Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Παρέμβαση Α. Σαμαρά για το ρεύμα στο Άσυλο Ανιάτων

Μετά από παρέμβαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ο διευθυντής του γραφείου του Κώστας Μπούρας επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΔΕΗ κ. Ζερβό για το θέμα που προέκυψε με το κόψιμο του ρεύματος στο Άσυλο Ανιάτων στην Κυψέλη επειδή δεν έχει πληρωθεί το «χαράτσι».

Ο κ. Ζερβός έδωσε τις απαραίτητες εξηγήσεις λέγοντας πως η διακοπή έγινε από λάθος επειδή ο λογαριασμός φαινόταν σε όνομα ιδιώτη και αμέσως αποκατέστησε το ρεύμα στο Άσυλο.

Σε σχετική ανακοίνωση της επιχείρησης νωρίτερα τονιζόταν ότι: «Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στο «Άσυλο Ανιάτων» της Κυψέλης για ληξιπρόθεσμες οφειλές χωρίς να γνωρίζει ότι ο συγκεκριμένος αριθμός παροχής αφορούσε το Άσυλο, καθώς ήταν δηλωμένος σε όνομα ιδιώτη χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις. Μόλις ενημερώθηκε ότι η παροχή ανήκει σε ίδρυμα, αποκατάστησε σε σύντομο χρονικό διάστημα την ηλεκτροδότηση».

Η ΔΕΗ ζήτησε συγγνώμη «για την όποια ταλαιπωρία προκλήθηκε» και υπενθύμισε την αναγκαιότητα για υπεύθυνη ενημέρωση των υπηρεσιών της από τους καταναλωτές, ειδικά όταν οι δραστηριότητές τους έχουν κοινωφελή χαρακτήρα.

Το πρωί η διοίκηση του Ασύλου κατήγγειλε ότι η ΔΕΗ διέκοψε την ηλεκτροδότηση σε κτίριο όπου φιλοξενείται μικρός αριθμός υπερήλικων ασθενών, λόγω της μη εξόφλησης του «χαρατσιού», ύψους 600 ευρώ, παρά το γεγονός ότι το υπουργείο Οικονομικών είχε με επιστολή του διαβεβαιώσει το Ίδρυμα ότι λόγω του κοινωφελούς σκοπού του απαλλάσσεται από το ειδικό τέλος.

Επίσης το πρωί αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, αποτελούμενη από τους βουλευτές, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Μαρία Μπόλαρη, Κώστας Ζαχαριάς, Ανδρέας Ξανθός επισκέφθηκε το Άσυλο Ανιάτων. «Πρόκειται για στυγνή, ανάλγητη πρακτική, η οποία εκθέτει σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή και την υγεία των πιο ευπαθών ομάδων, των ασθενών και των απόρων. Εκείνων στους οποίους κάθε πολιτισμένη πολιτεία οφείλει μέριμνα και πρόνοια. Πρόκειται επίσης, για πράξη που παραβιάζει ευθέως το νόμο, αλλά και το υπερνομοθετικό και συνταγματικό πλαίσιο προστασίας των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων», δήλωσαν οι τρεις βουλευτές μετά την επίσκεψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...