Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2011

Η Άννα Βίσση μαγειρισα για καλό σκοπό

Για άλλη μια φορά κοντά στην Κιβωτό του Κόσμου βρέθηκε η WIND Ελλάς στηρίζοντας το φιλανθρωπικό project της πολυμήχανης Gastronomy Team με οικοδεσπότη την Άννα Βίσση και τον Πάτερ Αντώνιο.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο εστιατόριο Bungalow White της Θεσσαλονίκης, η Άννα Βίσση προτείνει το δικό της κυπριακό μενού με αγαπημένα πιάτα και υποδέχθηκε πλήθος κόσμου σε μία… «γευστική» βραδιά, με σκοπό την ενίσχυση του ιδρύματος.

Με τη συμμετοχή της στη συγκεκριμένη εκδήλωση, η WIND για άλλη μια φορά αποδεικνύει τη στήριξή της στην Κιβωτό του κόσμου. Συγκεκριμένα από τις αρχές του 2010 η εταιρεία σχεδίασε και υλοποίησε ένα σύνθετο πλάνο ενεργειών στηρίζοντας το πολύπλευρο έργο της Κιβωτού για τη δημιουργία Κέντρου Μέριμνας & Στήριξης Μητέρας και Παιδιού. Ως αποτέλεσμα επιτεύχθηκε ο αρχικός στόχος της αγοράς του κτιρίου και σήμερα πλέον συνεχίζεται η προσπάθεια για τη ανακατασκευή του ώστε να τεθεί σε λειτουργία και να φιλοξενήσει τα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Ο Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της WIND Ελλάς, κ. Γιώργος Τσαπρούνης που παρευρέθηκε στην εκδήλωση ανέφερε: «Με μεγάλη χαρά συνεχίζουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό των παιδιών της Κιβωτού του Κόσμου και του πατέρα Αντώνιου. Ιδιαίτερα σε δύσκολες περιόδους όπως αυτή που διανύουμε είναι πολύ σημαντικό όλοι μας –με όποιον τρόπο μπορούμε- να δείχνουμε ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ τη στήριξή μας σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη και κυρίως στα παιδιά. Θα ήθελα να συγχαρώ τη Gastronomy Team για την πρωτοβουλία της καθώς και την Άννα που αγκάλιασε αυτή την προσπάθεια».

Η ενέργεια εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της WIND, «Στην Πράξη» και με τον τρόπο αυτό η εταιρεία δείχνει έμπρακτα ότι βρίσκεται κοντά σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και κυρίως παιδιά που έχουν χρήζουν φροντίδας και υποστήριξης.

Λίγα λόγια για την Κιβωτό του Κόσμου

Η Κιβωτός μεριμνά για παιδιά που βίωναν καθημερινά την εγκατάλειψη, το ρατσισμό και τον κοινωνικό αποκλεισμό σε μια από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας, την Ακαδημία Πλάτωνος. Ιδρύθηκε το 1998 από τον εικοσιεξάχρονο τότε πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου με σκοπό να αποτελέσει μια εστία φροντίδας, συμπαράστασης και ελπίδας για το μέλλον των παιδιών αυτών, της «άλλης» Αθήνας.


Η Κιβωτός συγκεντρώνει σήμερα περίπου 300 παιδιά, από βρέφη έως δεκαοκτώ ετών, σε μια πολυθρησκευτική και πολυπολιτισμική κοινότητα που ανθεί και μεγαλουργεί με την αγάπη του Χριστού. Εκτός των εθελοντών που φροντίζουν ανιδιοτελώς τις βασικές ανάγκες των παιδιών όπως σίτιση, ένδυση ψυχαγωγία, περίθαλψη, σxολική ένταξη, άλλοι εθελοντές τα διδάσκουν αφιλοκερδώς φροντιστηριακά μαθήματα , άλλοι τους παρέχουν επαγγελματική κατάρτιση, και όλοι, μαζί με την αγάπη των δωρητών και την αδιάκοπη φροντίδα και προσευχή του πατρός Αντωνίου, συμβάλλουν στην κοινωνική τους ένταξη και καταξίωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...