Δευτέρα, 30 Μαΐου 2011

Εθελοντική αιμοδοσία στην Π. ΕΠΙΔΑΥΡΟ

Τη ΚΥΡΙΑΚΗ 5 /6 / 2011 θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία στην Π. ΕΠΙΔΑΥΡΟ (ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ).

Γινε και συ εθελοντής αιμοδότης...Γιατί οι ανάγκες δε σταματούν ποτέ...

Η εθελοντική αιμοδοσία σώζει ζωές. Σας περιμένουμε.

Ιστολόγιο: Γίνε Αιμοδότης - Δώσε Αίμα (Αργολίδα)
Σύνδεσμος: http://aimodosias.blogspot.com/2011/05/5-6-2011.html

Κυριακή, 29 Μαΐου 2011

Εορτασμός 1 έτους υλοποίησης στην Ελλάδα του Πιστοποιημένου από το GRI Εκπαιδευτικού Προγράμματος για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Ένα χρόνο συμπληρώνει στην Ελλάδα τον Ιούλιο 2011 το πιστοποιημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη(ΕΚΕ) και την Αειφόρο Ανάπτυξη, του Διεθνούς Οργανισμού Global Reporting Initiative (GRI).

Για πρώτη φορά το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας το καλοκαίρι του 2010. Ένα χρόνο μετά, το GRI Training Program έχει κατορθώσει να εκπαιδεύσει και στην Ελλάδα δεκάδες στελέχη οργανισμών του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα σχετικά με την έκδοση των Απολογισμών ΕΚΕ.

Με αφορμή την πρώτη επέτειο του προγράμματος αυτού, η Sustainable Development, certified training partner του GRI, διοργανώνει Εορταστική Εσπερίδα αφιερωμένη στην Εκπαίδευση για την ΕΚΕ και την Αειφόρο Ανάπτυξη, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιουλίου 2011 στην Αθήνα.

Στην εκδήλωση αυτή θα παρευρεθεί η κα Shivani Rajpal, training coordinator του διεθνούς οργανισμού GRI, η οποία θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα εφαρμογής του προγράμματος στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αυτής, θα συζητηθούν και οι δυνατότητες ενσωμάτωσης των θεμάτων ΕΚΕ και Αειφορίας στα εκπαιδευτικά προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών, ώστε τα μελλοντικά στελέχη της ελληνικής αγοράς, να υιοθετούν εκ των σπουδών τους μια πιο υπεύθυνη, περιβαλλοντική και κοινωνική συμπεριφορά.

Η Sustainable Development, διοργανώτρια της εκδήλωσης, έχει εκπαιδεύσει περισσότερα από 50 στελέχη ελληνικών και πολυεθνικών εταιριών σε θέματα ΕΚΕ κατά το τελευταίο έτος. Επιπρόσθετα, από το 2006 έχει εκπονήσει 24 Απολογισμούς ΕΚΕ σε μεγάλους οργανισμούς στην Ελλάδα ακολουθώντας το διεθνές πρότυπο GRI-G3.

Σημειώνεται ότι η εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με το επόμενο πιστοποιημένο σεμινάριο που διοργανώνει η Sustainable Development στην Αθήνα στις 6 και 7 Ιουλίου 2011.
Enhanced by Zemanta

Τετάρτη, 25 Μαΐου 2011

Νεάπολη-Συκιές: «Γιορτή» εθελοντικής αιμοδοσίας και κοινωνικής προσφοράς

Εβδομάδα εθελοντικής αιμοδοσίας και κοινωνικής προσφοράς διοργανώνεται από τις 28 Μαΐου ως τις 3 Ιουνίου, από τον δήμο Νεάπολης-Συκεών. 

