Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Για «ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ» χωρίς αποκλεισμούς και με ειλικρινή σεβασμό στη διαφορετικότητα

13th Special Olympics World Summer GamesImage via Wikipedia
Πραγματοποιήθηκε  η αποκάλυψη του υπαίθριου έργου τέχνης «ONE WORLD» της Dow   
Με μεγάλη έκπληξη και θαυμασμό από τους παρευρισκόμενους πραγματοποιήθηκαν χτες, στη Μαρίνα Φλοίσβου, τα αποκαλυπτήρια του υπαίθριου έργου τέχνης «ONE WORLD» της εταιρείας Dow Chemical, στο πλαίσιο της χορηγίας στους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011.  
Το έργο αυτό, που σχεδίασε και δημιούργησε  ο ταλαντούχος καλλιτέχνης Μπογκντάν Ράντου από υλικά της εταιρείας, παραδόθηκε χτες στο κοινό μετά την τελετή αποκάλυψης, στην οποία παρευρέθηκαν η Πρόεδρος και υψηλά στελέχη της Οργανωτικής Επιτροπής Special Olympics ATHENS 2011, ο Διευθύνων Σύμβουλος και εκπρόσωποι της εταιρείας Dow Hellas, μέλη του Δ.Σ. της LAMDA Flisvos Marina και της LAMDA DEVELOPMENT, αθλητές των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics ATHENS 2011 ο καλλιτέχνης και εκπρόσωποι του τύπου.  
Στο χαιρετισμό του, ο κ. Θανάσης Θωμάς, Διευθύνων Σύμβουλος της DOW Ελλάς, είπε: «Η εταιρεία μας, τιμώντας τις αξίες και τις θεμελειώδεις αρχές της που αφορούν σε ένα κόσμο χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, και με την αφορμή της χορηγίας της στους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011,  θέλησε να ενισχύσει περαιτέρω το μήνυμα των Αγώνων με τη βοήθεια και τη δύναμη της τέχνης. Για το λόγο αυτό ανέθεσε στον καλλιτέχνη Μπογκντάν Ράντου τη δημιουργία ενός υπαίθριου έργου τέχνης ώστε το μήνυμα και το πνεύμα των Special Olympics να έρθει πιο κοντά σε ακόμα περισσότερο κόσμο. Θα ήθελα, εκ μέρους της Dow Chemical, να ευχαριστήσω τον κύριο Μπογκντάν Ράντου που ανέλαβε τη δημιουργία αυτού του έργου, καθώς επίσης και την LAMDA Flisvos Marina S.A. που θα το φιλοξενήσει μέχρι και την ολοκλήρωση των Αγώνων.» 
Ακολούθησε ο χαιρετισμός της Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής Special Olympics ATHENS 2011, κας Γιάννας Δεσποτοπούλου, η οποία τόνισε: «Το στοίχημα αυτών των Αγώνων είναι πάνω απ’ όλα η νίκη της αισιοδοξίας, κατά της κυνικής ερμηνείας του κόσμου. Η τέχνη με την αβίαστη δύναμή της και την πολλαπλασιαστική επίδρασή της συμβάλλει όσο τίποτε άλλο στην επίτευξη αυτού του στόχου. Ευχαριστούμε την εταιρεία Dow Chemical, για την ευφάνταστη και πρωτότυπη ενέργεια της στο πλαίσιο της χορηγίας της στους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011 και την LAMDA Flisvos Marina S.A. Ευχαριστούμε ακόμη τον καλλιτέχνη Μπογκντάν Ράντου, για το θαυμάσιο έργο του, που αφιερώνει στους Αγώνες.  Είναι τιμή μας που μοιράζεστε μαζί μας τις ίδιες αξίες για ένα κόσμο χωρίς αποκλεισμούς και ειλικρινή σεβασμό στη διαφορετικότητα.»
Ο καλλιτέχνης, κ. Μπογκντάν Ράντου, πρόσθεσε: «Είμαι συγκινημένος και περήφανος που μέσα από το έργο για «ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ» διαχέουμε τα μηνύματα της ανθρωπιάς και της διαφορετικότητας όπως αυτά αντικατοπτρίζονται μέσα από την αγκαλιά ενός αγοριού- σύμβόλου των Specials Olympics. Η χαρά μου ήταν απερίγραπτη όταν ξεκίνησε η συνεργασία με την DOW για την κατασκευή του έργου συμβόλου για τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011. Εργάστηκα με πολύ ζήλο, και με μεγάλο καλλιτεχνικό οίστρο, που εξαφάνιζε οποιαδήποτε δυσκολία προέκυπτε κατά τη διάρκεια της κατασκευής του έργου. Εύχομαι το αγόρι της DOW μέσα από τη Μαρίνα Φλοίσβου να φέρει το μήνυμα της αισιοδοξίας και της χαράς στη νέα εποχή».
Ο κ. Σταύρος Κατσικάδης, Διευθύνων Σύμβουλος της LAMDA Flisvos Marina, είπε: «Σε μια κοινωνία που διαρκώς εξελίσσεται είναι υπόθεση όλων μας η έμπρακτη και ουσιαστική υποστήριξη ενεργειών με γνώμονα την ισότητα, τον σεβασμό προς τον άνθρωπο και τις ανθρώπινες αξίες καθώς και την απόδοση φόρου τιμής στα ιδανικά του πνεύματος των Ολυμπιακών Αγώνων. Έχοντας την τιμή να είμαστε για δεύτερη φορά Μαρίνα φιλοξενίας μεγάλων Ολυμπιακών γεγονότων, (το 2004 των σκαφών αναψυχής των προσκεκλημένων της Ολυμπιακής επιτροπής και φέτος του έργου συμβόλου των Special Olympics), ευχόμαστε σε όλους τους συμμετέχοντες μια μεγάλη νίκη ζωής!»

 
Την κορδέλα έκοψαν ο κ. Θανάσης Θωμάς και η κα Γιάννα Δεσποτοπούλου με τον Δημήτρη Κλαμπάνη, αθλητή των Special Olympics Ελλάς στο άθλημα του Bocce.  
Στην τελετή αποκάλυψης του έργου, ενθουσίασε το μικρό χορευτικό πρόγραμμα με μουσική υπόκρουση, φιλική συμμετοχή της κας Πηνελόπης Αλεπόρου, δασκάλα μπαλέτου και χορογράφος του Θουκυδίδειου Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Αλίμου, με ένα μέρος της χορευτικής ομάδας της που είναι και εθελοντές στους Παγκόσμιου Αγώνες Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011.

Στους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011, η Ελλάδα θα υποδεχτεί περισσότερους από 7.000 αθλητές και 2.500 προπονητές από περίπου 180 χώρες, που θα αγωνισθούν σε 22 Ολυμπιακού τύπου Αθλήματα. Οι τελετές έναρξης και λήξης θα πραγματοποιηθούν στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο στις 25 Ιουνίου και στις 4 Ιουλίου 2011, αντιστοίχως.
Εκτός από Επίσημος Προμηθευτής  των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011, από τον Ιούλιο 2010, η εταιρεία Dow Chemical είναι ένας από τους Διεθνείς Χορηγούς των Ολυμπιακών Αγώνων.  

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...