Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012

Δεν εφαρμόζονται ευνοϊκές ρυθμίσεις για ΑμεΑ που έχουν ψηφιστεί!

Δεν αρκεί μόνο η θέσπιση κανόνων κοινωνικής ωφέλειας, αλλά και ο έλεγχος της τήρησής τους. Ο Τομεάρχης Υποδομών Μεταφορών και Περιβάλλοντος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος ζητά να επέμβει η Πολιτεία στη Διοίκηση του Τ.Ε.Ε. το οποίο δύο μήνες μετά δεν έχει εντάξει τις ευνοϊκές ρυθμίσεις για άτομα με αναπηρία από 80% και άνω, στο σύστημα διαχείρισης δηλώσεων και βεβαιώσεων αυθαιρέτων κτισμάτων, όπως προβλέπεται από το νόμο 4042/12.

Εκατοντάδες συμπολίτες μας με βαριές αναπηρίες δεν μπορούν να κάνουν χρήση των ευεργετικών διατάξεων του νόμου για τα αυθαίρετα (καταβολή μόνο του 15% του οφειλόμενου ποσού και επιμήκυνση της αποπληρωμής), αφού το Τ.Ε.Ε. δεν συμπεριλαμβάνει τις ανάλογες διατάξεις, με αποτέλεσμα να μην μπορούν καν να κατατεθούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Ήδη, οι πολίτες έχουν υποστεί μεγάλες καθυστερήσεις στην διεκπεραίωση των υποθέσεών τους, εξαιτίας των πολυήμερων κινητοποιήσεων των διπλωματούχων μηχανικών που διέκοψαν το ηλεκτρονικό σύστημα δηλώσεων του Τ.Ε.Ε. Δεδομένου ότι τα άτομα με αναπηρία, ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, που βάλλονται βάναυσα από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με την πρέπουσα ευαισθησία και όχι να υποβάλλονται σε μεγάλες καθυστερήσεις για ρυθμίσεις που μάλιστα έχουν ήδη ψηφιστεί και δημοσιευτεί.

Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012

Δάσκαλοι και Νηπιαγωγοί της Χαλκίδας δίνουν το αίμα τους

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας στα πλαίσια της ενίσχυσης του θεσμού της εθελοντικής αιμοδοσίας και της Τράπεζας αίματος του Συλλόγου, πραγματοποιεί εθελοντική αιμοδοσία την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012 στο 25ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας από τις 8:30 – 13:00.


Έχοντας υπόψη τη μεγάλη ζήτηση αίματος, απευθύνουμε πρόσκληση-έκκληση σε όλους τους συναδέλφους, να στηρίξουν και να ενισχύσουν με τη συμμετοχή τους στην Τράπεζα αίματος του συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας.

Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012

Πάτα like και πρόσφερε στο Ελληνικό Χωριό στο Φίλυρο

Ακόμα και όσοι τελικά δεν τρέξουν στον 7Ο Διεθνή Μαραθώνιο Θεσσαλονίκης «Μέγας Αλέξανδρος», μπορούν να συμβάλλουν στην εκστρατεία αλληλεγγύης της WIND για το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο.

Με στόχο την οικονομική ενίσχυση του σημαντικού έργου που γίνεται εδώ και 23 χρόνια για τα παιδιά στο Φίλυρο, η WIND δημιούργησε στη σελίδα της στο Facebook, την εφαρμογή «Πάτα like και πρόσφερε. Γίνε και εσύ χορηγός» όπου για κάθε like, η εταιρεία θα αυξάνει κατά 0,5€ το ποσό που συγκεντρώνει και θα προσφέρει στο Παιδικό Χωριό στο τέλος της μεγάλης αθλητικής διοργάνωσης.

Μέσω της εφαρμογής «Πάτα like και πρόσφερε. Γίνε και εσύ χορηγός» οι χρήστες του Facebook έχουν τη μοναδική ευκαιρία να γίνουν «υπερήφανοι χορηγοί» του 7ου Διεθνή Μαραθώνιου Μέγας Αλέξανδρος και να δουν την ημέρα του αγώνα τα ονόματά τους τυπωμένα μαζί με εκείνο της WIND, σε ειδική αναμνηστική κατασκευή στο σημείο του τερματισμού.

Οι χρήστες του Facebook, χάρη στην πρωτότυπη αυτή εφαρμογή, συμμετέχουν με τον δικό τους τρόπο στη διοργάνωση, καθώς επιλέγουν το κομμάτι της διαδρομής που θέλουν να «χορηγήσουν». Στον χάρτη της εφαρμογής εμφανίζεται η κοινή διαδρομή που αφορά στα τελευταία 3χλμ του Αγώνα πριν τον τερματισμό. Παράλληλα, όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν να αυξηθεί περισσότερο το ποσό, μπορούν να καλέσουν τους φίλους τους να παίξουν. Τέλος, συμπληρώνουν τα στοιχεία τους στη φόρμα. Όλοι οι «Facebook Χορηγοί» θα λάβουν αναμνηστικό φωτογραφικό υλικό από την ημέρα του Αγώνα.

