Δευτέρα, 30 Απριλίου 2012

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεσμεύεται και στηρίζει τα έξι βασικά αιτήματα της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θεωρεί πως τα έξι βασικά αιτήματα της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών αποτελούν στοιχειώδες πλαίσιο διεκδίκησης για την εποχή μας και τις δυνατότητές της. Το εισόδημα, η ασφάλιση, η παιδεία, η στήριξη με επιδόματα και φοροαπαλλαγές είναι αυτονόητες διεκδικήσεις στo πλαίσιο της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η δουλειά και η αξιοπρεπής ζωή των ατόμων με αναπηρία δεν είναι πολυτέλεια, είναι δικαίωμα. Το μνημόνιο αντιμετωπίζει τις δαπάνες για κοινωνικές υπηρεσίες σαν διαφυγόντα κέρδη για τις τράπεζες και την επιχειρηματική δράση.

Η απελευθέρωση της κοινωνίας από τα μνημόνια, το χρέος, το ευρώ και την Ε.Ε. θα ανοίξει το δρόμο για τη δικαίωση των αγώνων του κινήματος των τυφλών. Σε αυτόν τον άλλο δρόμο καλεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Σάββατο, 28 Απριλίου 2012

Αυξήθηκαν τα συσσίτια στη Θεσσαλονίκη

Κατά 85% αυξήθηκαν το τελευταίο τετράμηνο οι πολίτες που τρέφονται από τα συσσίτια της εκκλησίας στη δυτική Θεσσαλονίκη, ενώ στην ίδια περιοχή παρουσιάζονται τεράστια προβλήματα ανεργίας, φαινόμενα υποσιτισμού μεταξύ μαθητών και ανασφάλεια στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τον περασμένο Δεκέμβριο το σύνολο των ανθρώπων που λάμβαναν μέρος στα συσσίτια της Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως ήταν 2.445 άνθρωποι, σήμερα ο αριθμός τους έφτασε τους 4.178, ενώ τον Δεκέμβριο του 2010 ήταν μόλις 1.387.

Να σημειωθεί επίσης ότι τα εντονότερα κοινωνικά προβλήματα παρατηρούνται στην περιοχή του Ευόσμου.

«Καμιά φορά νομίζουμε ότι η Θεσσαλονίκη είναι από το λιμάνι μέχρι το Μέγαρο Μουσικής. Όμως το μεγαλύτερο κομμάτι της πόλης μένει δυτικά, εκεί που βρίσκεται ο νεότερος πληθυσμός της», ανέφερε, κατά τη διάρκεια σύσκεψης της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης, ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, Βαρνάβας.Πηγή: agelioforos.gr

Παρασκευή, 20 Απριλίου 2012

ΔΗΜΑΡ: Άμεσα μέτρα για άστεγους, άνεργους, φτωχούς μαθητές, πολύτεκνους, ΑΜΕΑ και χαμηλά εισοδήματα

Προτάσεις του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, για την ανακούφιση των πολιτών που έχουν απόλυτη ανάγκη:

Η ΔΗΜΑΡ καταθέτει δέσμη άμεσων μέτρων για την ανακούφιση αυτών που έχουν απόλυτη ανάγκη, δεδομένου ότι το 30% του Ελληνικού λαού ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας και η ανεργία καλπάζει.

Πρέπει να υπάρξουν :
  •  Προγράμματα σίτισης για τους έχοντες ανάγκη.
  •  Πρόνοια για τους άστεγους: Σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για δημιουργία χώρων, όπου οι άστεγοι θα μπορούν να βρίσκουν κατάλυμα, συνθήκες υγιεινής, τροφή, ρουχισμό και υποστήριξη για ένταξη.
  •  Καταγραφή μαθητών με σοβαρά προβλήματα φτώχειας και οργάνωση της μέριμνας, με τη συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης.
  •  Άμεση υποστήριξη οικογενειών που δεν έχουν κανένα εισόδημα με έμφαση σε μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες.
  •  Στήριξη των ΑΜΕΑ. Ενοποίηση των επιδομάτων ΑΜΕΑ σε ένα νέο επίδομα αναπηρίας, το ύψος του οποίου θα καθορίζεται ανάλογα με τις ανάγκες κάθε μορφής αναπηρίας.
  •  Επαναφορά του επιδόματος ενοικίου για τις οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα.
  •  Επαναφορά του επιδόματος ανεργίας στο προηγούμενο ύψος, σε συνδυασμό με προγράμματα του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.
  •  Ενίσχυση των μακροχρόνια ανέργων με επέκταση του προνοιακού επιδόματος, ανεξαρτήτως ηλικίας.
  •  Σχεδιασμός και σταδιακή εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος μέχρι το τέλος του 2012, μέτρο που λειτουργεί ήδη σε 23 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης .
  •  Άμεση αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου για την ένταξη των ανέργων σε θέσεις κατάρτισης και απόκτησης εργασιακής εμπειρίας και μαθητείας.

