Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Εκστρατεία των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για 195 εκατ. υποσιτισμένα παιδιά

Μεγάλη εκστρατεία ξεκινούν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα για την άμεση βελτίωση της παρεχόμενης βοήθειας σε υποσιτισμένα παιδιά, ο αριθμός των οποίων ανέρχεται παγκοσμίως σε 195 εκατομμύρια. Το 90 % από αυτά ζει στην υπο-Σαχάρια Αφρική και τη Νότια Ασία.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της οργάνωσης, οι δέκα μεγαλύτερες δωρήτριες χώρες πρέπει να βοηθήσουν να παρέχεται καλύτερη τροφή στα μικρά παιδιά σε σημεία του πλανήτη που μαίνεται η απειλή του υποσιτισμού. Οι δέκα μεγαλύτεροι δωρητές, μεταξύ των οποίων Ηνωμένες Πολιτείες, Καναδάς, Ιαπωνία και Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέπει να προσφέρουν και να χρηματοδοτήσουν ποιοτικότερη επισιτιστική βοήθεια στα παιδιά των αναπτυσσόμενων χωρών που απειλούνται από τον υποσιτισμό τονίζουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής στις 16 Οκτωβρίου.

Ο υποσιτισμός, μια κατάσταση που μπορεί να αποφευχθεί και να θεραπευτεί, απειλεί τη ζωή 195 εκατομμυρίων παιδιών σε όλο τον κόσμο, η πλειοψηφία των οποίων ζει σε μη εμπόλεμες ζώνες. Είναι η βασική αιτία θανάτου τουλάχιστον για το 1/3 των οκτώ εκατομμυρίων παιδικών θανάτων που καταγράφονται ετησίως, παιδιών ηλικίας κάτω των πέντε ετών. Ο υποσιτισμός δεν είναι απλά το αποτέλεσμα που προκαλεί η έλλειψη ή η πρόσληψη λίγης τροφής, αλλά η λήψη ακατάλληλης τροφής χωρίς τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα πραγματοποιούν εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης γύρω από το πρόβλημα του υποσιτισμού που ευθύνεται για μια διαρκή ανθρωπιστική κρίση που απειλεί εκατομμύρια ζωές σε όλο τον πλανήτη. Φωτογραφίες, βιντεοπροβολές και εκπρόσωποι της οργάνωσης βρίσκονται μέχρι το Σάββατο, 16 Οκτωβρίου, στους χώρους του μεγάλου εμπορικού κέντρου Golden Hall (Κηφισίας 37Α, Μαρούσι) καθημερινά 1 – 9 μ.μ. ζητώντας τη συμμετοχή και υποστήριξη της προσπάθειάς της οργάνωσης για την καταπολέμηση του προβλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...