Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Ο Καπουτζίδης με τον Κεφαλογιάννη στους Special Olympics

H εκπομπή “Όλα για την υγεία mou” με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη που θα μεταδοθεί το Σάββατο 25 Ιουνίου στις 16:00 παρουσιάζει τα οφέλη της γυμναστικής στη ζωή μας.

Για τους περισσότερους, η άσκηση είναι συνώνυμο του γυμναστηρίου και των ασκήσεων με όργανα. Όλοι προσπαθούν να πετύχουν τη γράμμωση στο  σώμα τους και να χάσουν βάρος και  λίπος, στοχεύοντας ουσιαστικά σε μια  καλύτερη εξωτερική εμφάνιση. 

Η άθληση όμως είναι κάτι περισσότερο από ένα καλοσχηματισμένο σώμα. Είναι η  απαραίτητη προϋπόθεση για καλή υγεία και ευεξία και αποτελεί το όχημα που θα μας βοηθήσει να προλάβουμε πολλά σωματικά αλλά και ψυχικά νοσήματα.

Οι επιστήμονες εξηγούν γιατί πλέον η άσκηση είναι επιστήμη και δίνουν χρήσιμες συμβουλές που θα μας βοηθήσουν να κάνουμε την καθημερινή άσκηση περισσότερο ενδιαφέρουσα. Επίσης, αναφέρονται στα λάθη που συνηθίζουμε να κάνουμε και τα οποία συχνά ευθύνονται για τραυματισμούς ενώ μιλούν και για τις ενδεδειγμένες μορφές άσκησης σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Στο στούντιο φιλοξενείται μια γυναίκα που από τότε που ενέταξε τη συστηματική άσκηση στη ζωή της, είδε το σώμα της αλλά και την ψυχολογία της να αλλάζει. Επίσης, τη γνώμη τους καταθέτουν και άνθρωποι με χρόνια νοσήματα, οι οποίοι αθλούνται συστηματικά.

Ειδικοί παρουσιάζουν στο στούντιο τις νέες τάσεις της γυμναστικής, όπως την ακροβατική γιόγκα αλλά και την άσκηση με μεταλλικές μπάλες που συνδυάζουν την αερόβια άσκηση με τα βάρη.

Ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης μαζί με τον ηθοποιό – παρουσιαστή Γιώργο Καπουτζίδη επισκέπτονται τον χώρο προπόνησης αθλητών των Special Olympics και συζητούν με ένα αθλητή του μπάσκετ για όλα όσα του προσφέρει η άθληση αλλά και για τα όνειρά του εν όψει των παγκόσμιων αγώνων “Special Olympics Αθήνα 2011”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...