Σάββατο, 14 Απριλίου 2012

Συνεργασία της INTERAMERICAN με τον Δήμο Αθηναίων για τους άστεγους και άπορους

Στην ευρεία δέσμη ενεργειών που έχει σχεδιάσει η INTERAMERICAN για την υποστήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων αποτελεί κορμό η συνεργασία της εταιρείας με τον Δήμο Αθηναίων και ειδικότερα το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης. Στο πλαίσιο σχετικής πρωτοβουλίας, που είναι εστιασμένη στους άστεγους και άπορους συμπολίτες, η INTERAMERICAN κινητοποίησε το δυναμικό εργαζομένων και συνεργατών της και ολοκλήρωσε σε πρώτη φάση τη συγκέντρωση και παράδοση στο Κέντρο ειδών πρώτης ανάγκης. Συγκεκριμένα παραδόθηκαν 1,2 τόνοι τροφίμων μακράς διαρκείας και μεγάλη ποσότητα ειδών ένδυσης και βρεφικών πανών.

Εξάλλου, η εταιρεία ανέλαβε ως χορηγός αποκλειστικά το οικονομικό κόστος του εορταστικού γεύματος που θα οργανώσει το Κέντρο για αστέγους και απόρους την Κυριακή του Πάσχα.

 Αναφερόμενος στη συνεργασία ο πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου, κ. Γιώργος Αποστολόπουλος δήλωσε: «Το Κέντρο ευχαριστεί ιδιαίτερα την INTERAMERICAN για την προσφορά της. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που στις δύσκολες μέρες που περνάμε, υπάρχουν επιχειρήσεις οι οποίες ανταποκρίνονται στις πολύ μεγάλες ανάγκες της κοινωνίας και στηρίζουν το έργο μας».

Η σχετική εκστρατεία «Κατάθεση Αλληλεγγύης, Πράξη Ζωής» της INTERAMERICAN, στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής υπευθυνότητας «Πράξεις Ζωής», θα αναπτυχθεί με σειρά δράσεων υπέρ ευπαθών κοινωνικών ομάδων καθ’ όλη τη διάρκεια του 2012, με την ενεργό συμμετοχή των «Εθελοντών Ζωής» της εταιρείας, μιας δεσμευμένης για συνεισφορά ομάδας 300 και πλέον εργαζομένων και συνεργατών.

Τρίτη, 10 Απριλίου 2012

Πασχαλιάτικο δώρο της ΕΡΤ για τα ΑμεΑ !

Μια ακόμα καινοτόμο υπηρεσία για ΑμεΑ, προσφέρει τις ημέρες του Πάσχα η ΕΡΤ. Για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση, αγαπημένες ταινίες της Φίνος Φιλμς θα προβληθούν στην ψηφιακή μετάδοση της ΕΤ1 με υποτίτλους, για άτομα με προβλήματα ακοής, από το Μ. Σαββάτο μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα στις 19.00. 

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

ΔΗΜΑΡ: Συνάντηση Δ. Χατζησωκράτη με το προεδρείο του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών

Ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, υπεύθυνος για την Οικονομική και Κοινωνική πολιτική της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, συνοδευόμενος από τον Γεώργιο Τούσια, στέλεχος του κόμματος στο χώρο των ΑμεΑ, επισκέφτηκε, μετά από πρόσκληση του Πανελληνίου Συλλόγου των Παραπληγικών τα γραφεία του Συλλόγου και είχε συνάντηση με το προεδρείο του Συλλόγου, με τον Πρόεδρο κ. Αθ. Βίγλα και την Γραμματέα κ. Ευαγγ. Κοντογεωργάκη.

