Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Ουσιαστική η υποστήριξη των Γιατρών του Κόσμου από την INTERAMERICAN

Για τη φροντίδα υγείας των παιδιών Ρομά στην Αττική 


Με απόλυτη  επίτευξη του στόχου που είχε τεθεί, ολοκληρώθηκε το έργο πρωτοβάθμιας φροντίδας και αγωγής υγείας των παιδιών Ρομά στην Αττική, που οργάνωσαν οι Γιατροί του Κόσμου με την υποστήριξη της INTERAMERICAN. 

Σε ημερίδα  που διεξήχθη πρόσφατα στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννη, παρουσιάστηκαν απολογιστικά στοιχεία αυτού του προγράμματος, που αναπτύχθηκε από τον Οκτώβριο του 2009 έως τον Οκτώβριο του 2010 σε καταυλισμούς τα Ελευσίνας, του Ασπροπύργου και της Νέας Ζωής. Κατά την ημερίδα, οι Γιατροί του Κόσμου τίμησαν την INTERAMERICAN και το Eureko Achmea Foundation, που χρηματοδότησε την υλοποίηση του προγράμματος. Το Eureko Achmea Foundation είναι κοινωφελές Ίδρυμα που αντλεί τους πόρους του κυρίως από τον όμιλο Eureko, στον οποίο ανήκει η INTERAMERICAN, ως ποσοστό επί των κερδών που παρουσιάζει ο όμιλος. 

Το πρόγραμμα  κάλυψε τις δράσεις της κινητής  μονάδας των Γιατρών του Κόσμου στους προαναφερθέντες καταυλισμούς, που περιλάμβαναν παροχή πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης, θεραπείας και φαρμακευτικής κάλυψης, προληπτική φροντίδα και ενημέρωση για τη σημασία της υγειονομικής περίθαλψης, παραπομπή περιστατικών για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη και κοινωνική υποστήριξη όπου χρειάστηκε, καταγραφή δεδομένων υγείας των παιδιών για ιατρική και επιδημιολογική μελέτη, καθώς και εμβολιασμό. Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 780 εμβολιασμοί και εξετάστηκαν 552 παιδιά Ρομά, ενώ ανοίχτηκαν και 145 νέα βιβλιάρια υγείας. 


Οι παιδίατροι και επισκέπτες υγείας της κινητής μονάδας των Γιατρών του Κόσμου προσέφεραν, ακόμη, εκπαίδευση για στοιχειώδη ζητήματα υγείας, ενώ στα παιδιά που φοιτούν στο 7ο Δημοτικού Σχολείου Ασπροπύργου –Ρομά στην πλειοψηφία- παρασχέθηκαν τα απαραίτητα πιστοποιητικά υγείας. Στατιστικά, περίπου 2 στα 3 παιδιά που έτυχαν φροντίδας είχαν ηλικία μικρότερη των 5 ετών.  

Αναφερόμενη στο πρόγραμμα η Ευγενία Θάνου, Γενική Διευθύντρια των Γιατρών του Κόσμου, τόνισε την ιδιαίτερη αξία του προγράμματος για την υγεία των παιδιών Ρομά και την καθοριστική συμβολή της υποστήριξής του από την INTERAMERICAN και το Eureko Achmea Foundation. Ο Γιάννης  Ρούντος, Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης

της INTERAMERICAN, υπογράμμισε την αποτελεσματικότητα αυτής της παρέμβασης και επεσήμανε την προτεραιότητα που δίνει η INTERAMERICAN, μέσα από “Πράξεις Ζωής” και κοινωνικής υπευθυνότητας, στην ανάδειξη του δικαιώματος στην υγεία για όλους και ιδιαίτερα των παιδιών, πολύ περισσότερο στη σύγχρονη εποχή της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης κατά την οποία η περιθωριοποίηση των αδύναμων κοινωνικών ομάδων εντείνεται συνεχώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...