Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Δ. Θεσσαλονίκης: Συνεχίζεται έως το 2013 το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι»

Τη συνέχιση μέχρι το 2013 του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» αλλά και της λειτουργίας των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, Δημιουργικής Απασχόλησης ΑΜΕΑ και Φροντίδας Ηλικιωμένων, ανακοίνωσε σήμερα ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Όπως έγινε γνωστό, τα σχετικά προγράμματα ενισχύονται και διευρύνονται καθώς η αρμόδια Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση (ΔΗΚΕΘΕ) έχει εξασφαλίσει για τη χρηματοδότησή της ευρωπαϊκά κονδύλια ύψους 2.104.000 ευρώ. Για τα ίδια προγράμματα είχε εισπράξει ο δήμος από ευρωπαϊκά κονδύλια 906.000 ευρώ το 2010. Η εισροή αυξημένων πόρων από τα ευρωπαϊκά προγράμματα οφείλεται στον διπλασιασμό των εξυπηρετούμενων πολιτών και δίνει τη δυνατότητα στην ΔΗΚΕΘΕ να αυξήσει τον αριθμό των εργαζομένων.

Να σημειωθεί ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης, παρέχει μέσω της ΔΗΚΕΘΕ δωρεάν «βοήθεια στο σπίτι» σε συνολικά 1.000 νοικοκυριά και μεμονωμένα άτομα, δημιουργεί 13 νέες θέσεις εργασίας και διασφαλίζει τη συνέχιση θέσεων εργασίας σε 47 εργαζόμενους στα προγράμματα.

Το Χαμόγελο του Παιδιού κάνει μήνυση για προσβλητικό βίντεο στο YouTube

Image representing YouTube as depicted in Crun...Image via CrunchBaseΜήνυση για χυδαίο, κακόβουλο, συκοφαντικό βίντεο στο YouTube καταθέτει ο εθελοντικός οργανισμός μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, τον τελευταίο χρόνο το επίμαχο προσβλητικό βίντεο «που προσβάλλει βάναυσα την γενετήσια αξιοπρέπεια ανηλίκων» διαδίδεται μέσω e-mail, αποδίδοντας στο Χαμόγελο την παραγωγή και την προώθησή του.

H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Enhanced by Zemanta

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Το Γηροκομείο Αθηνών πετάει στο δρόμο τους ηλικιωμένους εξαιτίας της κρίσης


Στον δρόμο πρόκειται να μείνουν εκατοντάδες ηλικωμένοι τρόφιμοι του φιλανθρωπικού σωματείου «Ελεήμων Εταιρία Αθηνών». Ο λόγος για ένα από τα πιο γνωστά γηροκομεία στην Αθήνα, το οποίο εδρεύει στην λεωφόρο Κηφισίας.

Η οικονομική κρίση που έπληξε την επιχείρηση, αλλά και η αναλγησία που όπως φαίνεται χαρακτηρίζει το Διοιηκητικό..

Συμβούλιο του γηροκομείου αναμένεται να οδηγήσουν στο «δρόμο» τους φιλοξενούμενους.

Συγκεκριμένα, η εταιρία αδυνατεί να καλύψει τα έξοδα συντήρησης των κτιρίων φιλοξενίας των ηλικιωμένων, ενώ λογω οικονομικής κρίσης επιχειρεί να απομακρύνει τους τρόφιμους από το σωματείο.


H  ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Μαραθώνιος αγάπης, με μεγάλα ονόματα του ποδοσφαίρου !

Ποδοσφαιριστές που έγραψαν ιστορία στα ελληνικά κι ευρωπαϊκά γήπεδα, θα δώσουν το παρόν στον φιλικό αγώνα που θα πραγματοποιηθεί στα Γιάννινα, στις 5 Σεπτεμβρίου, μεταξύ των βετεράνων του ΠΣΑΠ και του ΠΑΣ.
 
Ο αγώνας γίνεται στο πλαίσιο του «Μαραθώνιου Αγάπης», που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβoμένων Ποδοσφαιριστών με τη συνεργασία του Δήμου Ιωαννιτών και τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση της Φλόγας.
 