Η μεγάλη αυτή «γιορτή» θα πραγματοποιηθεί και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες Συκεών, Νεάπολης, Αγίου Παύλου και Πεύκων, με την ελπίδα πως οι πολίτες θα δείξουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους και πως θα ξεπεραστεί το ρεκόρ που καταγράφηκε στην προηγούμενη παρόμοια κίνηση, στη διάρκεια της οποίας συγκεντρώθηκαν 700 μονάδες αίματος και έγιναν 26 εγγραφές δωρητών οργάνων σώματος, ενώ δεκάδες άλλοι εξέφρασαν τη διάθεσή τους να γίνουν δότες αιμοπεταλίων.
Η αιμοδοσία διεξάγεται με την πάγια συνεργασία των Τμημάτων Αιμοδοσίας των νοσοκομείων Άγιος Παύλος, ΑΧΕΠΑ, Ιπποκράτειο και Γ.Παπανικολάου. Επιπλέον, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγράφονται και στο Δίκτυο Εθελοντών Δοτών Αιμοπεταλίων του δήμου, ενώ εκπρόσωποι του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων θα ενημερώνουν για τη δωρεά οργάνων σώματος και τις μεταμοσχεύσεις, και θα κάνουν εγγραφές δωρητών.
Δίκτυο Δωρητριών Βλαστοκυττάρων
Αξίζει να προστεθεί ότι ο δήμος Νεάπολης-Συκεών τους τελευταίους μήνες έχει δημιουργήσει και Δίκτυο Δωρητριών Βλαστοκυττάρων εντάσσοντας στην εκστρατεία του και την ενημέρωση για την προσφορά βλαστοκυττάρων, δηλαδή τη μεταμόσχευση αίματος από ομφάλιο λώρο και πλακούντα, η οποία είναι μια νέα μέθοδος θεραπείας με θετικά, ως τώρα, αποτελέσματα σε ασθενείς με λευχαιμία ή άλλες παθήσεις. Τα μηνύματα που καταφθάνουν στις υπηρεσίες του δήμου είναι ενθαρρυντικά και αισιόδοξα, καθώς μεγάλος αριθμός δωρητριών εκφράζει το ενδιαφέρον του να συμμετάσχει στην εκστρατεία.
Αυτό καταγράφηκε και στην ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε, στο πλαίσιο της εκστρατείας αιμοδοσίας, η αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής με θέμα «Εθελοντική Αιμοδοσία, Δωρεά Οργάνων, Δωρεά Μυελού των Οστών, Δημόσια Τράπεζα Βλαστοκυττάρων». Ομιλητές ήταν η διευθύντρια Αιμοδοσίας του Ιπποκράτειου Γωγώ Παπαϊωάννου, ο διευθυντής της Κλινικής Μεταμοσχεύσεων του Ιπποκράτειου Δημήτρης Γάκης και η διευθύντρια της Μονάδας Μεταμόσχευσης- Αιματολογικής Κλινικής του Παπανικολάου Ιωάννα Σακελλάρη, οι οποίοι κλήθηκαν να απαντήσουν σε πληθώρα ερωτήσεων του κοινού.
Η εξόρμηση της αιμοδοσίας θα φιλοξενηθεί:
Σάββατο 28/5
9.00π.μ.-2.00μ.μ. στο πρώην δημαρχείο Πεύκων
Κυριακή 29/5
8.00π.μ.-2.00μ.μ. στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών
Δευτέρα 30/5
10.00π.μ.-8.00μ.μ. στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών
Τρίτη 31/5
10.00π.μ.-8.00μ.μ. στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών
Τετάρτη 1/6
10.00π.μ.-8.00μ.μ. στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών και 3.00μ.μ.-8.00μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου
Πέμπτη 2/6
10.00π.μ.-8.00μ.μ. στο πρώην δημαρχείο Νεάπολης
Παρασκευή 3/6
10.00π.μ.-8.00μ.μ. στο πρώην δημαρχείο Νεάπολης
«Η εβδομάδα εθελοντικής αιμοδοσίας ήταν από τις πρώτες μας δράσεις αμέσως μετά τη δημιουργία του νέου δήμου, η οποία, αν και καθιερώθηκε μόλις στις αρχές του χρόνου, έχει δώσει σημαντικά δείγματα επιτυχίας και ανταπόκρισης των πολιτών. Η συμμετοχή όλων είναι πολύ συγκινητική και μας δίνει ελπίδα. Όσο ο εθελοντισμός και η κοινωνική αλληλεγγύη συνεχίζουν να είναι αξίες τις οποίες κάνουμε πράξη, μπορούμε να πιστεύουμε σ’ ένα καλύτερο μέλλον, που με περηφάνια και ικανοποίηση θα παραδώσουμε στα παιδιά μας», επισημαίνουν στο μήνυμά τους ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Απασχόλησης της ΚΕΔΚΕ, Σίμος Δανιηλίδης και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δημήτρης Απατσίδης.

Δευτέρα, 23 Μαΐου 2011

Καταγγελίες κακοποίησης ηλικιωμένων στο 1065

Στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τους Ηλικιωμένους - 1065 γίνονται δεκτές ανώνυμες και επώνυμες καταγγελίες που αφορούν περιστατικά κακοποίησης / κακομεταχείρισης ηλικιωμένων, ενώ παράλληλα λειτουργεί και ως εργαλείο συμβουλευτικής ηλικιωμένων, των παιδιών τους και των φροντιστών τους.

Οι καταγγελίες αποστέλλονται στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές προς διερεύνηση προκειμένου να αναζητηθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις για τους ηλικιωμένους θύματα, ενώ η συμβουλευτική αφορά συνήθως σε θέματα σχέσεων με τα παιδιά τους, το οικογενειακό τους περιβάλλον και εν γένει αυτούς που τους φροντίζουν.

