Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Παν-αναπηρικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 31/10 στο υπ.Εργασίας

Σε παν-αναπηρικό συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Εργασίας καλεί η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ), την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου στις 11 π.μ., για όλα τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, τις οικογένειές τους και κάθε πολίτη της χώρας.

Σκοπός της κινητοποίησης, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, είναι να αναδειχτούν τα θέματα αναπηρίας ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους και να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα στην Πολιτεία και σε όλη την Κοινωνία: “Φτάνει πια! Την κρίση την πληρώνουν αυτοί που δεν φταίνε, οι πλέον ευάλωτοι, οι φτωχότεροι των φτωχών, τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους. Τώρα περισσότερο από ποτέ χρειάζεται ένα ισχυρό δίχτυ προστασίας από την οικονομική κρίση, που πλέον έχει μετατραπεί σε κρίση ανθρωπίνων δικαιωμάτων!”

Μεταξύ των διεκδικήσεων του αναπηρικού κινήματος είναι:

-Να μη μείνει ανασφάλιστο και χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη κανένα άτομο με αναπηρία ή χρόνια πάθηση και κανένας γονέας με ανήλικο παιδί ή που προστατεύει άτομο με νοητική αναπηρία, σύνδρομο down, αυτισμό, εγκεφαλική παράλυση κλπ.

- Να μην ισχύσει από 1 Ιανουαρίου 2014 η μείωση του ΕΚΑΣ και να μη γίνει καμία μείωση σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, συνταξιούχων με αναπηρία και γονέων που προστατεύουν ανήλικα παιδιά με νοητική αναπηρία, σύνδρομο down, αυτισμό, εγκεφαλική παράλυση κλπ.

- Να παραταθεί η χορήγησης της αναπηρικής σύνταξης, αλλά και πάσης φύσεως επιδομάτων και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις που παραμένουν στις λίστες αναμονής των ΚΕΠΑ, επί μήνες, χωρίς δική τους υπαιτιότητα.

- Να αξιολογηθεί άμεσα η λειτουργία του θεσμού των ΚΕΠΑ και των υγειονομικών επιτροπών του, ώστε να σταματήσει η επί μήνες αναμονή για εξέταση και οι αδικαιολόγητες μειώσεις στα ποσοστά αναπηρίας.

- Να αποκατασταθούν οι συντάξεις των ατόμων με αναπηρία, χρόνια πάθηση και μελών των οικογενειών τους του ιδιωτικού τομέα από τα ασφαλιστικά ταμεία του υπουργείου Εργασίας.

- Να λήξει η «ομηρεία» των αναπηρικών ΙΧ στα τελωνεία της χώρας, λόγω ασυμφωνίας των υπηρεσιών του ΙΚΑ και του υπουργείου Οικονομικών σ' ένα γραφειοκρατικό ζήτημα.

- Να συμμετέχει το οργανωμένο αναπηρικό κίνημα στο ΙΚΑ, που πιστοποιεί την Αναπηρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...