Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014

Οι παραλείψεις και τα τραγικά λάθη άφησαν 250 Νεφροπαθείς χωρίς Διατροφικό Επίδομα

Η παρακάτω καταγγελία αφορά τις παραλείψεις και τα τραγικά λάθη που έγιναν από φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Υπουργεία και συλλόγους με αποτέλεσμα 250 Νεφροπαθείς της Δυτικής Αττικής να μην έχουν λάβει ακόμη το Διατροφικό Επίδομα Νεφροπαθών του Δεκεμβρίου 2012!! και πιθανόν να μην το λάβουν ποτέ.

Αφού έχουμε φτάσει στο τέλος Ιανουαρίου 2013 και δεν έχουμε πληρωθεί το Διατροφικό Επίδομα στη Δυτική Αττική , άρχισα τις ευγενικές ενοχλήσεις στην Περιφέρεια στην Ελευσίνα ρωτώντας για την ημερομηνία πληρωμής .

Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014

Ένας 23χρονος Έλληνας βραβεύεται για τον σχεδιασμό αυτοκινήτου για άτομα με αναπηρίες

Ο 23χρονος Θάνος Παππάς από την Καλαμάτα αποφοίτησε το 2013 από το Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων στη Σύρο και έκτοτε ασχολείται με το Σχεδιασμό Οχημάτων, το Σχεδιασμό Προϊόντων και το Σχεδιασμό Εταιρικής Ταυτότητας. Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας Exarsis (ExarsisDesign) και μαζί με το συνεργάτη και φίλο του του Κωνσταντίνο Μαλανδρίνο αναλαμβάνουν project σχεδιασμού οχημάτων.  

Το 2012 στα πλαίσια της πρακτικής του, σχεδίασε με την ομάδα Exarsis το Project D3 ένα όχημα πόλης για οδήγηση από ανθρώπους που κάνουν χρήση αναπηρικού αμαξίδιου για λογαριασμό της Korres Engineering.

Στήριξη Κ. Παπούλια στα άτομα με σπάνιες παθήσεις

Τη συμπαράστασή του στον αγώνα που δίνουν άτομα που υποφέρουν από σπάνιες παθήσεις, ανάμεσά τους πολλά παιδιά, εκφράζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, τονίζοντας ότι η οικονομική δυσπραγία δεν πρέπει να γίνεται άλλοθι για αποκλεισμούς.


Σε μήνυμά του για την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων ο κ. Παπούλιας επισημαίνει ότι οι παθήσεις αυτές αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για την επιστήμη αλλά και για το κράτος πρόνοιας και υπογραμμίζει ότι σε μια ώριμη ευρωπαϊκή δημοκρατία είναι αδιανόητη κάθε δυσκολία πρόσβασης στη διάγνωση και στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2014

Θέσεις για 155 ΑμεΑ-επιτυχόντες διαγωνισμών αναζητά το υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Ζητά από όλα τα υπουργεία να βρουν θέσεις μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου


Σε υπουργεία ή φορείς υπουργείων θα τοποθετηθούν τελικά 155 επιτυχόντες παλαιότερων διαγωνισμών με το νόμο 2643/98 (σ.σ. για Άτομα με Αναπηρία) για πρόσληψη εργαζομένων σε δήμους και νομαρχίες όπως αναφέρεται σε εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2014

Β. Κεγκέρογλου: Ξεκινούν οι διαδικασίες για τις προσλήψεις ΑμεΑ στο Δημόσιο

Ξεκινούν σύντομα οι διαδικασίες για την κάλυψη σε ποσοστό 5%, των θέσεων που προκηρύσσονται στο δημόσιο από άτομα με αναπηρία και άλλες προστατευόμενες... κατηγορίες, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 2643/98, τα ΑμεΑ, οι πολύτεκνοι και άλλες προστατευόμενες κατηγορίες μπορούν να προσληφθούν στις Δημόσιες Υπηρεσίες, στα ΝΠΔΔ και στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης καταλαμβάνοντας τα 3/8 του αριθμού των θέσεων που αντιστοιχούν σε κάθε διαγωνισμό προσλήψεων.

Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2014

Δεσμός και Γέφυρα Ζωής

Χάρη στην προσφορά ιδιωτών, ο Δεσμός μπόρεσε να βοηθήσει τη Γέφυρα Ζωής, έναν νέο οργανισμό που προσφέρει δημιουργική απασχόληση σε παιδιά και εφήβους με φάσμα αυτισμού - νοητική

Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014

O Αντώνης Σρόιτερ κάνει «Αυτοψία» στο Γηροκομείο Αθηνών.

Την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου (στις 23:45, Alpha) ο Αντώνης Σρόιτερ κάνει «Αυτοψία» στο Γηροκομείο Αθηνών.


Όποιος περνά την πόρτα του Γηροκομείου Αθηνών, νιώθει ότι ο χρόνος εκεί έχει σταματήσει. Η οικονομική κρίση το έχει οδηγήσει στην πλήρη κατάρρευση. Χρέη, απλήρωτοι εργαζόμενοι, κλειστές πτέρυγες και λιγοστοί ηλικιωμένοι, που δεν παλεύουν μόνο με τον χρόνο, αλλά και με τον φόβο, το κρύο, ακόμη και την πείνα.

Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2014

Ειδική μέρα στο Tramp για τη «Φλόγα» «I DREAM A WORLD !»


"I DREAM A WORLD!" Στις 16 Φεβρουαρίου, το ραντεβού κλείνεται στο Tramp, στο Γκάζι για άλλη μία χρονιά! Το γνωστό bar-club που το τελευταίο διάστημα έχει αποτελέσει πόλο έλξης για τη νεολαία, επιστρατεύει DJs, οι οποίοι από τις τρεις το απόγευμα μέχρι τα ξημερώματα θα παίζουν μουσική για καλό σκοπό: Τα έσοδα της βραδιάς θα διατεθούν εξ ολοκλήρου στο σύλλογο γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα». 

ARISTA: Ανατρέποντας Μύθους και Προκαταλήψεις για τους Ηγέτες του αύριο

ARISTA ονομάζεται η πρωτοβουλία ενημέρωσης γονέων και ευρύτερα της κοινωνίας για το θέμα των Χαρισματικών Παιδιών Χαμηλών Επιδόσεων (Gifted Underachievers), η οποία ξεκινά με πρωτοβουλία της ελληνικής εταιρίας Συμβούλων Διαχείρισης Φήμης WELLENWIDE. Πρόκειται για ικανά, χαρισματικά παιδιά που όχι απλά δε γνωρίζουν ότι διαθέτουν αυτή τη δυναμική, αλλά φέρουν συνήθως και «ετικέτες» όπως άτακτα, επιθετικά, μοναχικά, αυταρχικά, ανίκανα, μαθητές με εξαιρετικά χαμηλές επιδόσεις στο σχολείο. Πολύ συχνά η ζωή τους είναι ένα μαρτύριο. Το ίδιο και η ζωή των γονιών και δασκάλων τους. 

Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2014

TA ΦΛΕΓΟΝΤΑ ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΤΑΜΠΟΥ 


Ο κος Νικολόπουλος συνεχίζει την επιτυχημένη προσπάθειά του να μεταδίδει στο ελληνικό κοινό πληροφόρηση & ενημέρωση μέσα από την καθημερινή πρωινή του εκπομπή-magazino, αγγίζοντας κάθε θέμα που απασχολεί την ελληνική κοινωνία. Κάποιοι χώροι ΜΜΕ έχουν συστηματικά αφήσει στο περιθώριο ορισμένα θέματα χαρακτηρισμένα ως “ταμπού”


Τέτοιο τηλεοπτικό ταμπού είναι, όπως όλοι γνωρίζουμε, αυτό των προβλημάτων των διαταραχών αυτιστικού φάσματος, που πληθαίνουν με τεράστιο ρυθμό μέσα στον ελληνικό παιδικό πληθυσμό του 21ου αιώνα. 

Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014

Θεμελιώθηκε το νέο Κέντρο Αποθεραπείας – Αποκατάστασης ΑμεΑ της ΕΛΕΠΑΠ στο Αγρίνιο

Ξεχωριστή ημέρα για όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Απόστολος Κατσιφάρας, τη σημερινή, κατά την οποία πραγματοποιήθηκε η τελετή θεμελίωσης του νέου διώροφου κέντρου της ΕΛΕΠΑΠ στην περιοχή «Γκένοβα» στο Αγρίνιο, ένα ιδιαιτέρως σημαντικό έργο, το οποίο ενέταξε η Περιφέρεια στο ΕΣΠΑ 2007-2013 και υλοποιεί πλέον ο Δήμος Αγρινίου.


