Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2011

Δύο φορτηγά με ρούχα και παπούτσια γέμισαν «Paguristas» και «Άλλη Χ-ώρα»

Δύο ολόκληρα φορτηγά με ρούχα και παπούτσια (φωτό) τα οποία πρόσφεραν ευαισθητοποιημένοι συμπολίτες μας, γέμισαν το περασμένο Σαββατοκύριακο οι «Paguristas» και η «Άλλη Χ-ώρα».
 
Οι δύο εθελοντικές οργανώσεις με σύνθημα το «νοιάζομαι και χαρίζω σ’ αυτόν που έχει ανάγκη» επί δύο ημέρες δέχονταν στο Βελή Τζαμί καινούρια ή μεταχειρισμένα είδη που έσπευσαν να παραχωρήσουν δεκάδες Γιαννιώτες, με στόχο αυτά να διατεθούν μέσω του Ερυθρού Σταυρού Ιωαννίνων σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.
 
Η ανταπόκριση του κόσμου στη νέα αυτή εθελοντική πρωτοβουλία των δύο ομάδων υπήρξε πολύ ικανοποιητική, όπως δήλωσαν μέλη τους που συμμετείχαν στη συγκέντρωση ρούχων και παπουτσιών.
 
Οι ίδιοι εθελοντές χαρακτήρισαν πολύ σημαντική τη δράση, τονίζοντας ότι τα συγκεκριμένα είδη είναι ένα αγαθό που δεν είναι αυτονόητο για όλους τους ανθρώπους.Ήδη τα πράγματα που συγκεντρώθηκαν στο Βελή Τζαμί παραδόθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό, ο οποίος θα τα διανείμει μέσω του δικτύου του σε κόσμο που τα έχει ανάγκη.
ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Ο μικρός Ραφαήλ χρειάζεται βοήθεια

Ο 4χρονος Ραφαήλ, από την Κατερίνη, χρειάζεται την βοήθεια όλων μας. Πάσχει από λευχαιμία και θα χρειαστεί να κάνει μεταμόσχευση μυελού των οστών.

Μόνο 1 στους 15.000 δοτές είναι συμβατός και στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι συγγενής, όποτε είναι σημαντική η συμμετοχή όλων (συγγενών, φίλων ή μη).

Η διαδικασία για τους δότες είναι απλή. Αρκεί μια απλή αιματολογική εξέταση στα Κέντρα Ιστοσυμβατότητας για να διαπιστωθεί αν είναι συμβατοί οι δότες. Όπου δεν υπάρχουν αντίστοιχα κέντρα τότε η εξέταση γίνεται στα Κέντρα Αιμοδοσίας των νοσοκομείων.

Η δήλωση εθελοντικής δωρεάς πρέπει να γίνεται μετά από ενημέρωση για τη διαδικασία, σοβαρή σκέψη και συνειδητή απόφαση. Κανείς όμως δεν γνωρίζει αν αύριο είναι αυτός ή κάποιο μέλος της οικογένειας του που θα βρεθεί σε αυτή την ανάγκη.

Όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν, μπορούν να απευθυνθούν στα νοσοκομεία της περιοχής τους για μια απλή αιματολογική εξέταση.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον πατέρα Γιάννη 6944520183.

Γενικές Πληροφορίες:
- Η εξέταση είναι δωρεάν, ανώνυμη και γίνεται στα κέντρα αιμοδοσίας των νοσοκομείων. Δεν έχει σημασία που ζει ο καθένας, υπάρχει Παγκόσμια Τράπεζα Δοτών Μυελού των Οστών, όποτε η σωτήρια βοήθεια μπορεί να έρθει ακόμη και από την άλλη άκρη του κόσμου.
- Για περισσότερες πληροφορίες:
http://www.eom.gr/article_detail.asp?e_cat_id=6&e_article_id=60
- Κέντρα Ιστοσυμβατότητας
«Γ. Γεννηματάς» Αθηνών (210-7711914) Τμήμα Ανοσολογίας – Εθνικό Κέντρο Ιστοσυμβατόητας
«Ευαγγελισμός»(210-7205701) Τμήμα Ανοσολογίας – Ιστοσυμβατόητας
«Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης (2310-892056) Τμήμα Ανοσολογίας – Περιφερικό Κέντρο Ιστοσυμβατόητας
«Έλενα Βενιζέλου»(210-6453759) Ανοσοβιολογικό Τμήμα
«Αγία Σοφία» (210-7757401) Τμήμα Ανοσολογίας και Ιστοσυμβατοτητας
«Π. Ν. Λάρισας» (2410-682137) Τμήμα Ανοσολογίας και Ιστοσυμβατοτητα.

http://theywantyourhelp.blogspot.com/2011/02/blog-post_28.html

Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2011

Θύματα των περικοπών και οι ηλικιωμένοι...

Η αρνητική εξέλιξη της συρρίκνωσης του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» σχεδόν στο μισό, ήταν εκ των κεντρικών θεμάτων στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΚΕ.

Όπως ανέφεραν οι συμμετέχοντες, το συγκεκριμένο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα που σημείωσε πολύ μεγάλη επιτυχία σε όλα σχεδόν τα αστικά κέντρα και τις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας που εφαρμόστηκε, στο εξής θα αφορά περίπου 30-35.000 πολίτες, έναντι των 80-90.000 που αφορούσε το 2010.

Σύμφωνα με όσα δηλώθηκαν από τους δημάρχους, στο εξής οι δικαιούχοι του προγράμματος εκτός του ότι θα πρέπει να είναι άνω των 65 ετών (κάτι που ίσχυε ωστόσο και μέχρι σήμερα) θα πρέπει επιπροσθέτως να έχουν τουλάχιστον έναν άνεργο μέσα στο σπίτι ή έναν εργαζόμενο που απειλείται με ανεργία (Stage ή πρόγραμμα κατάρτισης κλπ) και να έχουν πιστοποιηθεί από τον ΟΑΕΔ.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΓΑ, καθώς δεν δύνανται να εκδώσουν κάρτα ανεργίας, θα εγγράφονται στον ΟΑΕΔ.

Η δαπάνη της Πολιτείας θα ανέρχεται στις 2.000 ευρώ για τον κάθε πολίτη που μετέχει στο πρόγραμμα, ενώ η συνολική χρηματική ενίσχυση του προγράμματος θα φτάσει τα 60 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, ένα από τα ζητήματα που έθεσαν οι δήμαρχοι ήταν και εκείνο της δυσκολίας πρόσληψης ακόμη και εποχικού προσωπικού, ενώ στο μικροσκόπιο της ΚΕΔΚΕ έχει τεθεί και το ζήτημα της αναγκαστικής εκτέλεσης χρηματικών ενταλμάτων, δηλαδή η δυνατότητα που δίνεται σε όσους μένουν απλήρωτοι από τους δήμους (εργαζόμενοι, εργολάβοι, φορείς κλπ) να μπορούν να προχωρούν σε δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών των δήμων προκειμένου να λαμβάνουν όσα τους οφείλονται.

Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2011

H INTERAMERICAN ασφαλίζει τα οχήματα του “Χαμόγελου του Παιδιού”

H INTERAMERICAN, συνεχίζοντας τη χορηγική παροχή ασφαλιστικής κάλυψης στον στόλο οχημάτων που διαθέτει το “Χαμόγελο του Παιδιού” για την εξυπηρέτηση των καθημερινών αναγκών των παιδιών που φροντίζει, προχώρησε στην ασφάλιση τεσσάρων ακόμη οχημάτων του Οργανισμού.

Συνολικά, τα οχήματα του “Χαμόγελου του Παιδιού” που καλύπτει με δωρεάν ασφάλιση η INTERAMERICAN φθάνουν τα 55 – τα περισσότερα επιβατικά (24), ενώ ασφαλισμένα είναι και λεωφορεία, φορτηγά, ασθενοφόρα, δίκυκλα και ένα ειδικού τύπου όχημα.

Ακόμη, η INTERAMERICAN είχε καλύψει χορηγικά με ασφάλιση αστικής ευθύνης και την επετειακή παρουσίαση των δράσεων του Οργανισμού, που πραγματοποιήθηκε στο Αττικό Μετρό Συντάγματος τον περασμένο Ιανουάριο.

Η σταθερή υποστήριξη που παρέχει η εταιρεία στο “Χαμόγελο του Παιδιού” εγγράφεται στις πρωτοβουλίες της υπέρ των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και του παιδιού, στο πλαίσιο του εταιρικού προγράμματος κοινωνικής υπευθυνότητας “Πράξεις Ζωής”.

Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2011

Μια 11αδα τραγουδιστών για τη Μαρία

Neon music signImage via WikipediaΗ Μαρία χρειάζεται τη βοήθεια όλων μας. Αντιμέτωπη με μια σπάνια εκφυλιστική ασθένεια και σε κακή οικονομική κατάσταση, η 25χρονη Μαρία Δημητρίου αγωνίζεται και ελπίζει.

Την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011 θα γίνει μία μεγάλη συναυλία στην Αυλαία με τη συμμετοχή πολλών γνωστών καλλιτεχνών, με σκοπό την οικονομική ενίσχυση της νεαρής κοπέλας. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα κατατεθούν στον τραπεζικό λογαριασμό της Μαρίας, ώστε να χρησιμοποιηθούν για την οικονομική διευκόλυνσή της.

Η ασθένεια διαγνώστηκε όταν η Μαρία ήταν 15 ετών. Ονομάζεται νόσος του Αδαμαντιάδη- Behcet. Πρόκειται για μια πολυσυστηματική, αυτοάνοση ασθένεια αποτέλεσμα της οποίας είναι οι επιληπτικές κρίσεις, η αναιμία, η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η σκλήρυνση κατά πλάκας, η πλήρης απώλεια όρασης στο δεξί μάτι, η μειωμένη όραση στο αριστερό, η μερική απώλεια ακοής, γεύσης και οσμής, οι ταχυκαρδίες, η υδρονέφρωση και η χρόνια εγκεφαλίτιδα. Τα τελευταία χρόνια οι κύστες που είχαν διαγνωστεί στο εγκέφαλο και στην κοιλιά της Μαρίας εξελίχθηκαν σε καρκινώματα.

Για να αντιμετωπιστεί κάπως ο πόνος, οι γιατροί έδωσαν το πράσινο φως για καθημερινή χρήση μορφίνης.
Τις μέρες αυτές η Μαρία θα μεταβεί για κάποια περίθαλψη στο Ισραήλ, ενώ στόχος παραμένει η μεταφορά της στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο, το Mayo Clinic. Εκεί υπάρχουν ελπίδες να τη βοηθήσουν να έχει σταθερότητα και μια ποιότητα στη ζωή της, που τόσο χρειάζεται.
Το κόστος της μετάβασης στην Αμερική είναι τεράστιο και δυσβάστακτο για αυτή και την ήδη καταχρεωμένη οικογένεια της. Όσοι θέλουν να βοηθήσουν, μπορούν στον παρακάτω λογαριασμό:

Τράπεζα Κύπρου DEMETRIOU MARIA  CY65 0020 0107 0000 0000 0213 6300 (ΙΒΑΝ)  ή  BCYPCY2N (Swift)

Ελπίζουμε πως θα έρθετε να τραγουδήσετε μαζί μας για τη Μαρία. Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες είναι οι:

Δημήτρης Βεριώνης, Νίκος Γώγος, Στέλλα Πιλάτη, Νίκος Ζιωγαλας, Γιώργος Δημητριαδης, Μάρκος (Locomondo), Στάθης Δρογώσης, Γιώργος Αετόπουλος, Μάνος Πυροβολάκης, Ζακ Στεφάνου,
Οδυσσέας Τσάκαλος


Όποιος νιώθει ότι θέλει να επικοινωνήσει με τη Μαρία μπορεί να το κάνει στο email: mariademetriou@ymail.com

Το blog της Μαρίας είναι http://mariatweety.blogspot.com/

Τιμή εισιτηρίου 15 € (με κρασί / μπίρα)  Ώρα έναρξης 21.30
Μουσική σκηνή Αυλαία, Αγίου Όρους 15, Βοτανικός 2103474074  www.avlea.gr

Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου 2011

ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΚΕ ΑΠΟ ΤΗ SUSTAINABLE DEVELOPMENT

