Τετάρτη, 25 Μαΐου 2011

Νεάπολη-Συκιές: «Γιορτή» εθελοντικής αιμοδοσίας και κοινωνικής προσφοράς

Εβδομάδα εθελοντικής αιμοδοσίας και κοινωνικής προσφοράς διοργανώνεται από τις 28 Μαΐου ως τις 3 Ιουνίου, από τον δήμο Νεάπολης-Συκεών. 

Η μεγάλη αυτή «γιορτή» θα πραγματοποιηθεί και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες Συκεών, Νεάπολης, Αγίου Παύλου και Πεύκων, με την ελπίδα πως οι πολίτες θα δείξουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους και πως θα ξεπεραστεί το ρεκόρ που καταγράφηκε στην προηγούμενη παρόμοια κίνηση, στη διάρκεια της οποίας συγκεντρώθηκαν 700 μονάδες αίματος και έγιναν 26 εγγραφές δωρητών οργάνων σώματος, ενώ δεκάδες άλλοι εξέφρασαν τη διάθεσή τους να γίνουν δότες αιμοπεταλίων.
Η αιμοδοσία διεξάγεται με την πάγια συνεργασία των Τμημάτων Αιμοδοσίας των νοσοκομείων Άγιος Παύλος, ΑΧΕΠΑ, Ιπποκράτειο και Γ.Παπανικολάου. Επιπλέον, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγράφονται και στο Δίκτυο Εθελοντών Δοτών Αιμοπεταλίων του δήμου, ενώ εκπρόσωποι του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων θα ενημερώνουν για τη δωρεά οργάνων σώματος και τις μεταμοσχεύσεις, και θα κάνουν εγγραφές δωρητών.
Δίκτυο Δωρητριών Βλαστοκυττάρων
Αξίζει να προστεθεί ότι ο δήμος Νεάπολης-Συκεών τους τελευταίους μήνες έχει δημιουργήσει και Δίκτυο Δωρητριών Βλαστοκυττάρων εντάσσοντας στην εκστρατεία του και την ενημέρωση για την προσφορά βλαστοκυττάρων, δηλαδή τη μεταμόσχευση αίματος από ομφάλιο λώρο και πλακούντα, η οποία είναι μια νέα μέθοδος θεραπείας με θετικά, ως τώρα, αποτελέσματα σε ασθενείς με λευχαιμία ή άλλες παθήσεις. Τα μηνύματα που καταφθάνουν στις υπηρεσίες του δήμου είναι ενθαρρυντικά και αισιόδοξα, καθώς μεγάλος αριθμός δωρητριών εκφράζει το ενδιαφέρον του να συμμετάσχει στην εκστρατεία.
Αυτό καταγράφηκε και στην ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε, στο πλαίσιο της εκστρατείας αιμοδοσίας, η αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής με θέμα «Εθελοντική Αιμοδοσία, Δωρεά Οργάνων, Δωρεά Μυελού των Οστών, Δημόσια Τράπεζα Βλαστοκυττάρων». Ομιλητές ήταν η διευθύντρια Αιμοδοσίας του Ιπποκράτειου Γωγώ Παπαϊωάννου, ο διευθυντής της Κλινικής Μεταμοσχεύσεων του Ιπποκράτειου Δημήτρης Γάκης και η διευθύντρια της Μονάδας Μεταμόσχευσης- Αιματολογικής Κλινικής του Παπανικολάου Ιωάννα Σακελλάρη, οι οποίοι κλήθηκαν να απαντήσουν σε πληθώρα ερωτήσεων του κοινού.
Η εξόρμηση της αιμοδοσίας θα φιλοξενηθεί:
Σάββατο 28/5
9.00π.μ.-2.00μ.μ. στο πρώην δημαρχείο Πεύκων
Κυριακή 29/5
8.00π.μ.-2.00μ.μ. στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών
Δευτέρα 30/5
10.00π.μ.-8.00μ.μ. στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών
Τρίτη 31/5
10.00π.μ.-8.00μ.μ. στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών
Τετάρτη 1/6
10.00π.μ.-8.00μ.μ. στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών και 3.00μ.μ.-8.00μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου
Πέμπτη 2/6
10.00π.μ.-8.00μ.μ. στο πρώην δημαρχείο Νεάπολης
Παρασκευή 3/6
10.00π.μ.-8.00μ.μ. στο πρώην δημαρχείο Νεάπολης
«Η εβδομάδα εθελοντικής αιμοδοσίας ήταν από τις πρώτες μας δράσεις αμέσως μετά τη δημιουργία του νέου δήμου, η οποία, αν και καθιερώθηκε μόλις στις αρχές του χρόνου, έχει δώσει σημαντικά δείγματα επιτυχίας και ανταπόκρισης των πολιτών. Η συμμετοχή όλων είναι πολύ συγκινητική και μας δίνει ελπίδα. Όσο ο εθελοντισμός και η κοινωνική αλληλεγγύη συνεχίζουν να είναι αξίες τις οποίες κάνουμε πράξη, μπορούμε να πιστεύουμε σ’ ένα καλύτερο μέλλον, που με περηφάνια και ικανοποίηση θα παραδώσουμε στα παιδιά μας», επισημαίνουν στο μήνυμά τους ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Απασχόλησης της ΚΕΔΚΕ, Σίμος Δανιηλίδης και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δημήτρης Απατσίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...