Με τη δημιουργία του «Πάτα like και πρόσφερε. Γίνε και εσύ χορηγός» η WIND δίνει σε όλους τους χρήστες του Facebook τη δυνατότητα να συμμετέχουν στον 7ο Διεθνή Μαραθώνιο Μέγας Αλέξανδρος, έναν αγώνα που η εταιρεία ως Επίσημος Χορηγός στοχεύει να αναδείξει σε Αγώνα για Όλους στη Β. Ελλάδα, στέλνοντας ένα μήνυμα κοινωνικής αλληλεγγύης μέσω του αθλητισμού.

Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι δρομείς του 7ου Διεθνή Μαραθώνιου Θεσσαλονίκης «Μέγας Αλέξανδρος», έχουν τη δυνατότητα να συνεισφέρουν σε αυτή την εκστρατεία της WIND καθώς για κάθε δρομέα που θα αγωνιστεί με τα χρώματα της WIND Running Team, η WIND θα δωρίσει 10 ευρώ στα παιδιά του Ελληνικού Χωριού. Ήδη περισσότεροι από 750 δρομείς έχουν ανταποκριθεί στην πρόσκληση της WIND Running Team και θα τρέξουν για καλό σκοπό την Κυριακή, 1 Απριλίου.

Ρουβάς Trident Senses - 150.000 ευρώ στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ»

Η Trident Senses, η αγαπημένη τσίχλα των Ελλήνων καταναλωτών, ολοκλήρωσε την πρωτοποριακή ενέργεια με την κυκλοφορία της συλλεκτικής συσκευασίας Trident Senses που έφερε την υπογραφή του κορυφαίου Έλληνα star Σάκη Ρουβά. Στην εκδήλωση παράδοσης της επιταγής στο Σύλλογο «ΕΛΠΙΔΑ» που πραγματοποιήθηκε στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ», ο κύριος Λευτέρης Χαλουλάκος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kraft Foods Hellas, μαζί με το Σάκη Ρουβά, Αγγελιοφόρο του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», παρέδωσαν στην κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Πρέσβυ Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», την επιταγή με το ποσό των 150.000 ευρώ που συγκεντρώθηκε από τις πωλήσεις της συλλεκτικής συσκευασίας. Το ποσό αυτό θα αποτελέσει το θεμέλιο για την πραγματοποίηση μιας νέας και ιδιαίτερα σημαντικής πρωτοβουλίας, της δημιουργίας «Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών» στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ».

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Τρίτη, 20 Μαρτίου 2012

ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων 30 χρόνια προσφοράς

Το Δ.Σ της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και  Η ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων Την Κυριακή 1 Απριλίου 2012 και ώρα 7μ.μ. 

Στην αίθουσα της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών (Ακαδημίας και Γενναδίου 8, Αθήνα)  Διοργανώνουν  Εκδήλωση με θέμα: «ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων 30 χρόνια προσφοράς στο ανάπηρο παιδί και την οικογένειά του. Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον».
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΠΑΠ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ Δ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ            ΝΑΤΑΣΣΑ ΜΠΕΓΚΑ

Κυριακή, 18 Μαρτίου 2012

Κίνδυνος μη συμμετοχής στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου

Όπως είναι γνωστό σε όλους το 2012 είναι έτος Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων.

Είναι επίσης γνωστό ότι πλέον έχουν μείνει μόνο μερικοί μήνες προετοιμασίας μέχρι τον Αύγουστο, όπου και θα ξεκινήσουν οι αγώνες, στο Λονδίνο.

«Και όμως οι μόνιμοι πρεσβευτές μας στο Ελλάδα και στο εξωτερικό, που τόσα χρόνια με τις επιδόσεις τους μας κάνουν να νιώθουμε υπερήφανοι, οι Έλληνες Παραολυμπιονίκες, συνεχίζουν να ζουν σε καθεστώς αβεβαιότητας για το αν θα βρεθούν τα χρήματα για να ολοκληρωθεί η προετοιμασία τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Νικολόπουλος σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, με αφορμή το θέμα που έχει προκύψει με την ελλιπή χρηματοδότηση της προετοιμασίας.

Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται με τον χειρότερο τρόπο ή ρήση ότι η «Ελλάδα τρώει τα παιδιά της».

Ο Αχαιός Βουλευτής απευθυνόμενος στους αρμόδιους Υπουργούς Υγείας, Οικονομικών και Τουρισμού σημείωσε : «Η έλλειψη συντονισμού και οι άδικες και άνισες αποφάσεις της πολιτείας, αναφορικά με την επιχορήγηση της παραολυμπιακής προετοιμασίας των αθλητών για τους αγώνες, έχει οδηγήσει στον κίνδυνο της μη συμμετοχής της χώρας.»