Ο Δ. Χατζησωκράτης, παρουσίασε τις θέσεις της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ για το κοινωνικό δίχτυ ασφαλείας, που θέτει το κόμμα, ως ένα από τους κύριους άξονες των προτάσεών του για την διέξοδο από την κρίση με την κοινωνία όρθια, καθώς και τα γενικά μέτρα υπέρ των ΑμεΑ, που παρουσιάζονται στην Πρόταση της ΔΗΜΑΡ προς τις εκλογές. Υπογράμμισε, ότι στην πρόταση, που ήδη το κόμμα έχει παρουσιάσει για την ελάφρυνση των δανειοληπτών από το βάρος των δανείων, σε ότι αφορά την περίοδο χάριτος, την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής καθώς και την μείωση του επιτοκίου, οι παραπληγικοί- τετραπληγικοί θα έχουν αυτοδικαίως επιπλέον ελάφρυνση. Τέλος, σε ότι αφορά τον αγώνα για την εξάλειψη της σωρείας των μεθοδεύσεων για παροχή επιδομάτων σε άσχετα άτομα από τους ΑμεΑ, ο Δ. Χατζησωκράτης επεσήμανε ότι η ΔΗΜΑΡ θα είναι στην πρώτη γραμμή και θα διεκδικεί σταθερά την αποτροπή των όποιων μειώσεων στα επιδόματα όλων όσων έχουν πραγματική ανάγκη.

Κυριακή, 8 Απριλίου 2012

Τα φτερά της Πολεμικής Αεροπορίας πάνω από τα παιδιά με καρκίνο!

Τα φτερά της άνοιξε η Πολεμική Αεροπορία πάνω από τα παιδιά με καρκίνο που φιλοξενούνται στην αγκαλιά της Φλόγας !

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Βραβεία «Μαζί για το Παιδί»

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» αναδεικνύει τους πρωταγωνιστές της καθημερινής ζωής


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την, Τρίτη 27 Μαρτίου, η εκδήλωση των Βραβείων «Μαζί για το Παιδί». Η αίθουσα της Παλαιάς Βουλής ήταν κατάμεστη από ανθρώπους που παραβρέθηκαν για να γνωρίσουν από κοντά το σημαντικό κοινωνικό έργο των ανθρώπων που επέλεξε να τιμήσει φέτος η Ένωση «Μαζί για το Παιδί».

Με το Βραβείο «Έργο Ζωής» τιμήθηκε η κυρία Μαρία Μποβολή, που με την εθελοντική της δράση κατάφερε να ιδρύσει το 1979, το «Κέντρο Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης» σε μια περίοδο που στην περιφέρεια Κατερίνης δεν υπήρχε καμία δομή για να φιλοξενήσει ανάπηρα παιδιά. Η «Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης» φιλοξενεί σήμερα περισσότερα από 100 παιδιά με αναπηρία και έχει αναπτύξει 3 δομές χάρη στην αδιάκοπη δράση της κυρίας Μποβολή που εξακολουθεί ακόμα και σήμερα στα 79 της χρόνια, να προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της στο Κέντρο.

Στην κατηγορία «Μάθημα Ζωής» η Ένωση τίμησε τον κύριο Νίκο Βουλγαρόπουλο. Έναν άνθρωπο που δίνει σε όλους εμάς με το παράδειγμα της ζωής και της δράσης του, ένα πραγματικό μάθημα ζωής. Ο κύριος Βουλγαρόπουλος υπερβαίνοντας τις δυσκολίες που επιβάλει η τετραπληγία του, είναι ο ιδρυτής μιας σειράς πολύτιμων εργαλείων για τους ανθρώπους με αναπηρία. Συγκεκριμένα η ιστοσελίδα του www.Disabled.GR έδωσε πρόσβαση στο διαδίκτυο σε χιλιάδες χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών και από το 1991 έως σήμερα θεωρείται μια από τις δημοφιλέστερες ιστοσελίδες αναπηρίας στον κόσμο αριθμώντας περισσότερους από 10.000 επισκέπτες ημερησίως. Επιπλέον εκδίδει από το 1993 το περιοδικό «ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ» που από το πρώτο του τεύχος έγινε το μεγαλύτερο σε κυκλοφορία και ύλη περιοδικό για την αναπηρία και τέλος είναι ο διοργανωτής της «Autonomia EXPO», της μεγαλύτερης έκθεσης για τις τεχνολογίες, τις υπηρεσίες για την αποκατάσταση, την ειδική εκπαίδευση και την αναπηρία στην Ελλάδα.

