Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

"Προσγείωση αγάπης" στη Φλόγα για την Πολεμική Αεροπορία


''Προσγείωση'' αγάπης έκανε τις άγιες αυτές  ημέρες των Χριστουγέννων αντιπροσωπεία στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας  στο "Σπίτι των Παιδιών" του Συλλόγου "Φλόγα",στο Γουδή.

Τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), συνοδευόμενα από μέλη οικογενειών και την ορχήστρα της, πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Ξενώνα που έχει δημιουργήσει και λειτουργεί χρόνια τώρα ο  ''Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια Φλόγα" με την ευκαιρία των εορτών  των Χριστουγέννων,της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων.

''Καλές προσγειώσεις!''

Τα μέλη της  αντιπροσωπείας έκατσαν   με τα παιδιά που φιλοξενούνται στον Ξενώνα όσο χρόνο κάνουν θεραπεία στις Ογκολογικές Κλινικές των παιδιατρικών Νοσοκομείων της Αθήνας, τους μοίρασαν δώρα και συμμετείχαν  στη γιορτή, όπου η Ορχήστρα της ΠΑ έπαιξε και τραγούδησε τα κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια μαζί με τα παιδιά. Είναι μια ''παράδοση'' που η Πολεμική Αεροπορία - αλλά και οι άλλοι κλάδοι των Ενόπλων Δυνάμεων - συνεχίζει τα τελευταία χρόνια στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς τους.
Τα παιδιά της Φλόγας, η Πρόεδρός της κ Μαρία Τρυφωνίδη,τα στελέχη και οι εθελοντές της ευχήθηκαν χρόνια πολλά σε όλο το προσωπικό της ΠΑ και καλές προσγειώσεις στους πιλότους!

Το έργο της Φλόγας

Η «ΦΛΟΓΑ», ο Σύλλογος που από το 1982 ίδρυσαν και στηρίζουν οι γονείς των παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια  με την συμπαράσταση μικρών και μεγάλων, επωνύμων ή μη χορηγών και φορέων, έχει αναπτύξει ένα πλέγμα δράσεων, σε συνεργασία με τις Ογκολογικές κλινικές των Παιδιατρικών Νοσοκομείων της Αθήνας για την στήριξη των μικρών ασθενών.

Στον Ξενώνα της Φλόγας, δίπλα στα Νοσοκομεία Παίδων ,φιλοξενούνται δωρεάν στα 35 δωμάτια και μικρά διαμερίσματα τα παιδιά από την περιφέρεια για όσο διάστημα υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία και ακτινοβολίες στην Αθήνα μαζί με τους γονείς τους. Στον Ξενώνα λειτουργεί σχολείο, παρέχεται ψυχολογική και ψυχαγωγική υποστήριξη από εξειδικευμένο προσωπικό σε συνθήκες που δημιουργούν οικογενειακό περιβάλλον.

Παράλληλα μια άλλη δράση της Φλόγας που απευθύνεται σε ασθενή  παιδιά που κατοικούν στην Αττική, τους παρέχει Νοσηλεία στο σπίτι από εξειδικευμένο προσωπικό κάτω από την καθοδήγηση και επίβλεψη των θεραπόντων ογκολόγων  ιατρών τους προκειμένου να αποφεύγεται η παραμονή τους στο νοσοκομείο ή τουλάχιστον να μειώνονται οι καθημερινές επισκέψεις τους εκεί.

Γνωρίστε περισσότερο την Φλόγα : http://floga.org.gr/

Βοηθήστε το έργο της Φλόγας :  http://floga.org.gr/%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%B5%CE%AD%CF%82/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...