Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Είπαν «όχι» σε δύο Παρα-ολυμπιονίκες

Ηθελαν να τρέξουν στον Μαραθώνιο της Αθήνας. Συμβολικά, με τα δύο χειρήλατα αμαξίδιά τους. Ωστόσο οι διοργανωτές τούς αρνήθηκαν τη συμμετοχή επικαλούμενοι λόγους ασφαλείας.


Αυτό κατήγγειλαν ο Αλέξανδρος Ταξιλδάρης, παραολυμπιονίκης κολύμβησης, γιατρός, αντιδήμαρχος Κομοτηνής και εκπρόσωπος του Συλλόγου Περπατώ και ο παραολυμπιονίκης δισκοβολίας που θα λάβει μέρος και στους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς του Σότσι της Ρωσίας στο σκι καθιστών Μάκης Καλαράς.


Ο Αλέξανδρος Ταξιλδάρης είχε επικοινωνία με την οργανωτική επιτροπή, εκπρόθεσμα ωστόσο, λίγες ημέρες πριν από τον Μαραθώνιο. Και ζήτησε εκ μέρους και των δύο Παραολυμπιονικών να λάβουν μέρος συμβολικά με τα αμαξίδιά τους. Εστω μετά τους τελευταίους αθλητές. Αυτό που του απάντησαν όμως - όπως τονίζουν ο Αλέξανδρος Ταξιλδάρης και ο Μάκης Καλαράς -, ήταν πως δεν γίνεται να συμμετάσχουν διότι μπορεί τα αμαξίδιά τους να χτυπούσαν τους άλλους αθλητές χωρίς αναπηρία.

Μάλιστα, όταν Αλέξανδρος Ταξιλδάρης τούς επισήμανε ότι σε άλλους Μαραθωνίους αλλά και στον μίνι Μαραθώνιο των Σπετσών δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα, όπως λέει ο ίδιος, οι διοργανωτές τού απάντησαν απαξιωτικά. «Επειδή σας άφησαν να συμμετάσχετε σε μερικά πανηγυράκια, δεν σημαίνει ότι θα σας αφήσουμε να πάρετε μέρος στον Μαραθώνιο της Αθήνας», φέρεται ότι ήταν η απάντηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...