Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

O OTE ΒΑΖΕΙ «ΓΚΟΛ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ»

O OTE «σκοράρει» και στηρίζει την πρωτοβουλία «Γκολ στη Φτώχεια», που στόχο έχει την επανένταξη ομάδων στο κοινωνικό σύνολο. Φέτος, για πέμπτη συνεχή χρονιά –στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας «Σχέση Ευθύνης»- ο ΟΤΕ υποστήριξε την Εθνική Ομάδα Αστέγων, που συμμετείχε στο 9ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων (Παρίσι, 21-28 Αυγούστου).

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων είναι ένα ετήσιο διεθνές πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, το οποίο διεξάγεται με την υποστήριξη, μεταξύ άλλων, και της ΟΥΕΦΑ και στόχο έχει την κοινωνική επανένταξη των ευπαθών ομάδων, όπως άστεγοι, πρόσφυγες κ.α. Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν συνολικά 65 χώρες. Μέσα σε ένα πανηγυρικό κλίμα, εκατοντάδες παίκτες από όλο τον κόσμο, δημιούργησαν ένα εντυπωσιακό θέαμα με φωνές, συνθήματα και τραγούδια «δίνοντας πάσα» στον αθλητισμό και στέλνοντας το μήνυμα πως «το ποδόσφαιρο μπορεί να φέρει κοντά τους ανθρώπους».

Η Εθνική Αστέγων έλαβε φέτος την 31η θέση, ενώ μια σημαντική διάκριση απέσπασε ο έλληνας διαιτητής, Χάρης Μήλας, καθώς αναδείχτηκε ως ο κορυφαίος της διοργάνωσης και επιλέχθηκε να διαιτητεύσει και τον μεγάλο τελικό του 9ου Παγκοσμίου Κυπέλλου Αστέγων.

«Γκολ στη Φτώχεια» είναι το σύνθημα της καμπάνιας που ξεκίνησε το 2006 και έχει μέχρι σήμερα καταφέρει να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη και να κινητοποιήσει ένα σημαντικό μέρος των πολιτών ενάντια σε κάθε μορφή κοινωνικού αποκλεισμού.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...