Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Θα καλυφθούν στο ακέραιο οι δαπάνες για τις Μονάδες Ψυχικής Υγείας

Διαβεβαίωσε ο κ. Λοβέρδος την κ. Περλεπέ».

Συζητήθηκε την Πέμπτη 8/9/2011 στην Ολομέλεια της Βουλής η επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού Ευβοίας του ΠΑΣΟΚ κυρίας Κατερίνας Περλεπέ - Σηφουνάκη προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέα Λοβέρδο, σχετικά με την ανάγκη συνέχισης της χρηματοδότησης των Μονάδων Ψυχικής Υγείας των Ν.Π.Ι.Δ. που λειτουργούν στα πλαίσια της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης .

Aναπτύσσοντας την ερώτησή της η κ. Περλεπέ ανέφερε και τα εξής: «Στη χώρα μας υπάρχουν 210 Μονάδες Ψυχικής Υγείας των Ν.Π.Ι.Δ. και όλες αυτές μεταξύ των οποίων και οι 4 ξενώνες στο νομό μου, λειτουργούν άριστα και έχουν συμβάλει πάρα πολύ στην ψυχιατρική μεταρρύθμιση.

Όλες αυτές οι μονάδες κινδυνεύουν σήμερα να διακόψουν τη λειτουργία τους, μετά την απόφαση του Υπουργού Οικονομικών να μειώσει το κονδύλι από τα 82 εκατομμύρια που ήταν για το 2011 κατά 36,8 εκατομμύρια. Αυτό σημαίνει ότι μένουν 45 εκατομμύρια, τα οποία δεν μένουν, διότι έχουν ήδη απορροφηθεί για τη λειτουργία όλων αυτών των μονάδων από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα.

Εδώ θέλω να επισημάνω ότι το κανονικό κονδύλι που θα έπρεπε να πάρουν αυτές οι μονάδες, για να λειτουργήσουν άριστα, ήταν 94 εκατομμύρια.

Το επισημαίνω αυτό, για να πω ότι δεν μπορεί να περικοπεί ούτε ένα ευρώ από το κονδύλι που είχε εγγραφεί από την αρχή, γιατί σας λέω ότι θα διακόψουν τη λειτουργία τους.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...