Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΚΕ ΑΠΟ ΤΗ SUSTAINABLE DEVELOPMENT

Η εταιρεία συμβούλων αειφόρου ανάπτυξης Sustainable Development ανακοίνωσε την ολοκλήρωση του Απολογισμού ΕΚΕ της  Interamerican προσθέτοντας ακόμα ένα επιτυχές έργο στο ενεργητικό της. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Interamerican εμπιστεύθηκε την εταιρεία Συμβούλων Sustainable Development για την υποστήριξή της στην ανάπτυξη του απολογισμού Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης 2009. Με την ολοκλήρωση και αυτού του Απολογισμού ΕΚΕ, η Sustainable Development κατά τη διάρκεια του 2010 πραγματοποίησε την ανάπτυξη έξι (6) συνολικά απολογισμών ΕΚΕ.  
Στη δεύτερη  αυτή ετήσια έκδοση, η Interamerican κατόρθωσε με τη βοήθεια της εξειδικευμένης εταιρείας Συμβούλων ΕΚΕ και αειφόρου ανάπτυξης Sustainable Development να αναπτύξει ένα Απολογισμό σαφώς πιο αναβαθμισμένο, αφού πλέον εντάσσεται στην κατηγορία GRI Level B+ σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο GRI-G3. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον Απολογισμό αυτό πραγματοποιήθηκε εξωτερική επαλήθευση των ενοτήτων Εταιρική Διακυβέρνηση και Ανθρώπινο Δυναμικό από ανεξάρτητο φορέα ελέγχου, ο οποίος επιβεβαίωσε την ορθότητα και ακρίβεια των δημοσιευμένων στοιχείων.  
Ταυτόχρονα, ο εν λόγω απολογισμός διακρίθηκε μεταξύ των κορυφαίων της Ελλάδας από την αξιολόγηση του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ισοβαθμώντας στην 3η θέση με τους Απολογισμούς του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και της Coca-Cola HBC. 
Ακολουθώντας  πιστά τις προδιαγραφές της διεθνούς πρωτοβουλίας Global Reporting Initiative (GRI-G3), ο Απολογισμός ΕΚΕ της Interamerican αποτυπώνει τη συνολική δράση της Εταιρείας στους 5 βασικούς άξονες που συναποτελούν την υπεύθυνη συμπεριφορά ενός οργανισμού. Για το λόγο αυτό στον Απολογισμό ΕΚΕ παρουσιάζεται: 
  • το σύστημα  Εταιρικής Διακυβέρνησης της  Interamerican, τεκμηριώνοντας τη διαφάνεια στη λειτουργία της, με αποκορύφωμα την εντατική προετοιμασία της Εταιρείας στις απαιτήσεις του νέου -υπό ανάπτυξη- θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των ασφαλιστικών εταιρειών Solvency II, για τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη.
  • η παρουσία της στην Αγορά, αποδεικνύοντας την υπεύθυνη συμπεριφορά της εταιρείας προς τους πελάτες, καθώς και την αξίωση υπευθυνότητας από τους προμηθευτές της. Η Εταιρεία παρουσιάζει με διαφάνεια τόσο τα αποτελέσματα των ερευνών που διενεργεί όσο το συνολικό πλαίσιο διαχείρισης των σχέσεων με τους πελάτες της συμπεριλαμβάνοντας και το νέο πελατοκεντρικό σύστημα «COSMOS» που ανέπτυξε.
  • το σύνολο των  μέτρων που έχει λάβει η εταιρεία για το πολυτιμότερο κεφάλαιό της, το Ανθρώπινο Δυναμικό, προκειμένου να αποτελεί  εργοδότη επιλογής (employer of choice), μέσω της εξασφάλισης διαρκούς ανάπτυξης των δεξιοτήτων τους, της παροχής κινήτρων και της ενίσχυσης δράσεων εθελοντικού χαρακτήρα του προσωπικού της.
  • η δέσμη ενεργειών  που υλοποιεί προκειμένου να ελέγχει και να ελαχιστοποιεί τις επιπτώσεις από τη λειτουργία και τα προϊόντα της στο Περιβάλλον αλλά και την έμπρακτη συνεισφορά της στην ανάπτυξη της πράσινης επιχειρηματικότητας μέσω των προϊόντων της Green Line και Energy Line.
  • το συνολικό πλέγμα δράσεων κοινωνικού χαρακτήρα εστιάζοντας στους ακόλουθους τομείς: Φροντίδα για την Υγεία, Αντιμετώπιση Κινδύνων, Στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων, ανάδειξη του Πολιτισμού της Παιδείας και του Αθλητισμού και Προστασία του Περιβάλλοντος.
Ο Απολογισμός ΕΚΕ είναι διαθέσιμος στην ιστοσελίδα της Interamerican (www.interamerican.gr), ενώ παράλληλα έχει αναρτηθεί και στην Εθνική Βάση Απολογισμών ΕΚΕ (www.sdev.gr), που τηρεί η Sustainable Development ως Data Partner του Global Reporting Initiative, η οποία περιλαμβάνει όλους τους Απολογισμούς ΕΚΕ που έχουν δημοσιευτεί στην Ελλάδα από το 2001.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...