Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Θερμή υποδοχή στην Αλεξανδρούπολη για τους αθλητές των Special Olympics

Τους αθλητές του Συλλόγου ΑμεΑ «Κότινος» της Αλεξανδρούπολης Βάκη Πεταλούδη και Σταμάτη Παπάζογλου, οι οποίοι επέστρεψαν με χρυσό και χάλκινα μετάλλια στις αποσκευές τους...
συμμετέχοντες στους αγώνες των Special Olympics, υποδέχθηκαν σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης η Τοπική Επιτροπή των Special Olympics, φορείς και εθελοντές.

Ο κολυμβητής Βάκης Πεταλούδης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 25 μέτρα ελεύθερο και χάλκινο μετάλλιο στα 50 μέτρα ύπτιο, ενώ ο Σταμάτης Παπάζογλου κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο στον στίβο, στη σκυταλοδρομία 4 Χ 100 μέτρα...»


«Είμαι πολύ χαρούμενος που εκπροσώπησα την Αλεξανδρούπολη και βασικά την Ελλάδα. Κατάφερα να πάρω ένα μετάλλιο, αν και πήγα για την εμπειρία κυρίως» δήλωσε ο Σταμάτης Παπάζογλου κατά την άφιξη του.

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν, για την αμέριστη συμβολή τους στις επιτυχίες των αθλητών, στην προπονήτρια Δάφνη Δεληγιάννη και την πρόεδρο του αθλητικού συλλόγου ΑΜεΑ της Αλεξανδρούπολης «Κότινος», Έλσα Ταχαή.

Ο Αθλητικός Σύλλογος ΑμεΑ «Κότινος» είναι ο πρώτος αθλητικός σύλλογος για άτομα με αναπηρία που λειτουργεί στην Αλεξανδρούπολη. Στόχος του είναι να δώσει διέξοδο στον αθλητισμό σε πολίτες με κάθε είδους αναπηρία, κινητική ή νοητική, και να προωθήσει κάθε προσπάθεια να γίνει πράξη μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς αλλά με ίσες ευκαιρίες για όλους.

Για την ίδρυσή του πρωτοστάτησε η Έλσα Ταχαή, αθλήτρια της κολύμβησης η οποία πριν από δυο χρόνια τραυματίσθηκε στο πόδι σε τροχαίο ατύχημα και θέλησε να ξεκινήσει μια προσπάθεια ώστε όχι μόνο η ίδια, αλλά και άλλα παιδιά με αναπηρίες να έχουν πρόσβαση σε αθλητικές διοργανώσεις.

Στην υποδοχή στο αεροδρόμιο "Δημόκριτος" παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελος Λαμπάκης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής των Special Olympics και Πρέσβης Καλής Θελήσεως, Νικόλαος Ζαμπουνίδης, η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Γεωργία Νικολάου, ο Πρόεδρος του Αθλητικού Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Αλεξανδρούπολης, Χρήστος Ζιώγας, ο Κήρυκας Εθελοντισμού Special Olympics σε όλη την Ελλάδα, πατέρας Απόστολος Καβαλιώτης, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης και δημοτικός σύμβουλος, Κώστας Θυμιανίδης, καθώς και πλήθος πολιτών που θέλησαν να τιμήσουν και να συγχαρούν από κοντά τους Εβρίτες πρωταθλητές.
http://alexpolisonline.blogspot.com
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...