Η γραμμή λειτουργεί όλο το 24ωρο, 365 ημέρες το έτος. Στελεχώνεται από κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, νομικούς καθώς και από ειδικά εκπαιδευμένους εθελοντές.

http://theywantyourhelp.blogspot.com/2011/05/sos-1065.html

Συνέδριο για την Κοινωνική Αλληλέγγυα Οικονομία

Την Δευτέρα, 30 Μαΐ 2011, στο Αthens Information Technology (ΑΙΚ, Παιανία Αττικής), στις 09.30, διοργανώνεται από τον Κοινωνικό Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός «ΕΔΡΑ» το πολύ σημαντικό και επίκαιρο Συνέδριο «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και Κοινωνικές Επιχειρήσεις: Η πρόκληση της εποχής μας». Στόχος συνεδρίου είναι να γίνει ένας διάλογος μεταξύ των Κοινωνικών εταίρων, των δημοσίων φορέων και της κοινωνίας των πολιτών καθώς και η ανταλλαγή καλών πρακτικών.

Στην κοινωνία μας υπάρχουν μεγάλες ανάγκες. Το συνέδριο θα συμβάλλει στην ανταλλαγή ιδεών για την ανεύρεση λύσεων, στη δημιουργία συνεργειών, στη νομική και θεσμική ενημέρωση καθώς και στην έμπρακτη υποστήριξη, σύμπραξη & αλληλοβοήθεια ανθρώπων. Η αρωγή της Τεχνολογίας για την δημιουργία λύσεων αυτών των αναγκών είναι απαραίτητη και ουσιαστική.

Πώς, με τι δυναμικό, με τι μέσα και με ποιο τελικά τρόπο ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ! Η ανάπτυξη του καινούργιου αυτού τομέα της Οικονομίας είναι το ζητούμενο του Συνεδρίου. Η κοινωνική οικονομία αποτελεί μια ενεργητική παρέμβαση που εξελίσσεται στο πλαίσιο των αγορών και της κοινωνίας. Η δραστηριοποίηση αυτή εκπονείται με στόχο την εξυπηρέτηση των πολιτών και το συλλογικό πολύεπίπεδο κοινωνικό όφελος. Τι είναι η Κοινωνική Οικονομία? Τι είναι το κοινωνικό επιχειρείν? Τι ανάγκες καλύπτει? Ποιες είναι οι πηγές χρηματοδότησης? Αυτά τα ερωτήματα θα επιδιωχθεί να προσεγγισθούν στις 30 Μαΐ 2011, στις 09.30, στο ΑΙΚ Παιανίας Αττικής, στο Συνέδριο «Κοινωνική Αλληλέγγυα Οικονομία».

Η εξεύρεση πόρων για την χρηματοδότηση της κοινωνικής αλληλέγγυας οικονομίας αντιμετωπίζει δυσκολίες και προκλήσεις. Συνάμα όμως αποτελεί εφαλτήριο επιχειρηματικότητας και πηγή δημιουργίας λύσεων. Με λίγα επιτυγχάνονται πολλά. Η ευρηματικότητα και η καινοτομία ήταν πάντα οι δυνάμεις που αναπλήρωναν την έλλειψη χρημάτων γιατί στρατεύουν αποθέματα ψυχής, κουράγιου και δύναμης. Συσπειρώνουν και μοχλεύουν ανθρώπινα χαρακτηριστικά που κατορθώνουν το ακατόρθωτο! Τα οφέλη δεν είναι αμιγώς χρηματικά και για λίγους, αλλά πολύ-επίπεδα, υλικά και άυλα για όλες τις κοινωνικές ομάδες. Αποτέλεσμα της νέας πραγματικότητας είναι η δημιουργία ενός καινούργιου ανθρώπου αλληλέγγυου προς τον συνάνθρωπό του.

Οι εισηγητές θα δώσουν μόνο ένα σημαντικό κατά την άποψή τους στίγμα για να δημιουργήσουν συζητήσεις και προβληματισμό, για τα θέματα που πρέπει να δοθούν απαντήσεις από τις καλές πρακτικές και τις εμπειρίες των πολλών σημαντικών ειδημόνων που προσφέρθηκαν να συμβάλουν στον Συνεργατισμό και την Κοινωνική Οικονομία, με φροντίδα της κας Χ. Γαρδικιώτη (Υπεύθυνης Κέντρου Κοινωνικής Οικονομίας της ΕΔΡΑ). Πληροφορίες: Χριστιάνα Γαρδικιώτη, τηλ/φαξ: 210-5913826 724, crisgar@otenet.gr / mko.edra@gmail.com, http://hermes.ait.gr/KOA/gr/, www.edra-coop.gr.

Άλλωστε η ΕΔΡΑ συμμετέχει και το ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ της Κοινωνίας των Πολιτών για να υποστηρίζει τον Συνεργατισμό και την Κοινωνική Οικονομία.