Εκ μέρους του ΠΣΑΠ, έχουν δηλώσει συμμετοχή για το ματς των Ιωαννίνων οι: Σαραβάκος, Βαζέχα, Λυκουρίνος, Γιαννακόπουλος, Φραντζέσκος, Βαμβακούλας, Ξανθόπουλος, Σαργκάνης, Γεωργάτος, Τζόρτζεβιτς, Αποστολάκης, Μανωλάς, Μαυρογενίδης, Γκουλής, Ζαγοράκης, Βρύζας, Καραισαρίδης, Μπορμπόκης, Καπετανόπουλος, Λαγωνίδης, Κυζερίδης, Γκιτσιούδης και Ατματζίδης.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

«Εξαιρούν με μέθοδο πολύτεκνες οικογένειες από τη δωρεάν διανομή τροφίμων»

Την παράταση της περιόδου υποβολής αιτήσεων για δωρεάν διανομή τροφίμων σε πολύτεκνες οικογένειες, ζητά ο Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Ι. Νικολόπουλος, ο οποίος καταγγέλλει ότι η πρόσφατη απόφαση.

«Είναι δεδομένο ότι πρόκειται για πρόχειρη απόφαση αν δεν ενέχει σκοπιμότητα να αποκλειστούν πολύτεκνες οικογένειες, δεδομένου ότι οι εγκύκλιες παρελήφθησαν από τους Συλλόγους Πολυτέκνων μετά τις οκτώ Ιουνίου και άρα το χρονικό διάστημα που απέμεινε ήταν εξαιρετικά μικρό, με δεδομένο επίσης ότι λόγω του μεγάλου αριθμού μελών, ήταν αδύνατη η συγκέντρωση και υποβολή δικαιολογητικών», δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος και προσέθεσε: «Η σκέψη ότι η απόφαση είναι σκόπιμη ως προς τον αποκλεισμό δικαιούχων οικογενειών, μάλλον είναι βάσιμη και από το σκέλος της για μείωση του μέγιστου ατομικού ή οικογενειακού εισοδήματος των δικαιούχων από 15.000 σε 12.000 ευρώ».

Η INTERAMERICAN υποστηρίζει το Ίδρυμα Όρους Σινά

Monastery of St. Catherine at the foot of Moun...Image via Wikipedia
Η INTERAMERICAN, στο πλαίσιο του εταιρικού προγράμματος κοινωνικής υπευθυνότητας «Πράξεις Ζωής», συνδράμει το έργο του Ιδρύματος Όρους Σινά για τη δημιουργία συγκροτήματος Βιβλιοθήκης και Εκθεσιακών Χώρων στο ανοικοδομούμενο «Ευρωσιναϊκό Κέντρο Μελετών, Επικοινωνίας και Εκθέσεων», στην Τραγάνα Αταλάντης. 
Το Ίδρυμα Όρους Σινά, ΜΚΟ που ιδρύθηκε από  την Ιερά Μονή Σινά το 1986, σκοπό έχει να αναπτύξει τη γνωριμία με τις  ρίζες της Ελληνορθόδοξης παράδοσης, παιδείας και τέχνης και να ενισχύσει το πολυμερές πνευματικό, πολιτιστικό και φιλανθρωπικό έργο της Μονής. Το «Ευρωσιναϊκό Κέντρο Μελετών, Επικοινωνίας και Εκθέσεων» θα είναι ένας οργανωμένος χώρος συστηματικής μελέτης, προβολής και αξιοποίησης των πνευματικών, καλλιτεχνικών και ιστορικών θησαυρών που διασώζονται στην Ιερά Μονή Σινά. 
Η INTERAMERICAN εκφράζει με αυτή  την πρωτοβουλία το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της για τον πολιτισμό και την παράδοση, που αποτελούν βασικό άξονα των πρακτικών της στον τομέα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. 

Enhanced by Zemanta

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Ο Κώστας Χατζής τραγουδάει για το Χαμόγελο του Παιδιού, στις 12 Αυγούστου, στο Nicopolis Club στην Πρέβεζα

