Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2011

Παιδιά με αναπηρία παίζουν «Αριστοφάνη»

Είναι παιδιά με Ειδικές Ανάγκες αλλά και Ειδικά Χαρίσματα – όπως όλα τα παιδιά του κόσμου, τα παιδιά μας!

Η αναφορά μας είναι για την θεατρική ομάδα του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία του δήμου Νεάπολης-Συκεών στην περιοχή Θεσσαλονίκης.

Που την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου ανεβάζει τις «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη- και αν είμαστε κοντά πρέπει να πάμε! Και αυτό γιατί «όταν σβήνει το όνειρο χαίρονται μόνο εκείνοι που δεν ονειρεύτηκαν ποτέ…», όπως λένε στην πρόσκλησή τους!
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011

BAZAAR ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στο ATHENS HEART

Η οικονομική κρίση των τελευταίων ετών, η δύσκολη πρόσβαση ομάδων του πληθυσμού στην αγορά εργασίας, έχουν οδηγήσει ένα σημαντικό μέρος συμπολιτών μας στον αποκλεισμό και από βασικά αγαθά, όπως η τροφή και η στέγη.

Σε μια χώρα σαν τη δική μας που η αλληλεγγύη και η φιλοξενία αποτελούν έννοιες που προϋπάρχουν ιστορικά εδώ και αιώνες, είναι υποχρέωση του καθενός μας, με όποιες δυνάμεις διαθέτει να συμβάλλει στην εξάλειψη του φαινομένου ή τουλάχιστον στην ελαχιστοποίηση των συνεπειών του.

Όλοι θα πρέπει να έχουν πρόσβαση, ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση ή την κοινωνική τους θέση, στην τροφή, τη στέγη και την περίθαλψη.

Η Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΥΚΛΟΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ έχει εντάξει στις δραστηριότητές του εδώ και 16 μήνες τα ΓΕΥΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ καθώς επίσης τη διανομή τροφίμων σε σταθερή βάση σε άτομα και ομάδες που έχουν ανάγκη βοήθειας.

Προσκαλούμε όλους να παρευρίσκονται στο ATHENS HEART βοηθώντας την προσπάθεια μας αυτή στο BAZAAR μας στις 17/12/11 από τις 12.00 έως 9.00 το βράδυ.

Το Bazaar λειτούργει από 19 Νοέμβριου στις 12:00 μ.μ. εως 31 Δεκέμβριος στις 12:30 μ.μ.

Δευτέρα έως Σάββατο από τις 12:00μμ έως τις 21:00μμ

Στις 31-12-11 και ώρα 12:30μμ θα γίνει κλήρωση λαχειοφόρου
Τηλέφωνο Eπικοινωνίας : 6948202008

Παράλυτη παραολυμπιονίκης θεραπεύτηκε μετά από ατύχημα με ποδήλατο

Στους ολυμπιακούς αγώνες του 2016 σκέφτεται να εκπροσωπήσει τη χώρα της μία Ολλανδέζα αργυρή παραολυμπιονίκης του Πεκίνου... και παγκόσμια πρωταθλήτρια στην ποδηλασία αφού ως εκ θαύματος, έπειτα από ατύχημα που είχε με ποδήλατο, άρχισε να περπατά ξανά!

Πρόκειται για την 27χρονη Monique van der Vorst, η οποία ήταν παράλυτη από την μέση και κάτω και καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι για δεκατρία ολόκληρα χρόνια.

Όμως πριν από έναν χρόνο, χτυπήθηκε από ποδήλατο κι έκτοτε άρχισε να νιώθει κάποια τσιμπήματα στα πόδια της.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Enhanced by Zemanta

Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011

Να μειωθούν τα επιτόκια δανείων των τριτέκνων

Περλεπέ
Μιχελογιαννάκης
Ερώτηση σχετικά την μείωση των επιτοκίων των δανείων των τριτέκνων οικογενειών στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κατέθεσε στη Βουλή, μαζί με δώδεκα ακόμα συναδέλφους βουλευτές, ο βουλευτής Ηρακλείου Ιωάννης Δ. Μιχελογιαννάκης σχετικά με την μείωση των επιτοκίων των δανείων των τριτέκνων οικογενειών στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:         
Κύριε Υπουργέ,
Στα πλαίσια  της δημοσιονομικής προσαρμογής  για τη διάσωση της χώρας από  τη χρεωκοπία οι οικογένειες των  δημοσίων υπαλλήλων έχουν επιβαρυνθεί  με μεγάλες περικοπές των εσόδων τους με αποτέλεσμα να αδυνατούν σήμερα να ανταπεξέλθουν σε βασικές υποχρεώσεις τους, όπως είναι η καταβολή των δόσεων των στεγαστικών δανείων του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων (Τ.Π.&Δ.). Ενδεικτικά αναφέρουμε περιπτώσεις όπου κατά τη σύναψη των δανείων η μηνιαία δόση αντιστοιχούσε στο 30% του μισθού τους και σήμερα έχει φτάσει να είναι το 60% αυτού!
Το Τ.Π.&Δ. στα πλαίσια της αντιμετώπισης  αυτού του προβλήματος έχει πάρει  πρόσφατα αποφάσεις για τη δυνατότητα επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής  ορισμένων κατηγοριών δανείων ή και σε ειδικές περιπτώσεις αναστολή καταβολής των δόσεων για ορισμένο διάστημα. Ωστόσο σήμερα, τα επιτόκια έχουν διαμορφωθεί πάνω από 5% για το σύνολο των δανείων του Τ.Π.&Δ. (για τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες) χωρίς δυνατότητα αναδρομικής αναπροσαρμογής των επιτοκίων.
Δεδομένου όμως ότι οι τρίτεκνες και οι πολύτεκνες δημοσιοϋπαλληλικές οικογένειες στο  πρόσφατο παρελθόν είχαν τη δυνατότητα να παίρνουν δάνεια πρώτης κατοικίας  με επιτόκιο 4%, ζητάμε αυτό να ισχύσει  και αναδρομικά για όλους τους ήδη τρίτεκνους δανειολήπτες που έχουν λάβει δάνεια με υψηλότερα επιτόκια (5,2%) ώστε να μειωθεί το επιτόκιο στο 4% για όλα τα παλαιότερα δάνεια.
Εκτιμάμε  ότι αυτή η αναπροσαρμογή των  επιτοκίων είναι ένα δίκαιο αίτημα που θα διευκολύνει ουσιαστικά τη δυνατότητα των οικογενειών αυτών να ανταπεξέλθουν στις δανειακές τους υποχρεώσεις αποκαθιστώντας την ισότιμη μεταχείριση όλων των τριτέκνων και πολύτεκνων οικογενειών που έχουν λάβει στεγαστικά δάνεια από το Τ.Π.&Δ..
Με τη βεβαιότητα ότι είναι κοινή μας πεποίθηση η απαιτούμενη δημοσιονομική προσαρμογή να υλοποιηθεί με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης ώστε να μη διαρραγεί ο κοινωνικός ιστός και την εκπεφρασμένη πολιτική βούληση για τη στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, όπως οι τρίτεκνες οικογένειες.
  ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ.  Υπουργός,
1. τι προτίθεται να κάνει για τη μείωση των επιτοκίων των δανείων των τριτέκνων οικογενειών από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων
2. ποιο σχεδιασμό έχει το Υπουργείο Οικονομικών για τη διευκόλυνση των δανειακών υποχρεώσεων των δημοσίων υπαλλήλων προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων μετά τις τελευταίες μειώσεις του εισοδήματός τους.
Ερωτώντες Βουλευτές.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΙΧΕΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ, ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΖΑΚΡΗ, ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΝΩΛΑΚΗΣ,  ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΙΧΟΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΗΛΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΟΥΜΑΤΖΙΔΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΕΡΛΕΠΕ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΖΩΙΔΗΣ

Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2011

Εκπτώσεις σε όσους έχουν "Κάρτα Διαβήτη" από τον ΞΥΝΗ

Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ, υποστηρίζει το έργο της Ελληνικής Ομοσπονδίας για το Διαβήτη, συμμετέχοντας στην εκστρατεία για την χορήγηση εκπτωτικής κάρτας, μαζί με άλλες εταιρίες και οργανισμούς που προσφέρουν σε όλα τα άτομα που πάσχουν από διαβήτη, μειωμένες τιμές σε προϊόντα και υπηρεσίες, στοχεύοντας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Πιο συγκεκριμένα, o Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ, στο πλαίσιο των προγραμμάτων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που εφαρμόζει, προσφέρει:

  • Έκπτωση 20% επί των διδάκτρων στα διετή προγράμματα σπουδών των ΙΕΚ ΞΥΝΗ.
  • Έκπτωση 20% επί των διδάκτρων στα ετήσια προγράμματα σπουδών των ΚΕΑΣ ΞΥΝΗ και Carierra Business and Computing School.
  • Έκπτωση 20% επί των διδάκτρων στα ετήσια προγράμματα σπουδών των ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΞΥΝΗ
Επίσης, το Mediterranean College προσφέρει σε όλα τα άτομα που πάσχουν από την ασθένεια του διαβήτη και σε συγγενείς τους πρώτου βαθμού, έκπτωση 10% επί των διδάκτρων για όλα τα Προπτυχιακά και Μεταπτυχιακά Προγράμματα σπουδών του Κολεγίου.

Με την κίνησή του αυτή, ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ, προσφέρει οικονομική ελάφρυνση στους διαβητικούς ασθενείς.