Η Ομάδα Εργασίας για τον Συνεργατισμό & την Κοινωνική Οικονομία του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ της Κοινωνίας των Πολιτών, προετοιμάζει συνάντηση-συζήτηση την Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2011, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας των Συνεταιρισμών και εν όψει του Διεθνούς Έτους ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ-2012 (όπως διεκήρυξε ο ΟΗΕ).

Μέχρι τότε, το πρώτο ραντεβού είναι για την Δευτέρα, 30/5/2011, στο ΑΙΚ-Παιανίας.

Για την καταγραφή. Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

Κυριακή, 22 Μαΐου 2011

INTERAMERICAN: Αναδοχή ηλικιωμένων με υποστήριξη της “Γραμμής Ζωής”

Το Γραφείο Πωλήσεων INTERAMERICAN του Απ. Δοκούζη, μια από τις μεγαλύτερες και πιο δυναμικές μονάδες του Tied Agency της Εταιρείας, προσέφερε στη “Γραμμή Ζωής”, μη κυβερνητική οργάνωση φροντίδας ηλικιωμένων, οικονομική υποστήριξη για την προμήθεια 10 συσκευών τηλε-ειδοποίησης που η οργάνωση θα διαθέσει σε μοναχικά ηλικιωμένα άτομα.

Η πρωτοβουλία εγγράφεται στο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης “Πράξεις Ζωής” της INTERAMERICAN. Όπως επισημαίνει ο Απ. Δοκούζης, «η έμπρακτη κοινωνική ευαισθησία -ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που πλήττει κυρίως τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες- προάγει τον επαγγελματία των ασφαλειών και αναδεικνύει τον κοινωνικό χαρακτήρα του ασφαλιστικού επαγγέλματος».

Η “Γραμμή Ζωής” έχει αναπτύξει σημαντικά τη δράση της τα τελευταία χρόνια εξυπηρετώντας πλήθος ηλικιωμένων που ζουν μόνοι, είναι άποροι και χρειάζονται συντροφιά, φροντίδα, ασφάλεια και υποστήριξη. Η οργάνωση λειτουργεί κέντρο διαχείρισης τηλεφωνικών κλήσεων ηλικιωμένων που είναι εφοδιασμένοι με τη συσκευή τηλε-ειδοποίησης. Η INTERAMERICAN έχει αναλάβει, συνολικά, την αναδοχή 30 ηλικιωμένων που είναι συνδεδεμένοι με τη “Γραμμή Ζωής”, ως σταθερή χορηγός της ΜΚΟ.

Τετάρτη, 18 Μαΐου 2011

“Νοιάζομαι για την υγεία μου’’

Ο Τομέας Νοσηλευτικής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με τη συνεργασία και την ευγενική χορηγία της εταιρείας Coca Cola 3ε, εκπονεί για δεύτερη συνεχή χρονιά πρόγραμμα Προληπτικής Υγιεινής και Αγωγής Υγείας με τίτλο “Νοιάζομαι για την υγεία μου’’. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε 13 Νομούς της χώρας, από τον Μάιο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2011.
Οι νομοί  που θα φιλοξενήσουν το πρόγραμμα είναι: Ιωάννινα,  Ηγουμενίτσα, Άρτα, Αιτωλοακαρνανία, Τρίκαλα, Λάρισα, Καρδίτσα, Αττική, Αχαϊα, Άργος, Τρίπολη, Μεσσηνία, Λακωνία.
  
Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση, η πρόληψη και η  προαγωγή της υγείας των κατοίκων, που βρίσκονται σε περιοχές όπου η πρόσβαση στην ενημέρωση και σε Υπηρεσίες Υγείας δεν είναι εύκολη ή συνυπάρχουν ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού.
Το πρόγραμμα  στελεχώνεται από Νοσηλεύτριες, Επισκέπτριες Υγείας του ΕΕΣ, Εθελοντές Γιατρούς και Εθελοντές Νοσηλευτικής του ΕΕΣ και περιλαμβάνει:
Α. ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΚΗ  ΥΓΙΕΙΝΗ
Β. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ στις πρώτες βοήθειες, την πρόληψη ατυχημάτων, την ατομική υγιεινή και τη γνωριμία με έναν ισορροπημένο τρόπο ζωής.
Γ.   ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
Δ. ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΄΄Ερρίκος Ντυνάν΄΄  
Οι  προληπτικοί έλεγχοι  περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ  ΣΧΟΛΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ 
 • Παιδιατρική εξέταση
 • Έλεγχο βιβλιαρίων υγείας για παραλήψεις εμβολιασμών
 • Έλεγχο σωματικής ανάπτυξης ( μέτρηση ύψους – βάρους)
 • Υπολογισμό Δείκτη Μάζας Σώματος
 • Μέτρηση Αρτηριακής Πίεσης
 • Έλεγχο οπτικής οξύτητας
 • Έλεγχο επιπέδων χοληστερόλης
 • Στοματολογικό έλεγχος 
ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ
 • Ιατρική εξέταση
 • Έλεγχο Αρτηριακής Πίεσης
 • Ηλεκτροκαρδιογραφικό έλεγχο
 • Μέτρηση σακχάρου
 • Μέτρηση χοληστερόλης
 • Σπιρομέτρηση
 • Συμβουλευτική, οδηγίες και ενημέρωση

