Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2014

Αγάπη Παιδιών- Lovekids Eναρκτήρια εκδήλωση

Την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014 στις 18.30 στα κεντρικά γραφεία της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) θα γίνει η πρώτη επίσημη παρουσίαση του νεοσύστατου φιλανθρωπικού οργανισμού "Αγάπη Παιδιών-Lovekids". 


Ο φιλανθρωπικός οργανισμός που έχει σκοπό να δώσει χρώμα στη ζωή των παιδιών και των οικογενειών τους στο ζοφερά σκοτεινό τοπίο της σημερινής πραγματικότητας, συστάθηκε σε σώμα στο τέλος του 2013, με επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο, που αποτελείται από τον πρόεδρο: Δημήτρη Λαούδη, τον αντιπρόεδρο Γιώργο Σκολαρίκο, τη γραμματέα Βασιλική Ιωάννα Στάικου και τα μέλη Αναστάσιο Γρηγοριάδη, Παρασκευά Παπαβασιλείου, Βαγγέλη Παπαντωνίου και Ιωάννη Τσιτσιλώνη. 

Η ΕΣΑμεΑ καταγγέλει τον τρόπο λειτουργίας των ΚΕΠΑ

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) επανέρχεται καταγγέλοντας εκ νέου τον τρόπο λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ). Αντιγράφουμε από το δελτίο τύπου της Συνομοσπονδίας:


Η ΕΣΑμεΑ από την έναρξη της λειτουργίας των ΚΕΠΑ, με αναφορές, δελτία Τύπου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, επιστολές σε υπουργεία και στον πρωθυπουργό της χώρας, έγγραφα στην Εισαγγελία, διαμαρτυρίες-κινητοποιήσεις στην Αθήνα και σε όλη τη χώρα, ερωτήσεις και διαβήματα στη Βουλή , αξιώνει να ρίξει φως στο θέμα των ΚΕΠΑ και να σταματήσει την καταδυνάστευση δεκάδων χιλιάδων φυλακισμένων ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.

Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2014

Κοπή πίτας της "ΓΕΦΥΡΑΣ ΖΩΗΣ " Α.μεΑ. ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της  "ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ " Α.μεΑ. ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ,  ετοιμάζει την κοπή της πίτας της που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου  2014 και ώρα 11:30πμ, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Πολυχώρου μας Πελασγίας 133 Περιστέρι

Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014

Εξαιρούνται από την περικοπή του ΕΚΑΣ οι ανάπηροι εως 80%

Σύμφωνα με την σχετική έκθεση το ποσό που θα εκταμιευτεί για την κάλυψη του επιδόματος θα ανέλθει σε 3 εακτ. ευρώ

Τροπολογία με την οποία εξαιρούνται από την περικοπή του ΕΚΑΣ τα άτομα με αναπηρία 80%, ασχέτως εάν έχουν συμπληρώσει ή όχι το 65 έτος ηλικίας, κατέθεσε το υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να άρει την αδικία της οριζόντιας ρύθμισης που έκοβε το επίδομα σε όσους δεν πληρούσαν το ηλικιακό κριτήριο.

Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2014

107 αναδοχές παιδιών της ActionAid και υποστήριξη της διαπολιτισμικής γιορτής της UNICEF από την NTERAMERICAN

Με πρόταγμα την ανάδειξη και υποστήριξη των Δικαιωμάτων του Παιδιού στον σχεδιασμό της έμπρακτης κοινωνικής υπευθυνότητάς της, η INTERAMERICAN στο κλείσιμο του 2013 ενίσχυσε περαιτέρω τη σχέση σταθερής συνεργασίας με τους μεγάλους οργανισμούς για το παιδί ActionAid και UNICEF. Η εταιρεία αύξησε σε 107 τις ετήσιες αναδοχές παιδιών στο πλαίσιο του σχετικού προγράμματος της ActionAid, ενώ υποστήριξε και πάλι τον θεσμό της διαπολιτισμικής γιορτής της UNICEF.

Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2014

Ο Alpha δίνει πρόσβαση σε κωφούς και βαρήκοους τηλεθεατές

Η πρωτοποριακή ενέργεια ενισχύεται με τη διάθεση και της εκπομπής «Νόστιμη Γη» στη νοηματική γλώσσα


Εντυπωσιακή συνεχίζει να είναι η ανταπόκριση από τους κωφούς και βαρήκοους τηλεθεατές στην πρωτοβουλία του Alpha να διαθέτει το καθημερινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων αλλά και μέρος του προγράμματός του με παράλληλη απόδοση στη νοηματική γλώσσα, μέσα από την ιστοσελίδα του και το Alpha Mobile App. 

Ο Alpha ενισχύει την πρωτοποριακή αυτή ενέργεια με τη διάθεση ολόκληρης της εκπομπής «Νόστιμη Γη» με τον Βασίλη Καλλίδη, με απόδοση στην ελληνική νοηματική γλώσσα.  

Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2014

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ …δίνει το αίμα του

Ετήσια Ημέρα Αιμοδοσίας Ε.Ο. ΞΥΝΗ Μακεδονίας


Με πολύ μεγάλη συμμετοχή από τους σπουδαστές και το προσωπικό του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ Μακεδονίας, ολοκληρώθηκε η ετήσια Ημέρα Αιμοδοσίας, που διοργανώθηκε όπως κάθε χρόνο σε συνεργασία με το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Η αιμοδοσία, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014, στις εγκαταστάσεις του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ στη Θεσσαλονίκη, Βαλαωρίτου 9.

Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2014

2 τόνοι τροφίμων από τους εθελοντές της INTERAMERICAN στο Κέντρο Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων

 Οι άνθρωποι του γραφείου πωλήσεων Αργυρούπολης, που πρωτοστάτησε στη συγκέντρωση τροφίμων

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η τρίτη εκστρατεία εθελοντικής συνεισφοράς τροφίμων μακράς διάρκειας από τους εργαζόμενους και συνεργάτες της INTERAMERICAN, για την υποστήριξη των συσσιτίων του Δήμου Αθηναίων. Η συνολική συγκομιδή έφθασε τους δύο τόνους και τα τρόφιμα παραδόθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής Αστέγων του Δήμου (ΚΥΑΔΑ), πριν τα Χριστούγεννα.  


Πρόκειται για τη συνέχεια μιάς σταθερής υποστήριξης που παρέχει η εταιρεία στο ΚΥΑΔΑ κατά τα δύο τελευταία χρόνια, κινητοποιώντας τους ενεργούς πολίτες –«Εθελοντές Ζωής» του ανθρώπινου δυναμικού της και του δικτύου πωλήσεων. Παράλληλα, η INTERAMERICAN έχει υποστηρίξει τα εορταστικά γεύματα που οργανώνει ο Δήμος για τους άπορους και άστεγους, ενώ πρόσφατα είχε αποδώσει και στην ΜΚΟ «Αποστολή» της Εκκλησίας της Ελλάδος 1,2 τόνους τροφίμων, στο πλαίσιο συναυλίας που πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης» για τον ίδιο σκοπό. 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...