Μια συναυλία με φιλανθρωπικό περιεχόμενο στόχο θα δοθεί στις 12 Αυγούστου στο Nicopolis Club στη Πρέβεζα, με τον μεγάλο τραγουδιστή Κώστα Χατζή. Τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του έργου που επιτελεί η οργάνωση «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε ολόκληρη τη χώρα. Μαζί του θα τραγουδήσουν οι Αντωνία Χατζίδη και Μαρία Αλεξίου, ενώ την ορχήστρα θα διευθύνει ο Γιώργος Παγιάτης.Η προπώληση εισιτηρίων έχει ξεκινήσει στην Πρέβεζα (Πλατεία Δικαστηρίων), στην Άρτα (πεζόδρομος Σκουφά στο ύψος του Αγ. Δημητρίου) και στα Γιάννενα (Πλατεία Νομαρχίας), ενώ στα ίδια σημεία συγκεντρώθηκαν παιδία και ζωγράφισαν σε καμβά.Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα βρεθεί στην περιοχή η Κινητή Οδοντιατρική Μονάδα για την περίθαλψη παιδιών και ένα φορτηγό για την συγκέντρωση γραφική ύλης και ρουχισμού για τα παιδιά που βρίσκονται στο «Χαμόγελο του παιδιού».Η μονάδα και το φορτηγό θα βρίσκονται στις 9 Αυγούστου στα Γιάννενα, στις 10 Αυγούστου στην Άρτα και στις 11 Αυγούστου στην Πρέβεζα. Στην εκδήλωση στο «Nicopolis Club», θα γίνει και βράβευση των παιδιών από Γιάννενα , Άρτα και Πρέβεζα που έλαβαν μέρος στα «Special Olympics».Διοργανωτής της εκδήλωσης είναι η σύμπραξη εθελοντικής κοινωνικής και ανθρωπιστικής δράσης ενεργών πολιτών Πρέβεζας «Ανθρώπολις» με την υποστήριξη των Ε&Β Μπατσούλη και Nicopolis Club, που μας καλούν να ενωθούμε για να δώσουμε ένα χαμόγελο στα παιδία, που τόσο το έχουν ανάγκη.Η τιμή του εισιτηρίου για την συναυλία είναι 15 ευρώ, εκ των οποίων τα 9 ευρώ θα διατεθούν στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Για πρώτη φορά αθλητής με αναπηρία σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Ιστορία ετοιμάζεται να γράψει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Νταεγού ο Όσκαρ Πιστόριους. 
 
Ο 25χρονος δρομέας, που έχασε τα πόδια του όταν ήταν 11 μηνών και τρέχει με ειδικά μεταλλικά πρόσθετα, θα γίνει ο πρώτος αθλητής με αναπηρία που θα ανταγωνιστεί με μεγάλη διοργάνωση αρτιμελείς αντιπάλους. 
 
Ο Νοτιοαφρικανός, κάτοχος τεσσάρων χρυσών μεταλλίων σε Παραολυμπιακούς Αγώνες προσπαθούσε εδώ και καιρό να λάβει μέρος σε μεγάλη διοργάνωση.

Αρχικά η IAAF απέρριψε το αίτημά του, θεωρώντας ότι τα τεχνητά μέλη τού δίνουν πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων του.
H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

ΔΗΜΑΡ: ΕπερώτησηΦώτη Κουβέλη και των βουλευτών του κόμματος για το δίχτυ κοινωνικής προστασίας

Επίκαιρη επερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Υγείας με αντικείμενο τη στήριξη του κοινωνικού κράτους και των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων κατέθεσαν ο Φώτης Κουβέλης και οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης, Θανάσης Λεβέντης και Γρηγόρης Ψαριανός.

Η επερώτηση που θα συζητηθεί αύριο στη Βουλή, περιλαμβάνει μια σειρά από θέσεις και προτάσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας, της φτώχειας, της εργασιακής επισφάλειας, της πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας.

Με την επερώτηση, ο πρόεδρος και οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς, καλούν την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για την επέκταση του προνοιακού επιδόματος μακροχρόνιας ανεργίας, να προχωρήσει στη σταδιακή αντικατάσταση των άνισων και πολυάριθμων οικογενειακών και πολυτεκνικών επιδομάτων σε ένα ενιαίο επίδομα παιδιού με έναρξη καταβολής από το πρώτο παιδί, να επιλέξει τη λογική του ανασχεδιασμού του επιδόματος ενοικίου σε μη ανταποδοτική βάση, ώστε να ωφελούνται και οι φτωχές οικογένειες που σήμερα δεν πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας του ΟΕΚ, να προχωρήσει σε ενοποίηση των επιδομάτων ΑΜΕΑ σε ένα νέο επίδομα αναπηρίας.

