Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Δικαιούνταν τρείς, ζητήσανε δύο, τελικά τους πρόσφεραν μία προσβάσιμη θέση

Greek: Η παρούσα απεικονίζει λεωφορείο του ΟΑΣ...Image via Wikipedia«Τουλάχιστον όσα λεωφορεία δεν έχουν ακόμα παραληφθεί πρέπει να έχουν δύο θέσεις» αξιώνει η οργάνωση

Τις οξύτατες διαμαρτυρίες της οργάνωσης παραπληγικών Κύπρου, προκάλεσε η αγορά νέων αστικών λεωφορείων που διαθέτουν περιορισμένες δυνατότητες για την μεταφορά χρηστών αναπηρικού αμαξιδίου.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η κυπριακή αναπηρική οργάνωση, καταλογίζει στους αρμοδίους ότι αγνόησαν το αίτημά της να αγοραστούν λεωφορεία με δύο τουλάχιστον θέσεις για άτομα που χρησιμοποιούν αναπηρικό τροχοκάθισμα. Αντ’ αυτού απαίτησαν από την κατασκευάστρια εταιρεία λεωφορεία που διαθέτουν μόνο μία τέτοια θέση, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε καμμιά τεχνική δυσκολία όχι μόνο για δύο αλλά και για τρεις θέσεις!

Η τελευταία κρίσιμη λεπτομέρεια προσκομίσθη στην οργάνωση παραπληγικών Κύπρου από την ίδια την εταιρεία, κατόπιν πιεστικής επικοινωνίας της οργάνωσης και αξίωσης εξηγήσεων. Η εταιρεία συγκεκριμένα διαβεβαίωσε τους κύπριους ερωτώντες ότι “τα λεωφορεία μπορούν να κατασκευαστούν και να διαθέτουν μέχρι 3 θέσεις για τροχοκαθίσματα, ανάλογα με τις απαιτήσεις του πελάτη”. Aπεδείχθη περίτρανα, λοιπόν, ότι ο πελάτης – στην συγκεκριμένη περίπτωση η κυπριακή κυβέρνηση – απαίτησε τον ελάχιστο δυνατό αριθμό, απλά για την τήρηση των προσχημάτων έναντι των ανθρώπων με αναπηρία.

Επειδή όμως οι κύπριοι παραπληγικοί δεν είναι … πελάτες αλλά συνειδητοποιημένοι πολίτες, επιμένουν και προαναγγέλουν ότι δεν θα σταματήσουν τις διαμαρτυρίες μέχρι να δικαιωθούν. Το ελάχιστο που ζητούν είναι “τουλάχιστον όσα λεωφορεία δεν έχουν ακόμα παραληφθεί να παραγγελθούν και παραληφθούν με τουλάχιστον δύο θέσεις”. Ο λόγος πλέον στην κυπριακή πολιτεία να πράξει το “ελάχιστο”.

http://www.enet.gr/?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...