Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2011

Παρατείνεται η χρηματοδότηση του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι"

Λύση στο πρόβλημα, που αντιμετώπιζε το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" και το οποίο έληγε στις 31/12/2011, δίνεται με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που εγκρίθηκε... από το υπουργικό Συμβούλιο. Όπως αναφέρει η αναπληρώτρια υπουργός Εσωτερικών Φώφη Γεννηματά, με την πράξη αυτή ρυθμίζεται ρητά, εκτός από το θέμα της χρηματοδότησης και η παράταση έως τις 30.6.2012, τόσο του προγράμματος όσο και των συμβάσεων ορισμένου χρόνου του προσωπικού που απασχολείται, σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στα νομικά τους πρόσωπα, για την υλοποίηση της συγχρηματοδοτούμενης κατά το 2011 πράξης στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

Έτσι, εξασφαλίζεται η συνέχιση της παροχής των υπηρεσιών από τους ίδιους εργαζόμενους ανεξάρτητα από την πηγή της χρηματοδότησης (συγχρηματοδοτούμενης ή μη).

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2011

Παπούτσια στη Μαδαγασκάρη, από την INTERAMERICAN

Η φτώχεια που πλήττει τον τρίτο κόσμο αποτελεί θέμα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος στο πρόγραμμα κοινωνικής υπευθυνότητας “Πράξεις Ζωής” της INTERAMERICAN, η οποία συγκέντρωσε και απέστειλε πρόσφατα 1.550 ζεύγη παπουτσιών στη Μαδαγασκάρη.

Η αποστολή οργανώθηκε μέσω του Φιλανθρωπικού και Ιεραποστολικού Κέντρου της Ιεράς Μητρόπολης Νίκαιας, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου προγράμματος υποστήριξης πληθυσμών της Αφρικής. Η INTERAMERICAN ανταποκρίθηκε με αυτή την πρακτική στην ιδέα βοήθειας που προωθήθηκε στο φετινό παγκόσμιο συνέδριο ασφαλιστικών συμβούλων, το οποίο οργάνωσε ο οργανισμός Million Dollars Round Table (MDRT), όπου η εταιρεία έχει κάθε χρόνο την πολυπληθέστερη συμμετοχή διακεκριμένων ασφαλιστών.

Η ενέργεια εκφράζει ιδιαίτερα τη δυναμική της εθελοντικής προσφοράς που έχει αναπτυχθεί στην εσωτερική κοινωνία της INTERAMERICAN με τους “Εθελοντές Ζωής”. Σημειώνεται ότι συνεχίζεται η συλλογή παπουτσιών και η δεύτερη αποστολή θα πραγματοποιηθεί το Πάσχα του 2012.

Φιλανθρωπικό τσάι την Τετάρτη 28/12/2011 στην Αίθουσα Αγ. Αντωνίου στην Παλλάδα Τήνου

Οι εθελοντές της Κάριτας Τήνου σε συνεργασία με τους εθελοντές του Συλλόγου Φίλων του Κέντρου Υγείας Τήνου "Ν. Κόγκος" σας προσκαλούμε σε απογευματινό καφέ και τσάι την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011 στην Αίθουσα του Αγίου Αντωνίου στην Παλλάδα Τήνου, με φιλανθρωπικό σκοπό !!!


ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΗΣ ΚΩΜΗΣ με Χριστουγεννιάτικες μελωδίες.
 
Τα έσοδα θα διατεθούν στις Αδελφές της Μητέρας Τερέζας και στο Χαμόγελο του Παιδιού.
ΤΙΜΗ ΕΙΣΟΔΟΥ 3¤

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ !!!


Επιμέλεια Αντώνης Δελατόλας

Ένα δέντρο γεμάτο γάλα κι αλληλεγγύη για το έργο των Γιατρών του Κόσμου

Για δεύτερη χρονιά  στήθηκε στην Πανεπιστημίου το δέντρο από γάλα για τις ανάγκες των Γιατρών του Κόσμου.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Κυριακή, 25 Δεκεμβρίου 2011

Η σύζυγος του πρωθυπουργού ζωγράφισε με παιδιά από τα Χωριά SOS


Κάθε χρόνο, αυτή τη μέρα, πολλά είναι τα πιτσιρίκια που επιλέγουν να περάσουν το κατώφλι του πρωθυπουργού για να πουν τα κάλαντα. Σήμερα όμως στήθηκε μία διαφορετική γιορτή!

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟ ΕΔΩ

Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011

Στολίζουν πραγματικό έλατο στοΤατόι για τα παιδιά της ΦΛΟΓΑΣ!