Η εταιρεία συμβούλων αειφόρου ανάπτυξης Sustainable Development ανακοίνωσε την ολοκλήρωση του Απολογισμού ΕΚΕ της  Interamerican προσθέτοντας ακόμα ένα επιτυχές έργο στο ενεργητικό της. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Interamerican εμπιστεύθηκε την εταιρεία Συμβούλων Sustainable Development για την υποστήριξή της στην ανάπτυξη του απολογισμού Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης 2009. Με την ολοκλήρωση και αυτού του Απολογισμού ΕΚΕ, η Sustainable Development κατά τη διάρκεια του 2010 πραγματοποίησε την ανάπτυξη έξι (6) συνολικά απολογισμών ΕΚΕ.  
Στη δεύτερη  αυτή ετήσια έκδοση, η Interamerican κατόρθωσε με τη βοήθεια της εξειδικευμένης εταιρείας Συμβούλων ΕΚΕ και αειφόρου ανάπτυξης Sustainable Development να αναπτύξει ένα Απολογισμό σαφώς πιο αναβαθμισμένο, αφού πλέον εντάσσεται στην κατηγορία GRI Level B+ σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο GRI-G3. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον Απολογισμό αυτό πραγματοποιήθηκε εξωτερική επαλήθευση των ενοτήτων Εταιρική Διακυβέρνηση και Ανθρώπινο Δυναμικό από ανεξάρτητο φορέα ελέγχου, ο οποίος επιβεβαίωσε την ορθότητα και ακρίβεια των δημοσιευμένων στοιχείων.  
Ταυτόχρονα, ο εν λόγω απολογισμός διακρίθηκε μεταξύ των κορυφαίων της Ελλάδας από την αξιολόγηση του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ισοβαθμώντας στην 3η θέση με τους Απολογισμούς του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και της Coca-Cola HBC. 
Ακολουθώντας  πιστά τις προδιαγραφές της διεθνούς πρωτοβουλίας Global Reporting Initiative (GRI-G3), ο Απολογισμός ΕΚΕ της Interamerican αποτυπώνει τη συνολική δράση της Εταιρείας στους 5 βασικούς άξονες που συναποτελούν την υπεύθυνη συμπεριφορά ενός οργανισμού. Για το λόγο αυτό στον Απολογισμό ΕΚΕ παρουσιάζεται: 
  • το σύστημα  Εταιρικής Διακυβέρνησης της  Interamerican, τεκμηριώνοντας τη διαφάνεια στη λειτουργία της, με αποκορύφωμα την εντατική προετοιμασία της Εταιρείας στις απαιτήσεις του νέου -υπό ανάπτυξη- θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των ασφαλιστικών εταιρειών Solvency II, για τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη.
  • η παρουσία της στην Αγορά, αποδεικνύοντας την υπεύθυνη συμπεριφορά της εταιρείας προς τους πελάτες, καθώς και την αξίωση υπευθυνότητας από τους προμηθευτές της. Η Εταιρεία παρουσιάζει με διαφάνεια τόσο τα αποτελέσματα των ερευνών που διενεργεί όσο το συνολικό πλαίσιο διαχείρισης των σχέσεων με τους πελάτες της συμπεριλαμβάνοντας και το νέο πελατοκεντρικό σύστημα «COSMOS» που ανέπτυξε.
  • το σύνολο των  μέτρων που έχει λάβει η εταιρεία για το πολυτιμότερο κεφάλαιό της, το Ανθρώπινο Δυναμικό, προκειμένου να αποτελεί  εργοδότη επιλογής (employer of choice), μέσω της εξασφάλισης διαρκούς ανάπτυξης των δεξιοτήτων τους, της παροχής κινήτρων και της ενίσχυσης δράσεων εθελοντικού χαρακτήρα του προσωπικού της.
  • η δέσμη ενεργειών  που υλοποιεί προκειμένου να ελέγχει και να ελαχιστοποιεί τις επιπτώσεις από τη λειτουργία και τα προϊόντα της στο Περιβάλλον αλλά και την έμπρακτη συνεισφορά της στην ανάπτυξη της πράσινης επιχειρηματικότητας μέσω των προϊόντων της Green Line και Energy Line.
  • το συνολικό πλέγμα δράσεων κοινωνικού χαρακτήρα εστιάζοντας στους ακόλουθους τομείς: Φροντίδα για την Υγεία, Αντιμετώπιση Κινδύνων, Στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων, ανάδειξη του Πολιτισμού της Παιδείας και του Αθλητισμού και Προστασία του Περιβάλλοντος.
Ο Απολογισμός ΕΚΕ είναι διαθέσιμος στην ιστοσελίδα της Interamerican (www.interamerican.gr), ενώ παράλληλα έχει αναρτηθεί και στην Εθνική Βάση Απολογισμών ΕΚΕ (www.sdev.gr), που τηρεί η Sustainable Development ως Data Partner του Global Reporting Initiative, η οποία περιλαμβάνει όλους τους Απολογισμούς ΕΚΕ που έχουν δημοσιευτεί στην Ελλάδα από το 2001.
Enhanced by Zemanta

Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2011

Για τα παιδιά με καρκίνο

Αποστολή SMS αγάπης στο 19454
Με αποστολή SMS αγάπης στο 19454 από χθες, 14/02, έως και την Κυριακή, 20/02, καλεί σε ενίσχυση των δράσεών του για τα παιδιά με καρκίνο, ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια η "ΦΛΟΓΑ".
 
Η εξόρμηση, που έχει ως σύνθημα "Όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στη σωστή ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα", γίνεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου της Παιδικής Ηλικίας, που είναι σήμερα, 15 Φεβρουαρίου.
 
Με την αποστολή ενός μηνύματος από το κινητό τηλέφωνο στον αριθμό 19454 καθ΄ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, η "Φλόγα" θα ενισχύεται με 1 ευρω τη φορά (η χρέωση του SMS ειναι 1,23 ευρώ).Σε μήνυμά τους με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τον παιδικό καρκίνο ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια η "ΦΛΟΓΑ" και ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών Πασχόντων από Κακοήθη Νοσήματα - Β. Ελλάδας η "ΛΑΜΨΗ" αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι στον κόσμο, κάθε χρόνο, 250.000 παιδιά νοσούν από καρκίνο, από τα οποία μόνο σε ποσοστό 20% έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε σωστή ιατρική φροντίδα.
 
Ποσοστό 80% από αυτά προέρχονται από τις αναπτυσσόμενες χώρες, στις οποίες δεν υπάρχει δυνατότητα διάγνωσης και σωστής θεραπείας.Πάνω από 150.000 θάνατοι κάθε χρόνο, θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, εάν υπήρχε δυνατότητα έγκαιρης διάγνωσης και εξειδικευμένης θεραπείας σε όλα τα παιδιά.
 
Στην Ελλάδα, υπολογίζεται ότι 280 - 300 παιδιά νοσούν από καρκίνο κάθε χρόνο.Τα τελευταία χρόνια, με την πρόοδο της ιατρικής, ποσοστό 70% από τα παιδιά, που έχουν πρόσβαση σε εξειδικευμένη θεραπεία, γίνονται καλά.

Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2011

H μικρούλα Ιωάννα χρειάζεται επειγόντως Αιμοπετάλια

Η μικρή Ιωάννα είναι μόλις 2,5 χρονών, από τα Χανιά και νοσηλεύεται με επιθετικού τύπου λευχαιμία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Η ανάγκη για αιμοπετάλια είναι μεγάλη. Η οικογένεια παρακαλεί όποιον επιθυμεί να βοηθήσει να το κάνει άμεσα.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6974939174 (κα Χρυσούλα) και στα Τμήματα Αιμοληψιών του Βενιζέλειου (2810368051)και του ΠαΓΝΗ (2810392482).

http://theywantyourhelp.blogspot.com/2011/02/h.html

Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2011

Από 15/2 η απογραφή δικαιούχων για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού

Την ερχόμενη Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2011 ξεκινάει σε όλη την Ελλάδα, εκτός της Αττικής, η απογραφή των δικαιούχων παροχών του Οργανισμού Εργατικής Εστίας που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού έτους 2011.
 
Το φετινό πρόγραμμα θα καλύψει περισσότερους δικαιούχους από πέρυσι και απευθύνεται σε 570.000 άτομα, ενώ η συνολική δαπάνη προϋπολογίζεται σε 62.700.000 ευρώ. 
 
Η απογραφή θα γίνει κατ' αλφαβητική σειρά.Για διευκρινίσεις σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις Περιφερειακές - Τοπικές Υπηρεσίες του Οργανισμού ή να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Οργανισμού στη διεύθυνση www.oee.gr .