Ανακοίνωση
Σήμερα και  μέχρι 20 Μαΐου, μία κινητή μονάδα από  το νοσοκομείο ΄΄Ερρίκος Ντυνάν΄΄  θα βρίσκεται στο Δήμο Άνω Λιοσίων, ενώ μία δεύτερη έχει ξεκινήσει την περιοδεία της με πρώτο σταθμό το Μεσολόγγι.

SILVER ALERT: Εξαφανίστηκε ο Ρεβίδης Ευάγγελος

Εξαφανίστηκε στις 25/02/2011 από τον Πειραιά και είναι 65 ετών.

Έχει καστανά μάτια, άσπρα μαλλιά, ύψος 1.75 και βάρος 55 κιλά.

Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε σκούρο μπλε παντελόνι, πράσινο πουλόβερ, καφέ πουκάμισο, σακάκι μπεζ-καφέ και μαύρα παπούτσια.

Εάν γνωρίζετε οτιδήποτε, καλέστε στο 100 ή στο 1065.


http://theywantyourhelp.blogspot.com/2011/05/blog-post_5201.html

Ένωση «Μαζί για το Παιδί»

1 Ένωση 10 Σωματεία περισσότερα από 10.000 Παιδιά!

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» είναι μια ομπρέλα 10 Κοινωφελών Οργανώσεων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που εργάζονται για την ευημερία των παιδιών και ιδρύθηκε το 1996 με σκοπό να ενώσει τις προσπάθειές τους για το παιδί σε ανάγκη.

Κύριος στόχος της είναι να προσφέρει κάθε μορφή βοήθειας σε παιδιά και νέους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν τον κοινωνικό αποκλεισμό, την ενδο-οικογενειακή βία, χρόνιες ασθένειες, διανοητικές ή σωματικές αναπηρίες και την ασθένεια ή το θάνατο κάποιου μέλους της οικογενείας τους.

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» βοηθά περισσότερα από 10.000 παιδιά κάθε χρόνο, παρέχοντάς τους ψυχολογική, ηθική και οικονομική υποστήριξη και ενημερώνοντας το κοινό για θέματα σχετικά με τα παιδιά, μέσα από εκστρατείες ενημέρωσης και καμπάνιες ευαισθητοποίησης.

Η Ένωση "Μαζί για το Παιδί" είναι μια ανεξάρτητη οικονομικά οργάνωση, που συντηρείται από χορηγίες εταιρειών, δωρεές ιδιωτών, καμπάνιες εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και έσοδα από τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων φιλανθρωπικού χαρακτήρα.

http://theywantyourhelp.blogspot.com/2011/05/blog-post_17.html

Δευτέρα, 16 Μαΐου 2011

Εθελοντική αιμοδοσία στο Ναύπλιο

Στα πλαίσια των εορτασμών της ενορίας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Ναύπλιο, θα γίνει εθελοντική αιμοδοσία στις 22 / 05 / 2011 (με το συντονισμό του εκκλησιαστικού συμβουλίου της ενορίας και του τμήματος αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Άργους ).

Ιστολόγιο: Γίνε Αιμοδότης - Δώσε Αίμα (Αργολίδα)

Σύνδεσμος: http://aimodosias.blogspot.com/2011/05/22-05-2011.html

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα στα Ιωάννινα

Η ομάδα Face to Face των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ) επισκέπτεται τα Ιωάννινα από τις 17 μέχρι τις 21 Μαΐου με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων της πόλης γύρω από το έργο και τη δράση της. Η πενταμελής ομάδα που έχει επισκεφτεί και άλλες περιοχές της Ελλάδας γνωρίζοντας θερμή υποδοχή και ανταπόκριση, θα βρίσκεται καθημερινά πρωινές και απογευματινές ώρες σε κεντρικά σημεία της πόλης.Η υπεύθυνη της ομάδας F2F των ΓΧΣ, Φανή Παπαγιαννοπούλου, αναφέρει «Είναι σημαντικό να έρθουμε κοντά σε όλους εκείνους που βρίσκονται ή επιθυμούν να βρεθούν κοντά στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα αναγνωρίζοντας και υποστηρίζοντας έμπρακτα την ανεξάρτητη ανθρωπιστική δράση», συμπληρώνοντας «Σε μια δύσκολη οικονομικά συγκυρία η υποστήριξη της δράσης μας αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία υπενθυμίζοντας ότι παρά τις δικές μας δοκιμασίες δεν πρέπει να ξεχνάμε τους ανθρώπους που δεν έχουν περιθώριο και επιλογή παρά μόνο μεταξύ ζωής και θανάτου».Στόχος της δράσης αυτής είναι τα μέλη της ομάδας να επικοινωνήσουν με όλους εσάς, να μοιραστούν μαζί σας εμπειρίες και απόψεις και να ζητήσουν την υποστήριξή σας που αποτελεί βασική προϋπόθεση για να συνεχίσουμε το έργο μας προσφέροντας ανθρωπιστική και ιατρική βοήθεια σε συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται σκληρά σε διάφορα σημεία του πλανήτη.