Μια  Χριστουγεννιάτικη πρωτότυπη, δροσερή και …φιλοπεριβαλλοντική  πρωτοβουλία  αγάπης, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς  για τα παιδία με καρκίνο διοργανώνουν και φέτος οι Μαραθωνοδρόμοι και δρομείς μεγάλων αποστάσεων που έχουν συγκροτήσει την  εθελοντική  ομάδα υποστηρικτών της «Φλόγας» του ομώνυμου Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια  και του Ξενώνα του.
«Οπως και πέρυσι –  έτσι και εφέτος είπαμε να στολίσουμε το «δενδράκι» των μικρών μας φίλων της Φλόγας, στα πρώην Βασιλικά Κτήματα,στο Τατόι, την επομένη των Χριστουγέννων, τη Δευτέρα 26/12/2011 τρέχοντας παράλληλα, όπως συνηθίζουμε, με την παρέα των Μαραθωνοδρόμων» , λένε οι οργανωτές.
Φέτος τα μέλη της ομάδας των μαραθωνοδρόμων της Φλόγας, επεκτείνουν  την πρόσκλησή τους σε όλους τους ερασιτέχνες αθλητές-δρομείς, σε όλους όσους αγαπούν την φύση και την  «αθλητική»  δραστηριότητα μέσα σε αυτή, σε όσους που αυτήν την ημέρα θέλουν να κάνουν «κάτι άλλο» κάτι διαφορετικό που να «πιάσει τόπο»- για τους ίδιους αλλά – κυρίως – και για τα παιδιά με καρκίνο:
« Πρέπει όλοι να έχουμε φροντίσει να έχουμε μαζί μας από ένα παιχνιδάκι, ή μια χριστουγεννιάτικη μπαλίτσα ( με ένα σχοινάκι για να το κρεμάσουμε) και θα ξεκινήσουμε τρέχοντας να στολίσουμε το δέντρο, αλλά  και  αλλά και να μοιράσουμε  γλυκά (που μπορεί να φέρει ο καθένας μαζί του ), όπως φυσικά και τις ευχές μας και την αγάπη μας. Οσοι επίσης  θελουν – καθαρά προαιρετικά – μπορούν να βοηθήσουν με κάποιο χρηματικό ποσό την «Φλόγα»   για την λειτουργία του Ξενώνα και τις  άλλες δράσεις της», λένε.
Το ραντεβού είναι για  στις 26/12/2011 στις 8.30 το πρωί στην μπάρα της εισόδου των πρώην Βασιλικών Κτημάτων στο Τατόι δίπλα στην ταβέρνα «Λεωνίδας».

Οδηγίες για όσους θέλουν να πάνε :
Κατευθυνόμαστε στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας (στο ρεύμα προς Λαμία) και βγαίνουμε αριστερά στην έξοδο της Βαρυμπόμπης. Στην αρχή ο δρόμος έχει στροφές δίπλα στην ρεματιά και στην συνέχεια υπάρχει μια μεγάλη ευθεία. Στο τέλος της ευθείας κάνουμε πλάγια δεξιά και μετά από λίγο συναντάμε την είσοδο των κτημάτων. Δίπλα από την είσοδο υπάρχει η ταβέρνα «Λεωνίδας». που είναι και το σημείο συνάντησης μας, στις 08.30.

Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2011

ΤΟ DANCE FOR A CAUSE ΣΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ SOS ΤΗΣ ΒΑΡΗΣ

Στις 11 Δεκεμβρίου 2011 το DANCE FOR A CAUSE διοργάνωσε μια αξέχαστη μέρα για τα παιδιά του χωριού SOS της Βάρης. Ξεκινώντας και καλωσορίζοντας τα παιδιά σε χαλαρούς ρυθμούς με Face Painting και ζωγραφική, κανείς δεν περίμενε το πως θα εξελισσόταν η ημέρα τους!

Γυμνάστηκαν με Yoga, Laughter Yoga, Aerobics από την GRAFTS, Tai ChiKick BoxingCapoeira και Ελληνορωμαϊκή Πάλη, αθλήματα που τα περισσότερα από αυτά ερχόντουσαν σε επαφή για πρώτη φορά και συμμετείχαν με μεγάλο ενθουσιασμό.
Ολοκληρώνοντας  τις αθλοπαιδιές τους, 100 και πλέον  ποδηλάτες κατέληξαν την ποδηλατοβόλτα  τους στο παιδικό χωριό SOS βοηθώντας το DANCE FOR A CAUSE να μεταφέρει τα 3 και πλέον φορτηγά γεμάτα ρούχα, τρόφιμα, παιχνίδια και είδη πρώτης ανάγκης που συγκέντρωσε για τα παιδιά του χωριού. Οι ποδηλάτες παρέδωσαν παιχνίδια και μπαλόνια αλλά και διέθεσαν τα ποδήλατά τους στα παιδιά για βόλτες μέσα στο χωριό! Ένα θέαμα που σίγουρα θα μείνει αξέχαστο στα παιδικά τους μάτια!!!
Ακολούθησε  πάρτυ με ατελείωτο χορό και διασκέδαση με djs τους ίδιους τους πιτσιρικάδες και η μέρα απογειώθηκε με την εκπληκτική και γεμάτη ενέργεια εμφάνιση των 15 50 που ντύθηκαν παιδιά και χάρισαν αξέχαστες στιγμές στους παρευρισκόμενους αλλά περισσότερο στα ίδια τα παιδιά που έπαιξαν μουσική και τραγούδησαν με το αγαπημένο τους συγκρότημα. Η μέρα έκλεισε με τους 15 50 να παραχωρούν την θέση τους στα παιδιά για να παίξουν τα κάλαντα σε ραπ ύφος και ένα τραγούδι που στοίχους και μουσική έγραψαν τα ίδια τα παιδιά του χωριού SOS.
Το σημαντικότερο  ήταν ότι τα παιδιά πήραν ατελείωτη  αγάπη και ζεστές αγκαλιές από όλους τους εθελοντές της διοργάνωσης, που σίγουρα τα χρειάζονται περισσότερο και από οποιοδήποτε παιχνίδι και από οποιαδήποτε εκδήλωση που θα τους χαρίσει όμορφες στιγμές!
Γεννήθηκαν  σχέσεις που σίγουρα δεν θα τελειώσουν ποτέ....
Γιατί τελικά όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε την διαφορά....
Enhanced by Zemanta

Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2011

Παίζουν μπάλα για τα παιδιά της «Φλόγας», τα παιδιά με καρκίνο

Παίζουν μπάλα για τα παιδιά της «Φλόγας», τα παιδιά με καρκίνο! Οχι μόνο τα 90 λεπτά του αγώνα, αλλά και χιλιάδες λεπτα από την καθημερινότητά τους  τα διαθέτουν για να ενισχύσουν τον Ξενώνα των παιδιών, τον Ξενώνα του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια.

 Είναι η ποδοσφαιρική ομάδα που έχουν οργανώσει γονείς- μέλη αλλά  και φίλοι της Φλόγας και πολλές φορές κάθε μήνα όλο το χρόνο, παίζουν με ερασιτεχνικές ομάδες, παρέες από φορείς, γειτονιές, εργοστάσια και εταιρίες, παλαίμαχους ποδοσφαιριστές, βουλευτές, νεολαίους  κλπ και τα έσοδα από τα εισιτήρια και κυρίως από τους  «εράνους» που κάνουν επίπολλές μέρες οι «αντίπολοι» τα διαθέτουν για τον Ξενώνα!
Την Τετάρτη έγινε ένας πολύ ωραίος ποδοσφαιρικός αγώνας στο γήπεδο «Παντελής Νικολαίδης», στο χώρο της Αρσης Βαρών στη Νίκαια: από την μιά η  νωση Παλαιμάχων Πειραιά και Εθελοντών Αχαρνών Θρακομακεδόνων ( με Μποτίνο, Ιντζόγλου, Μουσούρη, Σταυρόπουλο, τον Δήμαρχο Νίκαιας κλπ στη σύνθεσή τους) και από την άλλη οι φίλοι της «Φλόγας». Το σκορ 1-1.
 Το υπόλοιπο πρόγραμμα του Δεκεμβρίου για τους ποδοσφαιρικούς αγώνες της Φλόγας έχει ως εξής:
- Στις 6/12, ώρα 20.00: αγώνας με Ερμή Ηρακλείου στο Ηράκλειο, δημοτικό γήπεδο στην οδό Πρασίνου Λόφου. Στις 18-12-2011, ημέρα Κυριακή θα γίνει αιμοδοσία στα γραφεία του Ερμή Πράσινου Λόφου στο Ηράκλειο για την προώθηση των σκοπών της Φλόγας.
- Στις  21/12 ώρα 18:00  με ομάδα Intracom  στο γήπεδο τέρμα Αγ. Τριάδος, Παιανία
- Στις 23/12, ώρα 20:30  με την ομάδα της Ηλιούπολης, στο γήπεδο Ηλιούπολης Λ. Εθνάρχου Μακαρίου και Κωνσ/ντοπούλου.
Υπεύθυνος της ομάδας της Φλόγας είναι  ο εθελοντής κ. Μιχάλης Πατσούρας-  φυσικός, αποσπασμένος από το Υπουργελιο Παιδείας στο σχολείο του Ξενώνα της Φλόγας.
Πληροφορίες: Φλόγα Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια,
Αθήνα
: Αιγίου 6-8 115-27 Γουδί,
Τηλ : 210-7485000
 Ιστοσελίδα:http://www.floga.org.gr/

Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2011

Μωρά στα αζήτητα και οι «μητέρες ανάγκης»

Στην Ελλάδα του 2011 ακόμη ένα καρφί «πληγώνει» την καρδιά της πολύπαθης κοινωνίας μας. Βρέφη λίγων ωρών εγκαταλείπονται στα «αζήτητα» των δημόσιων μαιευτηρίων και νοσοκομείων, πριν ακόμη καλά-καλά ανοίξουν τα ματάκια τους, πριν ακόμη μυρίσουν τη σάρκα της μάνας τους.

Τότε αναλαμβάνουν δράση οι «μητέρες ανάγκης», προσφέροντας με την ψυχή τους τη φροντίδα, την αγκαλιά και την αγάπη που τόσο πολύ χρειάζονται τα νεογέννητα...


Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2011

INTERAMERICAN: Σημαντική βελτίωση των επιδόσεων κοινωνικής υπευθυνότητας

Τον φετινό Απολογισμό Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, με έτος αναφοράς το 2010, παρουσίασε σε εκδήλωση που οργάνωσε για τα ενδιαφερόμενα μέρη η INTERAMERICAN. Πρόκειται για την τρίτη εν συνεχεία ετήσια έκθεση κοινωνικής υπευθυνότητας της εταιρείας, τη μοναδική που εκδίδεται στην ελληνική ασφαλιστική αγορά σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο αναφοράς Global Reporting Initiative (GRI-G3), ενώ παράλληλα από τον εν λόγω Απολογισμό η INTERAMERICAN λογοδοτεί και ως προς το πρότυπο των 10 αρχών του Οικουμενικού Συμφώνου (Global Compact) του ΟΗΕ, του οποίου αποτελεί μέλος.
Ο Απολογισμός  εκτείνεται σε πέντε διακριτά πεδία  ενδιαφέροντος που είναι η εταιρική διακυβέρνηση, η αγορά, οι ανθρώπινοι πόροι, η κοινωνία και το περιβάλλον και περιλαμβάνει την καταγραφή πρωτοβουλιών, καλών πρακτικών και μεγεθών επί του αποτελέσματος όσον αφορά:
    • στη συμμετοχικότητα, διαφάνεια και ακεραιότητα στη διακυβέρνηση,
  • στην καινοτομία και τον επαγγελματισμό στα ασφαλιστικά συστήματα και προγράμματα και στις παρεχόμενες υπηρεσίες,
  • στη διαχείριση της σχέσης με τους ασφαλισμένους και στο πλαίσιο της πελατοκεντρικής πολιτικής,
  • στις διαδικασίες, τα συστήματα διοίκησης της απόδοσης και ανταμοιβής, τις πολιτικές ευκαιριών, ανάπτυξης και παροχών για το ανθρώπινο δυναμικό,
  • στην εφαρμογή περιβαλλοντικών πρακτικών διαχείρισης φυσικών πόρων και στην εταιρική περιβαλλοντική συμπεριφορά,
  • στη συνεισφορά στις πιο ευαίσθητες περιοχές της κοινωνικής ζωής (φροντίδα της υγείας, αντιμετώπιση κινδύνων, υποστήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων, προστασία φυσικού περιβάλλοντος, ενίσχυση παιδείας και πολιτισμού).

Ο Γ. Κώτσαλος, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, προλόγισε την παρουσίαση τονίζοντας ότι η κοινωνική υπευθυνότητα εδραιώνει την αξιοπιστία της INTERAMERICAN καθώς διαπερνά και χαρακτηρίζει όλες τις δραστηριότητές της, αποτελώντας πλέον στοιχείο της στρατηγικής της εταιρείας. 
Ο Κ. Ευαγγελινός, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, παρουσίασε την αξιολόγηση των 40 εκθέσεων ΕΚΕ που εκδόθηκαν φέτος στην Ελλάδα κατά το πρότυπο GRI. Σύμφωνα με την αξιολόγηση που διεξήγαγε σε εύρος 119 ειδικών δεικτών το Εργαστήριο Επιχειρησιακής Περιβαλλοντικής Πολιτικής και Διαχείρισης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ο Απολογισμός ΕΚΕ της INTERAMERICAN μοιράζεται την 3η θέση με του Απολογισμούς της Εθνικής Τράπεζας και του ΟΤΕ (στην 1η θέση η έκθεση της εταιρείας ΤΙΤΑΝ, στη 2η των εταιρειών CocaCola 3Ε και Ελληνικά Πετρέλαια). 
Η έκθεση της INTERAMERICAN έχει σημειώσει πρόοδο 9 μονάδων από πέρυσι φθάνοντας την επίδοσή της στο 43% της απόλυτης βαθμολογίας, ενώ ο μέσος όρος επίδοσης των 40 εκδοθέντων Απολογισμών σημείωσε πρόοδο 5 μονάδων (26%). Ο ομιλητής χαρακτήρισε εντυπωσιακή την εξέλιξη της εταιρείας σε σε ένα ευρύτερο πλαίσιο κοινωνικής υπευθυνότητας που δεν έχει ωριμάσει ακόμη στην Ελλάδα. Αξίζει να τονιστεί ότι ο φετινός Απολογισμός ΕΚΕ της INTERAMERICAN περιλαμβάνεται μαζί με άλλους δύο Απολογισμούς από την Ελλάδα στο επίπεδο advanced του Global Compact του ΟΗΕ, ενώ έχει προχωρήσει στο επίπεδο B+ ως προς το πρότυπο αναφοράς GRI-G3.  
Εκ μέρους των συνεργατών συμβούλων για  την έκδοση, η Κ. Κατσούλη, Διευθύντρια  της Sustainable Development, αναφέρθηκε στη μεθοδολογία σύνταξης του Απολογισμού και στη σχετική εκπαίδευση και πιστοποίηση γνώσεων για το GRI που έχουν τα εμπλεκόμενα στελέχη της INTERAMERICAN. Σημειώνεται η συμβουλευτική συνεργασία στην έκδοση και της Terra Nova.
Την έμπρακτη ενσωμάτωση της ΕΚΕ στην εταιρική στρατηγική ανέπτυξε ο Γ. Ρούντος, Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων και ΕΚΕ, που υπογράμμισε τη σημασία της έκθεσης ως εργαλείου για διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους και την ιδιαίτερη ευαισθησία και δέσμευση της εταιρείας για τη διάδοση της ιδέας χωρίς στρεβλώσεις στην επιχειρηματική κοινότητα, μέσα από συμπράξεις και συμμετοχές της INTERAMERICAN σε διεθνή και ελληνικά δίκτυα, όπως είναι το Global Compact και το UNEP FI του ΟΗΕ για το περιβάλλον, το Δίκτυο ΕΚΕ, το Δίκτυο Προαγωγής Υγείας στους χώρους εργασίας, η Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας κ.ά.
Τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στα κεφάλαια «Εταιρική Διακυβέρνηση» και «Ανθρώπινο Δυναμικό» έχει επαληθεύσει ο εξωτερικός ανεξάρτητος φορέας TUV Hellas. 
Enhanced by Zemanta

Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2011

Πληρώνονται οι εργαζόμενοι στο "Βοήθεια στο Σπίτι" στην Κέρκυρα

Με Απόφαση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Σπυρίδωνα Σπύρου, εγκρίθηκε διάθεση πίστωσης ύψους 448.463,33€, σε βάρος των πιστώσεων του έργου, με τίτλο: «Ενέργειες ενίσχυσης της Κοινωνικής Συνοχής και βελτίωση της ποιότητας Ζωής ηλικιωμένων και ατόμων που χρήζουν κατ’ οίκων βοήθειας στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων».

Το ποσό αυτό εγκρίνεται προκειμένου να καταβληθούν οι δαπάνες μισθοδοσίας του προσωπικού των δομών που υλοποιούν τα προγράμματα Βοήθεια στο Σπίτι / Κοινωνική Μέριμνα του Δήμου Κέρκυρας, για την χρονική περίοδο από 01-1-2011 έως 30-06-2011.

Σε πρώτη φάση θα καταβληθεί άμεσα το 75% του ανωτέρω ποσού (σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 25634/ΕΥΣ/3472/8.6.2011 εγκύκλιο του ΥΠ.ΟΙ.Α.Ν.), ενώ η αποπληρωμή πρόκειται να καταβληθεί μετά από συμψηφισμό με το ποσό που θα λάβουν οι Δομές/ Φορείς υλοποίησης του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής ζωής μέσω παροχής κατ’ οίκον υπηρεσιών φροντίδας σε εξαρτώμενα μέλη των οικογενειών ανέργων και αναγνωρισμένα επαπειλούμενα με ανεργία εργαζομένων που ωφελούνται από ευεργετικές πολιτικές απασχόλησης» με δικαιούχο την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ).

Ο συνυπολογισμός αυτός είναι απαραίτητος για το οριστικό «κλείσιμο» της χρηματοδότησης από εθνικούς πόρους.

Ως τελικός δικαιούχος ορίζεται ο Δήμος Κέρκυρας και ο οποίος θα καταβάλει την πρώτη δόση στους εργαζόμενους των δομών του Δήμου.

Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2011

Αυγενάκης: Ο Εθελοντισμός δεν είναι πολυτέλεια

«Η 5η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια μέρα Εθελοντισμού, μας υπενθυμίζει ότι ο εθελοντισμός είναι ένα θέμα που μας αγγίζει όλους, ανεξαρτήτως κοινωνικής τάξης και επαγγελματικής ιδιότητας. Δεν αποτελεί πολυτέλεια των ολίγων και συνήθως ευκατάστατων, αλλά συνιστά μια επιμορφωτική λειτουργία όλων ανεξαιρέτως των ενεργών πολιτών, που ενδυναμώνει την κοινωνική αλληλεγγύη, ενισχύει την ενεργό συμμετοχή και τη συνύπαρξη, προσδίδοντας νέο περιεχόμενο στη ζωή μας.

Εθελοντισμός είναι η αυθόρμητη, ενσυνείδητη και ανιδιοτελής προσφορά της ανθρώπινης ενέργειας για τη θεραπεία της ανάγκης του πλησίον. Οι ρίζες του εθελοντισμού είναι βαθιές μέσα στην Ελληνική ιστορία και τη διαχρονική εξέλιξη της κοινωνίας μας. Ιστορικά, η ενισχυμένη κοινωνική συμμετοχή και η αλληλεγγύη είναι συνυφασμένες με κρίσιμες περιόδους της ιστορίας μας και αποτέλεσαν την κινητήριο δύναμη να πετυχαίνουμε πάντοτε δύσκολους στόχους.

