Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Διεύρυνση των ωφελουμένων του προγράμματος "Κατ’ οίκον φροντίδα Συνταξιούχων";

Απάντηση στην παρέμβαση  του Λευτέρη Αυγενάκη

Σε απάντηση της Κοινοβουλευτικής παρέμβασης στις 22 Οκτωβρίου του Βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη προς τον Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ Ιωάννη Βρούτση επιβεβαιώνει ότι θα εξεταστεί να η δυνατότητα τροποποίησης των ωφελουμένων του προγράμματος.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρεται ότι κατά την πρώτη εφαρμογή του προγράμματος δικαιούχοι είναι όσοι πληρούν τα σωρευτικά κριτήρια και έχουν κριθεί ανάπηροι σε ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας.

Το Πρόγραμμα «Κατ’ οίκον Φροντίδα Συνταξιούχων», αντικαθιστά το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», το οποίο αναμφισβήτητα αποτέλεσε, ένα από τα πιο σημαντικά προγράμματα κοινωνικού χαρακτήρα που υλοποιήθηκαν ποτέ στη χώρα.

Στην παρέμβασή του ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης ζητά να συμπεριλαμβάνοντα: τα άτομα με ποσοστό αναπηρίας από 67% και κάτω, τα άτομα με αναπηρία που είναι ανασφάλιστα, τα άτομα με αναπηρία που είναι έμμεσα ασφαλισμένα, τα άτομα με αναπηρία που ο/η σύζυγος ή άλλο πρόσωπο με το οποίο διαβιούν δεν πληροί τις προϋποθέσεις υπαγωγής στο Πρόγραμμα (για π.χ. δεν έχει ποσοστό αναπηρίας από 67% και άνω κ.λπ.), τα άτομα με αναπηρία που το συνολικό ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα των ωφελουμένων υπερβαίνει αυτό της χαμηλότερης εισοδηματικής κλίμακας που προβλέπεται κάθε φορά για την παροχή του ΕΚΑΣ και τα άτομα που λαμβάνουν από τον ασφαλιστικό τους φορέα είτε το εξωϊδρυματικό επίδομα είτε το επίδομα απολύτου αναπηρίας είτε οποιοδήποτε άλλο βοήθημα συμπαράστασης.

Όπως δήλωσε ο Λ. Αυγενάκης: «είναι προς τη σωστή κατεύθυνση να αξιολογηθούν τα δεδομένα μετά την πρώτη εφαρμογή του προγράμματος και να εξετασθούν, ώστε σε δεύτερη φάση να μπορέσουν άμεσα να βοηθηθούν οι συμπολίτες μας που τα βγάζουν δύσκολα πέρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...