Η κάρτα προνομίων για τους διαβητικούς, τέθηκε σε ισχύ την 14η Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη. Πρόκειται για μια απλή εκπτωτική και όχι πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, που θα είναι αποδεκτή από το σύνολο των συμβεβλημένων επιχειρήσεων και φορέων, που προσφέρουν συγκεκριμένες εκπτώσεις και προσφορές στους διαβητικούς, για ποικίλα καταναλωτικά προϊόντα και υπηρεσίες.

Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2011

Φεστιβάλ – ύμνος στη διαφορετικότητα

«Γιατί … όλοι είμαστε διαφορετικοί». Αυτός είναι ο δηλωτικός τίτλος του τριήμερου εκδηλώσεων που στις 21, 22 και 23 Νοεμβρίου πραγματοποιούνται στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων (αίθουσα Αντώνης Τρίτσης) με αφορμή την επερχόμενη παγκόσμια μέρα ατόμων με ειδικές ανάγκες στις 3 Δεκεμβρίου.

Τρία ντοκιμαντέρ με θέμα την αναπηρία θα προβληθούν _ ένα κάθε ημέρα _ στους χώρους του Πνευματικού Κέντρου όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει με τους δημιουργούς τους για να συναισθήματα, τις απορίες και τις εντυπώσεις που γέννησε η προβολή τους.

Η μεταφορά των μαθητών είναι προσφορά της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων
Ο λόγος για τους «’Επιζώντες» της Μαρίας Γιαννούλη, το «’Ακουσε με» της Μαριάννας Οικονόμου και τον «Χρονοπειρατή» της Μαρίνας Δανέζη.

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης, η 1η Δημοτική Κοινότητα μαζί με την Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και την στήριξη του Πολιτισμικού Οργανισμού του δήμου Αθηναίων καλούν τους μαθητές και τις μαθήτριες της ΣΤ΄ Τάξης των δημοτικών σχολείων της Κοινότητάς να παρακολουθήσουν την προβολή των ντοκιμαντέρ και να συζητήσουν με τους δημιουργούς τους.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Κοινότητας και τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Μαρία Μάρθα Φλωράτου και Δημήτρη Ευθυμίου, αντίστοιχα, στόχος αυτής της εκδήλωσης είναι «να ανοίξουμε το θέμα της αναπηρίας και να το συζητήσουμε ανοιχτά χωρίς ντροπή και προκατάληψη, να συμβάλουμε σε βαθύτερη διερεύνηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να ενθαρρύνουμε την καλλιέργεια θετικών συναισθημάτων, όπως σεβασμού, κατανόησης και αλληλεγγύης απέναντι στα άτομα που είτε γεννήθηκαν με κάποια αναπηρία, είτε την «απέκτησαν» κάποια στιγμή στη ζωή τους».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η μεταφορά των μαθητών είναι προσφορά της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων.

Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2011

Xριστουγεννιάτικο Bazaar του Κέντρου Ζωής

Το Κέντρο Ζωής, αναγνωρισμένο μη κερδοσκοπικό σωματείο για την υποστήριξη ατόμων με HIV/AIDS, με αφορμή την 1η Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα Κατά του AIDS, διοργανώνει το καθιερωμένο Xριστουγεννιάτικο Bazaar το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011 στον χώρο όπου στεγάζεται, στην οδό Διοχάρους 9, Ιλίσια (πίσω από το Ηilton).

Ώρες λειτουργίας : 10 π.μ. – 7 μ.μ.

Στο Bazaar του Κέντρου Ζωής θα υπάρχει μεγάλη ποικιλία ειδών επώνυμων προϊόντων, θα διατίθενται εξαιρετικής ποιότητας ρούχα, αξεσουάρ και καλλυντικά σε τιμές κόστους και λαχειοφόρος με πλούσια δώρα. Όλα τα προϊόντα είναι προσφορά από επώνυμους Ελληνικούς και ξένους οίκους.

Σκοπός αυτής της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση για το θέμα του HIV/AIDS που μας αφορά όλους και ταυτόχρονα η οικονομική ενίσχυση του Κέντρου Ζωής για την σωστή και αποτελεσματική λειτουργία του.

Πληροφορίες: 210 72 57 617 / www.kentrozois.gr / cfil.bazaar@gmail.com

«Σοβαρό το πρόβλημα από την μη λειτουργία του ογκολογικού ξενώνα»