Παραλλήλως καλούν την κυβέρνηση να λάβει μέτρα σχετικά με την διασφάλιση της αναβάθμισης των δομών προστασίας ηλικιωμένων και ατόμων με αναπηρίες, να στηρίξει τα προνοιακά προγράμματα, να αναδιοργανώσει το δίκτυο παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών σε κάθε δήμο της χώρας, να αυξήσει τη χρηματοδότηση των προνοιακών ιδρυμάτων. Από τις βασικές προτάσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς είναι ο σχεδιασμός και η σταδιακή εφαρμογή ενός προγράμματος ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος σε εύλογο χρονικό διάστημα, καθώς και η εγγυημένη πρόσβαση στα βασικά κοινωνικά δικαιώματα, όπως το δικαίωμα στην υγεία, τη στέγαση και την παιδεία σε μετανάστες, οι οποίοι πληρούν ορισμένες βασικές προϋποθέσεις.

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Έκλεισαν κατασκήνωση για ΑΜΕΑ μετά από 39 χρόνια λειτουργίας


Έρημο τοπίο θυμίζει σήμερα η έκταση οκτώ στρεμμάτων της κατασκήνωσης για άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ) στη Λεπτοκαρυά Πιερίας.

Τα τελευταία τριάντα χρόνια φιλοξενούσε κάθε καλοκαίρι, τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, δεκάδες παιδιά με ειδικές ανάγκες, αλλά και ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, μεταξύ των οποίων και κάποιους με χρόνια νοσήματα.

Φέτος, η λειτουργία της κατασκήνωσης ανεστάλη, λόγω περικοπών στο αρμόδιο υπουργείο, με αποτέλεσμα, περισσότερα από 700 άτομα που ανανέωναν κάθε χρόνο το "ραντεβού" τους, να μη βρίσκονται εκεί.

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Ο Κώστας Χατζής τραγουδάει για το Χαμόγελο του Παιδιού,στην Πρέβεζα.


LegendImage by RobW_ via FlickrΜια συναυλία με φιλανθρωπικό περιεχόμενο στόχο θα δοθεί στις 12 Αυγούστου στο Nicopolis Club στη Πρέβεζα, με τον μεγάλο τραγουδιστή Κώστα Χατζή. Τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του έργου που επιτελεί η οργάνωση «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε ολόκληρη τη χώρα. Μαζί του θα τραγουδήσουν οι Αντωνία Χατζίδη και Μαρία Αλεξίου, ενώ την ορχήστρα θα διευθύνει ο Γιώργος Παγιάτης.

Η προπώληση εισιτηρίων έχει ξεκινήσει στην Πρέβεζα (Πλατεία Δικαστηρίων), στην Άρτα (πεζόδρομος Σκουφά στο ύψος του Αγ. Δημητρίου) και στα Γιάννενα (Πλατεία Νομαρχίας), ενώ στα ίδια σημεία συγκεντρώθηκαν παιδία και ζωγράφισαν σε καμβά.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα βρεθεί στην περιοχή η Κινητή Οδοντιατρική Μονάδα για την περίθαλψη παιδιών και ένα φορτηγό για την συγκέντρωση γραφική ύλης και ρουχισμού για τα παιδιά που βρίσκονται στο «Χαμόγελο του παιδιού».

Η μονάδα και το φορτηγό θα βρίσκονται στις 9 Αυγούστου στα Γιάννενα, στις 10 Αυγούστου στην Άρτα και στις 11 Αυγούστου στην Πρέβεζα. Στην εκδήλωση στο «Nicopolis Club», θα γίνει και βράβευση των παιδιών από Γιάννενα , Άρτα και Πρέβεζα που έλαβαν μέρος στα «Special Olympics».

Διοργανωτής της εκδήλωσης είναι η σύμπραξη εθελοντικής κοινωνικής και ανθρωπιστικής δράσης ενεργών πολιτών Πρέβεζας «Ανθρώπολις» με την υποστήριξη των Ε&Β Μπατσούλη και Nicopolis Club, που μας καλούν να ενωθούμε για να δώσουμε ένα χαμόγελο στα παιδία, που τόσο το έχουν ανάγκη.

Η τιμή του εισιτηρίου για την συναυλία είναι 15 ευρώ, εκ των οποίων τα 9 ευρώ θα διατεθούν στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...