Σε αυτές τις πρωτοφανώς κρίσιμες, ιστορικές στιγμές που βιώνουμε, οι αξίες του εθελοντισμού μπορούν να αποτελέσουν δύναμη ελπίδας ότι όλοι μαζί, ενωμένοι και αλληλέγγυοι μπορούμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματά μας. Η Δημοκρατική Συμμαχία, στηρίζει τις εθελοντικές δράσεις, θεωρώντας πως αποτελούν πηγή ανάδειξης υγιών δυνάμεων συνεργασίας από την κοινωνία, βασικό μοχλό άρσης των ανισοτήτων και καταπολέμησης του κοινωνικού αποκλεισμού».

Αποκατάσταση του ποσοστού αναπηρίας από 67% και άνω, σε πάσχοντες από αναιμία και σε μεταμοσχευμένους

Δέσμευση Κουτρουμάνη στην κ. Περλεπέ

Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, επικοινώνησε ξανά χθες Τρίτη 29 Νοεμβρίου με τον Υπουργό Εργασίας κύριο Γιώργο Κουτρουμάνη και του επανέλαβε το αίτημα που του είχε απευθύνει πριν λίγες μέρες, να δίνεται ποσοστό αναπηρίας από 67% και άνω και όπως ίσχυε, για πάσχοντες από Θαλασσαιμία (Μεσογειακή Αναιμία), Δρεπανοκυτταρική Νόσο (Δρεπανοκυτταρική και Μικροδρεπανοκυτταρική Αναιμία) και σε μεταμοσχευμένους.

O κ. Κουτρουμάνης διαβεβαίωσε τη βουλευτή ότι, στις αμέσως επόμενες μέρες, θα βγει καινούργια απόφαση που θα αποκαθιστά την αδικία και θα επαναφέρει το ποσοστό αναπηρίας από το 67% και άνω, για τις παραπάνω περιπτώσεις ασθενών.

Λίγο πριν την επικοινωνία της αυτή με τον Υπουργό Εργασίας, η κυρία Περλεπέ είχε επιχειρηματολογήσει για το θέμα αυτό και στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής στην οποία συμμετέχει, και είχε τεκμηριώσει το δίκαιο του αιτήματος, ενώπιον του Υφυπουργού Υγείας κυρίου Μιχάλη Τιμοσίδη.

Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2011

Χριστουγεννιάτικο Φιλανθρωπικό Bazaar υπέρ του «Χαμόγελου του Παιδιού»

Το Mediterranean College, διοργανώνει στις εγκαταστάσεις του Φιλανθρωπικό Χριστουγεννιάτικο Bazaar, υπέρ του «Χαμόγελου του Παιδιού», την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, από 15:00 έως 21:00.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν σε προσιτές τιμές δώρα και να πραγματοποιήσουν τις Χριστουγεννιάτικες αγορές τους για τα αγαπημένα τους πρόσωπα, υποστηρίζοντας έτσι την προσπάθεια του «Χαμόγελου του Παιδιού», να προσφέρει φροντίδα σε όλα τα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Με αφορμή την έλευση των Χριστουγέννων, για μια ακόμη φορά το Mediterranean College, μεταφέρει το δικό του μήνυμα ελπίδας που ζεσταίνει τις καρδιές όλων, χαρίζοντας το χαμόγελο σε εκατοντάδες παιδιά. Περισσότερες πληροφορίες: Mediterranean College, Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, Αθήνα, τηλ.: 210 8899630.
Enhanced by Zemanta

ΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 29ος  Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών με επίσημο χορηγό & ονομαστικό χορηγό στους Αγώνες δρόμου των 5 & 10χλμ. την WIND Ελλάς.