Τις πολύτιμες υπηρεσίες του Ογκολογικού Ξενώνα ΕΛΠΙΔΑ στερούνται εκατοντάδες ασθενείς με νεοπλασματικές ασθένειες μετά την παραίτηση της προέδρου Μ. Μασσαρά καθώς η μονάδα που μετά βαΐων και κλάδων εγκαινίασε πριν από 16 μήνες η τότε υπουργός Υγείας Μ. Ξενογιαννακοπούλου, ουδέποτε λειτούργησε. Όπως αποκαλύπτεται μετά από παρέμβαση στη Βουλή του βουλευτή της Ν.Δ. Νίκου Νικολόπουλου, υπήρχαν οι φιλοδοξίες για τη λειτουργία ενός ξενώνα-πρότυπο στον τομέα της υποστήριξης ασθενών με νεοπλασματικές ασθένειες ο οποίος θα φιλοξενούσε ασθενείς από την Πάτρα την Ηλεία, την Αιτωλοακαρνανία , η από τα Νησιά του Ιονίου, οι οποίοι θα υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες σ’ ένα από τα δύο μεγάλα Νοσοκομεία της πόλης δηλαδή, στο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου ή στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο του «Αγίου Ανδρέα» και να μην είναι αναγκασμένοι να ταξιδέψουν προκειμένου να επιστρέψουν στο σπίτι τους έπειτα από τις χημειοθεραπείες. Αποτέλεσμα της κυβερνητικής αυτής ανευθυνότητας είναι να στοιβάζονται σήμερα οι ασθενείς αυτοί στην ογκολογική μονάδα του νοσοκομείου του Ρίου.

Ο βαθμός αναπηρίας ατόμων που πάσχουν από Μεσογειακή Αναιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο

Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, με αφορμή την τροποποίηση του Κανονισμού Εκτίμησης Βαθμού Αναπηρίας και την προτεινόμενη μείωση του κατώτατου βαθμού αναπηρίας στο 50% για πάσχοντες από Θαλασσαιμία (Μεσογειακή Αναιμία) και Δρεπανοκυτταρική Νόσο (Δρεπανοκυτταρική και Μικροδρεπανοκυτταρική Αναιμία), επικοινώνησε αμέσως με τους αρμόδιους υπουργούς και τους ζήτησε να μην ισχύσει η μείωση αυτή.

Συγκεκριμένα η βουλευτής ζήτησε από τον Υπουργό Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνη και τον Υφυπουργό Υγείας κ. Μ. Μπόλαρη το κατώτατο ποσοστό αναπηρίας για τους πάσχοντες από αυτές τις ασθένειες να επανέλθει στο 67% και η τροποποίηση που προτείνεται από το Υπουργείο να μην ισχύσει, αφού δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα δεδομένου ότι δεν λαμβάνονται υπόψη σημαντικές επιπλοκές της νόσου.

Επίσης, ζήτησε να γίνουν δεκτές οι θέσεις της «Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας» όπως αυτές διατυπώνονται αναλυτικά γι’ αυτό το ζήτημα, σε σχετικό έγγραφο που απευθύνεται προς τον κ. Κουτρουμάνη.

Οι υπουργοί δεσμεύτηκαν προς την κ. Περλεπέ ότι θα επανεξετάσουν το θέμα για να δώσουν θετική λύση.

Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2011

ΔΗ.ΣΥ: Να εξαιρεθούν οι πολύτεκνοι από το τέλος ακινήτων

Να ρυθμιστεί το ζήτημα της εξαίρεσης των πολυτέκνων από την καταβολή του ειδικού τέλους ακινήτων, ώστε όσοι απαλλάσσονται από το τέλος να μην το πληρώνουν και να μην περιμένουν εκ των υστέρων την επιστροφή των χρημάτων τους, αλλά και να ισχύσουν στο ακέραιο οι αρχικές δεσμεύσεις του Υπουργού Οικονομικών, ζητά με κοινοβουλευτική του πρωτοβουλία ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, από τον Υπουργό Οικονομικών και Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ειδικότερα, σε συνεργασία με την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος, αναφέρει ότι «ο Υπουργός των Οικονομικών αφού αρχικώς ανακοίνωσε την απαλλαγή των πολυτέκνων στη συνέχεια επέβαλε το ειδικό τέλος ακινήτων και σε αυτούς, εξαιρώντας μόνον όσους έχουν τέσσερα και άνω προστατευόμενα μέλη και με την προϋπόθεση το ετήσιο οικογενειακό τους εισόδημα να μην υπερβαίνει το ποσόν των 30.000 ευρώ…» Επιπροσθέτως, όπως καταγράφει η Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος, «θα πρέπει το ακίνητο και να ιδιοκατοικείται (!!), δηλαδή εάν ένας πολύτεκνος είχε ένα μικρό ακίνητο, που δεν χωρούσε η οικογένεια του και νοίκιασε μεγαλύτερο… και το δικό του το ενοικίασε σε τρίτο, αυτός θα πληρώσει το χαράτσι και δεν έχει απαλλαγή». Μάλιστα, υπογραμμίζει ότι «ήδη αποστέλλει, δια μέσου της ΔΕΗ, το χαράτσι των ακινήτων μαζί με τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος, αξιώνοντας την πληρωμή του ακόμη και από τους λίγους πολυτέκνους οι οποίοι απαλλάσσονται από το νόμο!».

