Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Περλεπέ: Να μην περικοπούν πιστώσεις προς τις Μονάδες Ψυχικής Υγείας».

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέα Λοβέρδο κατέθεσε η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, με την οποία ζητά να μην περικοπούν οι πιστώσεις για τις δομές Ψυχικής Υγείας στη χώρα και να διασφαλισθεί η συνέχιση της λειτουργίας τους.

Η ερώτηση της βουλευτού είναι η εξής:

«Κύριε Υπουργέ,

Σοβαρό κίνδυνο διακοπής της λειτουργίας τους αντιμετωπίζουν οι Μονάδες Ψυχικής Υγείας των Ν.Π.Ι.Δ., λόγω της περικοπής 36,8 εκατομ. Ευρώ από τον ΚΑΕ 2544, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών την 26-08-2011.

Συνέπεια αυτής της περικοπής είναι η μείωση του σχετικού προϋπολογισμού από 82 εκατομ. Ευρώ σε 45 εκατομ., ποσό το οποίο έχει ήδη απορροφηθεί το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Αν αυτή η περικοπή ισχύσει τότε, κάθε μονάδα Ψυχικής Υγείας από τις 210 που υπάρχουν, αντιμετωπίζει το σοβαρό ενδεχόμενο να διακόψει τη λειτουργία της.

Αυτό σημαίνει επίσης ότι, για τους περίπου 35.000 ασθενείς, αλλά και για τους 3.050 εργαζόμενους σ’ αυτές, δημιουργείται τεράστια ανασφάλεια και αβεβαιότητα.

Επειδή κύριε Υπουργέ, δεν πρέπει να υπάρξει μείωση του προϋπολογισμού γι’ αυτές τις δομές και να μη κινδυνεύσουν σε καμία περίπτωση με διακοπή της λειτουργίας τους.

Ερωτάσθε:

Πως θα παρέμβετε ώστε, να μην περικοπούν οι πιστώσεις για τις Μονάδες Ψυχικής Υγείας στη χώρα μας και πως εγγυάστε την εύρυθμη συνέχιση της λειτουργίας τους και της συνολικής λειτουργίας της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...