Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

INTERAMERICAN: 101 αναδοχές παιδιών στο πρόγραμμα ActionAid

Ευρεία δέσμη πρωτοβουλιών για τα παιδιά


Τα παιδιά ήταν στην πρώτη γραμμή του κοινωνικού ενδιαφέροντος της INTERAMERICAN κατά το 2012, με πρωτοβουλίες που κορυφώθηκαν κατά την περίοδο των εορτών. Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανέλαβε και πάλι την αναδοχή παιδιών, στο πλαίσιο του προγράμματος της ActionAid, από χώρες όπου για μεγάλους παιδικούς πληθυσμούς τίθεται ζήτημα επιβίωσης λόγω ανεπαρκούς σίτισης και φροντίδας της υγείας. Οι αναδοχές έφθασαν φέτος τις 101 έναντι 67 το 2011 και τις μοιράστηκαν οι οργανικές διευθύνσεις διοίκησης και γραφεία πωλήσεων της εταιρείας, στοιχείο ενδεικτικό ανάπτυξης της εταιρικής κουλτούρας για την κοινωνική υπευθυνότητα.

«Είναι εντυπωσιακή η σταθερή και συνεχώς αυξανόμενη ανταπόκριση της INTERAMERICAN στο πρόγραμμα αναδοχής» δήλωσε ο κ. Γεράσιμος Κουβαράς, γενικός διευθυντής της ActionAid στην Ελλάδα, κατά την επίδοση των φακέλων αναδοχής στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας.

Σε τοπικό επίπεδο, η INTERAMERICAN ολοκλήρωσε την ετήσια ασφαλιστική υποστήριξη σημαντικού κόστους που παρέχει στο «Χαμόγελο του Παιδιού» με την κάλυψη και του χριστουγεννιάτικου παζαριού του οργανισμού, ενώ επισφράγισε την πολυετή συνεργασία της με τη UNICEF Ελλάδος ως χορηγός της διαπολιτισμικής εκδήλωσης των Χριστουγέννων για την ανάδειξη των δικαιωμάτων του παιδιού. Ακόμη, συνέδραμε τα προγράμματα των φίλων κοινωνικής παιδιατρικής «Ανοιχτή Αγκαλιά» για την υγεία των παιδιών, της ΕΨΥΠΕ για την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας, της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Έδρα» για τη δημιουργική έκφραση παιδιών με ειδικές ανάγκες στη δυτική Αττική και το εορταστικό παζάρι του οργανισμού «Φροντίδα» για κακοποιημένα παιδιά, καθώς και επιλεγμένα δημοτικά σχολεία για ανάγκες εκπαίδευσης.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται διαδικτυακές καμπάνιες της εταιρείας για την απόδοση συνδρομής στα Παιδικά Χωριά SOS και στην ΕΛΕΠΑΠ. Αναφερόμενος στην ευρεία δέσμη πρωτοβουλιών της INTERAMERICAN για τα παιδιά, ο κ. Γιάννης Ρούντος, διευθυντής δημοσίων σχέσεων και ΕΚΕ της εταιρείας, επισήμανε ότι «κάθε προοπτική και προσδοκία της κοινωνίας, από την INTERAMERICAN μεταφράζεται σε μέριμνα ασφάλειας και βελτίωσης της ζωής κάθε παιδιού, κυρίως σε πληθυσμούς που μειονεκτούν βιοποριστικά ή βρίσκονται στο περιθώριο».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...