Τετάρτη, 25 Αυγούστου 2010

Ρύθμιση για την ελεύθερη διέλευση των αναπηρικών αυτοκινήτων από τα διόδια

Ρύθμιση για την ελεύθερη διέλευση των ΙΧ ατόμων με αναπηρία από τα διόδια πρόκειται να προωθήσει το υπουργείο Υποδομών, προκειμένου να λύσει οριστικά το πρόβλημα που παρατηρείται να ζητείται η καταβολή τελών σε ορισμένα διόδια της χώρας.

Σύμφωνα με το υπουργείο, «μεμονωμένα» τέτοια περιστατικά εμφανίστηκαν σε τμήμα του αυτοκινητόδρομου της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας.

Απαντώντας σε επικρίσεις από την πλευρά της ΝΔ περί «διακοπής της ελεύθερης διέλευσης των ΙΧ των ατόμων με αναπηρία από τους αυτοκινητόδρομους που κατασκευάζονται και λειτουργούν με Συμβάσεις Παραχώρησης» το υπουργείο Υποδομών απαντά ότι στις Συμβάσεις που κυρώθηκαν το 2007 δεν προβλέπεται θεσμοθετημένη απαλλαγή των τελών διοδίων για τα αναπηρικά αυτοκίνητα.

«Παρόλα αυτά, οι εταιρίες Έργων Παραχώρησης ανταποκρίθηκαν στο αίτημα της Κυβέρνησης και επιτρέπουν την ελεύθερη διέλευση των ατόμων με αναπηρία, κατά κανόνα από όλους τους σταθμούς διοδίων ευθύνης τους» αναφέρει το υπουργείο Υποδομών και αποδίδει τα φαινόμενα αυτά σε «παρανόηση» της δέσμευσης αυτής.

Τέλος διαβεβαιώνει ότι «μετά από σχετική επισήμανση δεν θα επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα» μέχρι την οριστική επίλυση του προβλήματος με την επικείμενη ρύθμιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...