Στα πλαίσια της τελετής απονομής, πραγματοποιήθηκε τιμητική μνεία και στο σπουδαίο εθελοντικό έργο της Αγάθης Η. Δουρμούσογλου, Αντιπροέδρου της ΕΛΕΠΑΠ, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή αφήνοντας πίσω της, πλούσιο εθελοντικό έργο για τα παιδιά με αναπηρία.Τις απονομές των Βραβείων «Μαζί για το Παιδί» Έργο Ζωής και Μάθημα Ζωής έκανε ο τ. Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κωστής Στεφανόπουλος.

Η εκδήλωση έκλεισε με τις τιμητικές διακρίσεις στους χορηγούς και υποστηρικτές που στήριξαν το έργο της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» μέσα στη χρονιά που μας πέρασε.


http://theywantyourhelp.blogspot.com/2012/04/blog-post_3019.html


Τετάρτη, 4 Απριλίου 2012

«Η πολιτεία πρέπει να οργανωθεί για να αξιοποιήσει το έργο των κοινωνικών οργανώσεων»

Στοιχεία για τη δραματική αύξηση των αστέγων και των υποσιτιζόμενων και τις πρωτοβουλίες εθελοντών από όλους τους χώρους που παρέχουν ουσιαστική προσφορά στους συνανθρώπους μας οι οποίοι πλήττονται από την κρίση παρουσιάστηκαν στην ημερίδα που διοργάνωσε η ευρωβουλευτής Ρόδη Κράτσα στον πολυχώρο Αθηναΐς με θέμα «Αντιμετωπίζουμε την Κοινωνική Κρίση με Αλληλεγγύη –Συνεργασία –Αποτελεσματικότητα».

«Οι κοινωνικές οργανώσεις δεν είναι ούτε υποκατάστατο, ούτε παράρτημα του κράτους. Η πολιτεία πρέπει να οργανωθεί για να μπορέσει να αξιοποιήσει τη φαντασία και τα αποτελέσματα του έργου τους» είπε η κα Κράτσα και υπογράμμισε ότι το κράτος οφείλει να ανοίξει νέους δρόμους συνεργασίας και κοινής πορείας με τις εθελοντικές οργανώσεις. Τόνισε επίσης ότι, ενώ η κοινωνική πολιτική είναι εθνική αρμοδιότητα, η ΕΕ μέσω των διαρθρωτικών ταμείων συμβάλλει σε υποδομές ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού και κοινωνικού έργου και συνεχίζει τα προγράμματα επισιτιστικής βοήθειας.

Κατά την έναρξη της ημερίδας, ο Πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων κ. Γιώργος Αποστολόπουλος τόνισε ότι καταγράφεται αύξηση στη ζήτηση στέγης 25%-26% ανά μήνα και αύξηση κατά 15% αυτών που χτυπούν την πόρτα του Κέντρου ζητώντας οποιαδήποτε μορφής βοήθεια. «Δίνουμε μία ελπίδα. Λύση δεν μπορεί να έλθει από εμάς. Το κεντρικό κράτος με την Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να προσφέρει ουσιαστικά λύσεις σ΄ένα κοινωνικό πρόβλημα» είπε ο κ. Αποστολόπουλος.

Ο διευθύνων σύμβουλος τoυ ομίλου Carrefour Mαρινόπουλος κ. Jérôme Loubère μίλησε για τα κοινωνικά παντοπωλεία του ομίλου και τη στήριξη που προσφέρει στο ΚΥΑΔΑ σε σταθερή βάση και τόνισε ότι «Είμαστε πολύ περήφανοι για το έργο μας. Το σημαντικό δεν είναι να κάνεις κάτι για μία φορά αλλά να το κάνεις για πάντα». 

