Τετάρτη, 11 Αυγούστου 2010

Τρεις τοιχογραφίες στου Ψυρρή ομορφαίνουν την πόλη με την υποστήριξη του ΟΤΕ και της COSMOTE


Mια νότα αισιοδοξίας στον καθημερινό μας αστικό περίγυρο προσφέρουν ο ΟΤΕ και η COSMOTE, υποστηρίζοντας τη δημιουργία τριών τοιχογραφιών σε κτίρια στο κέντρο του Ψυρρή.

Οι τοιχογραφίες, που ολοκληρώθηκαν πρόσφατα, δημιουργήθηκαν από την καλλιτεχνική ομάδα «Carpe Diem», προκειμένου να καλύψουν τις τυφλές όψεις κτιρίων και να βελτιώσουν την αισθητική αναβάθμιση των προσόψεων της πόλης.

Τα υλικά-χρώματα που χρησιμοποιήθηκαν για τις τοιχογραφίες ακολουθούν τις βιοκλιματικές προδιαγραφές και έχουν θερμομονωτικές ιδιότητες με φίλτρα UV ώστε να προστατεύουν ενεργειακά τα κτίρια.

Το Πρόγραμμα «Δημόσιες Τοιχογραφίες-Ανάπλαση Ψυρρή», μέρος του οποίου είναι και η δημιουργία των τριών τοιχογραφιών, διοργανώνεται από το Δήμο Αθηναίων και στόχος του είναι η βιοκλιματική αναβάθμιση της περιοχής του Ψυρρή και η ανάδειξη της ιστορικότητάς της μέσα από μια σειρά παρεμβάσεων στο χώρο.

Υποστηρίζοντας πρωτοβουλίες, που, με φρέσκια ματιά, προσπαθούν να κάνουν την καθημερινότητα καλύτερη και μεταφέρουν μηνύματα για το περιβάλλον, ο ΟΤΕ και η COSMOTE αφήνουν το δικό τους δημιουργικό στίγμα στην έννοια της εταιρικής υπευθυνότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...