Ακολούθως, αναφέρεται ότι «για την επιστροφή των χρημάτων που κατέβαλαν ενώ δεν τα όφειλαν, θα πρέπει να καταθέσουν αίτηση και δικαιολογητικά στην ΔΟΥ και ν΄ αναμένουν εάν και πότε θα τους επιστραφούν». Στο σημείο αυτό, τίθεται το ρητορικό ερώτημα εάν «είναι δυνατόν να υποχρεώνεται ο πολίτης και μάλιστα ο πολύτεκνος, να πληρώσει το χαράτσι ενώ απαλλάσσεται και να προσδοκά εάν και πότε θα του επιστραφούν τα χρήματα;».

Ως εκ τούτου, ο κ. Αυγενάκης ζητά την άμεση ρύθμιση του ζητήματος, ώστε όσοι απαλλάσσονται από το τέλος να μην το πληρώνουν και όχι να περιμένουν εκ των υστέρων την επιστροφή των χρημάτων τους.

Έκκληση επαναλειτουργίας των ξενώνων καρκινοπαθών

Να λειτουργήσουν άμεσα οι ξενώνες καρκινοπαθών στην Πυλαία Θεσσαλονίκης και την Παιανία Αττικής, ώστε να έχουν ένα μέρος να διανυκτερεύουν οι καρκινοπαθείς που επισκέπτονται τις μεγάλες πόλεις για να υποβληθούν σε χημειοθεραπεία, ζητά εκ νέου η Ομοσπονδία Καρκινοπαθών Ελλάδος.

«Ο ξενώνας της Πυλαίας, δυναμικότητας 100 κλινών, έχει ολοκληρωθεί εδώ και τρία χρόνια και της Παιανίας, δυναμικότητας 50 κλινών, εδώ και έξι χρόνια. Δεν λειτουργούν, όμως, καθώς για να γίνει αυτό χρειάζεται ένας φορέας που να παρουσιάζει έσοδα. Τέτοιος φορέας είναι η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία που έχει έσοδα από τον έρανο που πραγματοποιεί για τους καρκινοπαθείς» επισημαίνει η πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Περσεφόνη Μήττα.

Πρωτοφανής καθυστέρηση στην καταβολή των προνοιακών επιδομάτων

Διευκρινήσεις για το λόγο πρωτοφανούς καθυστέρησης καταβολής των προνοιακών επιδομάτων στα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες ζητά με κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, από τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Α. Λοβέρδος.

Ειδικότερα, στο έγγραφό του αναφέρει ότι «το τελευταίο διάστημα παρατηρείται καθυστέρηση στην καταβολή του συνόλου των προνοιακών επιδομάτων στα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ), γεγονός που έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, όπως αυτή εκφράζεται με σχετική ανακοίνωσή της». Και προσθέτει ότι «σύμφωνα με αυτήν, για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο δόθηκε μόλις το 40% των χρημάτων, ενώ το υπόλοιπο είναι άγνωστο πότε θα δοθεί».

Στο πλαίσιο αυτό σημειώνει ότι «το αναπηρικό κίνημα τονίζει ότι η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων, μειωμένη κατά 60% καταδικάζει τους δικαιούχους που στην συντριπτική πλειοψηφία τους δεν έχουν άλλους πόρους πέρα από το επίδομα, στην απόλυτη ανέχεια και τη φτώχεια εν μέσω οικονομικής κρίσης καθώς δεν υπήρξε ούτε καν ένα στοιχειώδες σχέδιο οικονομικής και κοινωνικής προστασίας της πιο ευπαθούς οικονομικά και κοινωνικά ομάδας του πληθυσμού».

Πιο συγκεκριμένα, επισημαίνει ότι «στην απόφαση του Υπουργείου αναφέρεται ότι: «Το υπόλοιπο 60% θα διατεθεί σε αυτούς με νεότερη απόφαση, αμέσως μόλις πιστωθεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ο λογαριασμός του Υπουργείου που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και αφορά τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους των δήμων», για να συμπληρώσει ότι «μέσα στις ζοφερές συνθήκες που έχει διαμορφώσει η οικονομική κρίση, είναι αδιανόητο οι δικαιούχοι να περιμένουν έστω και μια ημέρα., καθώς αποτελεί μοναδικό πόρο επιβίωσης για την πλειονότητά μιας από τις πλέον ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού».

Καταλήγοντας, ο Βουλευτής ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό «ποιος είναι ο λόγος καθυστέρησης της καταβολής των προνοιακών επιδομάτων στα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες», καθώς και «πότε ακριβώς θα υπάρξει καταβολή του υπόλοιπου 60% του επιδόματος στους δικαιούχους», αλλά και «ποια μέτρα σκοπεύει να πάρει το υπουργείο για την εξασφάλιση της καταβολής εξ ολοκλήρου των επιδομάτων αυτών στους δικαιούχους». Τέλος, ζητά ενημέρωση σχετικά με τον «άξονα σχεδιασμού με βάση τον οποίο το υπουργείο θα παράσχει, οικονομικά και κοινωνικά, προστασία στην ευαίσθητη κοινωνική ομάδα των ΑμΕΑ».

Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2011

Τρέχουν στον 29ο Μαραθώνιο με τη ΦΛΟΓΑ στην καρδιά τους

Περισσότεροι από 80 ερασιτέχνες, αλλά έμπειροι δρομείς, φίλοι του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια ''ΦΛΟΓΑ'', συμμετέχουν στον 29ο Μαραθώνιο Κλασσικής Διαδρομής στις 13 Νοεμβρίου 2011.

Τρέχουν αυτοί για όλους μας, για να μεταφέρουν σε κάθε ευαίσθητο πολίτη, τον χτύπο της καρδιάς δεκάδων χιλιάδων παιδιών με διάφορες μορφές καρκίνου που δίνουν τη μάχη για τη ζωή και την υγεία τους σε όλο τον κόσμο.

Η ΦΛΟΓΑ, ο Σύλλογος που απο το 1982 ίδρυσαν και στηρίζουν οι γονείς των παιδιών αυτών με την συμπαράσταση μικρών και μεγάλων, επωνύμων ή μη ιδιωτών και φορέων, έχει αναπτύξει ένα πλήθος δράσεων σε συνεργασία με τα ογκολογικά τμήματα των Παιδιατρικών Νοσοκομείων, που στόχο έχουν την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών που νοσούν από καρκίνο.

Αγαπητοί φίλοι,

Οταν οι δρομείς επισκέφθηκαν το «Σπίτι των Παιδιών της Φλόγας» και ενημερώθηκαν λεπτομερώς για το έργο μας, αποφάσισαν να φορέσουν στη φανέλα τους τη ΦΛΟΓΑ, σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας και να κάνουν με το δικό τους τρόπο και από το δικό τους μετερίζι τη ΦΛΟΓΑ και το έργο της γνωστή στο ευρύτερο κοινό.

Από τη στιγμή αυτή η ομάδα των δρομέων απέκτησε κίνητρο και έθεσε στόχους και έμπνευση στους δρόμους της που έδωσαν φτερά στα πόδια τους. Η προσφορά τους στη Φλόγα δεν μένει μόνο στον συμβολισμό. Βρίσκονται δίπλα στη Φλόγα και στηρίζουν το έργο μας υλικά και ηθικά.

Η ομάδα έτρεξε για πρώτη φορά με την φανέλλα της Φλόγας στον 28ο Μαραθώνιο της Αθήνας το 2010. Ακολούθησε πλήθος συμμετοχών σε μεγάλες διοργανώσεις μακρινών αποστάσεων όπως, στο Αμστερνταμ, στη Κωνσταντινούπολη, Βαρκελώνη, Φλωρεντία, Αλεξάνδρειο Μαραθώνιο στη Θεσσαλονίκη, στο Παρανέστι στη Δράμα, στη Κύπρο, στον Ολυμπο, στα Ζαγοροχώρια, στο Σπάρταθλο Αθήνα Σπάρτη, στο τρίαθλο στο Roth Γερμανίας, ενώ μαζική συμμετοχή θα έχουν στον 29ο Μαραθώνιο της 13 Νοεμβρίου 2011.

Την Κυριακή, 13 Νοεμβρίου είναι η ημέρα τους. Θέλουμε να παρακαλέσουμε τον Τύπο, που τόσο έχει σταθεί δίπλα μας, να παρουσιάσει στο ευρύτερο κοινό την αγωνιστική προσπάθεια των δρομέων που τρέχουν για τα παιδιά με καρκίνο, που τρέχουν για την ΦΛΟΓΑ, με το σήμα της ΦΛΟΓΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥΣ.

Ευχαριστούμε τους χορηγούς της Ομάδας Δρομέων της Φλόγας στον 29ο Μαραθώνιο της Αθήνας, που είναι η Millenium Bank και η Unilever

Αξίζουν το χειροκρότημα μας.
Enhanced by Zemanta

Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2011

Η EuroCharity στο TBLI Conference Europe 2011

Διοργανώνει ειδικό workshop για βιώσιμες επενδύσεις στην Ελλάδα και θα παρουσιάσει το EuroCharity Yearbook: The Future of Responsible Investing

Η EuroCharity συμμετέχει με ομιλία, διοργανώνει ειδικό workshop για τις βιώσιμες επενδύσεις στην Ελλάδα και θα παρουσιάσει το EuroCharity Yearbook: “The Future of Responsible Investing” στο μεγαλύτερο παγκόσμιο συνέδριο υπεύθυνων επενδύσεων TBLI Conference Europe 2011, που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο στις 10 και 11 Νοεμβρίου 2011. Η EuroCharity είναι media partner του συνεδρίου, στο οποίο αναμένεται να παρευρεθούν πάνω από 300 σύνεδροι. Το συνέδριο, πραγματοποιείται στο 5 αστέρων ξενοδοχείο Grange St. Paul’s Hotel και θα φιλοξενήσει επίσης τα βραβεία ESG Leaders Awards.

