Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Στήριξη Κ. Παπούλια στα άτομα με σπάνιες παθήσεις

Τη συμπαράστασή του στον αγώνα που δίνουν άτομα που υποφέρουν από σπάνιες παθήσεις, ανάμεσά τους πολλά παιδιά, εκφράζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, τονίζοντας ότι η οικονομική δυσπραγία δεν πρέπει να γίνεται άλλοθι για αποκλεισμούς.


Σε μήνυμά του για την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων ο κ. Παπούλιας επισημαίνει ότι οι παθήσεις αυτές αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για την επιστήμη αλλά και για το κράτος πρόνοιας και υπογραμμίζει ότι σε μια ώριμη ευρωπαϊκή δημοκρατία είναι αδιανόητη κάθε δυσκολία πρόσβασης στη διάγνωση και στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.


«Οι συμπολίτες μας που δίνουν μάχη εναντίον κάποιας σπάνιας πάθησης συχνά αγωνίζονται για το αυτονόητο, για να αναγνωριστεί η ασθένειά τους και να τους δοθεί η βοήθεια που δικαιούνται. Συχνά οι θεραπείες κοστίζουν ακριβά και είναι πολυετείς, αλλά δεν υπάρχει κανένα επιχείρημα που να δικαιολογεί οποιαδήποτε παραβίαση του δικαιώματος όλων στην περίθαλψη. Υπάρχουν συγκλονιστικές μαρτυρίες γονέων που ανέβηκαν τον προσωπικό τους Γολγοθά για να αποκτήσει το παιδί τους υποστήριξη από το κράτος πρόνοιας», αναφέρει και καταλήγει:

«Η επιστήμη κάνει συνεχώς βήματα προόδου και αυτός είναι ένας λόγος για να αισιοδοξούμε.  Ένας ακόμη μεγαλύτερος είναι η εθνική δέσμευση σε ένα αταξικό, ορθολογικό και ισχυρό σύστημα υγείας που δεν θα αφήνει κανέναν αβοήθητο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...