Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Κίνδυνος μη συμμετοχής στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου

Όπως είναι γνωστό σε όλους το 2012 είναι έτος Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων.

Είναι επίσης γνωστό ότι πλέον έχουν μείνει μόνο μερικοί μήνες προετοιμασίας μέχρι τον Αύγουστο, όπου και θα ξεκινήσουν οι αγώνες, στο Λονδίνο.

«Και όμως οι μόνιμοι πρεσβευτές μας στο Ελλάδα και στο εξωτερικό, που τόσα χρόνια με τις επιδόσεις τους μας κάνουν να νιώθουμε υπερήφανοι, οι Έλληνες Παραολυμπιονίκες, συνεχίζουν να ζουν σε καθεστώς αβεβαιότητας για το αν θα βρεθούν τα χρήματα για να ολοκληρωθεί η προετοιμασία τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Νικολόπουλος σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, με αφορμή το θέμα που έχει προκύψει με την ελλιπή χρηματοδότηση της προετοιμασίας.

Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται με τον χειρότερο τρόπο ή ρήση ότι η «Ελλάδα τρώει τα παιδιά της».

Ο Αχαιός Βουλευτής απευθυνόμενος στους αρμόδιους Υπουργούς Υγείας, Οικονομικών και Τουρισμού σημείωσε : «Η έλλειψη συντονισμού και οι άδικες και άνισες αποφάσεις της πολιτείας, αναφορικά με την επιχορήγηση της παραολυμπιακής προετοιμασίας των αθλητών για τους αγώνες, έχει οδηγήσει στον κίνδυνο της μη συμμετοχής της χώρας.»

Η αναλγησία του Κράτους και των υπηρεσιών του φάνηκε σε όλο της το μεγαλείο. Η έλλειψη εθνικής στρατηγικής και ανθρωπιάς πάνω από όλα είναι περισσότερο έκδηλη από ποτέ.

Ο Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής ασφάλισης της ΝΔ, κατέθεσε στη Βουλή ότι οι καταγγελίες που υπάρχουν αναφέρουν ότι ο προϋπολογισμός της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Α.με.Α μειώθηκε κατά 51% και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής κατά 75%, ενώ η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή επιχορηγείται - μέσω ΟΠΑΠ- με το ποσόν των 5 εκατομμυρίων ευρώ για την προετοιμασία των αθλητών.

Ο κ. Νικολόπουλος τόνισε χαρακτηριστικά σε έντονο μάλιστα ύφος : «Είναι ντροπή και κατάντια για το πολιτικό μας σύστημα όλο το προηγούμενο διάστημα τα αθλητικά σωματεία Α.με.Α να έχουν προχωρήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις, ενώ έχει ενημερωθεί και η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή για τη διακριτική αντιμετώπιση των αθλητών Α.με.Α στη χώρα μας, και εμείς να μην μπορούμε να δώσουμε μια λύση.» και συνέχισε λέγοντας : «τέτοιες πρακτικές δεν τιμούν καθόλου την ηγεσία των συναρμόδιων Υπουργείων, ειδικά σε μια περίοδο που οι κ. Βενιζέλος, Γερουλάνος και Λοβέρδος μας βομβαρδίζουν καθημερινά με μηνύματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τους αδύναμους συμπατριώτες. Λυπάμαι πολύ που οι συγκεκριμένοι κύριοι δεν έχουν καταλάβει ακόμα το μέγεθος της απρέπειας που έχουν διαπράξει απέναντι σε αυτή την ηρωική κατηγορία συνανθρώπων μας, τους αθλητές Α.με.Α.»

Ο κ. Νικολόπουλος απευθυνόμενος από του βήματος της Βουλής στους 3 Υπουργούς ζήτησε ξεκάθαρη τοποθέτηση επί του ζητήματος που έχει προκύψει.

Το μοναδικό ερώτημα που τίθεται είναι αν η Κυβέρνηση θα δεσμευτεί για άμεση έκτακτη επιχορήγηση, ικανή να επιτρέψει την ολοκλήρωση της προετοιμασίας των αθλητών Α.με.Α, έστω και την τελευταία στιγμή, ως ελάχιστη αναγνώριση της πατρίδας μας στον αγώνα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...