Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Δεκάδες γυναίκες βιάστηκαν από ενόπλους στο Κονγκό

Δεκάδες γυναίκες βιάστηκαν σε μια συντονισμένη επίθεση την Πρωτοχρονιά από ενόπλους στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό ανακοίνωσαν την Πέμπτη οι Γιατροί Xωρίς Σύνορα.

Η ανθρωπιστική υπηρεσία δήλωσε ότι 33 γυναίκες έπεσαν θύματα βιασμού στο Fizi και στο Νότιο Κίβου, στο ανατολικό τμήμα της κατεστραμμένης από τον πόλεμο χώρας.

''Οι γυναίκες είχαν δεθεί με σχοινιά ή δάρθηκαν μέχρι λιποθυμιάς με τους υποκόπανους των όπλων πριν βιασθούν μερικές μπροστά στα παιδιά τους'', δήλωσε η Annemarie loof , μια αξιωματούχος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.
''Ομάδες των τεσσάρων ένοπλων λεηλατούσαν σπίτια και καταστήματα'', δήλωσε.
Ο βιασμός είναι μια συχνή πρακτική στον πολέμο στο Κονγκό, αναφέρουν τα Ηνωμένα Έθνη .
Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν δώσει το όνομα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, ''Πρωτεύουσα του Των Βιασμών Κόσμου ", 15.000 γυναίκες βιάστηκαν στο ανατολικό Κονγκό το 2009.
Οι επιθέσεις συμβαίνουν σε τμήματα της χώρας όπου κυκλοφορούν ένοπλες αντάρτικες ομάδες και περιοχές που θεωρούνται φιλόκυβερνητικές, πιθανόν λόγω έλλειψης αστυνομίας ή την προστασία του στρατού, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.
Πολλοί επιζώντες των βιασμών βγήκαν στους δρόμους, τον Οκτώβριο του να φωνάξουν κατά των βιασμών.
"Η καρδιά μου είναι γεμάτη πόνο. Γιατί με βιάσατε;" τραγουδούσαν τα θύματα βιασμού,πολλές από τις οποίες είχαν μόλις αφήσει τις νοσοκομειακές κλίνες .
Μια έκθεση ττων Η.Ε. το Σεπτέμβριο κατηγόρησε τις δυνάμεις ασφαλείας του Κονγκό για την αποτυχία αποτροπής ένος κύματος μαζικών βιασμών το περασμένο καλοκαίρι.
Η προκαταρκτική έκθεση επιβεβαίωσε το βιασμό τουλάχιστον 303 άμαχων μεταξύ 30ης Ιουλίου και 2ας Αυγούστου στην επαρχία Walikale του Κονγκό.
Οι Γ.Χ.Σ. ανησυχούν ιδιαίτερα για την τρέχουσα κατάσταση μέσα και γύρω από την περιοχή Fizi, πολλοί άνθρωποι εγκαταλείπουν την περιοχή φοβούμενοι περαιτέρω βίαιες επιθέσεις.
Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα προσέφεραν ιατρική και ψυχολογική φροντίδα σε 5.600 θύματα των βιασμών στη Βόρειο και Νότιο Κίβου το 2009!_

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...