Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Μήνυμα για την 14η Ιουνίου, Παγκόσμια Μέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Η 14η Ιουνίου είναι μέρα αφιερωμένη στην εθελοντική αιμοδοσία, που είναι μια ύψιστη πράξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης...
προς τους πάσχοντες συνανθρώπους μας και καθορίστηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, προκειμένου να τιμηθούν οι χιλιάδες ανώνυμοι εθελοντές αιμοδότες, που είτε εξατομικευμένα είτε μέσα από συλλογικές οργανώσεις προβαίνουν σε αιμοδοσίες χαρίζοντας ελπίδα και ζωή.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τη μέρα αυτή γεννήθηκε ο Γερμανός ιατρός Κάρλ Λαντστάινερ, ο οποίος ανακάλυψε τις ομάδες αίματος το 1900 και αργότερα τα Ρέζους, που έσωσαν τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων, και για τη σημαντική αυτή ανακάλυψη τιμήθηκε με το Νόμπελ Ιατρικής το 1930.

Σκοπός του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας του Εθελοντή Αιμοδότη είναι, η διάδοση της ιδέας της τακτικής, μη αμειβόμενης αιμοδοσίας, μέσα από τη διάχυση σχετικών πληροφοριών, ώστε να επιτευχθεί η άρση των προκαταλήψεων που μας καθιστούν αδιάφορους ή φοβικούς απέναντι σε αυτήν τη μέγιστη κοινωνική ανάγκη.

Η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι του Κ.Α.Α.Κ.Υ.Α.μεΑ. Καστοριάς ανταποκρινόμενοι στους στόχους του Κέντρου για προσφορά στην τοπική κοινωνία, προβαίνουμε δυο φορές το χρόνο (Ιούνιο και Νοέμβριο) σε εθελοντική αιμοδοσία μέσα στο χώρο του Κέντρου σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καστοριάς κάνοντας πράξη την αγάπη μας για τη ζωή και για τους συνανθρώπους μας. Η κοινοποίηση της πρωτοβουλίας αυτής έχει απλά σαν στόχο την ευαισθητοποίηση και άλλων συμπολιτών μας, ώστε να καλυφθούν με επάρκεια οι μεγάλες ανάγκες σε αίμα που έχει η χώρα μας και να γίνουμε αυτάρκεις στον τομέα αυτόν.

Με αφορμή, λοιπόν, την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη απευθύνουμε τις ειλικρινείς ευχαριστίες μας και τα συγχαρητήριά μας σε κάθε ανώνυμο αιμοδότη που απλώνοντας το χέρι του για αιμοδοσία απλώνει το χέρι στην κοινωνία και στους συμπολίτες του στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης και αναντικατάστατης εθελοντικής προσφοράς. Ευελπιστούμε ότι θα ενθαρρυνθούν πολλοί άνθρωποι και κυρίως νέοι, να αποκτήσουν την ιδιότητα του τακτικού αιμοδότη, διασφαλίζοντας την υγεία των συνανθρώπων τους αλλά και του εαυτού τους, γιατί προϋπόθεση της αιμοδοσίας είμαι η καλή υγεία του αιμοδότη, και οφείλουμε να θυμόμαστε ότι μπορεί ο καθένας μας να βρεθεί στη δύσκολη θέση να έχει ανάγκη από αυτή την πολύτιμη προσφορά.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ Κ.Α.Α.Κ.Υ.Α.ΜΕΑ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Κωνσταντίνος Βόδας
Η ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ



Όλγα Μούσιου-Μυλωνά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...