Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Σύμπραξη ΣΤΕΓΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΤΕΧΝΩΝ– INTERAMERICAN για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, με το πρόγραμμα “Art & Therapy”


Μία συνεργασία ανάπτυξης ενός κοινωνικού πολιτισμού με «όχημα» τις Τέχνες ανακοίνωσαν η ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΤΕΧΝΩΝ του Ιδρύματος Ωνάση και η INTERAMERICAN. Πρόκειται για την από κοινού δημιουργία και υποστήριξη του προγράμματος “Art & Therapy”, το οποίο απευθύνεται σε επιλεγμένους μη κυβερνητικούς οργανισμούς φροντίδας ατόμων με ειδικές ανάγκες και θεραπείας για απεξάρτηση από ουσίες.

Πρακτικά, το “Art & Therapy” μεταφράζεται σε δωρεάν παροχή εισιτηρίων με χορηγό την INTERAMERICAN για την παρακολούθηση καλλιτεχνικών παραστάσεων, που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της φετινής χειμερινής περιόδου (2012-2013) της ΣΤΕΓΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΤΕΧΝΩΝ. Η υλοποίηση αυτής της κοινωνικής πρωτοβουλίας ξεκίνησε, ήδη, από τον Οκτώβριο και θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2013. Αποδέκτες του “Art & Therapy” είναι άτομα από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παίδων (ΕΛΕΠΑΠ), την Κίνηση Αδελφών Ατόμων με προβλήματα Ψυχικής Υγείας (ΚΙΝ.Α.Ψ.Υ.), το Σωματείο Φροντίδας Ατόμων με νευρομυικές παθήσεις MDA Hellas, το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕ.Θ.Ε.Α.) και το Σωματείο για την απεξάρτηση «ΘΗΣΕΑΣ».

 Εκ μέρους της ΣΤΕΓΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΤΕΧΝΩΝ, ο κ. Χρήστος Καρράς, Εκτελεστικός Διευθυντής και Υπεύθυνος Τομέα Μουσικής, αναφερόμενος σε αυτή την κοινωνική σύμπραξη, δήλωσε: «Προσπαθούμε για μια Στέγη ανοιχτή και προσιτή σε όλους, πόσο μάλλον για όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη τις θεραπευτικές ιδιότητες της τέχνης και του πολιτισμού».

 Μιλώντας για την  πρωτοβουλία της INTERAMERICAN να ανοίξει τις πόρτες του πολιτισμού στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ο κ. Γιάννης Ρούντος, διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της  INTERAMERICAN, επεσήμανε: «Θέλουμε να προσφέρουμε έναν ευγενή τρόπο κοινωνικοποίησης σε άτομα με ιδιαίτερες ανάγκες, που δίνουν τον αγώνα τους απειλούμενα με περιθωριοποίηση. Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί απάντηση στη βαθύτερη κρίση τις εποχής μας, που είναι κρίση πολιτισμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...