Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Απαλλάσσεται από το ...αμαρτωλό παρελθόν της «Αλληλεγγύης» ο Ιερώνυμος

Αθήνα
Μια νέα αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, την «Αποστολή», η οποία και θα παρουσιαστεί σήμερα, Τετάρτη, σε εκδήλωση στην Παλαιά Βουλή, παρουσία του πρωθυπουργού, ίδρυσε η Αρχιεπισκοπή, αποφασίζοντας να απαλλαγεί πλέον από το αμαρτωλό παρελθόν της ΜΚΟ «Αλληλεγγύη».

Σύμφωνα με «Τα Νέα», η Αρχιεπισκοπή αποχώρησε ως εταίρος από την παλιά οργάνωση, η οποία πριν λίγες μέρες μετονομάστηκε σε «Αγάπη» και ίδρυσε μία άλλη ΜΚΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου είναι η «Αποστολή» να έχει χαρακτήρα αμιγώς φιλανθρωπικό και προνοιακό. Θα αποτελεί δηλαδή την «ομπρέλα» κάτω από την οποία θα αναπτύσσεται όλο το κοινωνικό έργο της Αρχιεπισκοπής.

Η «Αποστολή» θα έχει δύο εταίρους · ο ένας θα είναι η Αρχιεπισκοπή και ο δεύτερος το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο. Διευθυντής αναμένεται να αναλάβει ο μέχρι σήμερα διευθύνων σύμβουλος της «Αλληλεγγύης», Κωνσταντίνος Δήμτσας.

Σημειώνεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από την αρχή της θητείας του επιθυμούσε να αποσυνδεθεί από την «Αλληλεγγύη» - λόγω των ατασθαλιών και της κακοδιοίκησης που είχαν διαπιστωθεί στην οργάνωση, αφού όμως πρώτα ολοκληρωνόταν ο έλεγχος στη ΜΚΟ. Ωστόσο, οι μακρές διαδικασίες καθυστέρησαν την αποχώρηση της Αρχιεπισκοπής από την οργάνωση, καθώς και τη μετονομασία της.

Σε παλαιότερη συνέντευξή του ο Ιερώνυμος είχε πει ότι το μεγάλο λάθος του είναι ότι δεν τελείωσε  γρήγορα το θέμα της «Αλληλεγγύης»: «Το μεγάλο λάθος μου νομίζω, αυτό που μου αναλογεί γιατί δεν είναι μόνο δικό μου, είναι ότι δεν ξεκαθάρισα από την πρώτη στιγμή όλες εκείνες τις ενέργειες που έχουν γίνει και έχουν βυθίσει σε χρέος την Αρχιεπισκοπή. Και εννοώ την «Αλληλεγγύη». Θα έπρεπε από την αρχή να είχε τελειώσει αυτό το θέμα. Αλλά είπα ότι θα προσπαθήσω σιγά σιγά να εξυγιάνω αυτόν τον οργανισμό, πράγμα που είναι πάρα πολύ δύσκολο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...