Απέκλεισαν συμβολικά τη ΔΟΥ Ζακύνθου

Δεν υπάρχει προσβασιμότητα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες

Σε συμβολικό αποκλεισμό βρίσκεται από το πρωί σήμερα η Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία Ζακύνθου, μετά από πρωτοβουλία του δήμου και του Συλλόγου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απουσία προσβασιμότητας στο κτίριο για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Το κτίριο, όπου στεγάζεται η εφορία, είναι ένα τριώροφο στο λιμάνι της πόλης, το οποίο δεν διαθέτει ράμπες, το ασανσέρ δε λειτουργεί εδώ και τρία τουλάχιστον χρόνια, ενώ δεν διαθέτει εξόδους κινδύνου.

Για όλους αυτούς τους λόγους, αποτελεί πάγιο αίτημα των τοπικών φορέων και του δήμου η μεταφορά της υπηρεσίας σε σύγχρονο δημόσιο κτίριο.

Πέμπτη, 12 Μαΐου 2011

ΑΠΘ: Εθελοντική αιμοδοσία

Στις 19 Μαΐου στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης διοργανώνεται εθελοντική αιμοδοσία από το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Πανεπιστημίου, το Σύλλογο Γονέων Παιδιών και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Νομού Θεσσαλονίκης και το Δίκτυο Συλλόγων Σωματικής Υγείας Θεσσαλονίκης.

Το αίμα που θα συλλεγεί θα χρησιμοποιηθεί «κάλυψη των αναγκών σε αίμα του άγνωστου ασθενή σε όλη τη χώρα, ανεξάρτητα από το είδος της πάθησής του, του φύλου, ή της φυλής που ανήκει».

Σημειώνεται, ότι η αιμοδοσία θα διενεργηθεί από τις 9:30-12:30 της 19ης Μαΐου.

Δευτέρα, 9 Μαΐου 2011

Πρώτο Βραβείο για τον Απολογισμό ΕΚΕ της INTERAMERICAN

Ο Απολογισμός  Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της  INTERAMERICAN απέσπασε το 1ο Βραβείο στην κατηγορία «Καλύτερος Απολογισμός ΕΚΕ» των Βραβείων «ΘΑΛΗΣ – CEO & CSR 2011», στο σύνολο των εκδοθέντων στην Ελλάδα Απολογισμών ΕΚΕ το 2010, στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου CEO & CSR Money Conference που οργανώνει το οικονομικό περιοδικό «ΧΡΗΜΑ». Στην ίδια κατηγορία το 2ο Βραβείο κέρδισε η UNILEVER και το 3ο η VODAFONE.
Οι νικητές των Βραβείων προέκυψαν από τα αποτελέσματα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας του κοινού, που διεξήχθη στην ιστοσελίδα του περιοδικού «ΧΡΗΜΑ». Ψήφισαν συνολικά 1.027 άτομα. Η απονομή πραγματοποιήθηκε με την ολοκλήρωση των εργασιών του Συνεδρίου από τους κ.κ. Άννα Νταλάρα, υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιάννο Λιβανό, Γεν. Γραμματέα Νέας Γενιάς, Μίμη Ανδρουλάκη, βουλευτή, Πάνο Σόμπολο, πρόεδρο ΕΣΗΕΑ και Νίκο Αναλυτή, πρόεδρο Ελληνικού Δικτύου ΕΚΕ. 
Η διάκριση του Απολογισμού ΕΚΕ της INTERAMERICAN με τις ψήφους του κοινού κατέδειξε ότι η έκθεση επετέλεσε σε αξιοσημείωτο επίπεδο τον ρόλο του εργαλείου για διάλογο με τα ενδιαφερόμενα μέρη (συμμετόχους), αποδίδοντας ολοκληρωμένα την υπευθυνότητα της εταιρείας στους τομείς της διακυβέρνησης, της αγοράς, των ανθρωπίνων πόρων και της ευθύνης για την κοινωνία και το περιβάλλον.  
Χορηγός του 12ου Συνεδρίου Μαστολογίας
Εν τω μεταξύ, η INTERAMERICAN στήριξε ως χορηγός το 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαστολογίας, που οργάνωσε στις 6 Μαΐου στην Καλαμάτα η Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας (EEM). Στο συνέδριο αναπτύχθηκαν τα θέματα της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού και της συμβολής της πρωτοβάθμιας φροντίδας, της γενετικής συμβουλευτικής, των εξελίξεων στη χειρουργική αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού, των σύγχρονων μεθόδων αποκατάστασης του μαστού, της νοσηλευτικής παρέμβασης, των στοχευμένων θεραπειών, των εξελίξεων στην ακτινοθεραπεία και της ψυχοπαθολογίας του ασθενούς. Η INTERAMERICAN αποτελεί σταθερή χορηγό του έργου της ΕΕΜ, σε συνάφεια με την δραστηριότητά της στον τομέα υγείας και την εστίαση στην πρόληψη.  

