Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Μια "ανοικτή αγκαλιά" στην Αμοργό

Την 6η για το 2011 εκστρατεία προληπτικής ιατρικής στις ακριτικές περιοχές της Ελλάδας, πραγματοποίησε στις αρχές Ιουνίου, η οργάνωση των Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής και Ιατρικής «ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ».
Στο πλαίσιο του προγράμματος ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ, η ομάδα εθελοντών γιατρών και νοσηλευτών επισκέφθηκε την Αμοργό, προσφέροντας δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε όλους τους κατοίκους.

Συνολικά, διενεργήθηκαν 822 ιατρικές πράξεις. Εξετάστηκαν όλα τα παιδιά (από βρέφη έως 14 ετών), εμβολιάστηκε το 50% του παιδικού πληθυσμού, ενώ σε εξετάσεις (αιμοληπτικές, ορθοπεδικές, οδοντιατρικές, οφθαλμολογικές, γυναικολογικές και ψυχικής υγείας), υποβλήθηκαν μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες.
Η ομάδα των εθελοντών γιατρών και νοσηλευτών της «Ανοικτής Αγκαλιάς», έτυχε ιδιαίτερης υποδοχής και υποστήριξης, τόσο από την Τοπική Αυτοδιοίκηση του κυκλαδίτικου νησιού, όσο και από τούς κατοίκους, που με χαρά και προσμονή, κάθε χρόνο, δέχονται τις ιατρικές υπηρεσίες της οργάνωσης στο Κέντρο Υγείας της Αμοργού.

Το πρόγραμμα πλαισιώθηκε και από την ψυχαγωγική ομάδα της ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΑΓΚΑΛΙΑΣ, προσφέροντας στιγμές χαράς και χαλάρωσης σε μικρούς και μεγάλους, ενώ για τους λιλιπούτειους φίλους επεφύλαξε, όπως πάντα, μικρές εκπλήξεις με δώρα, από τους χορηγούς της εκστρατείας.














ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΦΙΛΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗΣ
«ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ»
Μεσογείων 24- Αθήνα 115 27
Τηλ. 210.77.26.814-15/ Fax 210.77.99.646
Web site: www.fkpanoixtiagalia.gr
e-mail: fkp@otenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...