Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Ο καρκίνος μπορεί να νικηθεί. Ενημερωθείτε!

Ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου - ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ ιδρύθηκε το 1976 με σκοπό τότε την ηθική και οικονομική στήριξη των απόρων ασθενών με καρκίνο που νοσηλεύονταν στο Νοσοκομείο «ΜΕΤΑΞΑ».
Εξελικτικά έγινε ένας οργανωμένος εθελοντικός φορέας με 1200 μέλη και 160 εκπαιδευμένους εθελοντές. Αποτελεί αναγνωρισμένο Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ανήκει στις Mη Kυβερνητικές Oργανώσεις (Μ.Κ.Ο.) και έχει πιστοποιηθεί στο μητρώο των εθελοντικών οργανώσεων στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Ο Όμιλος διοικείται από 11μελές Διοικητικό Συμβούλιο αποτελούμενο από εθελόντριες και εθελοντές.
Η Επιστημονική του Επιτροπή αποτελείται από καταξιωμένους και έμπειρους επιστήμονες του αντικαρκινικού χώρου, όλων των ειδικοτήτων, και έχει την ευθύνη του επιστημονικού του έργου.
Για την υλοποίηση των προγραμμάτων εκτός από τους εθελοντές έχει οργανωμένη Γραμματεία και Κοινωνική και Ψυχολογική Υπηρεσία, καθώς και σταθερή εξωτερική συνεργασία με Λογοπεδικό και Ογκολογική Νοσηλεύτρια για τις ανάγκες των ειδικών προγραμμάτων.
Με το έργο του, προσπαθεί να καλύψει σφαιρικά, σύμφωνα με τις Διεθνείς Αρχές του Εθελοντισμού, το κεφάλαιο «καρκίνος».

Ο Όμιλος υλοποιεί προγράμματα:
Ενημέρωσης για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου (ημερίδες – καμπάνιες – εξορμήσεις).
Ψυχοκοινωνικής στήριξης ασθενών και των οικογενειών τους.
Ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης ασθενών.
Ενδονοσοκομειακής στήριξης ασθενών.
Εκπαίδευσης εθελοντών.

Έχει συστήσει:
Ομάδα Διεκδίκησης Δικαιωμάτων Ασθενών με Καρκίνο.
Ομάδα νέων b1ofus - νέοι κατά του καρκίνου.

Συνέβαλλε στην ίδρυση και οργάνωση:
1989, του Πανελληνίου Συλλόγου Λαρυγγεκτομηθέντων, που στηρίζει μέχρι και σήμερα οικονομικά και επιστημονικά (ψυχοκοινωνική στήριξη - πρόγραμμα αποκατάστασης φωνής)
1988, του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού – ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ, τον οποίο στήριξε οικονομικά και ηθικά μέχρι το 2005.

Εκδίδει διμηνιαίο περιοδικό ειδικού ενδιαφέροντος.
Δημιουργεί και διακινεί έντυπο ενημερωτικό υλικό στα ελληνικά, αγγλικά, ρωσικά και αλβανικά.
Έχει ιστοσελίδα (www.agaliazo.gr) με πληροφορίες για το κοινό.
Επεκτείνει τα προγράμματά του στην περιφέρεια με την λειτουργία Παραρτημάτων (Πάτρα – Ηράκλειο Κρήτης).
Συνεργάζεται σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο με φορείς που συμβάλλουν αποτελεσματικά στην καταπολέμηση και αντιμετώπιση του καρκίνου.
Είναι μέλος της ECPC -European Cancer Patient Coalition (Ευρωπαϊκός Συνασπισμός Ασθενών με Καρκίνο).
Στηρίζεται σε συνδρομές, χορηγίες και δωρεές.
Website: http://www.oekk.gr
Ο καρκίνος μπορεί να νικηθεί.  Ενημερωθείτε!
Τηλέφωνα Επικοινωνίας  Τηλ: 2104181641 Fax: 2104535343 email: oekk@otenet.gr

Ξεκίνησε 8η Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών

Με δρομείς καικαβαλάρηδες πραγματοποιεί από σήμερα και μέχρι της 19 Σεπτεμβρίου το «ταξίδι» της στη Δυτική Μακεδονία η φλόγα της αγάπης της 8ης Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών και με σύνθημα.: «όταν παίρνεις γεμίζουν τα χέρια σου, αλλά όταν δίνεις γεμίζει η ψυχή σου», όπως τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συλλόγου Αιμοδοτών Καστοριάς, Κωνσταντίνος Ισαακίδης.