Συνολικά  18.500 δρομείς, έλληνες και ξένοι, έλαβαν θέσεις την Κυριακή 13 Νοεμβρίου το πρωί στο Παναθηναϊκό Στάδιο, στην εκκίνηση των Αγώνων Δρόμου 5χλμ & 10χλμ αλλά και στον Μαραθώνα στην εκκίνηση της Κλασικής Διαδρομής των 42.195 χλμ. Παράλληλα με τη συμμετοχή τους, οι δρομείς συνέβαλαν στην πρωτοβουλία κοινωνικής αλληλεγγύης της WIND για τη στήριξη του έργου της Κιβωτού Του Κόσμου.  
Μέσω μιας σειράς «μηχανισμών» που ενεργοποίησε πριν αλλά και κατά τη διάρκεια των αγώνων, η εταιρεία κατάφερε να συγκεντρώσει το ποσό των 40.000€ για τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου. Την επιταγή με το ποσό που συγκεντρώθηκε είχαν τη χαρά να παραδώσουν οι ίδιοι οι πρεσβευτές στον πάτερ Αντώνιο και τα παιδιά της Κιβωτού χτες το απόγευμα στο κατάστημα WIND, που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Μαρούσι.
Για πρώτη φορά η WIND Running Team έδωσε το δυναμικότερο παρόν που έχει δώσει ποτέ ομάδα στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση, με 1.000 δρομείς οι οποίοι έλαβαν μέρος σε όλους τους αγώνες (5χλμ., 10χλμ. και Μαραθώνιος). Με τη συμμετοχή τους, οι δρομείς συνεισέφεραν στην εκστρατεία για την ενίσχυση της Κιβωτού του Κόσμου καθώς για καθέναν η WIND δωρίζει 10 ευρώ στα παιδιά της Κιβωτού.
Ακόμα, μία ομάδα από δημοφιλείς Έλληνες έλαβαν επίσης μέρος στον αγώνα με τα χρώματα της WIND Running Team. Οι Πάνος Βλάχος, Ζέτα Δούκα, Νίκη Κάρτσωνα, Γιώργος Μανίκας, Νικολέτα Ράλλη, Ρέα Τουτουνζή και Χρήστος Φερεντίνος, ως πρεσβευτές της WIND Running Team και του μηνύματος της ομάδας στήριξαν με τη συμμετοχή τους το έργο της «Κιβωτού του Κόσμου», καθώς για κάθε έναν «πρεσβευτή», η WIND προσέφερε στην Κιβωτό το ποσό των 1000€.
Η WIND έδωσε επίσης τη δυνατότητα σε όλους τους δρομείς του 29ου Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών να συνεισφέρουν στην Κιβωτό του Κόσμου. Απλά πατώντας πάνω στον τάπητα της ΑΨΙΔΑΣ ΑΓΑΠΗΣ με τη σήμανση «I like WIND – Πάτα like και πρόσφερε» η οποία βρίσκονταν περίπου χλμ πριν τον τερματισμό, επί της Βας. Σοφίας, ενίσχυαν κατά 1 ευρώ το ποσό για την Κιβωτό του Κόσμου.
Παράλληλα, μέσα από την ειδική εφαρμογή «Πάτα  Like και Πρόσφερε» στη Facebook σελίδα της WIND, η εταιρεία έδωσε σε όλους τη δυνατότητα να στηρίξουν το έργο της Κιβωτού προσφέροντας 1€ για κάθε Like, συγκεντρώνοντας μέσα από την πρωτοβουλία αυτή 10.213€.

Διάσημοι γονείς και παιδιά στο πλευρό των ατόμων με ειδικές ανάγκες!

Το Σάββατο ήταν η παγκόσμια ημέρα των ατόμων με ειδικές ανάγκες! Έτσι πολλοί διάσημοι γονείς και όχι μόνο βρέθηκαν με τα παιδιά τους στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Λούνα Παρκ, "Τα Αηδονάκια".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΠΟΙΟΙ ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΠΗΓΑΝ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2011

Στο θεραπευτήριο χρόνιων παθήσεων της Αυλίδας ο Σύλλογος Φίλων Στ. Καζαντζίδη

Με αφορμή την σημερινή μέρα που είναι Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία, ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ Νομού ΕΥΒΟΙΑΣ «ΥΠΑΡΧΩ» ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ ,συνεχίζοντας την ευαισθησία που είχε και ο μεγάλος απών Στέλιος Χαραλάμπους Καζαντζίδης, πρόσφερε χθές το μεσημέρι, ένα δίωρο μουσικό πρόγραμμα, στο θεραπευτήριο χρόνιων παθήσεων της Αυλίδας.

Οι μουσικοί που συμμετείχαν αφιλοκερδώς ήταν ο Παναγιώτης Νικολάου (μπουζούκι τραγούδι) ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος (κιθάρα τραγούδι) και ο Γιώργος Τσακλάνος (τραγούδι).

Μια μουσική εκδήλωση που συγκίνησε μέχρι δακρύων τους πάντες, από διευθυντή, προσωπικό, αλλά και κυρίως τους τρόφιμους, που συμμετείχαν τραγουδώντας και χορεύοντας όλα τα τραγούδια που είπαν οι καλλιτέχνες.

Μια μουσική εκδήλωση που συνέβαλε στον ψυχικό κόσμο των τροφίμων όσο μια μακροχρόνια θεραπεία φαρμάκων.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο διευθυντής δεν εύρισκε λόγια για ευχαριστίες.

Και φυσικά ο πρόεδρος του Συλλόγου Χρήστος Κουτσαύτης υπενθύμισε την υπόσχεση πως είναι πάντα στο πλευρό του θεραπευτηρίου.

* Αποχωρώντας από το θεραπευτήριο, ο ποιητής του συλλόγου Μιχάλης Συμεών Μηχαηλίδης, εμπνεύστηκε και έγραψε ένα ποίημα

Ψαλιδίζουν επιδόματα σε ΑΜΕΑ

Σημαντικές περικοπές σε επιδόματα και παροχές ατόμων με αναπηρία, προβλέπει ο νέος κανονισμός προσδιορισμού ποσοστού αναπηρίας του υπουργείου Εργασίας.