Η αναλγησία του Κράτους και των υπηρεσιών του φάνηκε σε όλο της το μεγαλείο. Η έλλειψη εθνικής στρατηγικής και ανθρωπιάς πάνω από όλα είναι περισσότερο έκδηλη από ποτέ.

Ο Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής ασφάλισης της ΝΔ, κατέθεσε στη Βουλή ότι οι καταγγελίες που υπάρχουν αναφέρουν ότι ο προϋπολογισμός της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Α.με.Α μειώθηκε κατά 51% και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής κατά 75%, ενώ η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή επιχορηγείται - μέσω ΟΠΑΠ- με το ποσόν των 5 εκατομμυρίων ευρώ για την προετοιμασία των αθλητών.

Ο κ. Νικολόπουλος τόνισε χαρακτηριστικά σε έντονο μάλιστα ύφος : «Είναι ντροπή και κατάντια για το πολιτικό μας σύστημα όλο το προηγούμενο διάστημα τα αθλητικά σωματεία Α.με.Α να έχουν προχωρήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις, ενώ έχει ενημερωθεί και η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή για τη διακριτική αντιμετώπιση των αθλητών Α.με.Α στη χώρα μας, και εμείς να μην μπορούμε να δώσουμε μια λύση.» και συνέχισε λέγοντας : «τέτοιες πρακτικές δεν τιμούν καθόλου την ηγεσία των συναρμόδιων Υπουργείων, ειδικά σε μια περίοδο που οι κ. Βενιζέλος, Γερουλάνος και Λοβέρδος μας βομβαρδίζουν καθημερινά με μηνύματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τους αδύναμους συμπατριώτες. Λυπάμαι πολύ που οι συγκεκριμένοι κύριοι δεν έχουν καταλάβει ακόμα το μέγεθος της απρέπειας που έχουν διαπράξει απέναντι σε αυτή την ηρωική κατηγορία συνανθρώπων μας, τους αθλητές Α.με.Α.»

Ο κ. Νικολόπουλος απευθυνόμενος από του βήματος της Βουλής στους 3 Υπουργούς ζήτησε ξεκάθαρη τοποθέτηση επί του ζητήματος που έχει προκύψει.

Το μοναδικό ερώτημα που τίθεται είναι αν η Κυβέρνηση θα δεσμευτεί για άμεση έκτακτη επιχορήγηση, ικανή να επιτρέψει την ολοκλήρωση της προετοιμασίας των αθλητών Α.με.Α, έστω και την τελευταία στιγμή, ως ελάχιστη αναγνώριση της πατρίδας μας στον αγώνα τους.

Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012

Ε πιτάχυνση της εξέτασης των αιτήσεων βαθμού αναπηρίας στα ΚΕ.Π.Α.

Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ– Σηφουνάκη κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό, ώστε να συζητηθεί στη Βουλή το πρόβλημα που έχει προκύψει σχετικά με τις πολύ μεγάλες καθυστερήσεις στην εξέταση των αιτήσεων των αναπήρων στα ΚΕ.Π.Α για την απόδοση του βαθμού αναπηρίας.

Στην επίκαιρη ερώτηση η κ. Περλεπέ αναφέρει:

«Με την δημιουργία του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), σύμφωνα με τον νόμο 3863/10 και την κατάργηση των υγειονομικών επιτροπών πιστοποίησης αναπηρίας που λειτουργούσαν στους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, στις Νομαρχίες και στο Δημόσιο, επιδιώκεται η εξασφάλιση ενιαίας και διαφανούς υγειονομικής κρίσης για τον βαθμό αναπηρίας πολιτών, για τους οποίους απαιτείται η πιστοποίηση αυτή.

Από τον Σεπτέμβριο του 2011 που δημιουργήθηκε αυτός ο ενιαίος φορέας πιστοποίησης βαθμού αναπηρίας, έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα χιλιάδες αιτήσεις στις 54 Γραμματείες – Τοπικά ΚΕ.Π.Α. ανά τη χώρα που λειτουργούν στα πλαίσια του Ι.Κ.Α. Όμως οι αιτήσεις διεκπεραιώνονται με βραδύτατους ρυθμούς, δημιουργώντας έτσι σοβαρά προβλήματα για τους αναπήρους.

Σήμερα, ο χρόνος που απαιτείται για την εξέταση των αιτήσεων και της πιστοποίησης του βαθμού αναπηρίας, μπορεί να υπερβαίνει και τους πέντε μήνες.

Ένας από τους σοβαρότερους λόγους για αυτή τη μεγάλη καθυστέρηση, είναι η μεγάλη έλλειψη γιατρών που πρέπει να στελεχώνουν τα κατά τόπους ΚΕ.Π.Α.

