Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Η ΕΝΩΣΗ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ τίμησε τον γιατρό Δημήτριο Βαρθαλίτη


Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ
Γ. ΚΑΜΠΙΡΗΣ, Δ. ΒΑΡΘΑΛΙΤΗΣ, Α. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ
Γ. ΚΑΜΠΙΡΗΣ, Δ. ΒΑΡΘΑΛΙΤΗΣ ΑΝΤ/ΠΟΣ ΜΗΤΡ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Ο Δ. ΒΑΡΘΑΛΙΤΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΛΗ Δ.Σ.
Η ΕΝΩΣΗ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ τίμησε μέ δημόσιο έπαινο τον Κορίνθιο νεαρό νευρο - χειρουουργό  Δημήτριο Βαρθαλίτη, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Αθηνών, για την συμμετοχή του στους "Γιατρούς Χωρίς Συνορα".

Παρουσιάζοντας το τιμόμενο πρόσωπο ο Α΄Αντιπρόεδρος της ΕΝΩΣΕΩΣ καθηγητής Πολυτεχνείου Αθηνών κ. Αναστάσιος Μαυραγάνης είπε χαρακ-
τηριστικά."όταν κάποτε με ρώτησε κάποιος γιατί μιλώ με τόση θέρμη για την γενέτειρά μου, την Κόρινθο,του απάντησα με το ακόλουθο απόπασμα απο τα "Κορινθιακά" του Στράβωνος:

"Η μεν δη πόλις των Κορινθίων, μεγάλη τε και πλουσία δια παντός υπήρξεν. ανδρών τε ηυπόρησεν αγαθών εισ τε τα πολιτικα,τας επιστήμας και τασ τέχνας τας δημιουργικάς".

Και σε δεύτερη ερώτησή του, αν αυτό ισχύει και σήμερα, του απάντησα πως ναί ,ισχύει, μολονότι οι συνθήκες και τα δεδομένα του τότε είναι πολυ διαφορετικά απο τα δεδομένα και τισ συνθήκεσ του σήμερα. την απόδειξη για την ευπορία αυτή της Κορίνθου και στις μέρες μας , μας τη δίνει ο γιατρός κ. Δημήτριος Βαρθαλιτης, τον οποίο τιμά η Ενωση Κορινθίων με δημόσιο έπαινο, ανταποδίδοντάς του την τιμή που περιποιεί στην γενέτειρά του, την Κόρνθο, με τη δράση του ως μέλος της Οργανώσεως "Γιατροί χωρίς σύνορα".
Ο νεαρός Κορίνθιος γιατρός στίς μέρες μας, που οι αξίες βρίσκονται σε βα8εια κρίση, αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για τους νέους μας.

Στην αγάπη χωρίς σύνορα μας οδηγεί ο  γιατρός Δημήτριος Βαρθαλίτης.

Φωτογραφίες: ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΣΑΚΙΡΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...