Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Πρωτοβουλίες κοινωνικής ευθύνης της INTERAMERICAN με εστίαση στις ανάγκες των παιδιών

Διοικητικά στελέχη της INTERAMERICAN και εκπρόσωποι της ActionAid
Συνεργασίες διάρκειας με UNICEF, ActionAid και Χαμόγελο του Παιδιού 
Στο κλείσιμο του 2011 η INTERAMERICAN με σειρά πρωτοβουλιών ενδυνάμωσε τις σχέσεις σταθερής υποστήριξης που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια  με οργανώσεις απόδοσης σημαντικού έργου για τα παιδιά διεθνώς και στην Ελλάδα, όπως είναι η UNICEF, η ActionAid και το Χαμόγελο του Παιδιού. 
Λ. Κανελλόπουλος,(UNICEF) Γ. Ρούντος (INTERAMERICAN)
Η εταιρεία ήταν για τρίτη εν συνεχεία χρονιά αποκλειστική χορηγός της μεγάλης διαπολιτισμικής γιορτής που οργανώνει σε ετήσια βάση η UNICEF, με στόχο την ανάδειξη των δικαιωμάτων του παιδιού στην αξιοπρεπή διαβίωση, την εκπαίδευση και την υγεία. Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου στο κλειστό γυμναστήριο του Μέτς στο Παγκράτι υπό την αιγίδα του δήμου Αθηναίων, συμμετείχαν περί τα 800 παιδιά απόρων οικογενειών, μεταναστών, προσφύγων, ιδρυμάτων και μαθητές σχολείων. Η συνεργασία της INTERAMERICAN με τη UNICEF αφορά σε δραστηριότητες, κυρίως, του οργανισμού εντός της Ελλάδος.
Παράλληλα, η εταιρεία αύξησε τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα “Αναδοχή Παιδιού” της ActionAid, το οποίο υποστηρίζει από το 2009, αναλαμβάνοντας φέτος 67 αναδοχές παιδιών από τριτοκοσμικές περιοχές που πλήττονται από τη φτώχεια και την έλλειψη πόρων για την κάλυψη στοιχειωδών αναγκών (νερό, τροφή, ένδυση, περίθαλψη υγείας κ.ά.). Οι φάκελοι αναδοχής επιδόθηκαν σε στελέχη της διοίκησης από εκπροσώπους της ActionAid κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της INTERAMERICAN στις 21 Δεκεμβρίου. 
Ακόμη, η πολυετής στήριξη που παρέχει η εταιρεία στο Χαμόγελο του Παιδιού, κυρίως με τη δωρεάν ασφαλιστική κάλυψη του στόχου οχημάτων της οργάνωσης, το 2011 ολοκληρώθηκε με την ασφάλιση της συναυλίας που πραγματοποιήθηκε για την ενίσχυση του Χαμόγελου στο κλειστό γήπεδο του ΟΑΚΑ στις 18 Δεκεμβρίου, με τη συμμετοχή δημοφιλών καλλιτεχνών. Η εταιρεία κάλυψε χορηγικά και το 2011 όλες τις εκδηλώσεις bazaar που οργάνωσε το Χαμόγελο του Παιδιού.
Εξάλλου, στο πλαίσιο του εμπλουτισμού του προγράμματος ΕΚΕ “Πράξεις Ζωής” για το παιδί, το 2011 ήταν ο πρώτος χρόνος συνεργασίας της INTERAMERICAN με τη ΜΚΟ “Έδρα”. Η εταιρεία υποστήριξε το πρόγραμμα της παιδικής πολιτιστικής λέσχης της οργάνωσης στον δήμο Ιλίου, που στόχο έχει τη θεραπευτική έκφραση και ανάπτυξη δεξιοτήτων των συμμετεχόντων παιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...