Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

TA ΦΛΕΓΟΝΤΑ ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΤΑΜΠΟΥ 


Ο κος Νικολόπουλος συνεχίζει την επιτυχημένη προσπάθειά του να μεταδίδει στο ελληνικό κοινό πληροφόρηση & ενημέρωση μέσα από την καθημερινή πρωινή του εκπομπή-magazino, αγγίζοντας κάθε θέμα που απασχολεί την ελληνική κοινωνία. Κάποιοι χώροι ΜΜΕ έχουν συστηματικά αφήσει στο περιθώριο ορισμένα θέματα χαρακτηρισμένα ως “ταμπού”


Τέτοιο τηλεοπτικό ταμπού είναι, όπως όλοι γνωρίζουμε, αυτό των προβλημάτων των διαταραχών αυτιστικού φάσματος, που πληθαίνουν με τεράστιο ρυθμό μέσα στον ελληνικό παιδικό πληθυσμό του 21ου αιώνα. 


Το συγκεκριμένο πρόβλημα πονάει πολλές οικογένειες, ενώ ακόμα περισσότερο “πονάει” η απόλυτη αδιαφορία της Ελληνικής Πολιτείας προς τα προβλήματα των παιδιών αυτών και των οικογενειών τους. Παράλληλα, θα συζητηθούν μια πληθώρα θεμάτων & προβλημάτων της Εκπαίδευσης, που αγγίζουν τόσο τους γονείς των μαθητών, όσο και τα εκπαιδευτικά στελέχη των Σχολείων. Επειδή και στο χώρο αυτό λειτουργούν ταμπού, το να συνηθίζουμε στη διαιώνιση του motto: “υπάρχουν προβλήματα αλλά δεν πρέπει να γίνεται ποτέ καμία δημόσια συζήτηση για αυτά”, εξυπηρετεί ποικίλες ομάδες συμφερόντων αλλά και παγιωμένες αντιλήψεις του κυβερνητικού κατεστημένου.

Τη διάσταση των προβλημάτων που σχετίζονται με την Εκπαίδευση γενικά αλλά και πιο εξειδικευμένα με το χώρο των αυτιστικών διαταραχών & του Σχολικού τους περιβάλλοντος αποφάσισε να αναδεικνύει στο εξής ο κος Νικολόπουλος σε μια εβδομαδιαία μισάωρη θεματική αναφορά κάθε Πέμπτη πρωί. Στη διάρκεια αυτής της αναφοράς, όπου θα θίγονται σε ζωντανή συζήτηση πτυχές περιγραφής του ίδιου του προβλήματος με την οπτική κάποιων ειδικών επαγγελματιών που δρουν στο χώρο είτε της Παιδείας, είτε στο χώρο των προβλημάτων Αυτιστικής διαταραχής. Η συζήτηση θα αποσκοπεί στο να προκύπτουν, τόσο κάποιες ενδεδειγμένες θετικές δράσεις από το γονεϊκό περιβάλλον υπέρ των παιδιών αυτών, όσο και διέξοδοι διεκδικήσεων σε ζητήματα θεσμικής ανεπάρκειας, την ώρα που το Σύνταγμα αλλά και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα επιβάλλουν μια εντελώς αντίθετη απόδοση προτεραιότητας εκ μέρους της κυβερνητικής ηγεσίας από εκείνη που ήδη εφαρμόζεται. Η Ανατροπή του ρατσιστικού κατεστημένου εδώ είναι περισσότερο αναγκαία παρά ποτέ.

Τέλος, απώτερος στόχος από μέρους του κου Νικολόπουλου θα είναι η πρόσκληση των ενδιαφερομένων τηλεθεατών και όχι μόνο σε ανοιχτού τύπου συζητήσεις εντός ειδικά προς τούτο διαμορφωμένου αιθουσιακού χώρου στο κέντρο της Αθήνας, τόσο για το παραπάνω, όσο και για μια σειρά άλλων θεμάτων που θα θίγει η πρωινή εκπομπή και απασχολούν την Ελληνική κοινωνία. Στις ευκαιρίες αυτές θα υπάρχει η δυνατότητα απευθείας υποβολής ερωτημάτων από το ακροατήριο προς εξειδικευμένους επαγγελματίες & προσωπικότητες του χώρου της Παιδείας & της Ειδικής Αγωγής, έπειτα από μια 20λεπτη εισήγηση-προπομπό του διαλόγου. Η προσέλευση στο χώρο αυτό θα είναι ανοιχτή για το κοινό, με μόνο κριτήριο “άδειας εισόδου” αυτό της έγκαιρης εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο τηλεφωνικό κέντρο του καναλιού “Ε”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...