Η κα Ρόδη Κράτσα
Συγκινητική ήταν η μαρτυρία ενός νεοάστεγου του κ. Λευτέρη Μιχαηλίδη. «Δεν αισθάνομαι ότι έχω χάσει την αξιοπρέπειά μου. Δεν ένιωσα ντροπή. Βρέθηκα σε μία δύσκολη στιγμή στη ζωή μου και ζήτησα από το κράτος να με βοηθήσει».

Η διδάκτωρ του Πανεπιστημίου κα Τέτα Διαμαντοπούλου παρουσίασε στοιχεία από έρευνα η οποία διεξήχθη από ιδιωτική εταιρεία δημοσκοπήσεων στις αρχές Δεκεμβρίου του 2011 σε δείγμα 1.000 ατόμων άνω των 18 ετών, από την οποία προέκυψε ότι δύο στους τρεις Έλληνες έχουν καθημερινά άγχος λόγω της αβεβαιότητας για το μέλλον, ενώ τέσσερις στους δέκα αναγκάστηκαν να καταφύγουν σε ψυχολόγο για να το αντιμετωπίσουν.

Ο αναπληρωτής καθηγητής Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου Δρ. Γιώργος Τσομπάνογλου στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι «είμαστε η μοναδική χώρα που δεν έχει κριτήρια για τη φτώχεια» και επεσήμανε ότι το «το κοινωνικό κράτος πρέπει να αναδιοργανωθεί».

Από την πλευρά της, η γενική γραμματέας Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του Υπουργείου Εργασίας κα Αννα Δαλλαπόρτα παρουσίασε το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για την Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού και το Εθνικό Δίκτυο Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης που απευθύνεται στους άστεγους και τους απειλούμενους από τη φτώχεια.

Στην εκδήλωση μίλησε και o υπεύθυνος του εθνικού προγράμματος στέγασης στη Φινλανδία κ. Juha Kaakinen, ο οποίος παρουσίασε στοιχεία και λεπτομέρειες από το ιδιαίτερα αποτελεσματικό πρόγραμμα της χώρας του για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αστέγων. Κυρίαρχο μήνυμά του ήταν «όταν βρισκόμαστε σε μία τόσο δυσμενή οικονομική και κοινωνική συγκυρία, τότε πολύ απλά δεν γίνεται να μην αντιμετωπίσουμε οριστικά το πρόβλημα των αστέγων με καινοτόμες μεθόδους»

Στο δεύτερο μέρος της ημερίδας, το λόγο πήραν εκπρόσωποι της Κοινωνίας των Πολιτών, των φορέων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Για το έργο της ΜΚΟ Praksis και τα προγράμματά της, ιδιαίτερα την περίοδο της κοινωνικής κρίσης, μίλησε η κα Ιωάννα Περτσινίδου, συντονίστρια Προγράμματος «Συν στο Πλην», η οποία απηύθυνε πρόσκληση στην τοπική αυτοδιοίκηση να ενισχύσει τη δράση και το έργο της οργάνωσης.

Ο ταμίας του διοικητικού συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Δρ. Φώτης Πατσουράκος παρουσίασε το έργο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, αναφέρθηκε στην προσωπική του εμπειρία από τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες σε όλες τις κοινωνικές ομάδες που πλήττονται από την κρίση ενώ ο κ. Χρήστος Γώγος αντιδήμαρχος Βύρωνα και Γενικός Γραμματέας του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας αναφέρθηκε εκτενώς στις πρωτοβουλίες και παροχές υπηρεσιών του Δικτύου.

Για τη νομική βοήθεια του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από νέους δικηγόρους σε νέους πολίτες μίλησε η κα Μαίρη Μαντούβαλου, Δικηγόρος, Υπεύθυνη Νομικής Βοήθειας του Δ.Σ.Α και επεσήμανε ότι η κρίση έφερε και αύξηση των κρουσμάτων παραβατικότητας αλλά και ανάγκη προσφοράς νομικής υποστήριξης σε διάφορα θέματα.

Στο πρώτο κοινωνικό φροντιστήριο στην Ελλάδα που λειτουργεί στο δήμο Μεγαρέων και προσφέρει βάσει εισοδηματικών κριτηρίων δωρεάν μαθήματα σε μαθητές αναφέρθηκε η ειδική συνεργάτης του Δημάρχου Μεγαρέων κα Παρασκευή Παναγακοπούλου.