Χωρις ταξί τα άτομα με είδικές ανάγκες στη Ρόδο

ΑΠΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΜΕΑ ΡΟΔΟΥ
ΠΡΟΣ: κ. Π. Γερουλάνο,
Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού
Κύριε Υπουργέ
Θα σταθούμε μόνο σε ένα βασικό ζήτημα των ημεδαπών και αλλοδαπών τουριστών ατόμων με αναπηρία που επισκέπτονται... το νησί της Ρόδου.
Με έγγραφο μας με αριθμ πρωτ 31/8.3.2010 σας είχαμε ενημερώσει για τα προβλήμτα που αντιμετωπίζουν τόσο ημεδαποί όσο και αλλοδαποί τουρίστες που επισκέπτονται τη Ρόδο.
Ένα βασικό ζήτημα που σας είχαμε επισημάνει ήταν το ζήτημα της μετακίνησης των τουριστών ατόμων με αναπηρία που είναι σε αναπηρικό καροτσάκι.
Από 27/7/2000 ο σύλλογος μας έχει στη διάθεσή του ένα «ΛΕΥΚΟ ΤΑΞΙ» και εξυπηρετούσε σε 24η βάση τους τουρίστες άτομα με αναπηρία και συγκεκριμένα όσοι κινούνται με αναπηρικό καροτσάκι και δυστυχώς δεν υπάρχει άλλο ειδικό ταξί.
Σας είχαμε ζητήσει την άμμεση αντκατάσταση του με ένα νέο.
Καμία απάντηση δεν πήραμε όμως.
Δυστυχώς δεν θα μπορέσουμε να το λειτουργήσουμε πλέον λόγω της παλαιότητας του καθώς και την έλλειψη οδηγού. Πέρσι το όχημα το οδηγούσε ο πρόεδρος του συλλόγου μας με συνοδό την οργανωτική γραμματέα εθελοντικά.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΖΗΔΙΑΝΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΕΡΟΛΥΜΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΡΟΔΟΥ
/ Πάροδος Γ. Ρίτσου (κτίριο ΚΕΚΥΚΑΜΕΑΔ)
T.K. 851 00 ΡΟΔΟΣ
(2241063660 -2241069390 fax: 2241033278
e-mail: dsamea@otenet.gr

Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2011

Ταξιδεύετε; Το 112 θα σας χρειαστεί!

Το ξέρατε ότι όταν ταξιδεύετε στην ευρωζώνη και χρειαστείτε βοήθεια αστυνομίας ή πυροσβεστικής η ασθενοφόρο, αρκεί να καλέσετε έναν τριψήφιο αριθμό το 112 και θα βρεθεί άνθρωπος που θα σας μιλήσει στα ελληνικά;

Οι περισσότεροι δεν το γνωρίζουν.

Από μια έρευνα σε ολόκληρη την ...
ΕΕ που δημοσιεύτηκε, προκύπτει ότι σχεδόν τρεις στους τέσσερις πολίτες της ΕΕ εξακολουθούν να αγνοούν αυτόν τον αριθμό, που μπορεί να σώσει ζωές. Εντούτοις, η νομοθεσία της ΕΕ για τις τηλεπικοινωνίες απαιτεί από τα κράτη μέλη να ενημερώσουν τους πολίτες τους σχετικά με τον αριθμό 112.

Μια πρόσφατη έρευνα του Ευρωβαρομέτρου δείχνει ότι μόνο το ένα τέταρτο (26%) των ερωτηθέντων πολιτών της ΕΕ μπορούσαν να αναγνωρίσουν αμέσως το 112 ως τον αριθμό κλήσης της αστυνομίας, της πυροσβεστικής ή των ασθενοφόρων στην ΕΕ.

Μόνο σε πέντε χώρες (Τσεχική Δημοκρατία, Φινλανδία, Λουξεμβούργο, Πολωνία και Σλοβακία) η πλειονότητα του πληθυσμού ήταν σε θέση να αναγνωρίσει το 112 ως τον αριθμό έκτακτης ανάγκης.

Αντίθετα στην Ελλάδα, την Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο το ποσοστό των πολιτών που γνωρίζουν τον αριθμό είναι μικρότερο του 10%.

Να σημειωθεί βέβαια πως οι Βρετανοί έχουν τάσεις απομονωτισμού, νησί άλλωστε, για την Ελλάδα όμως και την Ιταλία το ποσοστό είναι απαράδεκτα μικρό.

Πολύ περισσότερο όταν τα τελευταία χρόνια σημειώθηκε ελάχιστη πρόοδος σε επίπεδο ΕΕ (από 22% το 2008 σε 26% το 2011).

Ωστόσο, σε ορισμένες χώρες πολύ περισσότεροι οι πολίτες γνωρίζουν ότι το 112 είναι ο πανευρωπαϊκός αριθμός έκτακτης ανάγκης σε σχέση με πέρυσι.

Αυστρία (αύξηση από 31% σε 39%), Φινλανδία (αύξηση από 50% σε 56%) και Κάτω Χώρες (αύξηση από 45% σε 50%).

Παρόλο που οι περισσότερες χώρες της ΕΕ αναφέρουν ότι έχουν λάβει κάποια μέτρα για την προβολή του 112 (όπως η αναγραφή του αριθμού στα οχήματα των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης), σύμφωνα με την έρευνα, μόλις 27% των πολιτών της ΕΕ δήλωσαν ότι έλαβαν πληροφορίες για τον αριθμό 112 κατά την διάρκεια της περσινής χρονιάς.

Εξαιτίας της βραδείας προόδου, η Επιτροπή αξιολογεί κατά πόσο τα κράτη μέλη έχουν εκπληρώσει επαρκώς την υποχρέωσή τους να ενημερώσουν τους πολίτες σχετικά με το 112.

Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου 2011

Τα παιδιά μαθαίνουν για το Νερό

 Με  πρωτοβουλία της  INTERAMERICAN 
Δεκάδες παιδιά, αλλά και οι ενήλικοι συνοδοί, συμμετείχαν στη διαδραστική εκδήλωση για το Νερό, που οργάνωσε πρόσφατα η INTERAMERICAN με τη συνεργασία της Βιωματικής Εκπαίδευσης από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων (ΣΕΠ), στο Προσκοπικό Κέντρο (ΠΥΒΑ) του Πύργου Βασιλίσσης στο Ίλιον. 
Σε όλους  τους τομείς του προγράμματος κοινωνικής υπευθυνότητας “Πράξεις Ζωής” και  ειδικότερα στα ζητήματα περιβαλλοντικής  αγωγής, η INTERAMERICAN εστιάζει το ενδιαφέρον της στις παιδικές ηλικίες. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε μια ημερήσια δραστηριότητα βασισμένη στο πρόγραμμα της βιωματικής εκπαίδευσης από το ΣΕΠ με τίτλο: «Νερό, νεράκι» για τρεις ηλικιακές ομάδες με διαδοχικές δράσεις και ομαδικά παιχνίδια, που περιλάμβαναν :
  • την κατανόηση του κύκλου του νερού αλλά και την αναγκαιότητα του νερού στη ζωή όλων των ζωντανών οργανισμών,
  • την ενημέρωση για τη σωστή χρήση του νερού, αλλά και τους κινδύνους από την αλόγιστη χρήση του,
  • την ευαισθητοποίηση σε θέματα οικονομίας των φυσικών πόρων.
Στο πρόγραμμα συμμετείχαν, μετά από πρωτοβουλία της INTERAMERICAN, και παιδιά από τη ΜΚΟ Έδρα και το Χαμόγελο του Παιδιού. Σκοπός του προγράμματος είναι η εισαγωγή στην καθημερινή ζωή των παιδιών καλών συνηθειών και συμπεριφορών φιλικών προς τον περιβάλλον και τους φυσικούς πόρους. 
Η INTERAMERICAN υλοποιεί ένα ευρύτερο πρόγραμμα πρωτοβουλιών για το περιβάλλον, που ξεκινά από τη σωστή διαχείριση των λειτουργιών της και φθάνει σε ενέργειες ανάπλασης και αποκατάστασης, ενώ περιλαμβάνει και την εφαρμογή καινοτόμων ασφαλιστικών καλύψεων και παροχών για την πρόληψη περιβαλλοντικών καταστροφών, την αστική ευθύνη επί ζημιών και την ασφάλιση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με τις προϊοντικές γραμμές «Green Line» και «Energy Line». 

Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου 2011

Ξενάγηση ατόμων με αναπηρία στο Βυζαντινό Μουσείο

Byzantine MuseumImage by tredford04 via FlickrΗ Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Α.Π.Θ. αποδεχόμενη την πρόταση του Συνδέσμου Ξεναγών Θεσσαλονίκης για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ξεναγών (21 Φεβρουαρίου), στηρίζει την πρωτοβουλία του να προσφέρει δωρεάν ξεναγήσεις στο κοινό της πόλης.

Συγκεκριμένα, ο Σύνδεσμος Ξεναγών Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Α.Π.Θ. διοργανώνει ξενάγηση του Βυζαντινού Μουσείου απευθυνόμενη σε άτομα με αναπηρίες το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 11:00.

Με στόχο την καλύτερη διοργάνωση και εξειδικευμένη υποστήριξη (πχ νοηματική) παρακαλούνται όσες/οι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, να το δηλώσουν στην Επιτροπή, στο τηλέφωνο 2310995360 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση socialhealth1@gmail.comΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. σημειώνοντας όνομα και τηλέφωνο επικοινωνίας.

Κυριακή, 6 Φεβρουαρίου 2011

Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού 2011

Το Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού 2011 είναι ταυτόχρονα γιορτή και πρόκληση. Είναι η γιορτή για τη δέσμευση εκατομμυρίων πολιτών στην Ευρώπη οι οποίοι αφιερώνουν ανιδιοτελώς τον ελεύθερο χρόνο τους στην εθελοντική εργασία προς όφελος άλλων.

Η προσπάθεια που καταβάλλουν οι εθελοντές καθώς και η προσφορά εκ μέρους των χιλιάδων εθελοντικών οργανώσεων που υπάρχουν στην Ευρώπη, αλλάζει σημαντικά τη ζωή μας με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Οι εθελοντές κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο.

Ταυτόχρονα, το ΕΕΕ2011, είναι πρόκληση για τα 3/4 του ευρωπαϊκού πληθυσμού που δεν έχουν γίνει ακόμα εθελοντές. Μπορούν και εκείνοι να προσφέρουν πολλά.

http://theywantyourhelp.blogspot.com/2011/02/2011.html

«Εθελοντής Γείτονας»

Συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «Εθελοντή Γείτονα» μπορεί κάποιος να βοηθήσει μία γιαγιά ή έναν παππού στην πολυκατοικία ή τη γειτονιά του.

Σε περίπτωση άμεσης και έκτακτης ανάγκης του ηλικιωμένου η Γραμμή Ζωής θα επικοινωνήσει με τον «Εθελοντή Γείτονα» για να σταθεί δίπλα του μέχρι να φτάσει η απαραίτητη βοήθεια. Επιπλέον, εάν το επιθυμεί, μπορεί να συνεισφέρει διαθέτοντας μέρος του ελεύθερου χρόνου του κρατώντας του παρέα ή διευκολύνοντάς τον σε θέματα της καθημερινότητας του (ψώνια, φάρμακα κτλ).

Ένας στους τρεις ανθρώπους άνω των 60 ετών υποφέρει από μοναξιά. Σήμερα μπορεί κάποιος να νιώθει μοναξιά ακόμα και εάν στη γειτονιά του ξέρουν όλοι το όνομά του. Η συνεισφορά μέσα από το πρόγραμμα «Εθελοντή Γείτονα» είναι ανεκτίμητη για τους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας, τους οποίους ο σύγχρονος τρόπος ζωής και οι συνθήκες τους έχουν εξαναγκάσει να ζουν στην απομόνωση.

Εάν θέλεις να γίνεις Εθελοντής Γείτονας επικοινώνησε με τη Γραμμή Ζωής στα τηλέφωνα 2106990885, 6917125 ή στο info@lifelinehellas.gr.

http://theywantyourhelp.blogspot.com/

Σάββατο, 5 Φεβρουαρίου 2011

«Τηλεειδοποίηση» για επικοινωνία των ηλικιωμένων

Η Γραμμή Ζωής μέσω της υπηρεσίας «Τηλεειδοποίηση» δίνει τη δυνατότητα στους ηλικιωμένους  να επικοινωνούν άμεσα με το Συντονιστικό Κέντρο Διαχείρισης Κλήσεων, αμφίδρομα και με ανοιχτή ακρόαση, πατώντας απλά το κόκκινο κουμπί, 24ώρες το 24ωρο και όλες τις ημέρες του χρόνου, χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθούν από τη θέση τους ή να επιλέξουν οποιοδήποτε αριθμό.

Πιο συγκεκριμένα, ανά πάσα στιγμή και οποιαδήποτε ώρα της ημέρας ο ηλικιωμένος το κρίνει απαραίτητο πατά μία φορά το κόκκινο κουμπί που φορά στο χέρι ή στο λαιμό του.

Η βασική συσκευή που έχει συνδεθεί με το τηλέφωνο του ηλικιωμένου ενεργοποιείται αυτόματα δίνοντας σήμα στο Συντονιστικό Κέντρο Διαχείρισης Κλήσεων της ΜΚΟ Γραμμή Ζωής.

Κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό από νοσηλευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, γενικούς ιατρούς και εθελοντές γείτονες, το οποίο έχει άμεση πρόσβαση στο ηλεκτρονικό αρχείο κάθε ηλικιωμένου ανταποκρίνεται σε οποιαδήποτε ανάγκη ή επιθυμία του.

Ακόμα και σε περίπτωση που ο ηλικιωμένος δεν είναι σε θέση να απαντήσει, η Γραμμή Ζωής ειδοποιεί και στέλνει αμέσως την αναγκαία βοήθεια (συγγενικό πρόσωπο, εθελοντή γείτονα, ασθενοφόρο, Άμεση Δράση, Πυροσβεστική).

Την υπηρεσία «Τηλεειδοποίηση» μπορούν να αποκτήσουν όλοι οι ηλικιωμένοι ανεξάρτητα από την οικονομική ή την οικογενειακή τους κατάσταση. Η διαδικασία για την απόκτηση του κόκκινου κουμπιού είναι εξαιρετικά απλή.

