Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Ενίσχυση προγραμμάτων πρόληψης απεξάρτησης και κοινωνικής ένταξης.

Ερώτηση στον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ανδρέα Λοβέρδο, κατέθεσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Ηρακλείου Ιωάννης Δ. Μιχελογιαννάκης, σχετικά με την ενίσχυση προγραμμάτων πρόληψης απεξάρτησης και κοινωνικής ένταξης.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

«Κύριε Υπουργέ,
Είναι ανάγκη στα πλαίσια της εθνικής μας πολιτικής για τα ναρκωτικά, να αναγνωρίσουμε τις αρνητικές συνέπειες της κρίσης στην εξέλιξη του προβλήματος, τις αναδυόμενες ανάγκες της κοινωνίας και το σημαντικό ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν οι φορείς αντιμετώπισης των εξαρτήσεων.

Επειδή, η βαθειά οικονομική κρίση αυξάνει την ανεργία, επιδεινώνει τους δείκτες δημόσιας υγείας και ευνοεί την εξάπλωση των εξαρτήσεων.

Επειδή, η παραμονή στην εξάρτηση έχει μεγάλο κόστος για τα άτομα τις οικογένειες τους και την κοινωνία, ενώ αντίθετα η απεξάρτηση είναι κοινωνικά ανταποδοτική και εξοικονομεί πόρους.

Ερωτάσθε κύριε Υπουργέ,
Ποιες οι δυνατότητες ενίσχυσης των προγραμμάτων πρόληψης, απεξάρτησης και κοινωνικής ένταξης, τόσο ως μέτρο ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής και σταθερότητας όσο και από δημοσιονομική άποψη.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...