Σχολιάζοντας τις εισηγήσεις και τις προτάσεις των ομιλητών η Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας και ερευνήτρια του ΕΚΚΕ Δρ. Λάουρα Μαράτου Αλιπράντη τόνισε ότι «το σύστημα κοινωνικής προστασίας στη χώρα μας ήταν απροετοίμαστο για το ρόλο του ως ρυθμιστικός παράγοντας την περίοδο της κρίσης, η δε απόδοση κοινωνικών παροχών είναι χαμηλή βάσει μετρήσεων της Eurostat. Αυτά τα κενά στις κοινωνικές υπηρεσίες καλύπτονται από πρωτοβουλίες πολιτών και φορέων από τον τρίτο τομέα».

Στην ημερίδα το παρών έδωσαν ο δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι δημοτικών αρχών, οι υποψήφιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κ.κ. Νότης Μηταράκης Μανώλης Αγγελάκας και Βάσω Σπηλιωτοπούλου και πολυάριθμοι εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων.

Δευτέρα, 2 Απριλίου 2012

H EuroCharity υποστηρίζει πλήθος διεθνών συνεδρίων, εκδηλώσεων και τελετών βράβευσης το 2012

Σε μία σειρά διεθνών και εγχώριων εκδηλώσεων θα συμμετάσχει η εταιρεία EuroCharity το 2012, σε Λονδίνο, Ντουμπάι, Λουγκάνο, Βραζιλία, Ζυρίχη, Μακάο και Αθήνα. Η EuroCharity δίνει και φέτος το δυναμικό «παρών» σε όλα τα σημαντικά διεθνή γεγονότα, είτε ως Media Partner είτε ως Υποστηρικτής, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις ως εκθέτης ή ομιλητής.

Η συμμετοχή της EuroCharity σε αυτές τις διεθνείς εκδηλώσεις αποτελεί μέρος της στρατηγικής ανάπτυξης της εταιρείας, θέλοντας να βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο των εξελίξεων.

Έχοντας ως αποστολή να καταστεί το κορυφαίο Ευρωπαϊκό δίκτυο αειφόρου ανάπτυξης, από την ίδρυσή της το 2006 μέχρι σήμερα, έχει συμμετάσχει και έχει υποστηρίξει μία σειρά από διεθνώς αναγνωρισμένες εκδηλώσεις σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική, Ασία και Αμερική. Ανάμεσα στους διοργανωτές εκδηλώσεων που έχουν εμπιστευτεί τη EuroCharity για την επίσημη επικοινωνία ή υποστήριξη των συνεδρίων τους είναι οι: Διεθνής Διαφάνεια (Transparency International), Ethical Corporation, SOCAP/Europe, Economist Conferences, FT Global Conferences & Events, TBLI Conference B.V., Great Place to Work® Institute, Microsoft Ελλάς, Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, το Ελληνικό Δίκτυο του Οικουμενικού Συμφώνου του ΟΗΕ (Global Compact Network Hellas) και πολλοί άλλοι.

Η EuroCharity οργανώνει, (συν)διοργανώνει, υποστηρίζει και συμμετέχει σε επιλεγμένα συνέδρια, εκθέσεις, εκδηλώσεις και βραβεία, με στόχο να βοηθήσει τα μέλη της να επικοινωνήσουν τις αξίες τους, το όραμά τους, τις δραστηριότητες και το αειφόρο προφίλ τους στα ενδιαφερόμενα μέρη.

Οι εκδηλώσεις που θα συμμετάσχει η EuroCharity το 2012 είναι οι εξής:
Εκδήλωση
Ημερομηνία
Τόπος
Διοργανωτής
Συμμετοχή της EuroCharity
Economist Investment Energy Summit Greece, Cyprus, Israel
28-29 Μαρτίου
Ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Spa , Αθήνα
Hazlis & Rivas, επίσημος και αποκλειστικός εκπρόσωπος των Economist Conferences
Media Partner και Εκθέτης
Sustainable Venture Development Conference
19 Απριλίου
Λονδίνο
Sustainable Venture Intelligence
Media Partner
Doing Business in Energy: Challenges & Opportunities in Greece
23 Απριλίου
Αθήνα
MBA International
Media Partner
Εκδήλωση Βράβευσης Best Workplaces 2012
24 Απριλίου
Αθήνα
Great Place to Work® Institute Hellas
Media Partner
7th International Conference on Social Responsibility
24-26 Απριλίου
Ντουμπάι
Institute of Directors
Media Partner
Sustainable Business in Practise
26 Απριλίου
Λονδίνο
Faversham House Group
Media Partner
NGO Day 2012
Απρίλιος
Αθήνα
Microsoft Ελλάς