Επικοινωνήστε με τη ΜΚΟ Γραμμή Ζωής στα τηλέφωνα 210.6990885, 210.6917125 και αφήστε τα στοιχεία σας. Στη συνέχεια κοινωνικός λειτουργός της ΜΚΟ Γραμμή Ζωής θα σας επισκεφτεί για προσωπική συνέντευξη, ώστε να συγκεντρωθούν οι απαραίτητες πληροφορίες (ιατρικό ιστορικό, στοιχεία επικοινωνίας κ.ο.κ.). Τέλος ακολουθεί αξιολόγηση βάσει των συνθηκών διαβίωσης και τηρείται σειρά προτεραιότητας.

http://theywantyourhelp.blogspot.com/2011/02/blog-post_05.html

http://theywantyourhelp.blogspot.com/

Γραμμή Ζωής για στήριξη των ηλικιωμένων.

Η Γραμμή Ζωής είναι μία Μη Κυβερνητική Οργάνωση στην Ελλάδα που δραστηριοποιείται για πρακτικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι ηλικιωμένοι. Ιδρύθηκε το 2006 από μία ομάδα ανθρώπων με επιστημονική γνώση και εμπειρία στο χώρο της κοινωνικής μέριμνας, της σωματικής και ψυχικής υγείας, ευαισθητοποιημένους από τα υπάρχοντα προβλήματα στην οργανωμένη και ουσιαστική στήριξη των ηλικιωμένων.

Όραμά τους είναι ο σχεδιασμός, η υλοποίηση και η υποστήριξη προγραμμάτων δράσης για την παροχή δωρεάν υπηρεσιών φροντίδας, προστασίας και ασφάλειας στους ηλικιωμένους στην Ελλάδα, με απώτερο στόχο την αξιοπρεπή τους διαβίωση και την εξασφάλιση ποιότητας ζωής, ανεξάρτητα από την οικονομική ή την οικογενειακή τους κατάσταση.

http://theywantyourhelp.blogspot.com/2011/02/blog-post.html

Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου 2011

Το Χαμόγελο του Παιδιού: 15+1 χρόνια δράσης στο χώρο της υγείας.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ζάππειο Μέγαρο η παρουσίαση των 15+1 χρόνων της πανελλαδικής δράσης του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στον χώρο της υγείας.

Με συντονίστρια την δημοσιογράφο κα. Αλεξάνδρα Καπελετζή, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν:

- η 10ετής συνεργασία του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με το Ε.Κ.Α.Β και οι δράσεις μας για τα παιδιά
- η δράση «Κινητές Ιατρικές Μονάδες για την μεταφορά νεογνών και παιδιών»
- η δράση «Προληπτική ιατρική για Παιδιά»
- η δράση «Στήριξη Παιδιών με προβλήματα Υγείας»
- η δράση «Φροντίδα στο σπίτι παιδιών με σοβαρά προβλήματα υγείας»
- η δράση «Στήριξη Παιδιών με προβλήματα Υγείας στα Νοσοκομεία»

Κεντρικοί ομιλητές της παρουσίασης ήταν ο κύριος Ιωάννης Ροτζιώκος, Πρόεδρος του Ε.Κ.Α.Β., ο κύριος Κωνσταντίνος Καζάκος, Πρόεδρος του Δ.Σ. του «Ιδρύματος Τζένη Καρέζη», ιατροί-εθελοντές του οργανισμού, καθώς και όλοι του οι άνθρωποι που ηγούνται των δράσεών του για την υγεία.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης ανακοινώθηκε και επίσημα η σύσταση Εθελοντικής Ομάδας Υγείας για τα Παιδιά από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με την καθοριστική συμμετοχή εθελοντών γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συμμετοχή γονέων και παιδιών στην εκδήλωση, οι οποίοι μοιράστηκαν τις μοναδικές ιστορίες σχετικά με σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπισαν και μίλησαν για την εμπειρία τους από «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Το μήνυμα που ακούστηκε δυνατά από την εκδήλωση αυτή ήταν πως τα παιδιά, ακόμη και αυτά που για οποιουσδήποτε λόγους δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα, έχουν δικαίωμα να τους παρέχεται η σωστή ιατρική παρακολούθηση και φροντίδα. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Πρόεδρος του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κύριος Κώστας Γιαννόπουλος:

"Έχουμε ξεκινήσει και συνεχίζουμε μια προσπάθεια, αποδεικνύοντας πως υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Ας μην αφήσουμε λοιπόν όλη αυτή τη διάθεση να πάει χαμένη και ας συσπειρωθούμε για την επιβίωση όλων των παιδιών. Μπορούμε να γίνουμε αποτελεσματικοί και αυτό είναι κάτι που εξαρτάται από τη συμμετοχή όλων μας, ειδικά σε τέτοιες δύσκολες εποχές που η κοινωνική αλληλεγγύη είναι ακόμη πιο απαραίτητη!"

Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης, πραγματοποιήθηκαν στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου Μεγάρου, τα εγκαίνια της νέας υπερσύγχρονης Κινητής Ιατρικής Μονάδας για Παιδιά και Νεογνά και της νέας Διαγνωστικής Οφθαλμολογικής και Ακουολογικής Μονάδας Προληπτικής Ιατρικής για Παιδιά του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Χορηγοί της Κινητής Ιατρικής Μονάδας για Παιδιά και Νεογνά είναι η εταιρεία Mercedes Benz Hellas, ο αείμνηστος Γιάννης Συμεωνίδης και η εταιρεία «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.», ενώ της Διαγνωστικής Οφθαλμολογικής και Ακουολογικής Μονάδας Προληπτικής

ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Flag of the Red CrossImage via Wikipedia
Επιστημονική  Ημερίδα υπό την αιγίδα του Δήμου Καλλιθέας με θέμα «Διαπολιτισμική φροντίδα Υγείας και Μετανάστες», πραγματοποίησαν με επιτυχία ο Εκπαιδευτικός Υγειονομικός Σταθμός Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Καλλιθέας και το Εργαστήριο Κοινοτικής Νοσηλευτικής ΙΙ της Β’ Νοσηλευτικής ΤΕΙ Αθήνας.
Μεταφέροντας  το χαιρετισμό του Δημάρχου, κ. Κώστα Ασκούνη, ο Αντιδήμαρχος και υπεύθυνος του Τομέα Υγείας, κ. Ηλίας Καββαδίας συνεχάρη τους οργανωτές για την πρωτοβουλία τους και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην συνεργασία μεταξύ του Δήμου Καλλιθέας και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.   
Χαιρετισμούς  στην ημερίδα απηύθυναν επίσης, η  Προϊσταμένη Νοσηλευτικής Β’ του  ΤΕΙ Αθήνας, κα Γεωργία Φούκα και η Προϊσταμένη του Εκπαιδευτικού Υγειονομικού Σταθμού του Ε.Ε.Σ. Καλλιθέας, κα Ιωάννα Φωτοπούλου, ενώ πριν την έναρξη των συνεδριών, προβλήθηκε αφιέρωμα στα 130 χρόνια δράσης του Ε.Ε.Σ.
Μέσα από  την εναρκτήρια ομιλία και τις  τρεις συνεδρίες που ακολούθησαν, αναδείχθηκαν:
  • η ανάγκη επιμόρφωσης του νοσηλευτικού προσωπικού στη διαπολιτισμική νοσηλευτική, είτε αυτή ασκείται στην κοινότητα, είτε στο νοσοκομείο
  • η ανάγκη επέκτασης και αναβάθμισης των προγραμμάτων υποστήριξης των μεταναστών από όποιο φορέα αυτά εφαρμόζονται.
ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ  ΟΜΙΛΙΑ
Στρατηγική 2020 Διεθνούς Κινήματος  Ερυθρού Σταυρού/Ερυθράς  Ημισελήνου, με εισηγητή τον κ. Ιωάννη Σωτηρόπουλο από τον Τομέα Διεθνών Σχέσεων του Ε.Ε.Σ.
Η Στρατηγική 2020 «Σώζοντας Ζωές, Αλλάζοντας Τρόπο Σκέψης» θέτει τις στρατηγικές κατευθύνσεις για τη νέα χιλιετία. Αποστολή της είναι η «βελτίωση των ευπαθών ομάδων, κινητοποιώντας τη δύναμη του ανθρωπισμού». 
Α΄ΣΥΝΕΔΡΙΑ
Προγράμματα Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης  Μεταναστών, με εισηγητές τους κ.κ. Μενέλαο Κανάκη, Ψυχολόγο – Κοινωνικό λειτουργό του Πολυδύναμου Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης και Ενσωμάτωσης Προσφύγων του Ε.Ε.Σ., Αγγελική Γιαννακοπούλου, Κοινωνική Λειτουργό του Συμβουλευτικού Κέντρου Οικογένειας Δήμου Καλλιθέας και Κωνσταντίνο Βερβενιώτη, Ψυχολόγο του Συμβουλευτικού Κέντρου Οικογένειας Δήμου Καλλιθέας.
Β΄ΣΥΝΕΔΡΙΑ
Η Συμβολή των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων στην υποδοχή και ένταξη των μεταναστών, με εισηγητές τους κ.κ. Γ. Παπαδάκη, Ιατρό MSc- Διευθυντή του Πολυϊατρείου των «Γιατρών του Κόσμου» και Τ. Παπαπολίτη, Πρόεδρο της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Εθελοντές του Κόσμου».
Γ΄ΣΥΝΕΔΡΙΑ
«Διαπολιτισμική Νοσηλευτική Φροντίδα στην Κοινότητα», με εισηγητές τις κ.κ. Α. Κουλούρη, Νοσηλεύτρια MSc – Αν. Προϊσταμένη Ν/Υ του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας/ Εργαστηριακή Συνεργάτη Νοσηλευτικής Β΄ΤΕΙ Αθήνας, Ο. Πολυχρονοπούλου, Διευθύντρια ΕΠΑΣ Βοηθών Νοσηλευτών του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», Ι. Χαραντζά, Προϊσταμένη της Ορθοπαιδικής Κλινικής του Νοσοκομείου Πεντέλης/Εργαστηριακή Συνεργάτη Νοσηλευτικής Β΄ΤΕΙ Αθήνας και Α. Πλακίδα, Nοσηλεύτρια  MSc – Επισκέπτρια Υγείας του Εκπαιδευτικού Υγειονομικού Σταθμού Άνω Λιοσίων του Ε.Ε.Σ/Εργαστηριακή Συνεργάτη Νοσηλευτικής Β΄ΤΕΙ Αθήνας.
Enhanced by Zemanta

Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου 2011

Με το δεξί ξεκίνησε ο Πύρρος Α.με.Α για το 2011

Με δυο χρυσά και δυο ασημένια μετάλλια αν τα μετάλλια που κατέκτησαν οι αθλητές του Πύρρου, το Σάββατο 23 Ιανουαρίου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τζούντο για άτομα με προβλήματα όρασης που διοργανώθηκε στην Αθήνα. 
 
Από το Πύρρο συμμετείχαν οι Μίχος Ιωάννης και Παγκράτη Σπυριδούλα.
 
Όπως αναφέρει ο προπονητής του συλλόγου και ομοσπονδιακός προπονητής ανάπτυξης Στραγάλης Σταύρος, «οι αθλητές που πήραν μέρος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα τα πήγαν παρά πολύ καλά, και είμαι πολύ ευχαριστημένος από την απόδοση τους. Κατακτώντας τις κατηγορίες τους ο Γιάννης στα -90 και η Σπυριδούλα στα -48. 
 
Συμμετέχοντας και στις κατηγορίες Όπεν Ανδρών και Γυναικών αντίστοιχα κατέλαβαν τις δεύτερες θέσεις. Αν και είχαμε κάποιες σημαντικές «απώλειες» του Ορέστη και της Νικολέτας που είναι εκτός αγώνων λόγου τραυματισμού. Τα Γιάννενα έχουν μια πολύ δυνατή ομάδα στο τζούντο».

Αγανακτισμένα τα ΑμΕΑ με τη στάση των ΚΤΕΛ

Αποκλειστική ευθύνη στις διοικήσεις ρίχνουν για το «ναυάγιο» στις συζητήσεις με θέμα το μειωμένο εισιτήριο

Τις κινήσεις και τη στάση της διοίκησης των αστικών ΚΤΕΛ της χώρας κατέκρινε σήμερα ο πρόεδρος του νομαρχιακού τμήματος Ιωαννίνων της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Ξενοφώντας Αποστολόπουλος ύστερα από το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις με το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την έκδοση μειωμένων εισιτηρίων σε ΑΜΕΑ.Όπως είπε η λύση δε βρέθηκε επειδή οι διοικήσεις των ΚΤΕΛ ζητούν περισσότερα χρήματα από το Υπουργείο, τη στιγμή μάλιστα που αυτά που έπαιρναν μέχρι στιγμής δεν αντιστοιχούσαν στον ακριβή αριθμό των ατόμων με αναπηρία που εξυπηρετούν αλλά σε πολύ μικρότερο.

Βάζουν μπροστά τα ΑΜΕΑ
Η τακτική των ΚΤΕΛ όλα τα προηγούμενα χρόνια, αφού το ζήτημα του μειωμένου εισιτηρίου για την μεταφορά των ΑΜΕΑ δεν είναι καινούργιο, ήταν και παραμένει στις συζητήσεις τους με το Υπουργείο να βάζουν μπροστά την Συνομοσπονδία των Ατόμων με Αναπηρία, θέλοντας έτσι να πιέσουν προς όφελός τους.Αυτό σύμφωνα με τι δηλώσεις του κ. Αποστολόπουλου, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά ότι το κράτος δίνει 13 εκ. ευρώ στα ΚΤΕΛ τη στιγμή που οι διοικήσεις τους ζητούν 17 εκ..Αυτές όμως δεν υποχωρούν, ποντάροντας στην πίεση και εκ μέρους των ΑΜΕΑ τα οποία είναι κι αυτά που πλήττονται τελικά από την έλλειψη συμφωνίας.Αυτή τη φορά όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει.«Δε θα πιέσουμε εμείς και δε θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τους μεσάζοντες», είπε ο κ. Αποστολόπουλος, αποκλείοντας οποιαδήποτε παρέμβαση της Συνομοσπονδίας προς το Υπουργείο προκειμένου να βρεθεί λύση.

