Σάββατο, 7 Μαΐου 2011

Στην κομισιόν η μείωση των εξεταστικών κέντρων για μαθητές με αναπηρία

Mε ερώτησή του ο ευρωβουλευτής (ΣΥΡΙΖΑ) Νίκος Χουντής, ζητά την άμεση παρέμβαση της Κομισιόν, ώστε να μην ισχύσει η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας...
μείωσης των εξεταστικών κέντρων για τους υποψήφιους στις επικείμενες πανελλαδικές εξετάσεις μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Ο Ν. Χουντής στην ερώτησή του επικαλείται το άρθρο 2 παρ.1 σημείο β της Οδηγίας 2000/78/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που απαγορεύει τη δυσμενή μεταχείριση σε βάρος ατόμων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και “κάθε άμεση ή έμμεση διάκριση λόγω αναπηρίας όσον αφορά την πρόσβαση στην ανώτατη εκπαίδευση”.
Eπίσης, ο Ελληνας ευρωβουλευτής μνημονεύει προηγούμενη απάντηση της Κομισιόν (3.2.2011) σε σχετική με θέματα ΑμεΑ ερώτησή του, όπου η αρμόδια επίτροπος κα Reding είχε μεταξύ άλλων αναφέρει ότι : “Η Οδηγία 2000/78/ΕΚ αποσκοπεί στην προστασία των ατόμων με αναπηρία από διακρίσεις και προβλέπει για τα άτομα αυτά πρόσβαση σε όλα τα είδη και όλα τα επίπεδα επαγγελματικού προσανατολισμού, επαγγελματικής κατάρτισης, επιμόρφωσης και επαγγελματικού αναπροσανατολισμού. Συνεπώς, η συγκεκριμένη οδηγία απαγορεύει κάθε άμεση ή έμμεση διάκριση λόγω αναπηρίας όσον αφορά την πρόσβαση στην ανώτατη εκπαίδευση”.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...