Χορηγός επικοινωνίας και συνδιοργάνωση με τη Microsoft Hellas
11th Annual Responsible Business Summit 2012
8-9 Μαΐου
Λονδίνο
Ethical Corporation
Media Partner
Smarter Sustainability Reporting Conference
15 Μαΐου
Λονδίνο
Faversham House Group
Media Partner
10ο Ετήσιο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης
Ιούνιος
Αθήνα
Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο
Χορηγός επικοινωνίας
Asia Responsible Entrepreneurship Awards (AREA) 2012 East Asia
28 Ιουνίου
Μακάο
Enterprise Asia
Media Partner
Partnering for Global Impact
9-10 Ιουλίου
Λουγκάνο
EBD Group
Media Partner
6th Corporate Communications Conference
Οκτώβριος
Αθήνα
Boussias Communications
Χορηγός επικοινωνίας
Sustainable Retail ‘12
Οκτώβριος
Αθήνα
Boussias Communications
Χορηγός επικοινωνίας
4ο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης
Νοέμβριος
Αθήνα
Hazlis & Rivas, Economist Conferences
Υποστηρικτής επικοινωνίας
7η Διεθνής Έκθεση Energy-Photovoltaic 2012
1-4 Νοεμβρίου
Αθήνα
LeaderExpo
Υποστηρικτής επικοινωνίας
15th International Anti-Corruption Conference series: "Mobilising People: Connecting Agents of Change"
7-10 Νοεμβρίου
Μπραζίλια , Βραζιλία
Transparency International (Διεθνής Διαφάνεια)

Υποστηρικτής
TBLI CONFERENCE™ Europe 2012
8-9 Νοεμβρίου
Ζυρίχη
TBLI GROUP™
Media Partner
G2Q 2012 Conference – Investing in Responsibility
15 Νοεμβρίου
Λονδίνο
Gens Terra Quaestus
Media Partner
BUILDING GREEN expo 2012
Δεκέμβριος
Αθήνα
Shape Communication
Χορηγός επικοινωνίας

Ο κ. Peter Michel Heilmann, Πρόεδρος της EuroCharity, δηλώνει σχετικά: «Στη EuroCharity έχουμε ως βασικό στόχο να βοηθήσουμε το αναπτυσσόμενο δίκτυο μελών μας στην πορεία τους προς την αειφόρο ανάπτυξη, ενώ ταυτόχρονα διευκολύνουμε κάθε είδους συνέργιες, διερευνούμε ευκαιρίες και ενημερώνουμε τους stakeholders σε παγκόσμιο επίπεδο σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις, νέα και εκδηλώσεις ΕΚΕ. Θεωρούμε ως πρωτίστης προτεραιότητας τη δυναμική επικοινωνία, την υποστήριξη, και όπου είναι εφικτό τη συμμετοχή μας σε διεθνείς εκδηλώσεις, συνέδρια και διοργανώσεις βραβείων που εστιάζουν σε θέματα όπως: υπεύθυνες επενδύσεις, μείωση της διαφθοράς, αειφόρος και υπεύθυνη επιχειρηματικότητα, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, κοινωνική ενδυνάμωση, ΕΚΕ και μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

«Τα οφέλη που παρέχουμε στα μέλη μας συνοψίζονται στην αποστολή μίας ολοκληρωμένης απολογιστικής αναφοράς σχετικά με το εκάστοτε συνέδριο, στην παροχή ειδικών εκπτώσεων συμμετοχής εάν το επιθυμούν και στην ενδελεχή ενημέρωσή τους σχετικά με τις τελευταίες παγκόσμιες εξελίξεις. Προσβλέπουμε στην περαιτέρω ανάπτυξη των εκδηλώσεων που η EuroCharity θα στηρίξει σε παγκόσμιο επίπεδο το 2012, αλλά και στα επόμενα έτη».
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...