Όπως δήλωσε σε πρωϊνή ραδιοφωνική εκπομπή ο Γιάννης Βαρδακαστάνης, πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, άμεσα επηρεάζονται τα άτομα που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση, τα άτομα με αυτισμό, μεσογειακή αναιμία, διαβήτη, όσοι πάσχουν από AIDS, αφού τα ποσοστά μειώνονται σε βαθμό τέτοιο που βρίσκονται οριακά μέσα στα πλαίσια για να δικαιούνται προνοιακά επιδόματα και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Τόνισε ακόμα ότι ζητήθηκαν οι απόψεις των αναπήρων για το νέο κανονισμό εκτίμησης αναπηρίας, αφού προηγουμένως είχε συνταχθεί.


H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Αυγενάκης για ΑΜΕΑ: "Ας είμαστε εμείς εκεί, όπου το κράτος ακόμα δεν έχει φτάσει…"

Ο βουλευτής της ΔΗΜ. ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ Λευτέρης Αυγενάκης σε δήλωση του για την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας αναφέρει τα εξής:

«H 3η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί από το 1992 ως Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες. Η σημερινή ημέρα μπορεί να αποτελέσει αφορμή να αναλογιστεί η Οργανωμένη Πολιτεία, αλλά και ο κάθε πολίτης την ευθύνη που του αναλογεί. Στόχος της Ελληνικής Πολιτείας, αλλά και αναφαίρετο δικαίωμα των ίδιων των ατόμων με ειδική αναπηρία είναι να αποτελούν ισότιμο μέρος της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής του τόπου.
Δεδομένο είναι όμως ότι είναι και στο χέρι όλων μας, και όχι μόνο της Πολιτείας, να αλλάξουμε την καθημερινότητα μερικών δεκάδων συμπολιτών μας. Δεν μπορεί πάντα ένα κράτος «πανταχού παρόν», ένα κράτος «αστυνόμος», να λύνει κάθε είδους προβλήματα που ο καθένας από εμάς μπορεί εύκολα να ρυθμίσει. Ας ξανασκεφτούμε λοιπόν τους συνανθρώπους μας την επόμενη φορά που θα παρκάρουμε σε ράμπα για ΑμΕΑ, ας το ξανασκεφτούμε πριν τοποθετήσουμε επιπρόσθετα εμπόδια στις υπάρχουσες υποδομές. Ας μεριμνήσουμε όλοι μας, και ο καθένας από εμάς ξεχωριστά, να διευκολύνουμε την πρόσβαση των συνανθρώπων μας σε μέσα μαζικής μεταφοράς και δημόσιους χώρους. Ας είμαστε εμείς εκεί, όπου το κράτος ακόμα δεν έχει φτάσει…»

Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες) καθιερώθηκε να εορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου από το 1992, επειδή εκείνη την ημέρα η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε το Πρόγραμμα δράσης για τα ΑΜΕΑ.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία.

Το 7-10% του παγκόσμιου πληθυσμού πάσχει από μια αναπηρία, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να υπάρχουν περισσότεροι από 500 εκατομμύρια άνθρωποι με ειδικές ανάγκες. Το 80% κατ’ εκτίμηση ζει σε αναπτυσσόμενες χώρες
. Πηγή: sansimera.gr

Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2011

Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

English: The Red ribbon is a symbol for solida...
Image via Wikipedia
Η 1η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS το 1988, με απόφαση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας και στη συνέχεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Το AIDS είναι μία από τις φονικότερες επιδημίες στην παγκόσμια ιστορία. Γύρω στα 25.000.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ 33.000.000 είναι φορείς του ιού HIV.

Η σεξουαλική επαφή αποτελεί τον κύριο τρόπο μετάδοσης του HIV.

Παρά την παγκόσμια προσπάθεια ελέγχου, η επιδημία HIV/AIDS συνεχίζει να παραμένει ανεξέλεγκτη στις περισσότερες χώρες του κόσμου, ιδιαίτερα της Υποσαχάρειας Αφρικής.

Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), ο κίνδυνος στη χώρα μας μοιάζει αμελητέος, χωρίς να υπάρχει εφησυχασμός, αφού η λοίμωξη παρουσιάζει αυξητική πορεία.

Σημαντική μείωση παρατηρείται στους θανάτους από AIDS, λόγω των νέων θεραπειών, που εφαρμόζονται. Πηγή: sansimera.gr
Enhanced by Zemanta

Ψάχνουν λεφτά για την "Βοήθεια στο Σπίτι"

Το υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με τα άλλα συναρμόδια υπουργεία, αναζητά επιπλέον πόρους από τον προϋπολογισμό του για τη χρηματοδότηση του Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι, τα επόμενα έτη, όπως αναφέρει σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης.

Ο υπουργός επισημαίνει ότι μετά την 31.12.2011, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, προβλέπεται η δυνατότητα της μεταφοράς από το Λογαριασμό της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων, που τηρείται στο Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών, ποσών μέχρι του ύψους των 35.000.000 ευρώ ετησίως για τη χρηματοδότηση και υλοποίηση προγραμμάτων "Βοήθεια στο Σπίτι".

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...