Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012

Δεν εφαρμόζονται ευνοϊκές ρυθμίσεις για ΑμεΑ που έχουν ψηφιστεί!

Δεν αρκεί μόνο η θέσπιση κανόνων κοινωνικής ωφέλειας, αλλά και ο έλεγχος της τήρησής τους. Ο Τομεάρχης Υποδομών Μεταφορών και Περιβάλλοντος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος ζητά να επέμβει η Πολιτεία στη Διοίκηση του Τ.Ε.Ε. το οποίο δύο μήνες μετά δεν έχει εντάξει τις ευνοϊκές ρυθμίσεις για άτομα με αναπηρία από 80% και άνω, στο σύστημα διαχείρισης δηλώσεων και βεβαιώσεων αυθαιρέτων κτισμάτων, όπως προβλέπεται από το νόμο 4042/12.

Εκατοντάδες συμπολίτες μας με βαριές αναπηρίες δεν μπορούν να κάνουν χρήση των ευεργετικών διατάξεων του νόμου για τα αυθαίρετα (καταβολή μόνο του 15% του οφειλόμενου ποσού και επιμήκυνση της αποπληρωμής), αφού το Τ.Ε.Ε. δεν συμπεριλαμβάνει τις ανάλογες διατάξεις, με αποτέλεσμα να μην μπορούν καν να κατατεθούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Ήδη, οι πολίτες έχουν υποστεί μεγάλες καθυστερήσεις στην διεκπεραίωση των υποθέσεών τους, εξαιτίας των πολυήμερων κινητοποιήσεων των διπλωματούχων μηχανικών που διέκοψαν το ηλεκτρονικό σύστημα δηλώσεων του Τ.Ε.Ε. Δεδομένου ότι τα άτομα με αναπηρία, ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, που βάλλονται βάναυσα από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με την πρέπουσα ευαισθησία και όχι να υποβάλλονται σε μεγάλες καθυστερήσεις για ρυθμίσεις που μάλιστα έχουν ήδη ψηφιστεί και δημοσιευτεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...