Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Μπακογιάννη: "Ξέχασαν" από τον ΕΟΠΠΥ τα σωματεία αποκατάστασης παίδων με κινητικές και νοητικές αναπηρίες

Τα προβλήματα στη λειτουργία σωματείων αποκατάστασης παίδων με κινητικές και νοητικές αναπηρίες θέτει με ερώτησή της στη Βουλή η πρόεδρος της ΔΗΜ. ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ, Ντόρα Μπακογιάννη και τονίζει:

"Η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών, το ΚΑΣΠ, η ΕΛΕΠΑΠ και η «ΘΕΟΤΟΚΟΣ», αποτελούν φιλανθρωπικά μη κερδοσκοπικά σωματεία αποκατάστασης παιδιών με κινητικές και νοητικές αναπηρίες. Αυτά τα σωματεία παρόλο το σπουδαίο έργο που επιτελούσαν δεν επαρκούσαν γιατί δεν είχαν θέσεις για όλα τα παιδιά, δεν λειτουργούσαν απογευματινές ώρες για να εξυπηρετήσουν εργαζόμενους γονείς και δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν άλλα περιστατικά όπως αυτισμό, σύνδρομα, προβλήματα συμπεριφοράς λόγου και μάθησης.
Αυτοί οι ιδιωτικοί χώροι οι οποίοι λειτουργούν από τότε μέχρι σήμερα ως νομικά πρόσωπα, καλύπτουν τις πάγιες ανάγκες όχι μόνο παιδιών με αναπηρία αλλά και φυσιολογικών παιδιών που χρήζουν παρέμβασης για να μπορέσουν να διακριθούν στο σχολείο αλλά και στην κοινωνία του αύριο. Πέρα από τις ανάγκες των παιδιών, οι χώροι αυτοί βοηθούν και τους γονείς ηθικά, ψυχολογικά και συμβουλευτικά για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις πολλαπλές απαιτήσεις των παιδιών τους.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...