Η φλόγα αγάπης θα αναχωρήσει από την Καστοριά στις 12 Σεπτεμβρίου για τα Σέρβια Κοζάνης, όπου θα παραμείνει μέχρι της 17 Σεπτεμβρίου, οπότε και θα ολοκληρωθεί η 25η αμφικτιονία.Στη διάρκεια της 25ης αμφικτιονίας, εκπρόσωποι συλλόγων αιμοδοτών από όλη τη χώρα, θα αναπτύξουν τις θέσεις τους γύρω από το θέμα της εθελοντικής αιμοδοσίας, δίνοντας ταυτόχρονα και στοιχεία σχετικά με τη συμμετοχή των Ελλήνων.

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

ΠΡΕΒΕΖΑ:Εντυπωσιακό το Κέντρο Φιλοξενίας Ηλικιωμένων

Συντροφικότητα, φροντίδα και θαλπωρή βρίσκουν οι 20 περίπου ηλικιωμένοι οι οποίοι σε καθημερινή βάση φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του ΚΗΦΗ στο Πάρκο της Νεάπολης.Η νέα αυτή δομή παρέχει την δυνατότητα σε άτομα τρίτης ηλικίας να περνούν ευχάριστα και δημιουργικά πρωινά αντί να μένουν μόνα στο σπίτι τις ώρες που τα νεώτερα μέλη της οικογένειας λείπουν στις δουλειές τους.Ομορφοι και φωτεινοί χώροι ,εξειδικευμένο προσωπικό και φαρμακευτική φροντίδα είναι τα στοιχεία εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την λειτουργία της συγκεκριμένης δομής.Στο ΚΗΦΗ οι ώρες περνούν δημιουργικά αφού υπάρχει κοινωνικός φροντιστής που διδάσκει χειροτεχνίες στους ηλικιωμένους. Παράλληλα οργανώνονται προβολές βίντεο κοντινές εκδρομές ενώ καταβάλλεται και προσπάθεια για την δημιουργία χορωδίας. Κατά τις ώρες παραμονής τους εκεί (από τις 8 το πρωί έως τις 4 το μεσημέρι ) οι ηλικιωμένοι μπορούν να λαμβάνουν τα φάρμακά τους ενώ μπορούν να ξεκουραστούν στα δωμάτια που έχουν διαμορφωθεί.Ο πρόεδρος της Κοινοφελούς Επιχείρησης Μάκης Σολδάτος ευχαριστεί θερμά το προσωπικό για τον ζήλο που έχει επιδείξει στο διάστημα της λειτουργίας του Κέντρου ενώ ο Δήμαρχος Μιλτιάδης Κλάπας υπογραμμίζει ότι η συγκεκριμένη δομή αποπνέει μια Ευρωπαική νοοτροπία βελτιώνοντας το επίπεδο ζωής των ατόμων της τρίτης ηλικίας και διευκολύνοντας ουσιαστικά τις εργαζόμενες οικογένειες.«Σ΄αυτές τις σκληρές συνθήκες της κρίσης και των προβλημάτων που έχει η ελληνική κοινωνία η αυτοδιοίκηση θα πρέπει να παρέμβει με ισχυρό τρόπο και να καλύψει το έλλειμμα που υπάρχει στο επίπεδο στήριξης των ευπαθών ομάδων» τονίζει ο κ..Κλάπας καλώντας την πολιτεία να στηρίξει οικονομικά τις δομές αυτές και να μην «μεταβιβάσει» το κόστος στον Δήμο και κατ’ επέκταση στους πολίτες.Ο Δήμαρχος Πρέβεζας μάλιστα υπογραμμίζει ότι ο σχεδιασμός περιλαμβάνει επέκταση των δομών αυτών σε ολόκληρο τον «Καλλικρατικό» Δήμο λέγοντας χαρακτηριστικά ότι « η Αυτοδιοίκηση δεν είναι ισολογισμός αλλά κοινωνικό περίσσευμα».