Καβάλα: Το πρώτο ταξί ΑΜΕΑ

Wheelchair adapted Fiat Doblò facelift taxi in...Image via WikipediaΑπό σήμερα το πρωί κυκλοφορεί στους δρόμους της Καβάλας το πρώτο ειδικά διαμορφωμένο ταξί για άτομα με κινητικά προβλήματα και ειδικές ανάγκες.

Πρόκειται για ένα πολυμορφικό όχημα το οποίο διαθέτει ηλεκτροκινούμενη ράμπα ώστε να διευκολύνεται η επιβίβαση ενός ατόμου με κινητικά προβλήματα που χρησιμοποιεί αναπηρικό αμαξίδιο. Στο όχημα μπορούν να επιβιβαστούν πέντε ακόμα άτομα ενώ διαθέτει και μια ειδική σκάλα για όσους έχουν κινητικά προβλήματα. Επίσης, το ταξί ΑΜΕΑ διαθέτει τηλεόραση και dvd.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Έκθεση Ζωγραφικής «Αποτυπώματα» 2011

 Με βασικούς υποστηρικτές τον ΟΤE και την COSMOTE που για ακόμη μια φορά αποδεικνύουν το ενδιαφέρον τους για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, και με στόχο να διαδώσει την ιδέα πως η διαφορετικότητα δεν είναι τίποτα παραπάνω ή τίποτα λιγότερο από την ίδια την ανθρώπινη φύση, ανοίγει αύριο τις πύλες της στο Μουσείο Βορρέ η Έκθεση ζωγραφικής  «Αποτυπώματα» 2011 – Special Olympics.
H Έκθεση  είναι μια πρωτοβουλία του Συνδέσμου Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους – Σ.Κ.Ε.Π., σε συνεργασία με το Μουσείο Βορρέ και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια.

Η Έκθεση παρουσιάζει έργα παιδιών και νέων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και διανοητική στέρηση σε συνεργασία με μαθητές και φοιτητές γενικής εκπαίδευσης.
1.600 νέοι από 64 ειδικά σχολεία, κοινωνικούς φορείς και σχολεία γενικής εκπαίδευσης, δημιούργησαν μαζί 700 έργα.

Ζωγραφίζοντας όλοι μαζί, χωρίς διακρίσεις, τα παιδιά προσεγγίζουν το ένα το άλλο και ανακαλύπτουν πως η διαφορετικότητα είναι κοινός παρανομαστής για όλους χωρίς να αποτελεί εμπόδιο στη δημιουργία ανθρώπινων σχέσεων, χτίζοντας μέσα από τη δημιουργική διαδικασία, σχέσεις κατανόησης, σεβασμού και αποδοχής.

Η Έκθεση «Αποτυπώματα» 2011 - Special Olympics που οργανώνεται σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011. Εγκαινιάζεται την Παρασκευή 6 Μαΐου 2011 και θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 13/5 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Όλα τα έσοδα της πώλησης των έργων θα διατίθενται αποκλειστικά στα ειδικά σχολεία και κοινωνικούς φορείς που συμμετέχουν.

Σχετικά με τον ΣΚΕΠ
Ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους – Σ.Κ.Ε.Π., είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο, που ιδρύθηκε το 2008 με στόχο να δώσει μέσα από την Τέχνη φωνή και βήμα σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες νέων και ταυτόχρονα να ευαισθητοποιήσει νέους που δεν αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.
Ο Σ.Κ.Ε.Π. λειτουργεί ως πλατφόρμα επικοινωνίας συνδέοντας νέους με αναπηρίες και νέους  σε αντίξοες συνθήκες διαβίωσης (από  ειδικά σχολεία - κοινωνικούς φορείς – ιδρύματα) μαζί με μαθητές γενικής  εκπαίδευσης , που σπάνια έχουν τη δυνατότητα να μοιραστούν όλοι μαζί, εμπειρίες, απόψεις, συναισθήματα και ιδέες.
Enhanced by Zemanta

Σάββατο, 7 Μαΐου 2011

Εξαφανίστηκε η Στραβοπόδη Ιωάννα

Εξαφανίστηκε στις 04/05/2011 από την Ηλιούπολη, είναι 74 χρονών και πάσχει από κατάθλιψη.