Κοινωνική Επιχειρηματικότητα

Tην πρώτη ημέρα του συνεδρίου, o συνιδρυτής και Διευθύνων Εταίρος της EuroCharity κ. Μιχάλης Σπανός θα συμμετάσχει σε workshop με θέμα: “Social Entrepreneurs”. Η παρουσίασή του με θέμα «Social Entrepreneurship and Impact Investing» θα εστιαστεί στη διασύνδεση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας με τις επενδύσεις με κοινωνικό και περιβαλλοντικό αντίκτυπο, ενώ θα παρουσιάσει στο εξειδικευμένο κοινό, το μοντέλο κοινωνικής επιχειρηματικότητας που υιοθετεί η EuroCharity. Στο workshop συμμετέχουν επίσης η BiD Network (Ολλανδία), η Veolia Environment (Γαλλία) και η CONCERN Nepal (Νεπάλ).

Workshop για βιώσιμες επενδύσεις στην Ελλάδα

Τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου, ο κ. Μιχάλης Σπανός θα συντονίσει workshop με θέμα: “How to rebuild the Greek economy in a sustainable way.” Στο workshop συμμετέχουν η Διευθύντρια Επενδύσεων του Invest in Greece κα Δήμητρα Πραγαλού, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Green Evolution A.E. κος Ιωάννης Παππάς και η Διευθύντρια Επικοινωνίας του Ομίλου Επιχειρήσεων Μυτιληναίος κα Βίβιαν Μπουζάλη. Στόχος του workshop είναι η παρουσίαση επενδυτικών ευκαιριών στην Ελλάδα, η ανάδειξη εφαρμογής καλών πρακτικών αειφορίας από ελληνικές επιχειρήσεις, καθώς και οι αναπτυξιακές προοπτικές στον κλάδο της πράσινης οικονομίας, στοιχεία που αναμένεται να οδηγήσουν την Ελλάδα σε ένα βιώσιμο μέλλον.

Παρουσίαση EuroCharity Yearbook 2010: The Future of Responsible Investing

Στο πλαίσιο του συνεδρίου επίσης, η EuroCharity θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει σε θεσμικούς επενδυτές, διαχειριστές κεφαλαίων υπεύθυνων επενδύσεων, στελέχη οργανισμών αξιολόγησης αειφορίας και επενδυτικές τράπεζες, την τελευταία της διεθνή έκδοση EuroCharity Yearbook 2010: The Future of Responsible Investing. Σημειώνεται ότι πολλοί από τους συνέδρους εκπροσωπούν οργανισμούς και εταιρείες που έχουν τιμήσει με την παρουσία τους την πολυτελή έκδοση της EuroCharity, όπως Carbon Disclosure Project, Morgan Stanley, SAM/Dow Jones Sustainability Indexes, Mytilineos Holdings, Vigeo Rating, WWF, Bloomberg, Invest in Greece, UN PRI, κ.ά.

Σχετικά με το συνέδριο TBLI Conference Europe 2011

Το συνέδριο Triple Bottom Line Investing (TBLI) Conference Europe 2011 πραγματοποιείται φέτος για 13η χρονιά και αποτελεί το μεγαλύτερο παγκόσμιο συνέδριο υπεύθυνων επενδύσεων, προσελκύοντας κάθε χρόνο εκατοντάδες στελέχη επιχειρήσεων, οργανισμών, επενδυτών και χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων που έχουν άμεσο ή έμμεσο ενδιαφέρον για υπεύθυνες επενδύσεις (socially responsible investing, SRI). Στο συνέδριο συμμετέχουν και δεκάδες ιδιοκτήτες κεφαλαίων (asset owners), αποτελώντας έτσι μοναδική ευκαιρία γνώσης, επικοινωνίας, δικτύωσης, καθώς και προσέλκυσης αειφόρων επενδύσεων, οι οποίες βάσει των τελευταίων ερευνών ξεπερνούν τα 11 τρισ. δολάρια. Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.tbliconference.com/

Συμμετοχή στο συνέδριο

Στην περίπτωση που σας ενδιαφέρει η συμμετοχή σας στο TBLI Conference Europe 2011, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με τη EuroCharity στα τηλέφωνα 210-9271110-29 ή στο E-mail info@eurocharity.org.
Enhanced by Zemanta

Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2011

Τρέχουμε στις 13 Νοεμβρίου για τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου

12 δημοφιλείς Έλληνες θα τρέξουν στον Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών με τα χρώματα της WIND Running Team για καλό σκοπό!

Με τα χρώματα της ομάδας WIND Running Team θα τρέξουν οι Δημήτρης Αργυρόπουλος, Πάνος Βλάχος, Ζέτα Δούκα, Νίκη Κάρτσωνα, Γιάννης Μαμουζέλος, Γιώργος Μανίκας, Νικολέττα Ράλλη, Άρης Σερβετάλης, Ρέα Τουτουνζή, Πόπη Τσαπανίδου, Χρήστος Φερεντίνος και Φανή Χαλκιά στον 29ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών στις 13 Νοεμβρίου.

