποιήσουν στο μέγιστο τις δυνατότητές τους, κάνοντας βήματα ζωής» υπογραμμίζει η κ. Μαριάννα Μόσχου, πρόσεδρος της ΕΛΕΠΑΠ, χαρακτηρίζοντας ως ζωτικής σημασίας για τον οργανισμό την υποστήριξη της κοινωνίας και επιχειρήσεων όπως η INTERAMERICAN.

 Η INTERAMERICAN συνδράμει την  ΕΛΕΠΑΠ στο πλαίσιο του σχεδίου  κοινωνικής υπευθυνότητας «Πράξεις Ζωής» και του ιδιαίτερου ενδιαφέροντός της για τη φροντίδα απιδιών με ειδικές ανάγκες. «Το διαδίκτυο εξασφαλίζει μια δυναμική διάδοσης της ιδέας για τον κοινωνικό πολιτισμό και το δικαίωμα στην ποιότητα ζωής που πρεσβεύει η INTERAMERICAN. Η ΕΛΕΠΑΠ είναι ένας οργανισμός που υπηρετεί με συνέπεια δεκαετιών αυτή την ιδέα και γι’ αυτό τον λόγο στηρίζουμε τη συνέχιση του έργου της» επισημαίνει ο Γιάννης Ρούντος, διευθυντής δημοσίων σχέσεων και εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας.

Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2013

250.000 ΠΙΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ ΣΕ 100 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ


Σε 250.000 δωρεάν γεύματα υψηλής διατροφικής αξίας ανήλθαν τα Πιάτα Αγάπης Καλλιμάνης που προσέφερε η εταιρία σε οργανισμούς κοινωνικής μέριμνας την τελευταία πενταετία. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της εταιρίας που λειτουργεί εδώ και δεκαετίες και αφορά στην προσφορά δωρεάν τροφίμων σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και μεμονωμένες οικογένειες που χρειάζονται στήριξη.

Από το 2008 μέχρι σήμερα η  εταιρία στηρίζει σταθερά πάνω από 100 μη κερδοσκοπικά σωματεία, συλλόγους και κοινωνικά παντοπωλεία με δωρεές τροφίμων υψηλής διατροφικής αξίας όπως είναι τα αλιεύματα.

«Η θεμελιώδης αξία του ανθρώπου είναι να συμπαραστέκεται στους συνανθρώπους του και κυρίως στους μη ευνοημένους» αναφέρει η Πρόεδρος της εταιρίας Βασιλική Καλλιμάνη. «Σήμερα βλέπω με χαρά ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις να στηρίζουν τον τόπο μας στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Παλαιότερα, όταν η κοινωνική προσφορά δεν είχε τίτλους, αποτελούσε απλώς προσωπική επιλογή του κάθε επιχειρηματία. Ο αείμνηστος ιδρυτής της εταιρίας και σύζυγός μου, ο Γιώργος Καλλιμάνης, ακόμα και όταν η επιχείρησή μας δεν είχε το σημερινό της μέγεθος, είχε έντονο και σεμνό φιλανθρωπικό έργο. Για αυτό και θεωρώ πως η προσφορά στο συνάνθρωπο δεν είναι απλά υποχρέωσή μας, αλλά κάτι παραπάνω: είναι στο DNA της εταιρίας μας».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...