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Ρύθμιση για την ελεύθερη διέλευση των αναπηρικών αυτοκινήτων από τα διόδια

Ρύθμιση για την ελεύθερη διέλευση των ΙΧ ατόμων με αναπηρία από τα διόδια πρόκειται να προωθήσει το υπουργείο Υποδομών, προκειμένου να λύσει οριστικά το πρόβλημα που παρατηρείται να ζητείται η καταβολή τελών σε ορισμένα διόδια της χώρας.

Σύμφωνα με το υπουργείο, «μεμονωμένα» τέτοια περιστατικά εμφανίστηκαν σε τμήμα του αυτοκινητόδρομου της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας.

Απαντώντας σε επικρίσεις από την πλευρά της ΝΔ περί «διακοπής της ελεύθερης διέλευσης των ΙΧ των ατόμων με αναπηρία από τους αυτοκινητόδρομους που κατασκευάζονται και λειτουργούν με Συμβάσεις Παραχώρησης» το υπουργείο Υποδομών απαντά ότι στις Συμβάσεις που κυρώθηκαν το 2007 δεν προβλέπεται θεσμοθετημένη απαλλαγή των τελών διοδίων για τα αναπηρικά αυτοκίνητα.

«Παρόλα αυτά, οι εταιρίες Έργων Παραχώρησης ανταποκρίθηκαν στο αίτημα της Κυβέρνησης και επιτρέπουν την ελεύθερη διέλευση των ατόμων με αναπηρία, κατά κανόνα από όλους τους σταθμούς διοδίων ευθύνης τους» αναφέρει το υπουργείο Υποδομών και αποδίδει τα φαινόμενα αυτά σε «παρανόηση» της δέσμευσης αυτής.

Τέλος διαβεβαιώνει ότι «μετά από σχετική επισήμανση δεν θα επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα» μέχρι την οριστική επίλυση του προβλήματος με την επικείμενη ρύθμιση.

Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Τρεις τοιχογραφίες στου Ψυρρή ομορφαίνουν την πόλη με την υποστήριξη του ΟΤΕ και της COSMOTE


Mια νότα αισιοδοξίας στον καθημερινό μας αστικό περίγυρο προσφέρουν ο ΟΤΕ και η COSMOTE, υποστηρίζοντας τη δημιουργία τριών τοιχογραφιών σε κτίρια στο κέντρο του Ψυρρή.

Οι τοιχογραφίες, που ολοκληρώθηκαν πρόσφατα, δημιουργήθηκαν από την καλλιτεχνική ομάδα «Carpe Diem», προκειμένου να καλύψουν τις τυφλές όψεις κτιρίων και να βελτιώσουν την αισθητική αναβάθμιση των προσόψεων της πόλης.

Τα υλικά-χρώματα που χρησιμοποιήθηκαν για τις τοιχογραφίες ακολουθούν τις βιοκλιματικές προδιαγραφές και έχουν θερμομονωτικές ιδιότητες με φίλτρα UV ώστε να προστατεύουν ενεργειακά τα κτίρια.

Το Πρόγραμμα «Δημόσιες Τοιχογραφίες-Ανάπλαση Ψυρρή», μέρος του οποίου είναι και η δημιουργία των τριών τοιχογραφιών, διοργανώνεται από το Δήμο Αθηναίων και στόχος του είναι η βιοκλιματική αναβάθμιση της περιοχής του Ψυρρή και η ανάδειξη της ιστορικότητάς της μέσα από μια σειρά παρεμβάσεων στο χώρο.

