Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Οι παραλείψεις και τα τραγικά λάθη άφησαν 250 Νεφροπαθείς χωρίς Διατροφικό Επίδομα

Η παρακάτω καταγγελία αφορά τις παραλείψεις και τα τραγικά λάθη που έγιναν από φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Υπουργεία και συλλόγους με αποτέλεσμα 250 Νεφροπαθείς της Δυτικής Αττικής να μην έχουν λάβει ακόμη το Διατροφικό Επίδομα Νεφροπαθών του Δεκεμβρίου 2012!! και πιθανόν να μην το λάβουν ποτέ.

Αφού έχουμε φτάσει στο τέλος Ιανουαρίου 2013 και δεν έχουμε πληρωθεί το Διατροφικό Επίδομα στη Δυτική Αττική , άρχισα τις ευγενικές ενοχλήσεις στην Περιφέρεια στην Ελευσίνα ρωτώντας για την ημερομηνία πληρωμής .

Για ένα μήνα έπαιρνα την απάντηση ΄΄Δεν γνωρίζουμε ΄΄ ενώ τον επόμενο μήνα μου έλεγαν ότι πρέπει να ψηφιστεί ο προϋπολογισμός τους (γύρω στα μέσα Μαρτίου) για να είναι σε θέση να μας πληρώσουν .Εννοείται ότι σε όλη την επικράτεια οι Νεφροπαθείς έχουν πληρωθεί.

Άρχισα να ρωτάω στον Σύλλογο Νεφροπαθών στην Αθήνα παίρνοντας την διαβεβαίωση από τους διοικητικούς ότι να μην ανησυχώ θα μας πληρώσουν . Αυτό συνεχίστηκε για 4 περίπου μήνες ακόμη . Στο διάστημα αυτό έμαθα από εκπρόσωπο της ΕΣΑΜΕΑ για το τι ακριβώς έχει γίνει .

Η αλήθεια είναι ότι κατά τον σχεδιασμό από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Δυτικής Αττικής , το ανθρώπινο δυναμικό εκεί προϋπολόγισε λάθος ποσό (μικρότερο) για τον Δεκέμβριο του 2012 Διατροφικού Επιδόματος , με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πληρώσει όλους του δικαιούχους όταν έλαβε τα χρήματα (περίπου στα τέλη Ιανουαρίου 2013) και προτίμησε να μην πληρώσει σε κανένα και να στείλει πίσω το ποσό στο Λογιστήριο του Κράτους.

Ζήτησα ραντεβού με την Περιφερειάρχη την Κυρία Δήμου αλλά δεν μου το έκλεισαν ποτέ και αρνούνται συνεχώς ότι κάποιος από την υπηρεσία τους έχει κάνει πλημμελώς την δουλεία του .Το ίδιο μου είπε και η Διευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών . Δεν παραδέχονται ότι φταίνε αυτοί και δεν λένε και τι ακριβώς πήγε στραβά και δεν πληρωθήκαμε.

Στο υπουργείο Οικονομικών τώρα ένας Κύριος Βεκρής που είναι στην αρμοδιότητά του αυτά τα θέματα σε επικοινωνία μας από τον Αύγουστο του 2013 και έως και σήμερα που μιλήσαμε , μου λέει ότι πρέπει να γίνει νομοθετική ρύθμιση για την πληρωμή μας από το Υπουργείο Εσωτερικών . Από το Υπουργείο Εσωτερικών λένε ότι δεν έχουν καμιά δουλεία αυτοί γιατί το ποσό το είχαν εγκρίνει και αφού δόθηκε και μετά επιστράφηκε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους , υπεύθυνο είναι το Υπουργείο Οικονομικών να δώσει τη λύση .

Όπως καλά έχετε καταλάβει γίνεται ένας εμπαιγμός σε 250 ανθρώπους Νεφροπαθείς μέσα στους οποίους είναι και άνθρωποι που δεν έχουν τα βασικά και που περιμένουν αυτά τα χρήματα για να βγάλουν τον μήνα τους.

Πάμε τώρα στο Πανελλήνιο Σύνδεσμο Νεφροπαθών . Μιλάω με τον πρόεδρο τον Κύριο Γιώργο Καστρινάκη περίπου στα τέλη Σεπτεμβρίου . Μου λέει με απογοήτευση ότι έχει χαλάσει 40 εργατοώρες για το θέμα μας και διαβεβαιώνει και αυτός ότι θα τα πάρουμε δεν θα τα χάσουμε. Μετά από μερικές συνομιλίες μαζί του ακόμα με ενημερώνει ότι είχε μια συνάντηση με τον Περιφερειάρχη τον Κύριο Σγουρό και συνέταξαν ένα έγγραφο από την Περιφέρεια Αθηνών καταγράφοντας εκεί τι έχει γίνει ακριβώς με αυτό το θέμα και το έστειλαν με αριθμό ΑΡ.ΠΡΩΤΟΚ. ΟΙΚΟΘΕΝ 201963/16.10.2013 στο γραφείο του Υφυπουργού Οικονομικών Κυρίου Σταικούρα.

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία μου με το γραφείο Σταικούρα ενημερώνομαι από το προσωπικού τού γραφείου του ότι το συγκεκριμένο έγγραφο το έλαβαν και το προώθησαν στον Κύριο Βεκρή χωρίς να λάβει γνώση ο Υφυπουργός!!!!!
Και τέλος στην σημερινή μου συνομιλία με τον κύριο Βεκρή ενημερώθηκα ότι μάλλον θα γίνει κάποια νομοθετική ρύθμιση από το Υπουργείο Εσωτερικών!!!

Συμπέρασμα : Το Υπουργείου Οικονομικών δια εκπροσώπου Κυρίου Βεκρή παίζει τένις με το Υπουργείο Εσωτερικών χρησιμοποιώντας για γήπεδο όλους εμάς τους περίπου 250 Νεφροπαθείς της Δυτικής Αττικής που περιμένουμε στα σοβαρά κάποιος από τους Κρατικούς και μη φορείς να λύσει το πρόβλημά μας.

Εθελοντική Ομάδα Κοινωνικής Δράσης Ατόμων με Αναπηρία ''Θέλω Συμμετέχω Υποστηρίζω την Αναπηρία''
facebook.com/ethelontesamea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...