Έχει καστανά μάτια, καστανά μαλλιά, ύψος 1.55 και βάρος 70 κιλά. 
 
Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε φούστα και μπλούζα.

Περισσότερα

 Εξαφανίστηκε ο Πολίτης Παρασκευάς

Εξαφανίστηκε στις 01/05/2011 από την Αθήνα, είναι 76 χρονών και πάσχει από άνοια.

Έχει καστανά μάτια, μαύρα μαλλιά, ύψος 1.65 και βάρος 60 κιλά. Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε γκρι παντελόνι, γκρι πουκάμισο με μαύρες ρίγες, πουλόβερ τύπου V και μαύρο καπέλο τύπου τζόκει.

Εάν γνωρίζετε οτιδήποτε, καλέστε στο 100 ή στο 1065.

Στην κομισιόν η μείωση των εξεταστικών κέντρων για μαθητές με αναπηρία

Mε ερώτησή του ο ευρωβουλευτής (ΣΥΡΙΖΑ) Νίκος Χουντής, ζητά την άμεση παρέμβαση της Κομισιόν, ώστε να μην ισχύσει η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας...
μείωσης των εξεταστικών κέντρων για τους υποψήφιους στις επικείμενες πανελλαδικές εξετάσεις μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Ο Ν. Χουντής στην ερώτησή του επικαλείται το άρθρο 2 παρ.1 σημείο β της Οδηγίας 2000/78/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που απαγορεύει τη δυσμενή μεταχείριση σε βάρος ατόμων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και “κάθε άμεση ή έμμεση διάκριση λόγω αναπηρίας όσον αφορά την πρόσβαση στην ανώτατη εκπαίδευση”.
Eπίσης, ο Ελληνας ευρωβουλευτής μνημονεύει προηγούμενη απάντηση της Κομισιόν (3.2.2011) σε σχετική με θέματα ΑμεΑ ερώτησή του, όπου η αρμόδια επίτροπος κα Reding είχε μεταξύ άλλων αναφέρει ότι : “Η Οδηγία 2000/78/ΕΚ αποσκοπεί στην προστασία των ατόμων με αναπηρία από διακρίσεις και προβλέπει για τα άτομα αυτά πρόσβαση σε όλα τα είδη και όλα τα επίπεδα επαγγελματικού προσανατολισμού, επαγγελματικής κατάρτισης, επιμόρφωσης και επαγγελματικού αναπροσανατολισμού. Συνεπώς, η συγκεκριμένη οδηγία απαγορεύει κάθε άμεση ή έμμεση διάκριση λόγω αναπηρίας όσον αφορά την πρόσβαση στην ανώτατη εκπαίδευση”.
Enhanced by Zemanta

Δευτέρα, 2 Μαΐου 2011

Φύτεψαν ελιές στου Φιλοπάππου

Με δενδροφύτευση στον λόφο Φιλοπάππου έστειλαν το πρωτομαγιάτικο μήνυμά τους για μια πιο πράσινη πόλη ο Δήμος Αθηναίων, η ΜΚΟ «Ελλάδα Καθαρή» και η INTERAMERICAN. Συνεργείο του Δήμου, περί τους 40 εθελοντές εργαζόμενοι της εταιρείας και ομάδα της οργάνωσης “Ελλάδα Καθαρή”, που οργάνωσε τη δράση, φύτεψαν στον λόφο 100 δενδρύλλια ελιάς.

Η δενδροφύτευση πραγματοποιήθηκε σε προσεκτικά επιλεγμένα σημεία υπό την επίβλεψη ανθρώπων του υπουργείου Πολιτισμού λόγω του αρχαιολογικού ενδιαφέροντος που παρουσιάζει ο λόφος του Φιλοπάππου, ο οποίος διατηρεί αξιοσημείωτη ποικιλία πρασίνου με το πεύκο να κυριαρχεί αλλά όμως, να έχει πληγεί σοβαρά από την ασθένεια της κάμπιας.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Άγγελος Αντωνόπουλος, υπεύθυνος πρασίνου και περιβάλλοντος του Δήμου Αθηναίων, εξήρε αυτή την πρωτοβουλία της ΜΚΟ «Ελλάδα Καθαρή» και της INTERAMERICAN τονίζοντας ότι το αστικό περιβάλλον είναι υπόθεση του κάθε δημότη και όλων μαζί, ενώ ο κ. Γιάννης Ρούντος, διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων και Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας επεσήμανε την οργανωμένη προσπάθεια της INTERAMERICAN να συμβάλει με πράξεις ευθύνης στην προστασία και ανάπλαση του φυσικού περιβάλλοντος, με τη συμμετοχή των εργαζομένων.

Η πρωτοβουλία εγγράφεται στο πρόγραμμα ΕΚΕ “Πράξεις Ζωής” της INTERAMERICAN.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...