Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Δράσεις της INTERAMERICAN με αίσθημα ευθύνης για το περιβάλλον

Με ιδιαίτερο αίσθημα ευθύνης για το περιβάλλον, η INTERAMERICAN αναπτύσσει το σχέδιο ενεργού εμπλοκής της τόσο στα ασφαλιστικά ζητήματα περιβάλλοντος στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και αστικής ευθύνης (Κοινοτική Οδηγία 2004/35/ΕΚ στην οποία έχει εναρμονιστεί η Ελλάδα) όσο και στα θέματα έμπρακτης περιβαλλοντικής ευαισθησίας.

Έτσι, η εταιρεία στήριξε ως χορηγός ασφάλισης την Ecolife, έκθεση οικολογικών και βιολογικών προϊόντων, που οργανώθηκε πριν λίγες ημέρες (26-29 Μαΐου) στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων υπό την αιγίδα του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Με τη συμμετοχή της, η INTERAMERICAN υπογράμμισε το ενδιαφέρον της για την πράσινη αγορά και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που προωθεί την προϊοντική γραμμή ασφάλισης «Energy Line».

Εξάλλου, στο πλαίσιο των δράσεων εθελοντισμού των εργαζομένων, η ομάδα «Εθελοντών Ζωής» της εταιρείας θα συμμετάσχει την Κυριακή 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στον καθαρισμό του λόφου Φιλοπάππου που οργανώνει ο Δήμος Αθηναίων. Η συμμετοχή αποτελεί συνέχεια της πρωτοβουλίας της INTERAMERICAN για τη φύτευση δενδρυλλίων ελιάς στον λόφο πρόσφατα, που πραγματοποιήθηκε σε συνέργεια με τον Δήμο Αθηναίων και την ΜΚΟ «Ελλάδα Καθαρή».

Σημειώνεται ότι η εταιρεία είναι η μοναδική ασφαλιστική της χώρας που έχει δεσμευτεί για την τήρηση του πλαισίου αρχών του Προγράμματος Περιβάλλοντος του ΟΗΕ για τα τραπεζοασφαλιστικά ιδρύματα (United Nations Environment Programme Finance Initiative - UNEPFI) από το 2006 και δραστηριοποιείται σχετικά τόσο στην Παγκόσμια Επιτροπή Ασφάλισης όσο και στην Ομάδα Εργασίας του UNEPFI της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης για την προώθηση των στόχων της αειφορίας. Για την ασφαλιστική συμβολή στη βιώσιμη ανάπτυξη, η προϊοντική γραμμή «Green Line» της INTERAMERICAN έχει βραβευθεί στο θεσμό «Ελληνικά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με το πρώτο βραβείο οικολογικού προϊόντος.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...