Γενναία επιχορήγηση
Αυτό που προκαλεί την αγανάκτηση των Ατόμων ΜΕ Αναπηρία πάντως, δεν είναι μόνο η αδιάλλακτη στάση του ΚΤΕΛ το οποίο προτιμά να «κλοτσήσει» 13 εκ. ευρώ και μάλιστα σε τέτοιες περιόδους, αλλά το γεγονός ότι όσα χρόνια ίσχυε η επιχορήγηση από το Υπουργείου τα χρήματα τα οποία δινόταν δεν αντιστοιχούσαν στον πραγματικό αριθμό των ΑΜΕΑ που χρησιμοποιούσαν τα αστικά, αλλά πολύ μικρότερο.Με απλά λόγια η επιδότηση του κράτους στα ΚΤΕΛ γινόταν με βάση το συνολικό αριθμό των ΑΜΕΑ που είναι εγγεγραμμένοι στην Συνομοσπονδία την ώρα που οι πραγματικοί «πελάτες» του αστικού ήταν σαφώς λιγότεροι.Σύμφωνα με τα στοιχεία που μας έδωσε ο κ. Αποστολόπουλος, στα Γιάννινα, από τα 1.800 ΑΜΕΑ που υπάρχουν, το αστικό ΚΤΕΛ χρησιμοποιούν όχι περισσότερα από 150 με 200 άτομα.Ένα ποσοστό δηλαδή που δεν ξεπερνά το 12%.Σε κάθε περίπτωση, πρόταση της Συνομοσπονδίας είναι η έκδοση ηλεκτρονικών καρτών ώστε να καταγράφεται καθημερινά πόσοι επιβάτες ΑΜΕΑ χρησιμοποιούν τα αστικά και από εκεί να υπολογίζεται και το ύψος της επιχορήγησης.

Μία ακόμη δυσκολία
Ο πρόεδρος του νομαρχιακού τμήματος Ιωαννίνων της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, τονίζει ότι η αύξηση της τιμής των εισιτηρίων τα οποία θα κληθούν να πληρώνουν πλέον τα άτομα με αναπηρία, είναι ένα ακόμα χτύπημα στην ήδη δύσκολη καθημερινότητά τους.Κι αυτό γιατί οι περισσότεροι δεν έχουν άλλο εναλλακτικό μέσο μεταφοράς για να πραγματοποιήσουν τις μετακινήσεις τους και να πάνε στις δουλείες τους ή όπου άλλου επιθυμούν.Πάντως ο κ. Αποστολόπουλος επισήμανε ότι στο άμεσο μέλλον θα γίνουν κάποιες συντάσσεις με τη τοπική διοίκηση του ΚΤΕΛ με την ελπίδα να βρεθεί μια χρυσή τομή και να λυθεί το πρόβλημα.

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου 2011

Γραμμή Μαζί για το Παιδί - 11525

Η Γραμμή Μαζί για το Παιδί - 11525 είναι μια πανελλαδική γραμμή επικοινωνίας, που λειτουργεί 5 ημέρες την εβδομάδα, από Δευτέρα έως Παρασκευή, από της 09:00 έως της 21:00 και έχει ως στόχο την παροχή συμβουλών και κατευθύνσεων σε παιδιά, εφήβους, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Ουσιαστική η υποστήριξη των Γιατρών του Κόσμου από την INTERAMERICAN

Για τη φροντίδα υγείας των παιδιών Ρομά στην Αττική 


Με απόλυτη  επίτευξη του στόχου που είχε τεθεί, ολοκληρώθηκε το έργο πρωτοβάθμιας φροντίδας και αγωγής υγείας των παιδιών Ρομά στην Αττική, που οργάνωσαν οι Γιατροί του Κόσμου με την υποστήριξη της INTERAMERICAN. 

Σε ημερίδα  που διεξήχθη πρόσφατα στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννη, παρουσιάστηκαν απολογιστικά στοιχεία αυτού του προγράμματος, που αναπτύχθηκε από τον Οκτώβριο του 2009 έως τον Οκτώβριο του 2010 σε καταυλισμούς τα Ελευσίνας, του Ασπροπύργου και της Νέας Ζωής. Κατά την ημερίδα, οι Γιατροί του Κόσμου τίμησαν την INTERAMERICAN και το Eureko Achmea Foundation, που χρηματοδότησε την υλοποίηση του προγράμματος. Το Eureko Achmea Foundation είναι κοινωφελές Ίδρυμα που αντλεί τους πόρους του κυρίως από τον όμιλο Eureko, στον οποίο ανήκει η INTERAMERICAN, ως ποσοστό επί των κερδών που παρουσιάζει ο όμιλος. 

Το πρόγραμμα  κάλυψε τις δράσεις της κινητής  μονάδας των Γιατρών του Κόσμου στους προαναφερθέντες καταυλισμούς, που περιλάμβαναν παροχή πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης, θεραπείας και φαρμακευτικής κάλυψης, προληπτική φροντίδα και ενημέρωση για τη σημασία της υγειονομικής περίθαλψης, παραπομπή περιστατικών για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη και κοινωνική υποστήριξη όπου χρειάστηκε, καταγραφή δεδομένων υγείας των παιδιών για ιατρική και επιδημιολογική μελέτη, καθώς και εμβολιασμό. Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 780 εμβολιασμοί και εξετάστηκαν 552 παιδιά Ρομά, ενώ ανοίχτηκαν και 145 νέα βιβλιάρια υγείας. 


Οι παιδίατροι και επισκέπτες υγείας της κινητής μονάδας των Γιατρών του Κόσμου προσέφεραν, ακόμη, εκπαίδευση για στοιχειώδη ζητήματα υγείας, ενώ στα παιδιά που φοιτούν στο 7ο Δημοτικού Σχολείου Ασπροπύργου –Ρομά στην πλειοψηφία- παρασχέθηκαν τα απαραίτητα πιστοποιητικά υγείας. Στατιστικά, περίπου 2 στα 3 παιδιά που έτυχαν φροντίδας είχαν ηλικία μικρότερη των 5 ετών.  

Αναφερόμενη στο πρόγραμμα η Ευγενία Θάνου, Γενική Διευθύντρια των Γιατρών του Κόσμου, τόνισε την ιδιαίτερη αξία του προγράμματος για την υγεία των παιδιών Ρομά και την καθοριστική συμβολή της υποστήριξής του από την INTERAMERICAN και το Eureko Achmea Foundation. Ο Γιάννης  Ρούντος, Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης

της INTERAMERICAN, υπογράμμισε την αποτελεσματικότητα αυτής της παρέμβασης και επεσήμανε την προτεραιότητα που δίνει η INTERAMERICAN, μέσα από “Πράξεις Ζωής” και κοινωνικής υπευθυνότητας, στην ανάδειξη του δικαιώματος στην υγεία για όλους και ιδιαίτερα των παιδιών, πολύ περισσότερο στη σύγχρονη εποχή της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης κατά την οποία η περιθωριοποίηση των αδύναμων κοινωνικών ομάδων εντείνεται συνεχώς.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...