Οι δημοφιλείς Έλληνες θα είναι οι πρεσβευτές του μηνύματος της WIND Running Team, «Τρέχουμε για Καλό Σκοπό», στηρίζοντας με τη συμμετοχή τους στην ομάδα της το έργο της «Κιβωτού του Κόσμου», καθώς για κάθε έναν «πρεσβευτή», η WIND Ελλάς θα προσφέρει στην Κιβωτό το ποσό των 1000€. 

Η παρουσίαση της ξεχωριστής αυτής ομάδας έγινε χθες το απόγευμα, στην Κιβωτό του Κόσμου. Ο πάτερ Αντώνιος μαζί με παιδιά της Κιβωτού υποδέχτηκαν τα νέα μέλη της ομάδας με ενθουσιασμό και ελπίδα. «Σας ευχαριστούμε που βρίσκεστε κοντά μας αυτήν την ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο. Νιώθουμε λιγότερη μοναξιά και όλοι μαζί μπορούμε να στείλουμε ένα δυνατό μήνυμα κοινωνικής αλληλεγγύης» είπε ο Πάτερ Αντώνιος στους παρευρισκόμενους.

Εκ μέρους της WIND, ο Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της εταιρείας κ. Γιώργος Τσαπρούνης τόνισε για την πρωτοβουλία αυτή: «Η σημερινή εκδήλωση σφραγίζει την προσπάθεια μας να στηρίξουμε την Κιβωτό έχοντας συμμάχους μας 12 πρεσβευτές, που ανταποκρίθηκαν χωρίς δεύτερη σκέψη στην πρόσκλησή μας να τρέξουν εθελοντικά στον Μαραθώνιο με τη WIND Running Team για να ενισχύσουμε το έργο του πατέρα Αντώνιου για τα παιδιά της Κιβωτού. Τους ευχαριστούμε θερμά όπως επίσης ευχαριστούμε και τους 1000 ακόμη δρομείς που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της WIND Running Team για τον 29ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών, προκειμένου να τρέξουν για καλό σκοπό, για να υποστηρίξουν την Κιβωτό του Κόσμου. Δημιουργήσαμε τη μεγαλύτερη ομάδα που έχει ποτέ συμμετάσχει στη διοργάνωση, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι η προσφορά μας ενώνει».

Ως Επίσημος Χορηγός του 29ου Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών, η WIND θέλησε να αναδείξει την κοινωνική αξία του αθλητισμού και της αλληλοϋποστήριξης, μέσα από το μήνυμα «Ένας Αγώνας για Όλους». Εκτός από την πρωτοβουλία της WIND Running Team να τρέξει για καλό σκοπό, η WIND δίνει τη δυνατότητα σε όλους να συμμετέχουν με τον δικό τους τρόπο στον 29ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών και να στηρίξουν την Κιβωτό του Κόσμου από τη σελίδα της εταιρείας στο Facebook (http://www.facebook.com/WindHellas): μέσα από τη Facebook εφαρμογή “I like WIND: Πάτα like και πρόσφερε” για κάθε like η WIND θα δωρίζει 1 ευρώ στην Κιβωτό του Κόσμου.

 Στη φωτογραφία :( από αριστερά ) Οι Πάνος Βλάχος, ο πάτερ Αντώνιος ιδρυτής της Κιβωτού,  Ρέα Τουτουνζή, Γιώργος Τσαπρούνης Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της WIND Ελλάς, Νίκη Κάρτσωνα, Χρήστος Φερεντίνος, Γιάννης Μαμουζέλος και Νικολέττα Ράλλη μαζί με παιδιά της Κιβωτού κατά τη διάρκεια της χθεσινής εκδήλωσης.
Enhanced by Zemanta

Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2011

Μεταμοσχεύσεις: 64 δότες έχουν σώσει 152 ασθενείς

Ενθαρρυντική χρονιά για τις μεταμοσχεύσεις αποδεικνύεται το 2011. Μέχρι στιγμής, οι 64 δότες οργάνων έχουν συμβάλλει στη μεταμόσχευση 152 ασθενών που περίμεναν στις λίστες αναμονής του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ). Από τον Αύγουστο έχει ξεπεραστεί ο αριθμός των δοτών της περσινής χρονιάς, ενώ ο φετινός στόχος των επτά δοτών ανά εκατομμύριο πληθυσμού (77 δότες οργάνων) φαίνεται εφικτός.
 
Τα παραπάνω στοιχεία δόθηκαν στη δημοσιότητα την Τρίτη, από τον πρόεδρο του ΕΟΜ κ. Αν. Χατζή, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργανώθηκε με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων (1η Νοεμβρίου). Την εκδήλωση χαιρέτισε ο υπουργός Υγείας κ. Α. Λοβέρδος, ο οποίος αποχώρησε εσπευσμένα καθώς έπρεπε να παρευρεθεί στο έκτακτο υπουργικό συμβούλιο.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...