Ο αριθμός επίσης των υπαλλήλων – γραμματέων των επιτροπών δεν επαρκεί, αλλά και άλλα λειτουργικά προβλήματα (χώροι υποδοχής κ.λ.π.), παραμένουν ανεπίλυτα.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ .Υπουργός,

α) Ποια μέτρα θα ληφθούν ώστε να υπάρχει επαρκής στελέχωση με γιατρούς στα ΚΕ.Π.Α., για να προχωρούν με ταχείς ρυθμούς οι αιτήσεις για την απόδοση του βαθμού αναπηρίας ;

β) Πως θα αντιμετωπισθούν άλλα προβλήματα που υπάρχουν στην λειτουργία των ΚΕ.Π.Α., για την εκπλήρωση με τον καλύτερο τρόπο του σκοπού της δημιουργίας του νέου αυτού θεσμού ;».

Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012

Ενίσχυση προγραμμάτων πρόληψης απεξάρτησης και κοινωνικής ένταξης.

Ερώτηση στον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ανδρέα Λοβέρδο, κατέθεσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Ηρακλείου Ιωάννης Δ. Μιχελογιαννάκης, σχετικά με την ενίσχυση προγραμμάτων πρόληψης απεξάρτησης και κοινωνικής ένταξης.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

«Κύριε Υπουργέ,
Είναι ανάγκη στα πλαίσια της εθνικής μας πολιτικής για τα ναρκωτικά, να αναγνωρίσουμε τις αρνητικές συνέπειες της κρίσης στην εξέλιξη του προβλήματος, τις αναδυόμενες ανάγκες της κοινωνίας και το σημαντικό ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν οι φορείς αντιμετώπισης των εξαρτήσεων.

Επειδή, η βαθειά οικονομική κρίση αυξάνει την ανεργία, επιδεινώνει τους δείκτες δημόσιας υγείας και ευνοεί την εξάπλωση των εξαρτήσεων.

Επειδή, η παραμονή στην εξάρτηση έχει μεγάλο κόστος για τα άτομα τις οικογένειες τους και την κοινωνία, ενώ αντίθετα η απεξάρτηση είναι κοινωνικά ανταποδοτική και εξοικονομεί πόρους.

Ερωτάσθε κύριε Υπουργέ,
Ποιες οι δυνατότητες ενίσχυσης των προγραμμάτων πρόληψης, απεξάρτησης και κοινωνικής ένταξης, τόσο ως μέτρο ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής και σταθερότητας όσο και από δημοσιονομική άποψη.»

Κυριακή, 4 Μαρτίου 2012

ΝΕΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

Το αναπηρικό κίνημα το τελευταίο διάστημα κινδυνεύει όσο ποτέ άλλοτε από την ανεργία, τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Οι δημόσιες πολιτικές στήριξης έχουν αποσαθρωθεί, η Πολιτεία δεν εφαρμόζει προστατευτικά μέτρα και μοιραία οδηγηθήκαμε στην κατάρρευση του κοινωνικού κράτους. Όπως επισημαίνει μάλιστα σε σχετική ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, Νίκος Νικολόπουλος, «Οι συνθήκες διαβίωσης των ΑμεΑ και των οικογενειών τους έχουν υποβαθμισθεί αρκετά. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο νέος ΕΟΠΥΥ προβλέπει περικοπές στην παροχή αναλώσιμου υγειονομικού υλικού, ορθοπεδικών μέσων, ειδικών μηχανημάτων αποκατάστασης και τεχνικών μέσων υγείας. Οι συγκεκριμένες περικοπές στερούν το δικαίωμα στα άτομα με αναπηρία και στις οικογένειές τους για μια αξιοπρεπή και ανθρώπινη ζωή.»

Σύμφωνα λοιπόν με όλα τα παραπάνω ο Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της ΝΔ, ζήτησε αρχικά από τον κ. Λοβέρδο, μέσω της ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή να γνωστοποιήσει τα μέτρα που προτίθεται να λάβει στο εξής για την ανακούφιση των ΑμεΑ και των οικογενειών τους. Τέλος, ο κ. Νικολόπουλος έθεσε προ των ευθυνών του τον κ. Λοβέρδο ζητώντας του να αιτιολογήσει άμεσα και δίνοντας σαφή στοιχεία το που στηρίχτηκε ο εν λόγω σχεδιασμός του κανονισμού του ΕΟΠΥΥ, ο οποίος βάση των νέων δεδομένων, δυστυχώς, δεν έγινε με γνώμονα την προαγωγή της υγείας, τη βελτίωση της λειτουργικότητας και της αυτονομίας των ΑμεΑ, στηρίζοντας ουσιωδώς την κάλυψη των θεραπευτικών αναγκών τους.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...