Υποστηρίζοντας πρωτοβουλίες, που, με φρέσκια ματιά, προσπαθούν να κάνουν την καθημερινότητα καλύτερη και μεταφέρουν μηνύματα για το περιβάλλον, ο ΟΤΕ και η COSMOTE αφήνουν το δικό τους δημιουργικό στίγμα στην έννοια της εταιρικής υπευθυνότητας.

Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

«Ο Δρόμος του Δελφινιού»

Δεκάδες είναι μέχρι στιγμής οι παρατηρήσεις και καταγραφές, αλλά και η άμεση επικοινωνία με το πρόγραμμα «Ο Δρόμος του Δελφινιού» μέσω της σχετικής ιστοσελίδας,www.spotadolphin.grαπό ιστιοπλόους και ανθρώπους που ταξιδεύουν στις ελληνικές θάλασσες.
Εκτός από την αρκετά υψηλή δραστηριότητα που σημειώθηκε κυρίως από επαγγελματίες στη διάρκεια του χειμώνα, τις τελευταίες εβδομάδες και ειδικότερα στο πλαίσιο του 47ου Ράλλυ Αιγαίου, η συμμετοχή του κόσμου ήταν εξαιρετικά σημαντική. Πιο συγκεκριμένα σε ότι αφορά τη γεωγραφική κατανομή των δελφινιών στα ελληνικά πελάγη από τον Ιούλιο μέχρι σήμερα:


Ρινοδέλφινα παρατηρήθηκαν ανατολικά της Σίφνου, νότια από την Πάρο και βορειοανατολικά της Αστυπάλαιας ενώ το διάστημα 16-24 Ιουλίου, οι 500 περίπου συμμετέχοντας στο Ράλλυ Αιγαίου, στα σκέλη Πάρος – Νίσυρος και Νίσυρος – Κουφονήσι, παρατήρησαν πολλά μικρά ρινοδελφινα σε αγέλες. Παράλληλα, εκτός του ιστιοπλοϊκού αγώνα, παρατηρήθηκαν στακτοδέλφινα στη Χαλκιδική.

Επιπλέον, 2 ρινοδέλφινα και 1 ζωνοδέλφινο εντόπισε στις αρχές Αυγούστου στα νερά του Ιουνίου το πλήρωμα του WIND Zantino και πρόσθεσε στη λίστα που βρίσκεται στην ιστοσελίδα www.spotadolphin.gr. Οι συγκεκριμένες παρατηρήσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της συμμετοχής του σκάφους της WIND στο Ράλλυ Ιονίου. Στον αγώνα, που πραγματοποιήθηκε 1-8 Αυγούστου με σταθμούς τα νησιά Κέρκυρα - Λευκάδα – Κεφαλονιά, το αμιγώς γυναικείο πλήρωμα και ο καπετάνιος Τάκης Στρούζας τερμάτισαν στην τρίτη θέση αγωνιστικών σκαφών ORCiA, κλείνοντας έτσι την καλοκαιρινή σεζόν με μια ακόμα διάκριση.

Η ανταπόκριση του κόσμου στην πρόσκληση του περιβαλλοντικού προγράμματος που δημιούργησε πέρσι ηWIND «Ο Δρόμος του Δελφινιού» - www.spotadolphin.gr, τόσο μέσω των αναφορών/παρατηρήσεων όσο και μέσω της έκφρασης ποικίλλων αποριών, αποτελεί ενθαρρυντικό δείγμα ουσιώδους προσπάθειας για την καταγραφή και προστασία των κητωδών που ζουν στις ελληνικές θάλασσες.
Σημειώνεται ότι από τις αρχές του 2010 έχουν παρατηρηθεί ζωνοδέλφινα στο Ακρωτήρι Χανίων, την Πρέβεζα, την Κύθνο και τον Σαρωνικό, ρινοδέλφινα στην Ίο και τη Φολέγανδρο και στακτοδέλφινα στη Σιθωνία. Οι πρόσφατες δολοφονίες δελφινιών που βρέθηκαν σκοτωμένα στην Αντίπαρο (2/6/2010) και τη Σάμο (14/5/2010), αναδεικνύουν τη σημασία συμμετοχής όλων μας στην προστασία τους.

Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

Σύσκεψη με εκπροσώπους των εθελοντικών οργανώσεων στην Περιφέρεια Ηπείρου



«Θα πρέπει ο εθελοντισμός να γίνει στάση ζωής για όλους μας. Όσοι περισσότεροι συμμετέχουμε στην προσπάθεια που εσείς ξεκινήσατε και υπηρετείτε τόσο καλύτερα θα οχυρωνόμαστε και θα αντιμετωπίζουμε δύσκολες καταστάσεις», υπογράμμισε η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Ηπείρου,Δήμητρα Γεωργακοπούλου –Μπάστα απευθυνόμενη στους εκπροσώπους των εθελοντικών οργανώσεων που το βράδυ της Πέμπτης ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή της και συμμετείχαν σε σύσκεψη στα γραφεία της Περιφέρειας.Στόχος της σύσκεψης, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία του Περιφερειακού Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χρ. Σταυρόπουλου της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας και των Τμημάτων των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, ήταν η επικαιροποίηση των μέτρων που είχαν αποφασισθεί σε προηγούμενες συσκέψεις για την αντιπυρική θωράκιση της Ηπείρου.«Σκοπός της σημερινής σύσκεψης, μεσούντος του καλοκαιριού, είναι να συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο την προσπάθεια που ξεκινήσαμε εδώ και δύο μήνες περίπου ώστε, αυτό το καλοκαίρι να ελαχιστοποιηθούν , όσο το δυνατόν, οι πυρκαγιές. Να μην καεί ούτε ένα στρέμμα γης», υπογράμμισε η Γενική Γραμματέας και ευχαρίστησε όλους για τη μέχρι σήμερα συμβολή τους «σε αυτό τον κοινό στόχο».Στη συνέχεια, κάνοντας απολογισμό της κατάστασης μέχρι σήμερα, χαρακτήρισε αισιόδοξα τα στοιχεία καθώς οι πυρκαγιές που έχουν εκδηλωθεί είναι ελάχιστες με σύμμαχο βέβαια και τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή. «Αυτό όμως δεν πρέπει να μας κάνει να εφησυχάζουμε», συνέστησε η κ. Γεωργακοπούλου στους συμμετέχοντες στη σύσκεψη και τους ζήτησε επαγρύπνηση μέχρι τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου αφού πρώτα τους ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες που προσφέρουν. «Τα πράγματα μέχρι τώρα έχουν πάει καλά με τη βοήθεια όλων σας. Εγώ δεν έχω κάνει τίποτα, εσείς έχετε κάνει και γι’ αυτό θέλω να σας ευχαριστήσω», ανέφερε χαρακτηριστικά.Στη συμβολή του εθελοντισμού αναφέρθηκε ο Διοικητής πυροσβεστικών υπηρεσιών παίρνοντας το λόγο. «Τολμώ να πιστέψω πως ανήκω κι εγώ και οι συνεργάτες μου σε αυτή την κατηγορία ανθρώπων που κάνουν τα θέλω τους ίδια με τα μπορώ τους αντλώντας τη δύναμη που τους χρειάζεται από την ανάγκη τους για προσφορά», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Σταυρόπουλος.Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των εικοσιτεσσάρων εθελοντικών οργανώσεων που συμμετείχαν στη σύσκεψη αφού ευχαρίστησαν τη Γενική Γραμματέα για την πρόσκληση δήλωσαν ότι θα είναι παρόντες όπου και όταν χρειαστεί.

Αναρτήθηκε από epirusgate

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...