Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Έκανε πίσω το ΙΚΑ και συζητά με τους καταληψίες

Ύστερα από συμφωνία της διοίκησης του Ι.Κ.Α. και των καταληψιών η εφαρμογή της εγκυκλίου http://www.disabled.gr/lib/?p=39156 έχει ανασταλεί μέχρι το τέλος του μήνα και σταμάτησε η κατάληψη που είχε γίνει στο Ι.Κ.Α. τη Δευτέρα και την Τρίτη.  

Στο διάστημα αυτό η διοίκηση του Ι.Κ.Α. θα συζητήσει με τους καταληψίες και με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις ώστε να καταλήξουν σε κάποια νέα εγκύκλιο.

Τα ζητήματα που αφορούν τις παροχές σε είδος είναι πολύ λεπτά ζητήματα και αφορούν την επιβίωση των ανθρώπων με κινητικές αναπηρίες. Οι παροχές σε είδος είναι αυστηρά τεχνικά ζητήματα και το κράτος θα πρέπει να πάρει τη μεγάλη απόφαση:

Θέλει μια Ελλάδα «ελεύθερη αναπήρων» ;

Οι επιλογές για τη διαπραγμάτευση είναι ελάχιστες. Το Ι.Κ.Α. αλλά και τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία αποφασίζουν και διατάζουν. Το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ και το http://www.disabled.gr/ το αντιλαμβάνονται εγκαίρως και ενημερώνουν. Αλλά οι αντιδράσεις της κοινότητας των ανθρώπων με αναπηρίες δεν είναι και τόσο αποτελεσματικές ούτε μπορούν να προβλέψουν τα ενδεχόμενα http://www.disabled.gr/lib/?p=39288 και κυρίως τις καθυστερήσεις πληρωμών.

Ενδεχόμενες καθυστερήσεις πληρωμών θα έχουν θανατηφόρες συνέπειες στους ασφαλισμένους του Ι.Κ.Α. ειδικά σε αυτούς που κάνουν διαλείποντες καθετηριασμούς.

Ποιος μας διαβεβαιώνει πως το Ι.Κ.Α. μετά θα ακολουθήσει τον δρόμο του ΟΠΑΔ και του ΟΓΑ;

Η ιστορία των περικοπών στα ασφαλιστικά ταμεία κάθε άλλο παρά συνηγορεί υπέρ των ασφαλισμένων με κινητικές αναπηρίες http://www.disabled.gr/lib/?p=39261

Οι καιροί έχουν δυσκολέψει και τώρα πλέον πρέπει να αποδεικνύουμε καθημερινά εκείνο το παλιό σλόγκαν του ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ και του http://www.disabled.gr/ «η επιβίωση είναι τέχνη» http://www.disabled.gr/lib/?p=39200 και μάλιστα σε ένα περιβάλλον που το επίπεδο του θορύβου έχει υπερβεί το επίπεδο του συγκροτημένου ορθού λόγου.

Μπορείτε να συνεχίσετε να ενημερώνεστε για την επικαιρότητα από το http://news.disabled.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...