Οι εργασίες για την κατασκευή του νέου διώροφου κτιρίου που περιλαμβάνει Κέντρο Αποθεραπείας – Αποκατάστασης Ημερήσιας Νοσηλείας και Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία με προϋπολογισμό 5.480.000 ευρώ, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και αναμένεται, σύμφωνα με τον εργολάβο, να ολοκληρωθεί άμεσα, νωρίτερα από το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα.

Γ. Σούρλας: Ανθρωπινό δικαίωμα η πρόσβαση των ΑμεΑ στην εκπαίδευση

Ο Γενικός Γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γ. Σούρλας, ζήτησε από την Επιτροπή του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ να γίνει δεκτό το αίτημα του αριστούχου μαθητή Αργύρη Κουμτζή, ο οποίος διέπρεψε με τις επιδόσεις του στη Μαθηματική Εταιρία, αλλά αποκλείστηκε λόγω τυφλότητας να εισαχθεί στο συγκεκριμένο τμήμα.

Κάθε άλλη απόφαση και σκέψη, τόνισε ο κ. Σούρλας έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τα ανθρώπινα δικαιώματα παραβιάζοντας τις προβλεπόμενες διατάξεις του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων και του Συντάγματος, οι οποίες προβλέπουν την ίση μεταχείριση όλων ανεξαρτήτως αναπηρίας και μάλιστα μεριμνούν για την παροχή ειδικής φροντίδας για τα άτομα με αναπηρία.

Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2014

INTERAMERICAN και ΠΟΜΙΔΑ συνδράμουν το Κέντρο Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων

Οι δύσκολες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί για τους ιδιοκτήτες ακινήτων και για τον φορέα τους, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜIΔΑ), δεν μειώνουν το αίσθημα της αλληλεγγύης για τους συνανθρώπους που πλήττονται από τη φτώχεια και ιδιαίτερα για τους άστεγους. 


Έτσι, η συνεργασία της ΠΟΜΙΔΑ με την INTERAMERICAN  κατά τα τελευταία χρόνια για την ομαδική ασφάλιση των ακινήτων των μελών της Ομοσπονδίας, πήρε από πέρυσι μία ιδιαίτερα κοινωνική διάσταση με την από κοινού οικονομική στήριξη του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων  του Δήμου Αθηναίων, που η ασφαλιστική εταιρεία ενισχύει ευρύτερα εδώ και δύο χρόνια μέσω της εταιρικής εκστρατείας «Κατάθεση Αλληλεγγύης, Πράξη Ζωής».  

ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΕΥΝΑ «ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ & ΝΕΟΙ»

Aπό τη Σχολή Ψυχολογίας του Mediterranean College Θεσσαλονίκης και τον Τομέα Παιδαγωγικών των ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας


Ολοκληρώθηκε η μεγάλη έρευνα που διοργανώθηκε από τον Τομέα Παιδαγωγικών των ΙΕΚ ΞΥΝΗ Μακεδονίας και τη Σχολή Ψυχολογίας του Mediterranean College Θεσσαλονίκης, με θέμα «Εθελοντισμός και  Νέοι». Στόχος της έρευνας, ήταν να παρουσιάσει τη θέση των νέων ανθρώπων απέναντι στον Εθελοντισμό. 

Σάββατο, 8 Φεβρουαρίου 2014

Δωρεά της Μελίνας Τανάγρη στην ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ ΑμεΑ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

Με αφορμή την δωρεά στην ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ ΑμεΑ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ του χρηματικού ποσού των 200€ από την κα. Μελίνα Τανάγρη εις μνήμην της Μαρίνας Πηλιχου 


Κα.Μελίνα Τανάγρη
Σας ευχαριστούμε από καρδιάς που σε μία τόσο δύσκολη στιγμή επιλέξατε να στηρίξετε την «ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ ΑμεΑ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ  » μέσω της χρηματικής δωρεά σας αντί στεφάνων εις μνήμην της  Μαρίνας Πηλιχου.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...