Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2011

Τρέχουν στον 29ο Μαραθώνιο με τη ΦΛΟΓΑ στην καρδιά τους

Περισσότεροι από 80 ερασιτέχνες, αλλά έμπειροι δρομείς, φίλοι του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια ''ΦΛΟΓΑ'', συμμετέχουν στον 29ο Μαραθώνιο Κλασσικής Διαδρομής στις 13 Νοεμβρίου 2011.

Τρέχουν αυτοί για όλους μας, για να μεταφέρουν σε κάθε ευαίσθητο πολίτη, τον χτύπο της καρδιάς δεκάδων χιλιάδων παιδιών με διάφορες μορφές καρκίνου που δίνουν τη μάχη για τη ζωή και την υγεία τους σε όλο τον κόσμο.

Η ΦΛΟΓΑ, ο Σύλλογος που απο το 1982 ίδρυσαν και στηρίζουν οι γονείς των παιδιών αυτών με την συμπαράσταση μικρών και μεγάλων, επωνύμων ή μη ιδιωτών και φορέων, έχει αναπτύξει ένα πλήθος δράσεων σε συνεργασία με τα ογκολογικά τμήματα των Παιδιατρικών Νοσοκομείων, που στόχο έχουν την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών που νοσούν από καρκίνο.

Αγαπητοί φίλοι,

Οταν οι δρομείς επισκέφθηκαν το «Σπίτι των Παιδιών της Φλόγας» και ενημερώθηκαν λεπτομερώς για το έργο μας, αποφάσισαν να φορέσουν στη φανέλα τους τη ΦΛΟΓΑ, σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας και να κάνουν με το δικό τους τρόπο και από το δικό τους μετερίζι τη ΦΛΟΓΑ και το έργο της γνωστή στο ευρύτερο κοινό.

Από τη στιγμή αυτή η ομάδα των δρομέων απέκτησε κίνητρο και έθεσε στόχους και έμπνευση στους δρόμους της που έδωσαν φτερά στα πόδια τους. Η προσφορά τους στη Φλόγα δεν μένει μόνο στον συμβολισμό. Βρίσκονται δίπλα στη Φλόγα και στηρίζουν το έργο μας υλικά και ηθικά.

Η ομάδα έτρεξε για πρώτη φορά με την φανέλλα της Φλόγας στον 28ο Μαραθώνιο της Αθήνας το 2010. Ακολούθησε πλήθος συμμετοχών σε μεγάλες διοργανώσεις μακρινών αποστάσεων όπως, στο Αμστερνταμ, στη Κωνσταντινούπολη, Βαρκελώνη, Φλωρεντία, Αλεξάνδρειο Μαραθώνιο στη Θεσσαλονίκη, στο Παρανέστι στη Δράμα, στη Κύπρο, στον Ολυμπο, στα Ζαγοροχώρια, στο Σπάρταθλο Αθήνα Σπάρτη, στο τρίαθλο στο Roth Γερμανίας, ενώ μαζική συμμετοχή θα έχουν στον 29ο Μαραθώνιο της 13 Νοεμβρίου 2011.

Την Κυριακή, 13 Νοεμβρίου είναι η ημέρα τους. Θέλουμε να παρακαλέσουμε τον Τύπο, που τόσο έχει σταθεί δίπλα μας, να παρουσιάσει στο ευρύτερο κοινό την αγωνιστική προσπάθεια των δρομέων που τρέχουν για τα παιδιά με καρκίνο, που τρέχουν για την ΦΛΟΓΑ, με το σήμα της ΦΛΟΓΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥΣ.

Ευχαριστούμε τους χορηγούς της Ομάδας Δρομέων της Φλόγας στον 29ο Μαραθώνιο της Αθήνας, που είναι η Millenium Bank και η Unilever

Αξίζουν το χειροκρότημα μας.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...